Majorelletuin: tours en activiteiten die je niet wilt missen

Marrakesh: tour Majorelletuin met rit op een kameel in Palmeraie

1. Marrakesh: tour Majorelletuin met rit op een kameel in Palmeraie

Geniet van de rust in de Majorelletuin en stap terug in de tijd in het Berbermuseum tijdens een tour van een halve dag in Marrakesh. Rijd op een kameel door de palmbossen van Marrakesh en pauzeer onderweg voor een kopje thee.Je kunt kiezen voor een groepstour of een privétour. Je wordt opgehaald bij je accommodatie in Marrakesh en rijdt naar de Majorelletuin in een voertuig met airconditioning. Ontdek de prachtige geschiedenis van de Majorelletuin, wandel over de schaduwrijke paden en kom meer te weten over de oorsprong van de exotische planten.  Ontdek hoe de Franse ontwerper Yves Saint Laurent de tuinarchitectuur restaureerde. Verken de fonteinen en cactustuinen, terwijl je luistert naar de 15 soorten vogels die in dit gebied leven dat bijna 5 hectare beslaat. Ga dan verder naar de Palmeraie, de oude palmbossen van Marrakesh, die nu bekendstaan om hun beroemde bewoners en luxueuze huizen. Je krijgt eerst instructies over hoe je op de kameel stapt en moet rijden, en dan vertrek je voor een ontspannen tocht door het palmenbos. Stop onderweg voor een verfrissend kopje thee bij een lokaal woonhuis. Aan het einde van de tour keer je weer terug naar je accommodatie. 

Marrakesh: dagvullende privétour door de stad

2. Marrakesh: dagvullende privétour door de stad

Ontdek tijdens deze tour de oude stad Marrakech met zijn labyrintische straatjes, beroemde markten en de Majorelletuin. Bezoek het beroemde Palais de Bahia, een prachtig ingericht paleis vol betoverende binnenkamers en uitgebreide mozaïekmuren. Met een duidelijk andere architectuur dan de rest van de medina loop je door de Joodse wijk. Ontdek de ongelooflijke Saadian-graven en de Medersa Ben Youssef, een oude school voor koranstudie met prachtige Arabisch-Andalusische architectuur. Bewonder het houtsnijwerk en bezoek de kleine studentenkamers en bekijk vervolgens de Koutoubia-moskee, een icoon van Marrakesh en een oriëntatiepunt voor toeristen. Ga naar het wereldberoemde Jemaah el Fna-plein met zijn talloze sinaasappelsapkraampjes, slangenbezweerders, traditioneel geklede waterverkopers en hennavrouwen. Geniet van een verfrissende middagpauze op een van de terrassen met een panoramisch uitzicht en geniet van de kleurrijke drukte beneden. Ga dan verder naar de ongelooflijke Majorelletuin en baan je op je gemak een weg door deze oase van rust midden in de bruisende nieuwe stad. Bezoek het Berbermuseum in de helderblauwe villa en leer over de geschiedenis en tradities van de Berbers en bekijk enkele van hun prachtige traditionele kleding.

Marrakech: Toegangskaart voor de Majorelle Tuin en het YSL Museum

3. Marrakech: Toegangskaart voor de Majorelle Tuin en het YSL Museum

Bestel uw ticket bij ons en wij zorgen voor de rest om een fantastische ervaring te hebben in de Majorelletuin die in het begin van de 20e eeuw werd ontwikkeld door de Franse schilder Jacques Majorelle. Deze uitgestrekte en vredige tuin werd in 1980 gekocht door Saint Laurent. Terwijl je de weelderige tuinen verkent, leer je hoe Saint Laurent het monument van de sloop redde en het voor welvaart redde Ga dan verder naar Yves Saint Laurent. Bewonder de vele tentoongestelde collecties met enkele van de meest waardevolle creaties van de ontwerper, evenals tentoonstellingen die zijn leven in Marrakesh documenteren. Rond uw bezoek af door het Pierre bergé Museum te verkennen, dat de nadruk legt op de Amazigh-cultuur. Geniet van dat alles zonder gestresst te zijn over het boeken van uw ticket, want het wordt direct na uw bestelling uitgegeven.

Marrakesh: rondleiding door de stad en de tuinen van een hele dag met hoogtepunten

4. Marrakesh: rondleiding door de stad en de tuinen van een hele dag met hoogtepunten

Breng een hele dag door met het bezoeken van de meest iconische bezienswaardigheden in Marrakesh. Nadat je bent opgehaald bij je accommodatie, verken je een van de grootste en mooiste moskeeën van Marokko, Koutoubia. Vervolg de tour naar het Bahia-paleis en bewonder de prachtige tuinen vol met fruitbomen en geurige bloemen. Ga dan naar de vredige omheining in de Kasbah om de cederhouten koepels en marmeren zuilen van de Saaditombes te zien. Maak je vervolgens klaar om de beroemdste souks van Marokko te zien en de dagelijkse drukte van de stad te ervaren voordat je Djeemaa El Fna bezoekt, de bruisende marktplaats van Marrakesh vol kooplieden uit de Souk-regio. Nadat je de kleurrijke sfeer van de markt hebt opgesnoven, heb je vrije tijd om te lunchen en deel te nemen aan het tweede deel van de tour. Bezoek na je lunchpauze de Secret Gardens, die meer dan 400 jaar geleden dateert uit de Saadi-dynastie en in de 19e eeuw werd herbouwd. Ga vervolgens naar de Menara-tuinen, de beroemde zomerresidentie van sultan Abderrahmane, en staar vol ontzag naar de prachtige boomgaarden en olijfboomgaarden. Ontspan tijdens de rit terug naar uw hotel of riad aan het einde van uw tour.

Marrakesh: Majorelle- & Menara-tuin en rit met paardenkoets

5. Marrakesh: Majorelle- & Menara-tuin en rit met paardenkoets

Ontsnap aan de dorre woestijnsfeer van Marrakesh en bezoek 2 van de mooiste tuinen van de stad. Kom meer te weten over hun geschiedenis en unieke invloed op de cultuur en architectuur van de Rode Stad. Ontdek een oase van rust en stilte in de prachtige chaos van deze bruisende bestemming. Laat je verleiden door de schoonheid van de Majorelletuin, bekend om zijn vele kleuren en artistieke landschap. Bekijk de kubistische villa, ontworpen door de Franse architect Paul Sinoir in de jaren 1930. Wandel door de cactustuinen en bekijk andere exotische planten. Geniet van een panoramisch uitzicht op het Atlasgebergte en bekijk het paviljoen in de Menara-tuinen. Geniet van een ritje met paard en wagen binnen de stadswallen en passeer monumenten zoals de Agdal-tuinen, die magisch ruiken naar sinaasappel-, citroen-, vijgen-, abrikozen- en granaatappelbomen. Bewonder de luxe hotels Hivernage en Mamounia, voordat je naar je hotel of riad wordt teruggebracht.

Marrakesh: privérondleiding door de stad van een halve dag

6. Marrakesh: privérondleiding door de stad van een halve dag

Laat je ophalen bij je accommodatie en ga naar het betoverende en pittoreske Le Jardin Secret. Wandel door de weelderige bomen en exotische planten van deze magische oase. Vervolg de tour naar de nieuwe stad, gebouwd door Franse kolonisten in de vroege jaren 1900. Tegenwoordig is het een druk knooppunt van internationale merken en trendy cafés, evenals "de Champs Elysées van Marrakech". Bezoek vervolgens het prachtige Bahia-paleis om de mooie Moorse architectuur en prachtige keramische tegels te bewonderen. Wandel vanaf hier door de Joodse wijk, waar u de vitale rol van de Joodse cultuur en gemeenschap bij het ontwikkelen van de unieke identiteit van Marrakesh beter kunt begrijpen. Kom aan bij de prachtige Moulay El Yazid-moskee en bekijk vervolgens de Bab Agnaou, een van de 19 poorten van Marrakech en de hoofdingang van de Koninklijke Kasbah. Dwaal ten slotte door de fascinerende labyrinten van de meest levendige en kleurrijke openluchtmarkt van de stad. Dwaal door bazaars vol charme en karakter, kraampjes vol mysterieuze drankjes, kleurrijke stapels kruiden, prachtige tapijten en nog veel meer. De combinatie van geluiden, bezienswaardigheden en geuren is genoeg om zelfs de meest geharde reizigers volledig betoverd te laten voelen.

Marrakech: Toegangskaartje voor de Majorelle Tuin

7. Marrakech: Toegangskaartje voor de Majorelle Tuin

Verken een tuin van 9000 vierkante meter met felgekleurde gebouwen en fonteinen in je eigen tempo met dit ticket voor de Majorelle Tuin in Marrakech. Wandel tussen exotische planten uit de hele wereld en bewonder de kleurrijke architectuur. Ervaar een van de meest betoverende en mysterieuze tuinen van Marokko. Geniet van deze ruimte die in de loop van 40 jaar liefdevol is vormgegeven door de Franse schilder Jacques Majorelle. Volg een rondleiding door deze omsloten tuin die bestaat uit een labyrint van kriskras door elkaar lopende steegjes op verschillende niveaus. Bewonder de levendig gekleurde gebouwen die zowel Art Deco als Moorse invloeden combineren. Geniet van de rust van deze ruimte die Jacques Majorelle heeft ontworpen als weelderige tuin, heiligdom en botanisch laboratorium. Laat je inspireren door de details van deze unieke mix van kunst en natuur.

Marrakesh: Menara, Secret Gardens Tour met kameelrit

8. Marrakesh: Menara, Secret Gardens Tour met kameelrit

Begeef je op een boeiende reis door de betoverende stad Marrakech met een rondleiding door de geheime tuin, de Menara-tuin en een gedenkwaardige kameelrit in Palmeraie. Deze dagexcursie neemt je mee naar enkele van de verborgen juweeltjes van de stad en laat je de rust van de tuinen en de opwinding ervaren van een ritje op een kameel in het pittoreske Palmeraie. Je avontuur begint met een bezoek aan de geheime tuin, een verborgen oase in het hart van de medina. Als je de tuin binnenkomt, word je getransporteerd naar een serene wereld van weelderig groen, levendige bloemen en rustige fonteinen. Verken de kronkelende paden en ontdek de verborgen hoekjes van deze gerestaureerde 19e-eeuwse riad, versierd met ingewikkeld tegelwerk, prachtige architectuur en serene binnenplaatsen. The Secret Garden biedt een rustige ontsnapping aan de bruisende stad, zodat je jezelf kunt onderdompelen in de schoonheid ervan en troost kunt vinden te midden van de natuur. Vervolgens vervolg je je verkenning met een bezoek aan de Menara-tuin, een iconisch symbool van Marrakesh. Tegen de achtergrond van het met sneeuw bedekte Atlasgebergte staat de Menara-tuin bekend om zijn prachtige olijfgaarden, reflecterend zwembad en een paviljoen met een prachtig uitzicht. Maak een ontspannen wandeling door de uitgestrekte tuinen, adem de geurige lucht in en bewonder de panoramische vergezichten. De rust en schoonheid van de Menara-tuin bieden een perfecte setting voor ontspanning en contemplatie. Na het verkennen van de tuinen, is het tijd om de iconische Camel Ride in Palmeraie te ervaren. Op korte afstand van Marrakesh ligt het uitgestrekte palmbos dat bekend staat als Palmeraie. Hier ontmoet je je vriendelijke kameelgenoten en begin je aan een onvergetelijke reis door het woestijnachtige landschap. Klim aan boord van je kameel en zwaai met het ritme van deze majestueuze wezens terwijl je door de gouden duinen en de met palmen gevulde oase reist. De kameelrit biedt een uniek perspectief, waardoor je getuige kunt zijn van de adembenemende schoonheid van de Palmeraie en jezelf kunt onderdompelen in de rust van de woestijnomgeving. Tijdens de tour word je vergezeld door een deskundige assistent die fascinerende inzichten in de geschiedenis, cultuur en betekenis van elke locatie zal delen. Ze zullen u voorzien van interessante feiten en verhalen, die uw begrip van Marrakesh en zijn opmerkelijke attracties verrijken. Aan het einde van de tour heb je de gelegenheid om na te denken over je gedenkwaardige ervaringen en de bezienswaardigheden en geluiden van Marrakech opnieuw in je op te nemen. De rondleiding door de geheime tuin, de Menara-tuin en de kameelrit in Palmeraie biedt een perfecte mix van natuur, cultuur en avontuur, waardoor je de verborgen juweeltjes van Marrakesh kunt ontdekken en blijvende herinneringen kunt creëren aan je tijd in deze levendige stad.

Marrakech: rondleiding door de Majorelle- en Menara-tuinen

9. Marrakech: rondleiding door de Majorelle- en Menara-tuinen

Gebruik toegangskaarten om de geschiedenis en cultuur van Marrakech te ontdekken tijdens deze rondleiding. De Franse kunstenaar Jacques Majorelle ontwierp de Majorelletuin en het zal je eerste stop zijn. Geniet van het wonder van de Menara-tuin. Ervaar deze geweldige tuinen gerestaureerd door Yves Saint Laurent. Begin je ervaring met het observeren van de fonteinen, zwembaden, bamboebossen en cactussen van Majorelle Garden. Het heeft ook een indrukwekkende verzameling privémusea (niet inbegrepen). Wees getuige van meer dan 15 soorten vogels die exclusief zijn voor Noord-Afrika, die te vinden zijn in Majorelle Garden. Bezoek vervolgens de historische Menara-tuin. Het is de populaire zomerresidentie van Sultan Abdul Rahman. Olijf-, cipressen- en palmbomen sieren dit park, dat al eeuwen aanwezig is. Deze koele tuin is zeer aangenaam op warme zomerdagen. Voordat u terugkeert naar uw hotel, maakt u van de gelegenheid gebruik om 2 van de oudste en beroemdste "Bab"-poorten in Marrakech te bezoeken.

Marrakesh: privérondleiding door de stad van een hele dag met Majorelletuin

10. Marrakesh: privérondleiding door de stad van een hele dag met Majorelletuin

Ontdek het hart en de ziel van Marrakech tijdens een privérondleiding door de stad van een hele dag. Bezoek de levendige souks, historische bezienswaardigheden en de iconische Majorelletuin van de stad. Laat je ophalen bij je accommodatie terwijl de zon opkomt boven de stad. Begin uw dag met een bezoek aan de Koutoubia-moskee, een architectonisch wonder en een symbool van de diepgewortelde geschiedenis van Marrakech. Bewonder het ingewikkelde ontwerp en leer meer over de betekenis ervan in de Marokkaanse cultuur. Verken vervolgens het Bahia-paleis, een prachtig 19e-eeuws paleis versierd met ingewikkelde mozaïeken en prachtige tuinen. Ga terug in de tijd terwijl je door de weelderige kamers en binnenplaatsen dwaalt en inzicht krijgt in de levens van de Marokkaanse koninklijke familie. Vervolg je avontuur in het bruisende labyrint van de medina van Marrakech. Je slentert door de kronkelende steegjes en ontdekt verborgen schatten in de souks (markten). Je krijgt de mogelijkheid om unieke souvenirs te kopen en jezelf onder te dompelen in de lokale marktcultuur. Naarmate uw eetlust groeit, wordt u meegenomen naar een charmant lokaal restaurant, waar u kunt genieten van een traditionele Marokkaanse lunch. Geniet van couscous, tagines en een mengeling van smaken die de culinaire rijkdom van de regio laten zien. Na de lunch wordt u meegenomen naar de wereldberoemde Majorelletuin. Deze serene oase is een adembenemende mix van kobaltblauwe gebouwen, exotische planten en rustige zwembaden. Verken de tuin in je eigen tempo en geniet van de artistieke en sereniteit ervan. Bezoek ten slotte enkele ambachtelijke werkplaatsen waar u getuige kunt zijn van traditioneel Marokkaans vakmanschap. Van aardewerk tot tapijtweven, je krijgt de kans om met bekwame ambachtslieden in contact te komen en misschien zelfs een uniek stuk te creëren om mee naar huis te nemen. Aan het einde van de tour wordt u teruggebracht naar uw accommodatie.

Datums kiezen

Ontdek het beste van
Majorelletuin

Alle activiteiten

40 activiteiten gevonden
Sorteren op:

Voor ieder wat wils

In de buurt van Majorelletuin

Meer zien

Andere activiteiten in Majorelletuin

Wil je alle activiteiten in Majorelletuin bekijken? Klik hier voor de volledige lijst.

Wat anderen zeggen over Majorelletuin

Gemiddelde beoordeling

4.4 / 5

gebaseerd op 896 beoordelingen

We werden op tijd in onze riad opgewacht door Hamid, onze gids. Hamid liet ons de stad zien en stopte om ons te vertellen over de geschiedenis van het land, de stad en specifieke gebouwen. Zijn vermogen om dagen van evenementen te bieden was geweldig. We waren een groep van 4 en op geen enkel moment voelde iemand zich buitengesloten. Het was een druk programma maar erg relaxed en we hebben er enorm van genoten. Bedankt aan alle betrokkenen en een speciale dank aan Hamid.

Mooie dag waarmee je de belangrijkste plekken in de stad kunt zien! De gids zei erg aardig en erg behulpzaam. Snelle toegang tot paleizen en musea dankzij de tot in detail georganiseerde gids en rondleiding.

een uitstekende dag doorgebracht in het gezelschap van Hassan die wist hoe hij ons Marrakech en de Berberse cultuur kon laten ontdekken?

Schitterende dag met een gids aan de top: aangenaam, zeer interessant en attent voor zijn klanten Heel erg bedankt Hassan!

Hassan was een perfecte gids, professioneel en erg vriendelijk. We raden het aan