Malaga Cultuur & geschiedenis

Malaga Cultuur & geschiedenis: Onze meest aanbevolen

Museo Picasso Málaga: ticket & audiogids

1. Museo Picasso Málaga: ticket & audiogids

Het Museo Picasso Málaga werd opgericht als reactie op de wens van de kunstenaar zijn werk te exposeren in zijn geboortestad. De realisatie is te danken aan de gezamenlijke inspanningen van de schoondochter en kleinzoon van de kunstenaar wiens donaties de kern van de kunstcollectie opmaken maar ook door Junta de Andalucía die een ambitieus project opzette ter ere van de kunstenaar. Gelegen in het Palacio de Buenavista, en uitgeroepen tot Nationaal Monument in 1939, opende het Picassomuseum in het hart van Malaga in 2003. Het gebouw beschikt over een harmonische mix van renaissance en Mudéjar-elementen met een serene eigentijdse vormgeving. Op de ondergrondse etage vind je Fenicische, Romeinse en Arabische ruïnes. Dit ticket biedt toegang tot de permanente collectie met voorbeelden van Picasso's revolutionaire vernieuwingen. Bekijk schilderijen, tekeningen, beeldhouwwerken, keramiek en grafisch werk, van zijn eerste academische studies tot zijn persoonlijke neoklassieke perspectief. Bewonder Picasso's overlappende kubistische vormen, zijn experimenten met keramiek, zijn interpretaties van de oude meesters en zijn laatste schilderijen uit de jaren 1970. Pauzeer voor een hapje in het tuincafé van het Palacio de Buenavista, een perfecte plek om jouw bezoek af te sluiten met een aperitiefje, een lunch of een drankje.

Van Malaga: dagexcursie naar Granada met Alhambra

2. Van Malaga: dagexcursie naar Granada met Alhambra

Geniet van een rondleiding door het Alhambra-monument, inclusief een bezoek aan de Nazari-paleizen. Vertrek vanuit Malaga en ga naar Granada en ervaar de levendige stad, zonder je zorgen te maken over tickets of transfers. Nadat je het paleis hebt gezien, verken je de Generalife-tuinen met een gids. Laat je ophalen van Malaga met een comfortabele bustransfer en bevind je in de prachtige stad Granada. Eenmaal daar verken je het wereldberoemde Alhambra-paleis, met voorrangstoegang en geen wachtrijen. Bewonder de Nasrid-paleizen, Generalife, Alcazaba en Charles V-paleis met een gids en sta versteld van de innovatieve waterpartijen en architectuur van de tuinen. Leer tijdens het lopen de unieke geschiedenis van de laatste buitenpost van het islamitische Spanje. Wandel daarna door het historische stadscentrum van Granada en geniet van het adembenemende uitzicht op de regio Granada. Geniet van wat vrije tijd in het stadscentrum om de kathedraal te bezoeken, te lunchen in een lokaal restaurant of gewoon door de straten en pleinen te slenteren. Neem een pauze in een van de beroemde tapasbars van Granada voordat je weer in de bus stapt voor de terugreis naar Malaga.

Málaga: rondleiding door Alcazaba met Romeins Theater

3. Málaga: rondleiding door Alcazaba met Romeins Theater

De Alcazaba de Málaga is een van de mooiste bezienswaardigheden die je in deze stad kunt bezoeken. Bezoek dit prachtige islamitische paleis en verken het fort, de tuinen en de versierde achtertuinen. Leer over de kunst, geschiedenis, architectuur en ontdek de verborgen legendes en curiosa die deze plek zo bijzonder maken. Tenslotte ontdek je hoe de Christenen de Alcazaba en Málaga veroverden terwijl je van een van de prachtigste uitzichten over de stad geniet.

Van Malaga: privé-dagbustrip naar Ronda en Setenil

4. Van Malaga: privé-dagbustrip naar Ronda en Setenil

Laat je ophalen van het centraal gelegen ontmoetingspunt in Malaga en leun achterover en ontspan tijdens de rit met airconditioning naar Setenil de las Bodegas, waar je vrije tijd hebt om te lunchen en te verkennen. Ga verder naar de stad Ronda, voor een rondleiding door het historische centrum van Ronda. Stop bij de nieuwe brug om te genieten van de Tajo-kloof en het panoramische uitzicht, bezoek de arena en het stierenvechtmuseum. Ronda is een van de oudste steden van Spanje en is gebouwd op twee afzonderlijke kliffen die met elkaar zijn verbonden door de beroemdste brug van Spanje, de Nieuwe Brug, die in de 18e eeuw werd gebouwd. De gids leidt je rond in Ronda en je hebt ook wat vrije tijd om de stad op eigen gelegenheid te verkennen. Maak een wandeltocht door het romantische stadscentrum, met zijn kerken, minipaleizen en de oudste arena van Spanje. Keer terug naar je ontmoetingspunt in Malaga aan het einde van je tour.

Vanuit Malaga: dagtour Alhambra inclusief Nasridenpaleizen

5. Vanuit Malaga: dagtour Alhambra inclusief Nasridenpaleizen

Bezoek het Alhambra en de bruisende stad Granada zonder je zorgen te maken over tickets en vervoer. Vertrek vanuit Malaga in een bus die wordt bestuurd door een professionele, tweetalige chauffeur. Geniet van een rondleiding door het complex van het Alhambra, inclusief een bezoek aan de Nasridenpaleizen. Bewonder de uitgebreide zalen en de Moorse architectuur en kom meer te weten over de symbolen en technieken die bij de bouw van het monument zijn gebruikt.  Leer meer over de verschillende bewoners van het paleis door de eeuwen heen. Wandel door de tuinen van het Generalife en bewonder het uitzicht over de stad vanaf de top van de kasteeltoren. Na je bezoek geniet je van wat vrije tijd in het centrum van de stad om de kathedraal te bezoeken, te lunchen in een lokaal restaurant of gewoon rond te dwalen door de straten en de pleinen. Stop bij een van de beroemde tapasbars van Granada. Daarna stap je in de bus voor de terugrit naar Malaga.

Van Malaga: natuurpark Torcal Antequera en hunebedden

6. Van Malaga: natuurpark Torcal Antequera en hunebedden

Verken de natuurlijke schoonheid en fascinerende geschiedenis van Antequera met een reis van een halve dag vanuit Malaga. Maak een wandeling van 3 km door het natuurpark El Torcal, stop bij het bezoekerscentrum van Torcal en bekijk de beroemde hunebedden die op de werelderfgoedlijst van UNESCO staan. Begin je tour in Malaga in de buurt van het treinstation María Zambrano. Ontmoet je gids daar en stap in je bus voordat je naar Antequera gaat. Je eerste stop in Antequera is de Dolmens-site. Bewonder de enorme monolithische monumenten. Bekijk de hunebedden van Menga en Viera, Tholos van El Romeral, La Peña de los Enamorados en El Torcal voordat je naar het natuurpark El Torcal rijdt. Ga in het park met je gids mee op een wandeling van 3 km langs spookachtige rotsformaties. Geniet na je wandeling van wat vrije tijd om te eten en bezoek het Torcal Visitor Centre. Bekijk de bar, souvenirwinkel, toiletten en een klein museum voordat je terugkeert naar Malaga.

Málaga: Teatro Romano en rondleiding door Alcazaba

7. Málaga: Teatro Romano en rondleiding door Alcazaba

Je reist door de tijd tijdens een rondleiding door het Romeinse theater (Teatro Romano) en Alcazaba in Málaga. Reis terug naar de dagen van Augustus, de eerste keizer van het Romeinse Rijk van 27 v.Chr. tot aan zijn dood in 14 n.Chr. In het culturele hart van Málaga, aan de voet van de Alcazaba liggen de ruïnes van dit oudste monument van de stad. Kom meer te weten over de geschiedenis van het theater voordat je de best bewaarde Alcazaba van Spanje bezoekt. Je betreedt de historische citadel om de muren te beklimmen en de voormalige kapel van de Puerta del Arco de Cristo over te steken. Je ontdekt de prachtige Patio de Armas en krijgt een fantastisch uitzicht vanaf de top van de heuvel over de stad. Je hoort waar het gebouw voor is gebruikt en hoe het zich in de loop van de tijd heeft ontwikkeld, na de 15e-eeuwse belegering van Málaga tijdens de Reconquista en daarna. Je bewondert de vergezichten van de Fortaleza de Gibralfaro, gebouwd in de 14e eeuw om de troepen te huisvesten en de Alcazaba te beschermen tegen aanvallen.

Vanuit Malaga: dagtour Alhambra met Nasridenpaleizen - niet-terugbetaalbaar

8. Vanuit Malaga: dagtour Alhambra met Nasridenpaleizen - niet-terugbetaalbaar

Bezoek het Alhambra en de bruisende stad Granada zonder je zorgen te maken over tickets en vervoer. Vertrek vanuit Malaga per touringcar die wordt bestuurd door een professionele en vriendelijke tweetalige chauffeur. Het Alhambra is het meest bezochte monument in Spanje. Het is gebouwd in de 13e eeuw en werd in 1984 door de UNESCO uitgeroepen tot werelderfgoed. Geniet van een rondleiding door het complex, inclusief een bezoek aan de Nasridenpaleizen. Bewonder de uitgebreide zalen en de Moorse architectuur en kom meer te weten over de symbolen en technieken die bij de bouw van het monument zijn gebruikt. Geniet van wat vrije tijd in het centrum van de stad om de kathedraal te bezoeken, te lunchen in een lokaal restaurant of gewoon rond te dwalen door de straten en de pleinen. Daarna stap je in de bus voor de terugrit naar Malaga.

Vanuit Malaga: dagtour Alhambra zonder Nasridenpaleizen

9. Vanuit Malaga: dagtour Alhambra zonder Nasridenpaleizen

Bezoek de stad Granada en een van de belangrijkste en meest historische plaatsen in Europa op deze dagtour vanuit Malaga. Reis in een comfortabele bus, bestuurd door een professionele en vriendelijke chauffeur. De eerste halte is het Alhambrapaleis, het meest bezochte monument van Spanje. Het werd gebouwd in de 13e eeuw en in 1984 door de UNESCO uitgeroepen tot werelderfgoed. Geniet van een rondleiding door het uitgebreide complex, met inbegrip van de prachtige tuinen van Generalife. Vervolgens word je naar het stadscentrum van Granada gebracht, waar je vrije tijd krijgt om de kathedraal te bezoeken of de pittoreske straatjes en pleinen van deze bruisende stad te verkennen. Aan het eind van de dag stap je op de bus die je weer terugbrengt naar Malaga.

Malaga: Museo Automovilistico toegangskaartje en rondleiding

10. Malaga: Museo Automovilistico toegangskaartje en rondleiding

Het Museo Automovilistico in Malaga bevindt zich in het spectaculaire La Tabacalera-gebouw; een voormalige tabaksfabriek uit 1923 die is omgebouwd tot een fantasierijk automuseum met een fantastisch aanbod aan geschiedenis, kunst en cultuur. Met dit voorafgeboekte toegangskaartje kun je de magische collectie op je eigen houtje te verkennen of ervoor kiezen om een rondleiding maken met professioneel commentaar. Je hebt bij elke keuze volledige toegang tot de in thema's onderverdeelde collectie. Reis door het verleden, heden en toekomst van autodesign en maak onder meer kennis met zeldzame 19e-eeuwse automodellen die zijn ontworpen om op alternatieve energiebronnen te lopen. Vergaap je aan de stijlvolle auto's uit de roerige jaren twintig en bewonder avant-garde-auto's die hun tijd ver vooruit waren. Niet alles is echter futuristisch en experimenteel. Negen van de populairste auto's uit de wereldgeschiedenis zetten je weer met beide benen op de grond; een smetteloze Austin Seven, een Morris Minor en een Velorex uit 1960. Je kunt bovendien elke zondag om 12:30 de activiteit "Running the Engines" bijwonen. Enkele bijzondere voertuigen uit de collectie worden dan opgestart — je hoort de motoren en ontdekt de kracht van deze bijzondere auto's!

  • Toegangstickets
  • Rondleidingen
  • Dagtochten
  • Privétours
65 activiteiten gevonden
Ordenen op:
Pagina 1 van 5

Veelgestelde vragen over Malaga

Welke topattracties zijn een must-see in Malaga?

De topattracties in Malaga zijn:

Wat zijn de beste dagtochten en excursies vanuit Malaga?

De beste dagtochten en excursies zijn:

Gibraltar

Sitemap Malaga

Wil je alle activiteiten in Malaga ontdekken? Klik hier voor de volledige lijst.

Wat anderen zeggen over Malaga

Gemiddelde beoordeling

4.3 / 5

gebaseerd op 2.460 beoordelingen

Vermakelijke rondleiding door het Alcazaba in het Spaans maar begrijpelijk Engels. Inzichten in de Moorse militaire strategie. Bijzonder spannend: De betekenis van de siësta toen Ferdinand in 1487 het fort innam. Veel informatie die niet in de reisgids staat, zoals de bakens van de Alcazaba naar Granada. Kortom een aanrader!

Het bezoek voldeed volledig aan onze verwachtingen. Onze gids liet ons op een zeer interessante, maar humoristische manier kennismaken met de hoogtepunten van het Romeinse theater en de Alcazaba en nam ons mee terug in de tijd met haar historische en verhalende vaardigheden

Zeer mooie stad om te zien Gids in de bus erg leuk spreekt heel goed Frans De lokale gids sprak ook heel goed Frans en zeer vidite zeer informatief

Prachtig museum, alleen veel mensen binnen waardoor ik soms moest wachten om het goed te kunnen zien

Vlotte toegang en probleemloos afhandelen van de administratie