Malaga Wandelen

Malaga Wandelen: Onze meest aanbevolen

Vanuit Málaga: rondleiding Caminito del Rey per bus

1. Vanuit Málaga: rondleiding Caminito del Rey per bus

Wandel op de Caminito del Rey, een hangend wandelpad omgeven door een schilderachtig landschap, met een gids op een tocht vanuit Málaga.Langs de route leer je het echte verhaal achter de bouw van dit grootse kunstwerk kennen. Stap in Málaga op de bus en reis naar Ardales. Krijg een veiligheidsbriefing van je gids en maak je helm vast. Begin de eenrichtingswandeling van Caminito del Rey bij de noordelijke toegang en ga naar de zuidelijke toegang. Passeer bergen die miljoenen jaren geleden zijn ontstaan en verticale ravijnen die zijn gehouwen door de kracht van de rivier de Guadalhorce. Luister naar verhalen over avonturiers en bergbeklimmers. Luister naar verhalen over een bezoek van een van de machtigste mannen uit de geschiedenis van Spanje: koning Alfons XIII. De route is 7,7 kilometer lang, maar het is een eenvoudige wandeling, vooral met de gids die je gezelschap houdt. Aan het einde van de route keer je terug naar je bus en word je teruggebracht naar Málaga.

Costa del Sol & Málaga: begeleide tour naar Caminito del Rey

2. Costa del Sol & Málaga: begeleide tour naar Caminito del Rey

Bereid je voor op een dag vol avontuur terwijl je langs de muren van de El Chorro-kloof in Málaga over de Caminito del Rey wandelt. Volg je gids op een veilig pad dat naar de voetgangersbrug leidt die door de Desfiladero de los Gaitanes loopt. Je wordt opgehaald bij een trefpunt in Málaga en reist naar Ardales. Je maakt een korte stop in het witte dorp Ardales, waar je in een lokale gelegenheid een ontbijt kunt kopen voordat je aan de activiteit begint. Keer weer terug naar de bus en ga verder tot je het noordelijke toegangspunt van de Caminito del Rey bereikt. Daarna loop je door een lange tunnel en bereik je het oorspronkelijke pad dat je voert naar de ingang van het ravijn. Vervolgens krijg je een helm en luister je naar de veiligheidsinstructies. Je krijgt te horen wat je tijdens de trekking kunt verwachten, en de gids zal je aan het eind van de groep vergezellen om je vragen onderweg te beantwoorden terwijl je van de ervaring geniet. Passeer de kloof van de Gaitanes, een natuurlijke pas over de heuvels die de kustlijn van Málaga van de eilanden scheidt met de rivier de Guadalhorce eronder. Maak een veilige en comfortabele wandeling omgeven door een adembenemend landschap. El Caminito del Rey, na vele jaren volledig verlaten te zijn geweest, is nu een herbouwd pad dat zich uitstrekt tussen 2 kloven en een grote vallei. Na de afdaling van noord naar zuid bereikt je de uitgang waar de bus op je wacht. Nadat de hele groep is ingestapt, keer je met de bus weer terug naar Costa del Sol, waar je wordt afgezet bij het ophaalpunt.

Málaga of Rincón de la Victoria: dagtrip Caminito del Rey

3. Málaga of Rincón de la Victoria: dagtrip Caminito del Rey

Bewonder de schoonheid van de Gaitanes-kloof tijdens een excursie naar de loopbrug Caminito del Rey. Wandel over een pad dat 100 meter boven de rivier de Guadalhorce hangt. Ontspan aan boord van een ruime bus die je naar het begin van het pad en terug brengt, en luister naar het informatieve commentaar van je gids over de omgeving en de geschiedenis van het gebied. Ontvang een verse fles en begin je avontuur terwijl je door een tunnel gaat die naar de ingang van het Caminito del Rey-pad leidt. Rust jezelf uit met de meegeleverde veiligheidshelm voordat je aan je wandeling begint. Voel in je eigen tempo de sensatie van het wandelen boven de rivier de Guadalhorce gedurende ongeveer 2,5 uur in een rustig tempo. Profiteer van tal van mogelijkheden om foto's te maken van de unieke klooflandschappen of stop voor een pauze. Aan het einde van de wandeling stap je weer in de bus en geniet je van de rit terug naar de stad Málaga of Rincón de la Victoria.

Van Malaga: natuurpark Torcal Antequera en hunebedden

4. Van Malaga: natuurpark Torcal Antequera en hunebedden

Verken de natuurlijke schoonheid en fascinerende geschiedenis van Antequera met een reis van een halve dag vanuit Malaga. Maak een wandeling van 3 km door het natuurpark El Torcal, stop bij het bezoekerscentrum van Torcal en bekijk de beroemde hunebedden die op de werelderfgoedlijst van UNESCO staan. Begin je tour in Malaga in de buurt van het treinstation María Zambrano. Ontmoet je gids daar en stap in je bus voordat je naar Antequera gaat. Je eerste stop in Antequera is de Dolmens-site. Bewonder de enorme monolithische monumenten. Bekijk de hunebedden van Menga en Viera, Tholos van El Romeral, La Peña de los Enamorados en El Torcal voordat je naar het natuurpark El Torcal rijdt. Ga in het park met je gids mee op een wandeling van 3 km langs spookachtige rotsformaties. Geniet na je wandeling van wat vrije tijd om te eten en bezoek het Torcal Visitor Centre. Bekijk de bar, souvenirwinkel, toiletten en een klein museum voordat je terugkeert naar Malaga.

Vanuit Málaga: dagtour Caminito del Rey

5. Vanuit Málaga: dagtour Caminito del Rey

Ga op avontuur langs El Caminito del Rey en loop 100 meter boven de rivier de Guadalhorce. Ontdek de Conde de Guadalhorce Dam, de kloof Desfiladero de los Gaitanes en de geschiedenis van de rivier Guadalhorce en het belang ervan voor El Caminito del Rey. Ontmoet je gids en stap in je bus voor een ritje richting de Conde de Guadalhorce-dam. Begin je wandeltocht en leer hoe de dam het belangrijkste waterreservaat van Málaga is. Je gids vertelt je over de geschiedenis van de Desfiladero de los Gaitanes en hoe de canyon is uitgesleten door de Guadalhorce. Bereid je voor om je zenuwen op de proef te stellen tijdens een hoog avontuur op El Caminito del Rey. Volg het pad dat ongeveer 3 kilometer lang en minder dan 1 meter breed is en 100 meter boven de rivier de Guadalhorce hangt. Bekijk de aanleg van een waterkanaal van de stuwmeren in het noorden naar El Chorro en hoe het pad werd aangelegd voor het onderhoud van het kanaal. Het pad staat bekend als El Caminito del Rey (Het Koningspaadje), omdat het in gebruik genomen is door koning Alfonso XIII.

Nerja, Torrox of Torre del Mar: dagtrip Caminito del Rey

6. Nerja, Torrox of Torre del Mar: dagtrip Caminito del Rey

Bewonder de schoonheid van de Gaitanes-kloof op deze dagtrip vanuit Nerja, Torrox of Torre del Mar naar de Caminito del Rey-loopbrug. Kies een ophaaloptie die bij u in de buurt is met touropties voor ophalen in centraal gelegen haltes in Nerja, Torrox of Torre del Mar. Ontspan aan boord van een ruime en comfortabele bus, op weg naar de Caminito del Rey, luister naar uw gids u over de omgeving en geschiedenis van de Caminito del Rey. Ontvang een verse fles water en begin je wandeling in de late ochtend en ga door een tunnel die leidt naar waar het Caminito del Rey-pad begint. Rust jezelf uit met een veiligheidshelm en begin je wandelavontuur. Voel de spanning van het wandelen in je eigen tempo naar de rivier de Guadalhorce vanaf het noordelijke toegangspunt en baan je een weg voor ongeveer 2,5 uur in een rustig tempo. Maak foto's van unieke canyonlandschappen tijdens fotostops langs de route. Neem aan het einde van de wandeling een verfrissende pauze of eet iets bij de lokale kiosken bij het zuidelijke toegangspunt. Volg je gids waar de bus je ophaalt bij het ontmoetingspunt, tijd hebt om uit te rusten en terug te keren naar je ophaalpunt.

Vanuit Málaga: Caminito del Rey in kleine groep met picknick

7. Vanuit Málaga: Caminito del Rey in kleine groep met picknick

Vertrek vanuit het centrum van Málaga in een busje met airconditioning en ga richting de dam van Conde del Guadalhorce. Onderweg doorkruis je de Guadalhorce-vallei, een regio die bekend staat om de productie van citrusbomen. Stijg op naar de Sierra de Alcaparaín en passeer verschillende schilderachtige dorpjes. Wandel van de dam naar het begin van de Caminito del Rey. Ontdek meer over de geologie van het natuurpark, de planten en dieren van de Middellandse Zee, het omringende landschap en de lokale manier van leven. Stop om foto's te maken op de meest adembenemende uitzichtpunten. Geniet van een heerlijke picknicklunch in het nationale park met lokale lekkernijen. Zodra je dagtocht klaar is, neem je het busje terug naar het centrum van Málaga.

Vanuit de Costa del Sol: dagtrip Caminito del Rey

8. Vanuit de Costa del Sol: dagtrip Caminito del Rey

Ontdek El Caminito del Rey, wel bekend als het gevaarlijkste pad ter wereld, een van de grootste toeristische attracties in Spanje en Málaga. Je profiteert van het ongelooflijke uitzicht, de fascinerende geschiedenis en het onbetwistbare spektakel op deze onmisbare excursie naar de Caminito del Rey wanneer je in Malaga bent. Loop over een voetgangerspad van meer dan 3 kilometer lang, gebouwd op de muren van de Gaitanes-kloof. Verken een van de mooiste natuurlijke enclaves in de provincie, op slechts 30 kilometer ten noorden van Málaga. Ontdek hoe de canyon werd uitgegraven door de Guadalhorce-rivier. Hoewel de onlangs gerestaureerde loopbruggen het bekendste deel van de weg vormen, is de totale route van de wandeling langs de Caminito del Rey 7,7 kilometer. Je gids vergezelt je tijdens de wandeltocht over de Caminito del Rey, en vertelt anekdotes en wetenswaardigheden rond deze bijzondere constructie.

Van Málaga: rondleiding door Torcal de Antequera en Dolmens

9. Van Málaga: rondleiding door Torcal de Antequera en Dolmens

Verken deze twee prachtige Unesco-werelderfgoedlocaties, Los Dolmenes en de Torcal de Antequera, tijdens een excursie van een halve dag. We vertrekken in een comfortabele bus vanuit Malaga onder begeleiding van een gids die ons meeneemt in de geschiedenis van deze twee locaties. Bewonder de enorme monolithische monumenten. Bekijk de hunebedden van Menga en Viera, Tholos van El Romeral, La Peña de los Enamorados en El Torcal voordat je naar het natuurpark El Torcal rijdt. Ga in het park met je gids mee op een wandeling van 3 km langs spookachtige rotsformaties. Geniet na je wandeling van wat vrije tijd om te eten en bezoek het Torcal Visitor Centre. Bekijk de bar, souvenirwinkel, toiletten en een klein museum voordat je terugkeert naar Malaga.

Vanuit Málaga: Caminito del Rey, dagtocht met de bus

10. Vanuit Málaga: Caminito del Rey, dagtocht met de bus

Ga mee op een spannend avontuur dat je 100 jaar terug in de tijd brengt. Ontdek het pad dat koning Alfonso XIII aan het begin van de 20e eeuw aflegde bij de inwijding van de stuwdam van Conde del Guadalhorce. De Caminito del Rey is weer open na een 15-jaar durend renovatieproject. Vroeger was het een gevaarlijke route, maar nu is deze volkomen veilig en toegankelijk voor wandelaars van alle niveaus. Terwijl je deze historische route bewandelt, zie je panoramische uitzichten op opvallende natuurlandschappen. Neem onderweg een pauze om te lunchen in een restaurant langs de route.

  • Rondleidingen
  • Dagtochten
  • Wateractiviteiten
  • Avonturen
  • Privétours
23 activiteiten gevonden
Ordenen op:
Pagina 1 van 2

Veelgestelde vragen over Malaga

Welke topattracties zijn een must-see in Malaga?

De topattracties in Malaga zijn:

Wat zijn de beste dagtochten en excursies vanuit Malaga?

De beste dagtochten en excursies zijn:

Gibraltar

Sitemap Malaga

Wil je alle activiteiten in Malaga ontdekken? Klik hier voor de volledige lijst.

Wat anderen zeggen over Malaga

Gemiddelde beoordeling

4.6 / 5

gebaseerd op 2.471 beoordelingen

Het was goed geregeld. De gids José Michael stond ons op te wachten bij het station. De bus bracht ons naar Caminito del Rey. Vanaf het punt waar we afgezet werden door de bus was het nog 20 minuten lopen naar de ingang. De wandeltocht was fantastisch, mede door onze leuke spontane gids. Hij vertelde veel informatie onderweg over de geschiedenis, flora en fauna en leuke wetenswaardigheden. Wij hadden het niet willen missen. Een hoogtepunt van de vakantie.

Goed verzorgde excursie met een enthousiaste gids Francesco. Hij spreekt goed engels, illustreert zijn verhalen met mooie foto’s uit het verleden. Spreekt duidelijke en heeft ook interesse in zijn gasten. Goede busreis, flesje water voor onderweg, goede afspraken over ophaaltijden.

Gids die verschillende talen spreekt. Voorzichtige bus chauffeur. Geschiedkundige uitleg met humoristische inslag. Aan te raden excursie. Voorzie goede wandelschoenen. Echt een aanrader!!!

Supertoffe excursie. Zeer vlotte dynamische gids. Zeer goed georganiseerd. Zeker aan te raden.

Erg mooie ervaring en Gids die veel Wist te vertellen