Malaga
Wandelen

Voer je reisdata in om beschikbare activiteiten te vinden

Malaga Wandelen: Onze meest aanbevolen

Costa del Sol & Málaga: begeleide tour Caminito del Rey

1. Costa del Sol & Málaga: begeleide tour Caminito del Rey

Bereid je voor op een dag vol avontuur terwijl je over de Caminito del Rey langs de muren van de El Chorro-kloof in Málagaloopt. Volg een gids op een veilig pad dat naar de voetgangersbrug leidt die door de Desfiladero de los Gaitanes loopt. Je wordt opgehaald bij een punt in Málaga en reist naar Ardales. Maak een stop bij de Venta El Cruce, een plaatselijk restaurant met tal van typische plaatselijke producten en delicatessen die je kunt kopen. Keer terug naar de bus en ga verder tot je het noordelijke toegangspunt van de Caminito del Rey bereikt. Daarna loop je door een lange tunnel en bereik je het oorspronkelijke pad dat je voert naar de ingang van het ravijn. Vervolgens krijg je een helm en luister je naar de veiligheidsinstructies. Leer wat je kunt verwachten tijdens de trektocht en krijg inzicht in de geschiedenis van deze bijzondere constructie van je gids. Passeer de kloof van de Gaitanes, een natuurlijke pas over de heuvels die de kustlijn van Malaga scheidt van de eilanden met de rivier de Guadalhorce eronder. El Chorro betekent 'de spurt' en je gids zal je precies uitleggen waarom.  Maak een veilige en comfortabele wandeling omgeven door een adembenemend landschap. El Caminito del Rey, na vele jaren volledig verlaten te zijn geweest, is nu een herbouwd pad dat zich uitstrekt tussen 2 kloven en een grote vallei. Na de afdaling van noord naar zuid bereikt je de uitgang waar de bus op je wacht. Nadat de hele groep is ingestapt, keer je met de bus terug naar Costa del Sol, waar je wordt afgezet bij het ophaalpunt.

Vanuit Málaga: rondleiding Caminito del Rey per bus

2. Vanuit Málaga: rondleiding Caminito del Rey per bus

Wandel op de Caminito del Rey, een hangend wandelpad omgeven door een schilderachtig landschap, met een gids op een tocht vanuit Málaga.Langs de route leer je het echte verhaal achter de bouw van dit grootse kunstwerk kennen. Stap in Málaga op de bus en reis naar Ardales. Krijg een veiligheidsbriefing van je gids en maak je helm vast. Begin de eenrichtingswandeling van Caminito del Rey bij de noordelijke toegang en ga naar de zuidelijke toegang. Passeer bergen die miljoenen jaren geleden zijn ontstaan en verticale ravijnen die zijn gehouwen door de kracht van de rivier de Guadalhorce. Luister naar verhalen over avonturiers en bergbeklimmers. Luister naar verhalen over een bezoek van een van de machtigste mannen uit de geschiedenis van Spanje: koning Alfons XIII. De route is 7,7 kilometer lang, maar het is een eenvoudige wandeling, vooral met de gids die je gezelschap houdt. Aan het einde van de route keer je terug naar je bus en word je teruggebracht naar Málaga.

Vanuit Málaga: dagtour Caminito del Rey

3. Vanuit Málaga: dagtour Caminito del Rey

Ga op avontuur langs El Caminito del Rey en loop 100 meter boven de rivier de Guadalhorce. Ontdek de Conde de Guadalhorce Dam, de kloof Desfiladero de los Gaitanes en de geschiedenis van de rivier Guadalhorce en het belang ervan voor El Caminito del Rey. Ontmoet je gids en stap in je bus voor een ritje richting de Conde de Guadalhorce-dam. Begin je wandeltocht en leer hoe de dam het belangrijkste waterreservaat van Málaga is. Je gids vertelt je over de geschiedenis van de Desfiladero de los Gaitanes en hoe de canyon is uitgesleten door de Guadalhorce. Bereid je voor om je zenuwen op de proef te stellen tijdens een hoog avontuur op El Caminito del Rey. Volg het pad dat ongeveer 3 kilometer lang en minder dan 1 meter breed is en 100 meter boven de rivier de Guadalhorce hangt. Bekijk de aanleg van een waterkanaal van de stuwmeren in het noorden naar El Chorro en hoe het pad werd aangelegd voor het onderhoud van het kanaal. Het pad staat bekend als El Caminito del Rey (Het Koningspaadje), omdat het in gebruik genomen is door koning Alfonso XIII.

Vanuit Málaga: Caminito del Rey dagtour met de bus

4. Vanuit Málaga: Caminito del Rey dagtour met de bus

Ga mee op een spannend avontuur dat je 100 jaar terug in de tijd brengt. Ontdek het pad dat koning Alfonso XIII aan het begin van de 20e eeuw aflegde bij de inwijding van de stuwdam van Conde del Guadalhorce. De Caminito del Rey is weer open na een 15-jaar durend renovatieproject. Vroeger was het een gevaarlijke route, maar nu is deze volkomen veilig en toegankelijk voor wandelaars van alle niveaus. Terwijl je deze historische route bewandelt, zie je panoramische uitzichten op opvallende natuurlandschappen. Neem onderweg een pauze om te lunchen in een restaurant langs de route.

Nerja, Torrox of Torre del Mar: dagtrip Caminito del Rey

5. Nerja, Torrox of Torre del Mar: dagtrip Caminito del Rey

Bewonder de schoonheid van de Gaitanes-kloof op deze dagtrip vanuit Nerja, Torrox of Torre del Mar naar de Caminito del Rey-loopbrug. Volg je gids op een pad dat 100 meter boven de rivier de Guadalhorce aan de kloofmuren is bevestigd. Sluit je tour af met een drankje naar keuze in een lokale bar. Kies een ophaaloptie die bij u in de buurt is met touropties voor ophalen in centraal gelegen haltes in Nerja, Torrox of Torre del Mar. Ontspan aan boord van een ruime en comfortabele bus op de reis naar de Caminito del Rey-loopbrug. Luister terwijl je gids je over de omgeving vertelt en aanbevelingen doet over waar te eten. Begin uw wandeling in de late ochtend en ga door een tunnel die leidt naar waar het Caminito del Rey-pad begint. Rust jezelf uit met een veiligheidshelm en begin je wandelavontuur. Voel de spanning van het lopen naar de rivier de Guadalhorce vanaf het noordelijke toegangspunt en baan je een weg voor ongeveer 2,5 uur in een rustig tempo. Maak foto's van unieke canyonlandschappen tijdens fotostops langs de route. Neem een verfrissende pauze bij het zuidelijke toegangspunt. Aan het einde van de wandeling heeft u de tijd om uit te rusten en te genieten van een verkwikkend gratis drankje naar keuze. Heb de mogelijkheid om lunch te kopen voordat u aan boord van de bus gaat en terugkeert naar uw ophaalpunt.

Vanuit de Costa del Sol: dagtrip Caminito del Rey

6. Vanuit de Costa del Sol: dagtrip Caminito del Rey

Ontdek El Caminito del Rey, wel bekend als het gevaarlijkste pad ter wereld, één van de grootste toeristische attracties in Spanje en Málaga. Je profiteert van het ongelooflijke uitzicht, de fascinerende geschiedenis en het onbetwistbare spektakel op deze onmisbare excursie naar de Caminito del Rey wanneer je in Malaga bent. Loop over een voetgangerspad van meer dan 3 kilometer lang, gebouwd op de muren van de Gaitanes-kloof. Je verkent één van de mooiste enclaves in de provincie, op slechts 30 kilometer ten noorden van de hoofdstad van Malaga. Ontdek hoe de kloof werd opgegraven door de rivier de Guadalhorce. Op een aantal punten bereikt deze ongelooflijke route 105 meter hoog maar slechts 1 meter breed. Hoewel het meest bekende deel van de weg de onlangs gerestaureerde loopbruggen is, is de totale route van je wandeling langs Caminito del Rey 7,7 kilometer. Je gids vergezelt je tijdens de wandeltocht door de Caminito del Rey en vertelt anekdotes en curiositeiten rond deze ongelooflijke constructie.

Vanuit Costa del Sol of Málaga: Caminito del Rey met Tapas

7. Vanuit Costa del Sol of Málaga: Caminito del Rey met Tapas

Begin de dag met ophaalservice vanaf verschillende punten aan de Costa del Sol of in Malaga en vertrek in de richting van Ardales. Je pauzeert onderweg voor een ontbijt (niet inbegrepen) bij een lokaal restaurant met typische lokale producten. Uiteindelijk arriveer bij het noordelijke toegangspunt van de Caminito del Rey. De groep loopt dan door een kleine en vrij lange tunnel om de natuurlijke paden te bereiken die naar het toegangscontrolepunt van de ravijnen leiden. Op dat moment ontvang je een helm en veiligheidsinstructies. Je gids vergezelt je om je verdere uitleg te geven over wat er tijdens de trektocht zal worden gevonden, maar geeft ook veel hints over de geschiedenis van deze bijzondere constructie. De kloof genaamd Desfiladero de los Gaitanes, is een natuurlijke pas door de heuvels, die de kustlijn van Malaga van het binnenland scheiden. De rivier de Guadalhorce stroomt door de kloof en verbindt de reservoirs aan beide uiteinden. El Chorro betekent 'de Spurt': je gids zal je uitleggen waarom. El Caminito de Rey is tegenwoordig een herbouwde route die zich uitstrekt tussen twee kloven, ravijnen en een grote vallei, over paden of promenades. Het is er veilig en comfortabel lopen, want het grootste deel van het pad is vlak of loopt heuvelafwaarts. De route gaat in één richting, naar beneden van het noorden naar het zuiden.  Je bus staat te wachten bij de uitgang, maar voordat je terugrijdt naar de Costa del Sol, probeer je een aantal lokale tapas uit een kleine bar in de buurt. Als deze lichte lunch voorbij is, reis je terug naar Costa del Sol en wordt je afgezet bij je ophaalpunt.

Van Málaga: begeleide wandeling in El Torcal de Antequera

8. Van Málaga: begeleide wandeling in El Torcal de Antequera

Ontdek een van de meest verbazingwekkende karstlandschappen ter wereld tijdens deze wandeltocht van Málaga naar het natuurreservaat Torcal de Antequera. Begeef je op een magische reis van 3 mijl, waarbij je miljoenen jaren in het verleden reist terwijl je door stenen loopt die zich onder de Tethyszee bevonden. Nadat u bent opgehaald, steekt u de bergen van Málaga over, eerst via de snelweg en vervolgens over de weg, het prachtige landschap in. Kom 1200 meter boven de zeespiegel aan bij het startpunt, het Torcal Alto Visitor Center, en begin je 4,5 km lange wandeling via de Ammonietenroute. Verken alle verschillende geologische formaties van het natuurpark. Voel het mysterie van deze plek, alleen veranderd door miljoenen jaren van erosie. Ontdek unieke landschappen en steenvormen die je het gevoel geven dat je naar een andere planeet of tijd bent gereisd. Rond je tour af bij het bezoekerscentrum.

Málaga: hunebedden en El Torcal de Antequera begeleide dagtocht

9. Málaga: hunebedden en El Torcal de Antequera begeleide dagtocht

Ontmoet elkaar op de handige ontmoetingsplek in Málaga en geniet van een comfortabele transfer tijdens deze begeleide dagtocht. Tijdens de tour ontdekt u het natuurreservaat en zijn wonderlijke rotsformaties, karsttorens genaamd. Verken dit eigenaardige landschap dat nergens anders is, en leer meer over het terrein en hoe de torens worden gevormd door je deskundige gids. Dan kun je drie neolithische graven, ook wel hunebedden genoemd, onderzoeken. Deze rotskamers werden gebruikt voor rituelen en begrafenissen. 1200 meter boven de zeespiegel, de megalithische bouwwerken tonen fossielen en kalksteenformaties en je kunt de verhalen horen van wat hier miljoenen jaren geleden leefde, evenals de begrafenisrituelen en cultuur van de mensen die daar zijn begraven.

Vanuit Málaga: Caminito del Rey in kleine groep met picknick

10. Vanuit Málaga: Caminito del Rey in kleine groep met picknick

Vertrek vanuit het centrum van Málaga in een busje met airconditioning en ga richting de dam van Conde del Guadalhorce. Onderweg doorkruis je de Guadalhorce-vallei, een regio die bekend staat om de productie van citrusbomen. Stijg op naar de Sierra de Alcaparaín en passeer verschillende schilderachtige dorpjes. Wandel van de dam naar het begin van de Caminito del Rey. Ontdek meer over de geologie van het natuurpark, de planten en dieren van de Middellandse Zee, het omringende landschap en de lokale manier van leven. Stop om foto's te maken op de meest adembenemende uitzichtpunten. Geniet van een heerlijke picknicklunch in het nationale park met lokale lekkernijen. Zodra je dagtocht klaar is, neem je het busje terug naar het centrum van Málaga.

Veelgestelde vragen over Wandelen in Malaga

Welke andere activiteiten dan Wandelen zijn de moeite waard in Malaga?

Andere onmisbare dingen om te doen in Malaga:

Sitemap Malaga

Wil je alle activiteiten in Malaga ontdekken? Klik hier voor de volledige lijst.

Wat anderen zeggen over Malaga

Gemiddelde beoordeling

4.6 / 5

gebaseerd op 2.471 beoordelingen

de reis was goed geregeld. Alleen een dingetje dat de opstaplocatie tot 3x toe werd aangepast. en wij daarom verkeerd stonden en bijna te laat kwamen bij de bus. uiteindelijk opstappen bij het eerste adres. Maar verder goed geregeld en TOP gids, Rachel. Echt plezier in haar werk!!!

Goed georganiseerd, luxe bus met airco, de route is zeer goed te bewandelen, ook voor minder ervaren wandelaars. Wel moet je 7 km kunnen lopen over stenen paden, vlonders en trappen/hangbrug met rooster op en af kunnen. Enthousiaste gids met leuke interactie met de groep.

Dacht dat het voor mij (72) te zwaar zou zijn, maar viel mee en ik had het niet willen missen. Fantastisch mooi.

Alles vanuit Nederland geboekt. En alles ging goed. Ophaalpunt was helder en duidelijk. Prima site om te boeken

Prachtige omgeving en hele leuke gids, Francisco, perfect Engels en leuke anekdotes.