Belevingen in
Malakka

Voer je reisdata in om beschikbare activiteiten te vinden

Onze activiteiten volgen de lokale gezondheidsrichtlijnen, zodat jij met een gerust hart van je beleving kunt genieten.

Malakka: De beste dingen die je niet wil missen

Vanuit Kuala Lumpur: Dagtocht naar historisch Malakka

1. Vanuit Kuala Lumpur: Dagtocht naar historisch Malakka

Bezoek Malakka, een stad die op de werelderfgoedlijst van UNESCO staat, tijdens een volledige dagtour vanuit Kuala Lumpur. Zie waar Maleisië begon bij de Straat van Malakka. Bekijk de ruïnes van de St. Pauluskerk en het Rode Plein en de roze Nederlandse administratieve gebouwen waar nu het Malakka Museum en overheidsgebouwen in gevestigd zijn. Geniet van authentiek Peranakaans eten tijdens de lunch. Daarna zie je de Cheng Hoon Teng-tempel, waar 3 belangrijke doctrines van het Chinese geloof onder hetzelfde dak werden aanbeden. Maak een wandeling langs de Jonkerstraat in Malakka, die eindigt aan de oevers van de rivier Malakka. Leer meer over het Maleise sultanaat, Malakka's opkomst als een belangrijke handelshaven en de Portugese en Nederlandse invloeden vanaf de vroege 16e eeuw.

...
Van Kuala Lumpur: privétour van een hele dag naar Malakka

2. Van Kuala Lumpur: privétour van een hele dag naar Malakka

Een fascinerende mix van Portugese, Nederlandse en Britse invloeden hebben Malakka tot een van de populairste toeristische bestemmingen in Maleisië gemaakt. Je tour begint bij de St. Pieterskerk en het Nederlandse plein, vanwaar je naar A Famosa gaat. Deze site, een kleine poort is wat overblijft van een eens machtige Portugese vesting, is de oudste overgebleven Europese architecturale overblijfselen in Azië. De rijke historische achtergrond van deze site heeft het in juli 2008 tot Unesco-werelderfgoed verklaard. Geniet vervolgens van een authentieke lokale lunch in Malakka in het Perenakan Restaurant. Houd je op je hoede terwijl je doorgaat naar andere fascinerende plekken rond Malakka, waaronder het Portugese plein: liefdevol Mini Lissabon genoemd, dit is een attractie die je niet mag missen. Tot slot kunt u winkelen in de beroemde Jonker Walk-bazaar, een markt met een verscheidenheid aan interessante handwerken en souvenirs - u zult er zeker een schat of twee tegenkomen!

...
Privétour: historische Malakka-dagtour vanuit Kuala Lumpur

3. Privétour: historische Malakka-dagtour vanuit Kuala Lumpur

Nadat u om 09:00 uur bij uw hotel in de stad Kuala Lumpur wordt opgehaald, is uw eerste stop de St. Francis Xavier Church. Deze kerk werd in 1856 gebouwd door pater Farve ter ere van St. Francis Xavier. Het was ooit de grootste kerk gebouwd door de MEP (Paris Foreign Missionary) op het Maleisische schiereiland. Ga daarna verder naar Stadthuys, de meest bezochte attractie van Malakka. Het is een oud Nederlands gebouw, dat is een groot stadhuis dat ooit werd gebruikt voor openbare bijeenkomsten. Het vertegenwoordigt de Nederlandse architectuur en is een rood gebouw in het centrum van de stad dat in 1650 door de Nederlanders op het land werd gebouwd. Om dezelfde reden staat Stadthuys Melaka ook wel bekend als het beroemde Hollandse Plein. Na de lunch ga je verder naar Christ Church. Gebouwd in 1753 ter ere van de honderdste verjaardag van de verovering van Malakka, is het een van de meest erkende en gefotografeerde plaatsen in de stad. Ga naar de moskee Kampung Kling, gelegen in de buurt van de beroemde Harmony Street, waar gebedshuizen van verschillende religies harmonieus naast elkaar bestaan. Gebouwd in 1748, zoals veel Malakkaanse moskeeën die rond die periode zijn gebouwd, vertoont het sterke Javaanse en oosterse invloeden in de architectuur. De moskee werd gereconstrueerd en gerenoveerd in 1872 en 1908 om de originele houten structuur te vervangen door een van beton. In 1999, na een restauratie door het Ministerie van Museum en Oudheid, werd het uitgeroepen tot historisch monument. Onderweg snack je op verschillende straatvoedsel dat wordt beïnvloed door de vele culturen die zowel door Malakka zijn gegaan als hier wortels hebben geplant. Na nog wat verkennen, spring je terug in het comfortabele voertuig voor de rit terug naar Kuala Lumpur. Om ongeveer 17:00 uur kom je terug bij je hotel in de stad Kuala Lumpur, waar de tour eindigt.

...
Van Kuala Lumpur: privétransfer naar de stad Malakka

4. Van Kuala Lumpur: privétransfer naar de stad Malakka

Bekijk meer van de geschiedenis en cultuur van Maleisië door Malakka te bezoeken. Boek een privétransfer en haal de stress uit de reis. Laat je ophalen op de door jou gekozen locatie in Kuala Lumpur en ontspan terwijl je rechtstreeks naar je hotel in Malakka wordt gebracht. Kies het tijdstip waarop u en uw groep willen reizen en kies een voertuig dat comfortabel is voor uw groepsgrootte. Geniet van een comfortabel voertuig met airconditioning en een professionele chauffeur. Als je eenmaal in Malakka-stad bent, kun je het erfgoed van Jonker Street, Christ Church en meer bewonderen. Selecteer een retouroptie als u wilt worden teruggebracht naar Kuala Lumpur.

...

Sitemap Malakka

Wil je alle activiteiten in Malakka ontdekken? Klik hier voor de volledige lijst.

Wat anderen zeggen over Malakka

Gemiddelde beoordeling

4.5 / 5

gebaseerd op 237 beoordelingen

Had een uitstekende reis naar de Mallaca! Precies zoals ik het me had voorgesteld. Een speciale roep naar onze gids, de heer Stephen V Joseph, die buitengewoon goed geïnformeerd was en ons een goede wandeltocht gaf en met de beperkte tijd die we hadden, erin geslaagd om het maximum op te nemen. De lunch was uitstekend. over het algemeen waar voor uw geld b

Melacca is een zeer kleurrijke stad met een interessante geschiedenis, architectuur, multicultureel, veel musea, restaurants en unieke winkels. Ik kan deze excursie ten zeerste aanbevelen

Leuke trip en niet te ver van Kuala Lumpur

Wel toeristisch, maar zeker de moeite waard.. goede gids en was de enige Nederlander in de tour die het wel kon lezen over de VOC-tijd..

Een prettige reis met veel historische sites te zien. Er werd voor een hele goede lunch gezorgd. Het kan heel warm worden in Malacca.

Mooie trip!

Vriendelijke gids Michael. Wist heel veel te vertellen over de historie van Malakka. Deze trip is aan te raden!