Kies data
Belevingen in

Malbork

Topactiviteiten

Topbezienswaardigheden in Malbork

Malbork: De beste dingen die je niet wil missen

Vanuit Gdansk: Malbork-kasteeltour van een halve dag met audiogids

1. Vanuit Gdansk: Malbork-kasteeltour van een halve dag met audiogids

Geniet van een bezoek aan het grootste kasteel ter wereld en ontdek het door UNESCO beschermde kasteel en fort met een audiogids. De audiogeleide tour neemt je mee langs de belangrijkste bezienswaardigheden van het kasteel, zoals het 14e-eeuwse Paleis van de Grootmeester. Profiteer van het ophalen van hotels om de ervaring probleemloos te maken. Laat u 's ochtends ophalen bij uw hotel door een Engels sprekende chauffeur in een comfortabele minibus met airconditioning. Reis naar Malbork Castle, het enorme 13e-eeuwse kasteel dat is gebouwd met 12-15 miljoen bakstenen en op de Werelderfgoedlijst staat. Begin uw tour bij het kasteel met de audiogids die u meeneemt naar het 14e-eeuwse Paleis van de Grootmeester, dat ooit de residentie was van de zogenaamde Grootmeester van de Duitse Orde en de Mariakerk. Leer interessante feiten en verhalen uit je audiogids terwijl je door het kasteel loopt. Ga door met het verkennen van de verschillende permanente en tijdelijke tentoonstellingen van het kasteel, zoals een verzameling wapens, harnassen, vlaggen en het enorme Amber Museum. De kasteelmusea herbergen 40 duizend items, waaronder een van Europa's grootste verzameling middeleeuwse architectonische elementen, een verzameling artistieke barnsteenwaren - uniek over de hele wereld, een indrukwekkende set oude wapens en militaire uitrusting, of de uitgebreide muntenverzameling, gerelateerd naar de historische pepermuntjes in Malbork. Na uw bezoek wordt u teruggebracht naar uw hotel.

Gdansk: Malbork Castle regelmatige tour

2. Gdansk: Malbork Castle regelmatige tour

Malbork Castle is het grootste kasteel ter wereld gebouwd met 12-15 miljoen stenen en is zelfs groter dan Windsor Castle. Malbork Castle staat op de Werelderfgoedlijst van UNESCO en wordt jaarlijks door meer dan 500.000 toeristen bezocht. Het is de thuisbasis van een museum met 40 duizend voorwerpen waaronder een van Europa's grootste verzameling middeleeuwse architecturale elementen, een verzameling van artistieke barnsteenwaren - uniek over de hele wereld, een indrukwekkende reeks oude wapens en militair materieel, of de uitgebreide muntenverzameling, met betrekking tot de historische pepermuntjes in Malbork. Je tour begint wanneer je wordt opgehaald door een Engels sprekende chauffeur in een comfortabele AC-minibus, die je naar Malbork brengt. Onder begeleiding van een gids kunt u genieten van het kasteel van Malbork, inclusief een bezoek aan het 14e-eeuwse paleis van de Grootmeester, dat op een gegeven moment de residentie was van de zogenaamde Grootmeester van de Duitse Orde en St. Mary's Kerk. Je zult ook in staat zijn om de verschillende permanente en tijdelijke tentoonstellingen van het kasteel te verkennen, zoals een verzameling wapens, pantsers, vlaggen en een enorm ambermuseum. Terwijl je je gids verkent, vertelt hij je alle interessante feiten en verhalen over het kasteel. Na uw bezoek wordt u teruggebracht naar uw hotel.

Van Gdansk: 6 uur durende Malbork Castle Tour

3. Van Gdansk: 6 uur durende Malbork Castle Tour

Verken Malbork Castle, de middeleeuwse hoofdstad van de Duitse Orde Ridders in Oost-Europa tijdens een 6-uur durende tour vanuit Gdansk. Je krijgt een geleid bezoek aan het grootste gotische kasteel van rode baksteen ter wereld, uitgeroepen tot UNESCO-werelderfgoed. Het kasteel werd in Pruisen gebouwd door de Duitse Orde, een Duitse rooms-katholieke religieuze orde van de kruisvaarders, in de vorm van een fort van Ordensburg. Dit is niet alleen een kans om prachtige architectuur te bewonderen, maar ook om vertrouwd te raken met het leven in vroegere tijden, oude technische apparaten te bekijken en de collectie van vroegere wapens te bekijken. In de kelders van het kasteel wordt ook de tentoonstelling "Geschiedenis van barnsteen" gehouden, met een collectie Baltische amber en barnsteenjuwelen. Aan het einde van de tour ga je terug naar Gdansk.

Gdansk: Malbork Castle & Westerplatte Tour met lokale lunch

4. Gdansk: Malbork Castle & Westerplatte Tour met lokale lunch

Laat je ophalen bij je accommodatie in Gdansk, Sopot of Gdynia en begin je spannende en interessante reis door deze regio te verkennen. Aankomst bij het grootste bakstenen kasteel ter wereld, Malbork Castle. Dit is een van de meest waardevolle Poolse monumenten en een uniek versterkt complex uit de Middeleeuwen. Monumentaal en majestueus gelegen aan de rivier Nogat, maakt het kasteel een verbluffende indruk. Volg een audiogidsrondleiding door het kasteel en stel al uw vragen aan uw gids. Vervolg uw reis en ontdek de geheimen van de Żuławy Wiślane. Ontdek de doopsgezinde paden en de oude arcadehuizen. Stop hier voor de lunch in een traditioneel houten huis om bij te tanken voordat je aan je terugreis begint. Op de terugweg naar uw accommodatie bezoekt u de Westerplatte, de locatie waar de eerste slag in het Europese theater van de Tweede Wereldoorlog werd uitgevochten.

Van Gdansk/Sopot/Gdynia: privérondleiding van 6 uur Malbork Castle

5. Van Gdansk/Sopot/Gdynia: privérondleiding van 6 uur Malbork Castle

Bezoek Malbork Castle, een van de grootste en best bewaarde gotische bolwerken ter wereld, op een 6-uur durende excursie vanuit Gdansk. Het kasteel dateert uit het einde van de 13e eeuw en was een zetel van de Duitse Orde. Het gigantische fort vereiste bijna 5 miljoen stenen om te bouwen en werd gebouwd in 3 delen. Het is een van de weinige bolwerken in de wereld die nooit werden veroverd in de strijd. Breng 3 uur door met touren door het Grand Masters Palace en de Great Refectory en zie de vele kamers en torens, en ook middeleeuws pantser en wapens. Hoor verhalen over dappere ridders en de veldslagen gevochten tussen Polen en de Duitse Orde.

Slot Mariënburg: halve dag privétour

6. Slot Mariënburg: halve dag privétour

Op deze 5-uur durende tour zal een bevoegde gids je de meest interessante verhalen over Slot Mariënburg vertellen. De tour is inclusief een kijkje bij het 14e-eeuwse Paleis van de Grootmeester, wat ooit de thuisbasis was van de zogenoemde Meester van de Duitse Orde, als ook een bezoek aan de Mariekenkerk en verschillende permanente en tijdelijke exposities. Slot Mariënburg, prachtig gelegen aan de Nogat rivier, wordt momenteel gezien als het grootste gotische fort in Europa en is een indrukwekkend voorbeeld van de middeleeuwse verdedigingsarchitectuur. In 1997 werd het op de Werelderfgoedlijst van UNESCO gezet en het is ongetwijfeld één van de mooiste en meest belangrijke monumenten in Polen.

Warschau: Kasteel van de Duitse Orde in Malbork Volledige dagtour

7. Warschau: Kasteel van de Duitse Orde in Malbork Volledige dagtour

Ontdek een van de meest intrigerende en historisch rijke bezienswaardigheden van Polen, het kasteel van de Duitse Orde in Malbork. Begin de dag met en vertrek vroeg uit Warschau en reis met uw lokale gids naar het kasteel. Als je aankomt, bezoek dan het High Castle met het klooster, de reflectie van het klooster, de conventiezaal en nog veel meer. Dwaal dan door naar het Middelste Kasteel met de Grote Eetzaal, kelders en de keuken, en ga dan naar het Paleis van de Grootmeesters om de Zomerse eetzaal en de Lage Zaal te vinden. Terwijl je het complex verkent, kun je meer te weten komen over de geschiedenis van honderden jaren geschiedenis die zich binnen de kasteelmuren afspeelde. Bewonder de rijke en unieke verzameling sculpturen en archeologische tentoonstellingen van het kasteel, waaronder barnsteen, keramiek, meubels, militaire voorwerpen, textiel, glas-in-lood en gravures, evenals een indrukwekkende militaire tentoonstelling met een scala aan harnassen en wapens.

Van Warschau: Tour naar Malbork Castle en Gdansk of Sopot

8. Van Warschau: Tour naar Malbork Castle en Gdansk of Sopot

Vertrek uit Warschau en reis naar de delta van de rivier de Vistula om het kasteel van Malbork te bezoeken, gesticht door de Ridders van de Duitse Orde en het grootste kasteelcomplex van Europa per land. Kijk in het kasteelcomplex om de binnenplaats en de kloostergangen van het Hoge Kasteel te bewonderen en ontdek waar feesten werden gehouden in de zomerrefectory. Bewonder de gotische architectuur van het Grootmeesterspaleis in het middelste kasteel. Ga verder naar de historische stad Gdansk om een wandeling rond de oude binnenstad te maken en passeer de kolenmarkt (Targ Węglowy) waar de jaarlijkse kerstmarkt wordt gehouden. Bekijk het Amber-museum, gehuisvest in de voormalige gevangenistoren, en loop door de rijkelijk versierde Golden Gate om de Lange Markt naar Green Gate te betreden. Reis terug naar de Middeleeuwen aan Artus Court, waar rijke kooplieden zich 's avonds in vroegere tijden zouden verzamelen. Ontdek het kleurrijke Nederlandse huis (Dom Holenderski) en neem een pauze bij de fontein van Neptunus bij de ingang van Artus Court. Bezoek de Basiliek van de Assumptie van de Heilige Maagd Maria en bewonder de grootste bakstenen kerk ter wereld. Als alternatief kunt u de badplaats Sopot bezoeken als u dat wilt. Maak een wandeling over de voetgangerspromenade van Bohaterów Monte Cassino ("Helden van Monte Cassino Street") en werp een blik op het beroemde "Crooked House". Maak een wandeling langs de langste houten pier van Europa en bewonder de Sopot-vuurtoren, gebouwd in 1903-1904 als onderdeel van het Balneologisch Instituut. Ga naar de top van de uitkijktoren voor een prachtig uitzicht over de stad en de zee.

Malbork Castle 5-uur durende privétour

9. Malbork Castle 5-uur durende privétour

Het kasteel van de Duitse Orde in Malbork is door UNESCO erkend als werelderfgoed. Een symbool van macht en traditie, het is het grootste gotische bakstenen kasteel van Europa. Bezoek dit meesterwerk van defensie en residentiële architectuur en verken het interieur, inclusief de interessante tentoonstellingen. De 5-uur durende tour is inclusief privévervoer vanuit uw hotel in Gdansk of Sopot, met vrije tijd om het kasteel in Malbork en de omgeving te verkennen en vervoer terug te brengen. De chauffeur is Engelssprekend en zal helpen met het kopen van kaartjes bij het kasteel en het organiseren van een kasteelgids.

Malbork Castle: privétour vanuit Gdansk, Sopot of Gdynia

10. Malbork Castle: privétour vanuit Gdansk, Sopot of Gdynia

Gebouwd door de Duitse Orde in de dertiende eeuw, blijft Marlbork Castle vandaag het grootste kasteel ter wereld per landgebied. Uw privétour van deze historische bezienswaardigheid begint met een ophaaldienst vanaf elke locatie in Gdansk, Sopot of Gdynia en een prachtige plattelandsrit naar de stad Malbork. Bij aankomst op het kasteelterrein wordt u door het middeleeuwse complex geleid, dat bestaat uit een klooster, een fort en het Grootmeesterpaleis - allemaal volledig opgetrokken in baksteen. Het kasteel van Malbork ligt op het land dat door buitenlandse mogendheden op verschillende wijzen werd bezet en verdeeld in de eeuwen na de aanleg. Het ligt in het kruispunt van historische gebeurtenissen die het moderne Europa diepgaand hebben vormgegeven. Maak van dichtbij kennis met deze geschiedenis en ontdek de hoekjes en gaten van een groot kasteel dat nu op de werelderfgoedlijst van UNESCO staat. Tijdens je rondleiding krijg je ook een idee van het dagelijkse hoofse leven in de middeleeuwen met een glimp van een middeleeuwse keuken, badkamer, gevangenis, grote refter, wapenkamer en ambercollectie. Na het bezoeken van bezienswaardigheden en wat tijd voor verfrissing en het doorlezen van souvenirs, wordt u teruggebracht naar een punt naar uw keuze in Gdansk, Sopot of Gdynia.

Sitemap Malbork

Wil je alle activiteiten in Malbork ontdekken? Klik hier voor de volledige lijst.