Dingen om te doen Maleisië

Maleisië: De beste dingen die je niet wil missen

Vanuit Kuala Lumpur: tour naar Batugrotten voor halve dag

1. Vanuit Kuala Lumpur: tour naar Batugrotten voor halve dag

Laat je lekker ophalen en begin je dag met een rit langs Ambassadors Row, Istana Sharif Ali en Maleisische dorpjes aan de rand van de stad. Breng een bezoek de Royal Selangor, de grootste en modernste tinfabriek ter wereld. Deze staat ook wereldwijd bekend om zijn hoge kwaliteit en vakmanschap. Laat je tijdens een fabrieksrondleiding bijspijkeren over de verschillende processen in deze fabriek, zoals gieten, vijlen, polijsten, solderen, hameren en graveren. Ga vervolgens naar een batikfabriek om te zien hoe deze textielvorm wordt ontworpen en afgedrukt. Besluit je reis met een bezoek aan de kalksteenheuvels van de Batugrotten, die uit drie spelonken en verscheidene kleinere grotten bestaan. Bestijg 272 treden langs een torenhoog standbeeld van de oorlogsgod Murugan en kom uit in een heiligdom in de bergwand met levendige muurschilderingen met hindoeïstische geschriften. Ontdek de makaken die op de weelderig begroeide kliffen leven en sluit je aan bij een menigte hindoeïstische pelgrims op weg naar een reeks vergulde altaren. Deze tour eindigt met een terugreis naar je hotel in Kuala Lumpur.

KUL Kuala Lumpur International Airport: toegang tot de premium lounge

2. KUL Kuala Lumpur International Airport: toegang tot de premium lounge

Ontspan en verfris voor uw vertrek, tussen vluchten of aankomst in het comfort van de Plaza Premium Lounge op de internationale luchthaven van Kuala Lumpur bij Satellite Terminal en Terminal KLIA2. Geniet tijdens het wachten op uw vlucht van comfortabele stoelen, gratis WiFi, lokale en internationale kranten en tijdschriften. Kies uit een brede selectie aan eten, evenals een open bar met een scala aan dranken. Kies uit loungetoegang van 3 uur, 6 uur of 12 uur op verschillende locaties op de luchthaven, afhankelijk van uw schema. Geniet van een nog betere service door gebruik te maken van de Plaza Premium First Lounge.

Vanuit Kuala Lumpur: Dagtocht naar historisch Malakka

3. Vanuit Kuala Lumpur: Dagtocht naar historisch Malakka

Bezoek Malakka, een stad die op de werelderfgoedlijst van UNESCO staat, tijdens een volledige dagtour vanuit Kuala Lumpur. Zie waar Maleisië begon bij de Straat van Malakka. Bekijk de ruïnes van de St. Pauluskerk en het Rode Plein en de roze Nederlandse administratieve gebouwen waar nu het Malakka Museum en overheidsgebouwen in gevestigd zijn. Geniet van authentiek Peranakaans eten tijdens de lunch. Daarna zie je de Cheng Hoon Teng-tempel, waar 3 belangrijke doctrines van het Chinese geloof onder hetzelfde dak werden aanbeden. Maak een wandeling langs de Jonkerstraat in Malakka, die eindigt aan de oevers van de rivier Malakka. Leer meer over het Maleise sultanaat, Malakka's opkomst als een belangrijke handelshaven en de Portugese en Nederlandse invloeden vanaf de vroege 16e eeuw.

Petronas Towers: voorrangsticket met bezorging bij hotel

4. Petronas Towers: voorrangsticket met bezorging bij hotel

De Petronas Twin Towers hebben een ongelooflijke hoogte van 451,9 meter en vormen het belangrijkste architecturele herkenningspunt van de stad. Klim tot wel 170 meter hoogte in een futuristische, razendsnelle lift. Wanneer de deuren opengaan op de 86e verdieping, heb je een adembenemend uitzicht over de hoofdstad van Maleisië. Betreed de hoogste brug met 2 verdiepingen ter wereld, waarmee de 2 torens op de 41e en de 42e verdieping met elkaar verbonden zijn. Kom meer te weten over de geschiedenis en de bouw van de Twin Towers en koop een aandenken in de souvenirwinkel. Met deze service worden je tickets bezorgd bij je hotel in Kuala Lumpur, dus je kunt bij aankomst gelijk in de rij gaan staan voor de ingang. Zorg wel dat je 15 minuten voor de geplande tijd van je bezoek bij de torens bent.

KL Tower: toegangsbewijs met open datum

5. KL Tower: toegangsbewijs met open datum

De KL Tower, ook bekend als de Menara Kuala Lumpur, is een van de meest iconische bezienswaardigheden in Kuala Lumpur. Dit is met een hoogte van ongeveer 452 meter een van 's werelds hoogste telecommunicatietorens en is tevens zichtbaar vanaf de meeste delen van de stad. Met je toegangsticket voor de Kuala Lumpur Tower kun je, tijdens openingstijden, de toren bezoeken wanneer je maar wilt. Neem een van de hogesnelheidsliften naar het volledig gesloten observatiedek, gelegen op ongeveer 276 meter hoogte, om te genieten van een panoramisch uitzicht over Kuala Lumpur. Geniet van toegang tot het XD-Theater voor een 6D-filmervaring, op eigen kosten. Bekijk het filmpje zittend in een speciaal ontworpen stoel die synchroon met de film meebeweegt. Er zijn meestal 8 films die je kunt bekijken, elk met een duur van ongeveer 5 minuten.

Vanuit Kuala Lumpur: Groepsdagtocht naar Taman Negara

6. Vanuit Kuala Lumpur: Groepsdagtocht naar Taman Negara

Je vertrekt uit Kuala Lumpur en reist naar Taman Negara National Park nadat je vroeg in de ochtend bent opgehaald bij je hotel. Geniet van het geweldige uitzicht op de mooie rit langs typische kampung(dorps)huizen en pauzeer voor een lokaal ontbijt in de stad Jerantut. Steek, na aankomst in Kampung Kuala Tahan, de rivier met de watertaxi over naar het Taman Negara Resort, voor een korte wandeling over de heuvel Teresek. Ontdek een prachtig uitzicht vanaf dit fantastische uitkijkpunt voordat je de wandeling door de boomtoppen trotseert. Geniet van een heerlijke lunch in een drijvend restaurant en krijg nog wat tijd om te ontspannen, voordat je op een langstaartboot over de stroomversnellingen naar Trenggan vaart.

Langkawi: tour door Mangrove Kilim UNESCO-geopark & grot

7. Langkawi: tour door Mangrove Kilim UNESCO-geopark & grot

Je begint de tour met de ophaalservice door een lokale chauffeur bij je hotel of in de haven, waarna je naar de steiger wordt gebracht. Je reist per boot over de kronkelende rivier Kilim, door een doolhof gecreëerd door luchtwortels en de dikke, vlezige bladeren van de mangrovebomen. Houd je ogen open voor de dieren die hun thuis hebben gevonden in dit delicaat gebalanceerde ecosysteem, dat verantwoordelijk is voor de gezondheid en verscheidenheid aan diersoorten in de Andamanse Zee. Je ziet ook hoe het mangrovegebied perfect is voor huisnijverheid, zoals viskwekerijen. Bij de eerste pauze stopt de schipper de motor van de boot en gooit stukjes kip in het water om de adelaars aan te trekken. Sta versteld wanneer de adelaars direct naast je naar beneden duiken om de kip te grijpen, om daarna weer naar boven te vliegen. Vervolgens verlaat je de mangroves om de majestueuze formaties van kalksteenrotsen, die op spectaculaire wijze boven de oceaan uitsteken, te bekijken. Dit oeroude koraal werd miljoenen jaren geleden naar boven geduwd en vormt nu de grond voor een unieke, oude groep planten die nergens anders op aarde voorkomt. Hierna ga je verder om enkele duistere vleermuisgrotten te verkennen, die de oorsprong vormen van vele mysterieuze en romantische verhalen. Je bezoekt ook een drijvende viskwekerij in een afgelegen baai, omringd door hoge, steile kalksteen- en granietrotsen. Hier heb je tijd om roggen met de hand te voeren en je te laten verrassen door de andere zeedieren die er in watertanks wonen. Vervolgens ga je weer aan boord van je boot om terug te varen naar de steiger, waarna de chauffeur je weer bij je ophaallocatie afzet.

Skip-the-Line: Petronas Towers E in Kuala Lumpur - Tickets

8. Skip-the-Line: Petronas Towers E in Kuala Lumpur - Tickets

Een bezoek aan Kuala Lumpur is pas compleet als je de stad hebt gezien vanaf het observatiedek van de Petronas Twin Towers. Vooral in het hoogseizoen is het een goed idee om uw tickets van tevoren te reserveren. Kies uw gewenste datum en tijdslot voor het bezoek en uw tickets worden afgeleverd bij uw hotel in Kuala Lumpur of per whats-app en e-mail naar u verzonden. Bij aankomst bij de Twin Towers kun je zonder vertraging naar binnen. Breng een heerlijk uur door met het uitzicht op de omgeving van Kuala Lumpur vanaf de uitkijktoren en maak een wandeling langs de luchtbrug die de 2 torens met elkaar verbindt.

Kuala Lumpur: Cameron Highlands gedeelde dagtour

9. Kuala Lumpur: Cameron Highlands gedeelde dagtour

Ervaar de rustige atmosfeer en het koele klimaat van de Cameron Highlands op een tour van 12 uur vanuit Kuala Lumpur. Het ‘hill station’ (hooggelegen stadje) staat bekend om zijn theeplantages, boomgaarden en kwekerijen en is een populair toevluchtsoord voor stadsbewoners. Je gaat naar een vlinderboerderij voordat je de Boh Tea Plantation bezoekt. Maak een klimmetje naar het theecentrum, kom meer te weten over de productie van thee en laat vol verwondering je ogen over de vallei gaan. Geniet rond het middaguur van een lunch in een lokaal restaurant en koel daarna af bij een waterval. Vervolg je tocht naar een aardbeikwekerij, waar je mag proeven en (tegen extra kosten) je eigen fruit mag plukken. Je bezoekt ook een nabijgelegen rozentuin voordat je teruggaat naar Kuala Lumpur.

Van Kuala Lumpur: Taman Negara National Park voor een hele dag

10. Van Kuala Lumpur: Taman Negara National Park voor een hele dag

Je geweldige dagtour naar Taman Negara begint nadat je om 07:00 uur bent opgehaald bij je hotel. Na een meet and greet met een professionele Engelssprekende chauffeur/gids, begint je reis met prachtige landschappen langs de snelwegen. Ontspan in een voertuig met airconditioning tijdens deze reis van 3 uur en leer over de Maleisische cultuur en geschiedenis van je chauffeur / gids. In Taman Negara loop je over 's werelds langste en hoogste hangbrug-luifelwandeling en geniet je van een prachtig uitzicht beneden terwijl je je dichter bij de natuur voelt. Bezoek de toegangspoort tot Taman Negara National Park, Kampung Kuala Tahan, voor een lunch aan de rivier. Geniet van een typisch Maleisische fruitproeverij en Maleisische thee. Tijdens een bezoek aan het nationale park kun je genieten van vele geweldige activiteiten, zoals snel schieten, blaaspijp spelen en jachtvaardigheden leren van inheemse stamleden. Drink daarna lokale thee in een drijvend restaurant en leer meer over de lokale inheemse stammen van je gids. In de late namiddag rijdt u terug naar Kuala Lumpur met mooie uitzichten en ziet u kampongs (Maleisische houten huizen), lokale vissers, apen en junglevegetatie.

Sitemap Maleisië

Wil je alle activiteiten in Maleisië ontdekken? Klik hier voor de volledige lijst.

Wat anderen zeggen over Maleisië

Gemiddelde beoordeling

4.5 / 5

gebaseerd op 6.967 beoordelingen

We werden om 9 uur op tijd opgehaald. De chauffeur reed ons naar het GeoForest, wat ongeveer een uur duurde (de chauffeur was te snel en moet vertragen voor de veiligheid). We ontmoetten de gids Ayman die de hele dag briljant was. Hij zorgde ervoor dat we altijd veilig waren en legde alle historische feiten uit. De vleermuisgrotten was een leuke ervaring, toen gingen we naar een viskwekerij die oké was. De speedboot bracht ons vervolgens naar de adelaars, wat geweldig was - we gingen toen naar een strand en we zwommen ongeveer 30 minuten. De speedboot snelde terug, wat leuk was en we hadden eten. We hebben veel apen, slangen, vogels en andere dieren gezien. De reis was leuk en zeer de moeite waard. Absoluut een aanrader op Langkawi!

Gids Iman en chauffeur Azahar toonden ons geweldige gastvrijheid en namen mijn 7-jarige zoon onder hun hoede en deden de moeite om zijn vele vragen met zoveel enthousiasme te beantwoorden. Iman toonde zo'n vriendelijk gebaar door mijn zoon een vers kokossap te geven terwijl we wachtten op de terugreis met de bus. Ik kan deze jongens niet genoeg aanbevelen!

Bezoek aan indrukwekkende Batu-grotten, zeer goed diner met zeevruchten. Onze gids Charlie legde ons alles tot in detail uit en gebruikte soms de vertaler zodat we alles beter konden begrijpen. Heel erg bedankt

Very interesting tour. Great host. He was funny, understandable and kind. Would recommend to everyone.

fantastische ervaring aanbevolen en niet te missen, welkomstdiner voor Maleisië standaard?