Kies data
Dingen om te doen

Malia

Malia: De beste dingen die je niet wil missen

Kreta: Dagtocht naar Agios Nikolaos en Spinalonga

1. Kreta: Dagtocht naar Agios Nikolaos en Spinalonga

Reis naar het noordoosten van Kreta, bezoek Agios Nikolaos, bekijk het prachtige landschap en maak een boottocht naar het eiland Spinalonga op deze opwindende dagtocht langs enkele van de interessantste bezienswaardigheden van Kreta. Begin de dag met een bezoek aan Agios Nikolaos en bekijk de kust van Mirabello. Verken de stad, beroemd om het meer in het centrum en de winkels en cafés. Neem de tijd voor een wandeling om van het uitzicht te genieten, ga lekker winkelen of neem een drankje in een van de vele cafés rond het meer. Ontdek de openluchtmarkt op woensdag. Ga verder naar Elounda, een voormalig vissersdorp aan de noordkust van het eiland. Vertrek uit Elounda voor de cruise naar Spinalonga. Kom meer te weten over de levendige geschiedenis van het eiland, van een thuis voor de Venetianen en de Turken tot een isolatieplek voor leprapatiënten. Beleef het eiland, populairder geworden na de historische roman "Het eiland" uit 2005 over hoe leprozen in Spinalonga leefden. Sluit je aan bij de honderden mensen die elke dag naar het eiland komen om het te bezoeken en de geschiedenis ervan te leren kennen.

Kreta: Dikti-gebergte en Lasithi-plateautour per SUV

2. Kreta: Dikti-gebergte en Lasithi-plateautour per SUV

Ontdek het traditionele leven op het platteland van Kreta door getuige te zijn van de dagelijkse activiteiten van de lokale bevolking en door de plaatsen te bezoeken waar Griekse mythen werden geboren. Je wordt opgehaald bij je accommodatie voor een rondleiding door Potamies, de Aposelemis-dam, Empasa en het Dikti-gebergte. Bezoek een van de meest karakteristieke Kretenzische dorpen, Potamies, voor een rondleiding door een traditionele paddock. Bekijk het proces van melken en kaasmaken, ontmoet de dieren en proef hun verse kaas. Ga vervolgens naar de Aposelemis-dam, het grootste watervoorzieningsproject op Kreta. Zie het dorp Sfendili ondergedompeld in het water van de dam met zijn indrukwekkende oude huizen die vervagen op het wateroppervlak. Verken de natuurlijke wetlands en spot een unieke verscheidenheid aan vogels. Ga bergopwaarts over de onverharde wegen naar de kloof van Empasa. Voel ontzag voor het bergachtige landschap en de bloeiende dieren in het wild. Probeer eens te foerageren naar inheemse kruiden of ontspan en geniet van het panoramische uitzicht. Als jullie groep het er allemaal mee eens is, maak dan een uitstapje naar het Lassithi-plateau om de Psychro-grot binnen te gaan, de legendarische geboorteplaats van de Griekse god Zeus. Ga verder op de route naar een hoogte van 1250 m op het Limnakaro-plateau, waar u de grootsheid van de uitgestrekte bergen ten volle kunt waarderen. Geniet ten slotte van authentiek eten gebakken in de houtoven in een van de meest gevierde tavernes in het pittoreske dorpje Krasi. Bewonder het stadsplein vol fonteinen en zie imposante platanen die wel 2000 jaar oud zijn. Keer terug naar uw hotel vol onvergetelijke herinneringen aan Kreta.

Dagtour Zeus-grot en Lassithi-plateau

3. Dagtour Zeus-grot en Lassithi-plateau

Om 10:00 uur word je bij je accommodatie opgehaald en rijd je naar het Dikti-gebergte in een Land Rover met airconditioning. Je passeert diverse traditionele en zeer pittoreske bergdorpjes. Er zijn volop gelegenheden voor fotomomenten of voor een kopje koffie in een echte taverne. Op het Lasithi-plateau heb je misschien het geluk om adelaars en gieren te zien, die in dit gebied nestelen. Dan bereik je de voet van de berg Spathi. De grot van Psychro, de geboorteplaats van de Griekse god Zeus, bevindt zich aan de noordkant van Spathi. Het is ongeveer 15 minuten lopen op de steile heuvel naar de ingang en vanaf daar volg je het pad naar beneden de spectaculaire grot in.   Geniet vervolgens van een traditionele Kretenzische mezze-lunch met lokale wijn. Na de lunch ga je verder met het verkennen van het plateau en daal je weer af, genietend van het uitzicht op de noordkust en de indrukwekkende Aposelemis-dam. Bezoek dan een 2.400 jaar oude plataan, de oudste boom op het eiland, en het klooster van Agios Georgios Selinari.

Van Elounda: Knossos Palace & West Kreta privétour

4. Van Elounda: Knossos Palace & West Kreta privétour

We hebben deze onvergetelijke reis ontworpen om je onder te dompelen in een authentieke manier van leven in een van de mooiste regio's van het eiland, terwijl je een dieper inzicht krijgt in de relatie tussen geschiedenis, verbluffende ontsnappingen, gastronomie en de authentieke Kretenzische lokale levensstijl. Je bezoekt ook het wereldberoemde paleis van Knossos, waar je deskundige gids ervoor zorgt dat je zonder wachtrij toegang krijgt tot alle archeologische gebieden, belangrijke informatie en extra persoonlijke aandacht. Vervolgens wordt u, vanuit de geschiedenis en culturele ervaring, ondergedompeld in een andere tijd door het ongerepte Kretenzische landschap te dwalen, samen met authentieke lagen van smaken, wijnen en het dorpsleven van het eiland Kreta. Geniet de hele dag van persoonlijk ophalen en wegbrengen met een premium voertuig, als een echte VIP

Kreta: dagtocht naar het eiland Chrissi per bus en boot

5. Kreta: dagtocht naar het eiland Chrissi per bus en boot

Ierapetra ligt aan de zuidkust van Kreta. Omdat het de enige stad in het zuiden is, wordt het ook wel de Bruid van de Libische Zee genoemd. Met zonsopgang reis je naar de prachtige haven van Ierapetra en begint de geweldig tocht naar Chrissi eiland.   Chrissi eiland, of Gaidouronisi, betekent gouden strand of ezeleiland. Het is een onbewoond eiland ongeveer 15 kilometer ten zuiden van Ierapetra. Dit 7 kilometer lange eiland beslaat een gebied 4.743 km en is bedekt met gouden zand en zeldzame Libanese ceders.  Wanneer de boot aan de zuidelijke kant van het eiland is aangelegd, kun je naar het nabijgelegen strand gaan om heerlijke te zwemmen en te zonnebaden. Wandel op het eilandpad door het cederbos naar het waanzinnige strand van Chrissi eiland. Vind de bijzonderste schelpen, bewonder de rotsachtige kust van het eiland of wandel naar de vuurtoren die op het eiland schittert.  Je hebt alle tijd om het turquoise kristalheldere water te zwemmen en te genieten van de zon op deze magische en ongestoorde plek met een natuurlijk schoonheid die je niet snel vergeet.

Kreta: Knossos Palace & Heraklion rondleiding

6. Kreta: Knossos Palace & Heraklion rondleiding

Begin uw dag met ophalen uit geselecteerde regio's op Kreta en ga eerst naar Heraklion voor een rondleiding door Knossos Palace. Loop met je gids door dit Minoïsche paleis en ontdek hoe mensen hier 4000 jaar geleden leefden. In de Troonzaal, de fresco's en de Minoïsche zuilen kun je je voorstellen hoe de Minoërs ooit leefden. Ga verder naar het stadscentrum van Heraklion, waar u het Archeologisch Museum en de stad zelf kunt bezoeken. Het Archeologisch Museum brengt vondsten uit heel Kreta samen, die meer dan 5500 jaar geschiedenis van het eiland beslaan.   Ga naar het stadscentrum van Heraklion en loop door de Daidalou-straat naar het Leeuwenplein en de beroemde Morosini-fontein uit het Venetiaanse tijdperk. Verken de permanente openluchtmarkt van de stad en de Valide-moskee, een overblijfsel van Turkse invloeden. Verken de Venetiaanse Loggia en ga naar de zee en het fort van Koules voordat je weer wordt afgezet bij je hotel.  

Kreta: dagtrip naar Rethimno, Chania en Kournas-meer

7. Kreta: dagtrip naar Rethimno, Chania en Kournas-meer

De eerste stop is de stad Rethimno, de derde grootste stad op Kreta ten westen van Heraklion aan de noordkust van Kreta. Hier bestaan archeologische monumenten uit de Ottomaanse en Venetiaanse tijdperken naast elkaar. Geniet van een wandeling door de steegjes van de oude stad, een bezoek aan de Turkse minaretten en de Venetiaanse forten, of een kopje koffie in de prachtige haven. De volgende stop is de stad Chania, de op een na grootste stad van Kreta aan de noordkust ten westen van Rethymno. De stad Chania is verdeeld in de oude stad, met de prachtige haven, en de nieuwe stad, voorbij de Venetiaanse vestingwerken. De oude stad is een van de mooiste steden in de Middellandse Zee en wordt het "Venetië van het Oosten" genoemd. Je vindt er Turkse minaretten en moskeeën, moslimwijken, Venetiaanse forten, scheepswerven, fonteinen, pleinen, bogen, herenhuizen, loggia en de vuurtoren. Bezoek de beroemde Agora (markt), waar traditionele winkeltjes en tavernes te vinden zijn. De laatste stop van de dag is het Kournas-meer, een prachtige habitat met natuurlijk zoet water, uniek in zijn soort op Kreta. Het hele gebied van Kournas is beschermd onder 'Natura 2000', omdat het een aangewezen wetland is. Uitgestrekt groen, steile holtes tussen heuvels en zeldzame soorten vissen en vogels maken Kournas de ideale plek om te genieten van een vroege middagwandeling.

Kreta: Balos & Gramvousa-bootcruise inclusief bustransfer

8. Kreta: Balos & Gramvousa-bootcruise inclusief bustransfer

Geniet tijdens deze boottocht van de schoonheid van Kreta en de nabijgelegen eilanden. Reis naar het pirateneiland Gramvousa, verken het Venetiaanse fort en ga naar de idyllische Baloos-lagune, vol met zeldzame soorten fauna en flora, voor een verfrissende duik. Je reis begint met een bus naar Kissamos. Vanuit de haven van Kissamos vertrekt de boot naar Gramvousa. Tijdens de boottocht zul je het geologische fenomeen van Kreta observeren, met het eiland dat aan de westkant uit de zee oprijst - en in het oosten zinkt. Je eerste stop is het eiland Gramvousa, met zijn Venetiaanse fort, gebouwd tussen 1579 en 1584 door de Venetiaanse bezetters. Neem de tijd om het fort te verkennen, dat ook door piraten werd gebruikt - een legende beweert dat er een grote schat begraven ligt. Een oud scheepswrak bij het strand is onderdeel van het landschap geworden en het turquoise water is ideaal om te snorkelen. De volgende stop is de Balos-lagune, met zijn witte zand en ondiep, warm water, perfect om te zwemmen. Door miljoenen verpulverde schelpen heeft het zand op veel plekken een mooie roze tint. Het beschermde gebied herbergt vele zeldzame soorten flora en fauna, zoals Eleonora-valken, aalscholvers en aalscholvers. Zwem of verken, en ga dan terug na je volledige ervaring rond deze eilanden.

Kreta: Klooster, Lasithi Plateau & Dictaean Cave Dagtrip

9. Kreta: Klooster, Lasithi Plateau & Dictaean Cave Dagtrip

Bezoek een orthodox nonnenklooster, het dorp Psychrom de Dictaean Cave, en zie een lokale pottenbakker aan het werk in zijn werkplaats. Verken het Lasithi-plateau en stop voor de lunch terwijl u meer te weten komt over de geschiedenis van het plateau. Bezoek een klein traditioneel dorp op de helling van de Selena-berg en geniet van een prachtig uitzicht op Kreta tijdens deze interessante en unieke dagtour. Bezoek het klooster van Kera Kardiotissa, een orthodox klooster gewijd aan de Maagd Maria, gelegen nabij het dorp Kera op een hoogte van 650 meter. Bekijk het nonnenklooster, beroemd om de icoon van Maria die als wonderbaarlijk wordt beschouwd, de versterkte muren van het nonnenklooster en de 14e- en 15e-eeuwse muurschilderingen. Stop vervolgens bij het dorp Psychro en loop naar de Dictaean Cave, net boven het dorp Psychro. Bekijk de grot, die wordt beschouwd als een heilige plaats voor cultaanbidding, en volgens de Griekse mythologie wordt aangenomen dat het de plaats is waar Zeus, de vader van de Griekse goden, werd bewaard en gevoed uit Amalthia. Zie het meest indrukwekkende zicht is het meer op het laagste punt, omringd door enorme stalactieten en stalagmieten, voordat je verder gaat naar het dorp Psychro, waar een lokale pottenbakker de trappen van keramische kunst toont in zijn keramiekatelier, waar iedereen die geïnteresseerd is aardewerk kan geven een poging. Bereik de noordelijke ingang van het Lasithi-plateau en stop bij Seli Ambelou voor een lunchpauze. Geniet van een panoramisch uitzicht op het plateau, waar in de jaren vijftig en zestig een van Europa's eerste windparken was. Stop in Krasi, een klein traditioneel dorp op de helling van de Selena-berg, en bekijk de enorme oude plataan, waar de bladeren en de takken van de boom schaduw bieden over het hele plein in een unieke en ongerepte omgeving. Rond de tour af in Krasi en keer terug naar je hotel.

Kreta: dagtocht kloof van Samaria

10. Kreta: dagtocht kloof van Samaria

Nadat je bent opgehaald bij je hotel in Agios Nikolaos of Elounda, ga je rechtstreeks naar het Omalos-plateau en ga je verder naar de meest noordelijke ingang van de Samaria-kloof in Xyloskalo. De wandeling begint met een afdaling in de kloof, over 600 meter hoogte. Bewonder de deels kale en deels weelderige muren van de smalle kloof en houd de zeldzame endemische Kretenzische wilde geiten in de gaten die bekend staan om hun enorme gebogen hoorns. Ongeveer halverwege passeer je de ruïnes van het kleine stadje Samaria, waarvan de inwoners allemaal zijn verhuisd nadat de regio tot nationaal park is verklaard. Na een korte pauze ga je verder naar de kerk van Osia Maria, waaraan de kloof haar naam aan dankt. Kort daarna bereik je het beroemdste deel van de Samaria-kloof, de zogenaamde "ijzeren poort", waar de afstand tussen 350 meter hoge kliffen slechts ongeveer 3 meter is. Je hebt de meeste routes al voltooid als je Agia Roumeli aan de Egeïsche Zee bereikt. Vanaf hier neem je een boot naar de bus die je terugbrengt naar je accommodatie.

Sitemap Malia

Wil je alle activiteiten in Malia ontdekken? Klik hier voor de volledige lijst.

Wat anderen zeggen over Malia

Gemiddelde beoordeling

4.6 / 5

gebaseerd op 656 beoordelingen

De rondleiding was uitzonderlijk. Onze gids kwam ons ophalen in de buurt van ons hotel en we reden naar de watervallen van Richtis. De wandeling naar de watervallen was uitdagend genoeg om spannend te zijn, maar gemakkelijk genoeg voor iedereen om het te doen. We hadden genoeg tijd om in de watervallen te zwemmen en kregen daarna de lunch. De lunch was een heerlijke reeks Griekse gerechten en onze gids zorgde ervoor dat hij met ons praatte over verschillende soorten voedsel. Na de watervallen gingen we naar Krasi en de olijfboom, wat fascinerend was. We gingen toen naar een olijfboerderij en mochten de producten proeven en bladeren. De tour was vooral goed vanwege onze gids die ervoor zorgde dat hij ons leerde over de cultuur, geschiedenis en de ecologie van Kreta.

Wat een gezellige dag! Super leuke begeleiding en veel te weten gekomen over zowel Kreta als chrissi. Heerlijke lunch op de boot en mooi gedoken, het enige wat misschien iets beter kon was de waarschuwing met het zwemmen over de dingen die je tegen kon komen en op moest letten. Omdat er veel koraalduivels zwommen en veel zee egels waren! Hier was niemand over geïnformeerd. Verder dikke top zeker een aanrader

De reis naar Chrissi Island was erg leuk en ontspannend. Zoals al beschreven in de beschrijving waren er twee badstops. We moesten naar het ene eiland zwemmen dat erg vermoeiend was om terug te zwemmen, maar het was het zeker waard. De reis was leuk en zou het opnieuw boeken. Alleen aan te bevelen!

Great tour! A lot of free time and very nice stops. You get some information while traveling on the bus from destination to destination, but on the stops you get to decide how to fill in your time. Our guide Katrina was also really nice and always willing to help. Would definetely recommend!

Uitzonderlijk. Romanus, onze gids, was fantastisch….grappig, knap en zo goed geïnformeerd. Betwist het ongewone weer voor Kreta, we hebben erg genoten van onze reis en zouden het zeker aanbevelen.