Dingen om te doen Malmö

Malmö: De beste dingen die je niet wil missen

Lund & Malmö: begeleide tour door 2 landen in 1 dag

1. Lund & Malmö: begeleide tour door 2 landen in 1 dag

Begin je avontuur voor het Grand Hotel, waar je je vriendelijke en deskundige gids ontmoet. Na de ontmoeting stap je in een comfortabel voertuig en begint je reis.  Je bezoekt eerst het kasteel van Hamlet, een van de beroemdste bezienswaardigheden in de regio. Vervolgens maak je een mooie rit over de kustweg Strandvejen naar het charmante oude plaatsje Helsingør, ook bekend als Elseneur . In Helsingør heb je tijd om door de fascinerende straatjes van deze prachtige stad te wandelen, voordat je op de boot stapt richting Zweden.  Eenmaal aan boord van de boot, vaar je over de Sont naar de Zweedse kust. Wanneer je in Zweden bent aangekomen rijd je over pittoreske landweggetjes naar de oude stad Lund. Hier bezoek je de kathedraal, gebouwd in 1145. Achter de kathedraal bevinden zich kleine straatjes die je vervolgens kunt verkennen, met huizen die teruggaan tot de 18e eeuw. Hierop volgt een rit naar Malmö, de derde grootste stad van Zweden. Hier heb je vrije tijd om te winkelen en te profiteren van de lage BTW in Zweden. Dit maakt het tot een ideale plek om spullen voor lagere prijzen te kopen dan je thuis kunt doen. Vervolgens begint je reis terug naar Kopenhagen. Onderweg rijd je over de indrukwekkende Sontbrug en kun je van het prachtige uitzicht genieten. 

Kopenhagen: Tour over de Øresund-brug naar Lund en Malmö

2. Kopenhagen: Tour over de Øresund-brug naar Lund en Malmö

Bewonder de indrukwekkende Sontbrug, een van de langste bruggen van Europa, terwijl je van Kopenhagen naar Zweden reist. Ontdek de historische stad Lund en gebruik uw tijd zoals u wilt in Malmö, de op twee na grootste stad van Zweden. Begin uw tour in Hotel Astoria in Kopenhagen en reis over de Øresund-brug. Baan je een weg naar Lund, een stad die zo oud is dat hij op zijn minst tot de Vikingtijd dateert. Ontdek de kathedraal van Lund, waarvan de bouw in 1145 voltooid was, en verken de kleine, geplaveide straatjes eromheen. Reis vervolgens terug naar het zuiden naar Malmö en beslis hoe u uw tijd zult besteden. Vind je weg met je gids op het grootste plein in Malmö, Stortorget, wat toepasselijk Groot plein betekent. Dineer in een selectie van Malmö's populairste restaurants in Lilletorget, of Little Square, net achter Stortoget. Geniet van het Parijse gevoel en bekijk enkele historische gebouwen en een vintage telefooncel. Of ga richting de noordwestkant van Stortoget om Sodergatan te bereiken, de belangrijkste winkelstraat en het voetgangerspad van Malmö. Winkel in het warenhuis, Ahlens, of in vele andere kwaliteitskledingwinkels. Bekijk ook Stora Nygatan aan het uiteinde van Sodergatan, want hier vindt u het winkelcentrum Hansa. Als cultuur meer jouw ding is, maak dan een keuze uit een selectie van musea. Krijg een gevoel voor het hedendaagse in het Malmö Modern Art Museum, of duik in de geschiedenis in het Malmö Natural History Museum. De laatste bevindt zich in het kasteel van Malmöhus, dat dateert uit de Renaissance en waar ook het Malmö Art Museum is gevestigd, waarvan de collectie de 16e tot de 20e eeuw beslaat. Bewonder tenslotte de Turning Torso in Malmö, het hoogste gebouw in Scandinavië, voordat je terugkeert naar Kopenhagen. Houd er rekening mee dat het niet mogelijk is om de Turning Torso te betreden en dat toegang tot de musea in Malmö niet bij de tour is inbegrepen.

Malmö: begeleide wandeltocht van 3 uur

3. Malmö: begeleide wandeltocht van 3 uur

Ontmoet je gids op het centraal station van Malmö. Vanaf daar bezoekt u het middeleeuwse deel van de stad en hoort u verhalen over het kasteel van Malmö en de twee belangrijke parken Kungsparken en Slottsparken. Ga daarna naar het strand van Ribersborg en leer hoe de lokale bevolking van Malmö geniet van het strand. Vanaf het strand bewonder je een fantastisch uitzicht op de Ørensund-brug die Denemarken en Zweden met elkaar verbindt. Lees meer over wat er is gebeurd tussen Denemarken en Zweden en hoe Denemarken ooit het zuidelijke deel van Zweden verloor. Sluit je tour af met het verkennen van een van de modernste en groenste buurten in Malmö, Västra Hamnen.

Kopenhagen: dagexcursie naar Malmö met Zweedse lunch

4. Kopenhagen: dagexcursie naar Malmö met Zweedse lunch

Verken Malmö, waar design, duurzaamheid en een ontspannen levensstijl opvallen. Dompel je onder in de cultuur, geschiedenis, gastronomie en levensstijl van de stad. Steek de Öresundbrug over en bezoek Gamla Väster, de Sint-Pieterskerk, het kasteel van Malmö, de Turning Torso, de stadsbibliotheek van Malmö en meer. Spring op een trein vanuit Kopenhagen met je privégids en bereik Malmö in slechts 45 minuten. Verken de hoeken en pleinen van Gamla Väster, de oude stad en het hart van Malmö. Bezoek de Sint-Pieterskerk, een gotisch juweel uit de 14e eeuw. Maak een wandeling over de charmante pleinen Stortorget en Lillatorg en ontmoet het grappige Optimist Orchestra. Geniet van een pauze en proef de Zweedse keuken. Lunch in een charmant restaurant terwijl je lokale gastheer je vertelt over de geschiedenis van de stad. Bezoek vervolgens het kasteel van Malmö, het oudste nog bestaande renaissancefort in de Scandinavische regio. Loop door de tuinen. Maak kennis met de oude windmolen van Slottsmollan. Bewonder 2 gebouwen die de perfecte harmonie tussen moderne en oude architectuur weerspiegelen, The Turning Torso en de stadsbibliotheek van Malmö. Maak een wandeling met je gids door de prachtige tuinen van de Oude Begraafplaats. Stop om te genieten van Zweedse gebakjes en een kopje koffie voordat je door de grachten van deze prachtige stad wandelt. Na het beëindigen van de tour, geniet je van de treinrit terug over de brug met de herinnering aan deze Scandinavische schat in gedachten.

Malmö: romantische wandeltocht van 2 uur

5. Malmö: romantische wandeltocht van 2 uur

Doe mee aan een groepswandeling door Malmö die zich richt op liefde en romantiek, en ontdek de meest romantische en historische plekken in de stad. Loop betoverd door de charmante straten van de Zweedse stad en leer over de legendes die schuilgaan onder de beroemde Sontbrug die Zweden met Denemarken verbindt. Verken de beste lokale plekken om op date te gaan in Malmö en maak onderweg romantische foto's. Leer alles over historische liefdesverhalen en legendes van je lokale gids en ontdek waarom het lommerrijke Kungsparken magische krachten heeft als het gaat om het vinden van liefde.

Malmö: Magic Christmas Tour

6. Malmö: Magic Christmas Tour

De exclusieve tour alleen beschikbaar tijdens de kerstperiode! Deze speciale tijden brengen magie Malmö. Samen met de professionele lokale gids bezoekt u de meest prachtig ingerichte plaatsen. Je zult je betoverd voelen door de charmante sfeer op straat die je alleen in deze tijd van het jaar kunt voelen! Bezoek de ouderwetse kerstmarkt in de stad. Ontdek wat de Christma-markt zo populair maakt. Wat maakt het zo populair en wat lokale producten zijn, moet je proeven met Christmas Fill. Hoor wonderbaarlijke kerstlegenden over Malmö vanuit je gids en vul je hart met de vreugde en ervaar magie van Malmö.

Malmö: Avontuurspel voor koppels en app met audiogids

7. Malmö: Avontuurspel voor koppels en app met audiogids

Ga samen met je partner of beste vriend op avontuur in Malmö en leer ze beter kennen. Download de app op je telefoon en ga dan naar het stadscentrum. Loop naar verschillende bezienswaardigheden, beantwoord vragen over elkaar en los taken op. Doe een tour die je gegarandeerd dichterbij brengt. Begin je spel in het stadscentrum van Malmö en laat de app je vanaf daar leiden. Ontvang grappige instructies over hoe je door het gebied kunt bewegen en stippel je eigen route uit. Daag jezelf en je partner uit door als team op te treden om zelfs de lastigste vragen op te lossen. Geniet van een speciale outdoor date en creëer als koppel langdurige herinneringen. Stap weg van de reguliere gebieden en traditionele tours om je te concentreren op het creëren van je eigen avontuur. Vermijd drukte door de attracties van buitenaf te bekijken. Als je klaar bent, los je de extra taken op die beschikbaar zijn in de app.

Topbezienswaardigheden in Malmö

Sitemap Malmö

Wil je alle activiteiten in Malmö ontdekken? Klik hier voor de volledige lijst.

Wat anderen zeggen over Malmö

Gemiddelde beoordeling

4.5 / 5

gebaseerd op 504 beoordelingen

Hallo daar, ik wilde je gewoon bedanken voor de mooie tour afgelopen zondag rond Kopenhagen, Lund, Malmö en terug naar Kopenhagen. Ik heb nog nooit zo'n tour gedaan en je kunt niets aanmerken op de uitstekende ervaring van begin tot einde. Alles was professioneel afgehandeld, goed georganiseerd, informatief maar niet overdreven en je voelde echt dat je overal in goede handen was. We werden overdag verzorgd door een vriendelijke en benaderbare heer van een gids en een even behulpzame en beleefde buschauffeur. Als Carlsberg reisgidsen zou maken, zou hij waarschijnlijk de beste ter wereld zijn. Dank je!

Hield van de tour, vooral Helsingor en met de veerboot naar Zweden. Er is niet veel te zien in Lund en Malmö, maar het was toch een plezierige ervaring. Mario was een uitstekende gids, vriendelijk en deskundig. Ik luisterde graag naar zijn anekdotes naast het vooraf opgenomen commentaar. Vervoer was comfortabel met wifi en water beschikbaar in de bus.

Tour had ongeveer de juiste lengte met 3 stops van 1,5 uur op elke locatie. Gratis water aan boord was een mooi gebaar. Extra commentaar van Mario was nuttig. Het ervaren van de veerboot en de verkeersbrug was goed. Een goed samengestelde reis.

Vooral dankzij de geweldige gids Mario. Super bedankt, je hebt er een topdag van gemaakt.

Leuke tour met uitstekende gidsen. Veel gedaan en gezien.