Dagtocht

Dagtrip naar Gozo vanuit Malta inclusief Ggantija-tempels

Dagtrip naar Gozo vanuit Malta inclusief Ggantija-tempels

Activiteitenaanbieder: Robert Arrigo & Sons Limited
Snel uitverkocht

Vanaf € 64 per persoon

Snel uitverkocht

Ontdek de prachtige hoogtepunten van Gozo, zoals Dwejra, de Citadel van Rabat, de oude Ggantija-tempels en zelfs een beetje legende: Odysseus zou daar 7 jaar hebben gestrand.

Over deze activiteit

Gratis annuleren
Annuleer tot 24 uur van tevoren voor een volledige terugbetaling
Reserveer nu en betaal later
Blijf flexibel - boek je plek nu en betaal pas later.
Voorzorgsmaatregelen omtrent Covid-19
Speciale gezond- en veiligheidsmaatregelen zijn van toepassing. Meer informatie
Duur 8 uur
Bekijk de beschikbaarheid om de begintijden te zien
Tourgids
Engels, Frans, Duits, Italiaans, Spaans
Inclusief ophaalservice
Ophaalservice vanaf hotels alleen in Malta (niet in Gozo- of Comino-hotels) - neem contact met ons op via reserveringen@robertarrigo.com met de naam/het adres van je hotel en we zullen het dichtstbijzijnde ophaalpunt aangeven

Belevenis

Highlights
 • Ontdek het prachtige UNESCO-werelderfgoed van de Ggantija-tempels
 • Ervaar de Citadel van Rabat, de oude hoofdstad van het eiland
 • Loop over het terrein van de pittoreske baai van Xlendi
 • Geniet van de fascinerende natuurlijke schoonheid van de binnenzee bij Dwejra
Volledige beschrijving
Ervaar tijdens deze dagtour het prachtige erfgoed van Gozo, bezoek belangrijke bezienswaardigheden en ontdek verborgen juweeltjes, terwijl je geniet van de indrukwekkende schoonheid en kenmerkende charme die dit kleine eiland te bieden heeft. Deze tour begint met een korte overtocht van 20 minuten met de veerboot naar Gozo, wat meteen de toon zet voor de unieke sfeer van Gozo. De eerste stop zijn de megalithische tempels van Ggantija, opgenomen op de UNESCO Werelderfgoedlijst. Deze indrukwekkende archeologische vindplaats dateert uit c. 3600-3200 voor Christus en worden beschouwd als de oudste vrijstaande monumenten ter wereld, daterend van vóór Stonehenge in Engeland en de piramides van Egypte! De etymologie van "Ggantija" is afgeleid van het Maltese woord voor reus ("ggant") omdat men geloofde dat de site was gebouwd door een ras van reuzen. Dit mythologische idee is logisch gezien het feit dat de tempels zijn opgebouwd uit megalieten (massieve kalksteenblokken) van meer dan vijf meter lang en meer dan 50 ton wegend. Ga daarna richting de middeleeuwse vestingstad die plaatselijk bekend staat als "Cittadella" (de citadel). Gelegen in de hoofdstad Gozo (Victoria), met zijn kenmerkende skyline en imposante militaire architectuur, valt deze oude, versterkte stad op als het belangrijkste herkenningspunt van Gozo, een baken dat zichtbaar is vanaf het hele eiland. Het volgende bezoek is de prachtige zee-inham die bekend staat als Xlendi Bay, gelegen aan het einde van een diep, weelderig ravijn, dat ooit een rivierbedding was en omgeven door pittoreske steile kliffen. De baai staat nu op de lijst die de meeste dagjesmensen naar het eiland moeten bezoeken. De kleine maar levendige boulevard van Xlendi is op elk moment van de dag druk, met een verscheidenheid aan cafés, restaurants en een handvol souvenirwinkels. Hoewel het in de zomer schijnbaar barst van de activiteit, blijft de baai van Xlendi een verfrissend rustige plek, zelfs op het hoogtepunt van het seizoen. De laatste stop is bij Dwejra, gelegen aan de westelijke oever van het eiland Gozo. Dit gebied is een geologische en ecologische haven. Alle verschillende omgevingen zijn een mix van geologie, landschap, fauna, habitats, kustlijn, zeegezichten, archeologie, flora en geschiedenis, wat een bezoek aan deze site tot een onvergetelijke ervaring maakt. Dwejra staat ook bekend om zijn Inland Sea, een kleine baai omringd door hoge kliffen en verbonden door een indrukwekkende 65 meter lange natuurlijke tunnel die uitkomt in de open zee, een werkelijk fascinerende natuurlijke formatie die ontzag oproept en een opvallende indruk achterlaat. Na een dag vol ervaringen en unieke herinneringen, neemt u een korte overtocht met de veerboot terug naar Malta en keert u terug naar uw hotel.
Inbegrepen
 • Veerbootticket
 • Begeleide tour
 • Lunch + 1 glas wijn
 • Entreegelden voor genoemde sites
 • Hotel ophalen en wegbrengen van/bij hotels alleen in Malta (niet in Gozo- of Comino-hotels)
 • Tips
 • Extra drankjes
Niet geschikt voor
 • Personen met luchtwegaandoeningen
Voorzorgsmaatregelen omtrent Covid-19
Geldende veiligheidsmaatregelen
 • Alle contactpunten worden regelmatig schoongemaakt

Selecteer deelnemers en datum

Deelnemers

Geselecteerde datum

Belangrijke informatie

Wat mee te brengen

 • Comfortabele schoenen
 • Zonnebrandcrème
Klantenbeoordelingen

Gemiddelde beoordeling

4,2 /5

gebaseerd op 408 beoordelingen

Beoordelingsoverzicht

 • Gids
  4,6/5
 • Vervoer
  4,2/5
 • prijs / kwaliteit
  4/5
 • veiligheid
  4,5/5

Sorteer op:

Soort reiziger:

Beoordeling:

Interessante en goed gevulde dagtrip naar Gozo

De start van de dag liep een beetje stroef om iedereen in de juiste taalgroep ingedeeld te krijgen, dus beter op voorhand de juiste taal bevragen bij de deelnemers. Verder liep alles heel vlot. De gidse was heel zorgzaam en informatief. We hebben vele bezienswaardigheden gezien al ging het daarom allemaal wel heel snel, met beperkte vrije tijd. Al bij al een aanrader.

Verder lezen

19 september 2017

It didn't start very well. We had to wait for 50 min for a pickup, which was no fun. Then we were driving (flying!) towards the ferry port to catch a ferry, which we missed, so we had to wait another 30 min for another. The guide was nice and helpful, but the schedule was very tense, so we didn't get to spend much time on the locations - we were rushed all the time. The sights, though, were amazing and worth seeing.

Verder lezen

27 juli 2022

Vertalen

It would be good to not wait too long after hotel pick up at the ferry station to get the tour started and also in terms of lunch it would be great if people could have more options or pay the difference if option is not on the set menu

30 december 2019

Vertalen

Product ID: 15673