Ontdek het beste van
Malta

Kom voor de stranden, blijf voor de werelderfgoedsteden, oude forten en historische tempels.

Onze aanbevelingen voor Malta

Malta: Gozo & Comino Eilanden, Blue Lagoon & Zeegrotten Tour

Malta: Gozo & Comino Eilanden, Blue Lagoon & Zeegrotten Tour

Ontdek de schoonheid van de kust van Malta tijdens deze volledige dagtocht vanuit Bugibba. Zwem in de Blue Lagoon en geniet van wat vrije tijd om het eiland Gozo te verkennen. Kies uit verschillende boten en vertrektijden. Je rondvaart begint in het toeristische Bugibba, waar je schip vertrekt voor een onvergetelijke cruise over twee eilanden. Vanaf open zee ervaar je Malta vanuit een uniek en prachtig gezichtspunt. Ontspan met verfrissingen die je aan boord kunt kopen. Vaar dicht langs de kust en aanschouw Malta's prachtige natuurlijk gevormde kustlijn, met zijn enorme kliffen, rotsachtige hoeken en gaten. Je passeert het piepkleine eiland St. Paul's, waar je het standbeeld van de apostel St. Paul ziet oprijzen. Je kunt ook prachtige zeegrotten bezoeken, waar je prachtige foto's kunt maken. Begin met een stop bij Crystal Lagoon (alleen in het hoogseizoen), een plek die veel toeristen niet kennen. Wees getuige van het ongelooflijk heldere water, perfecte omstandigheden om te zwemmen, snorkelen en duiken. Neem een duik in het kristalheldere water vanaf een van de drie glijbanen, of spring van het bovenste dek als je durft. Vertrek vervolgens naar de beroemde Blue Lagoon. Geniet ervan om er een uur naast te liggen met een goed uitzicht vanaf de aanlegplaats. Gebruik de boot als uitvalsbasis en maak gebruik van alle fantastische faciliteiten. Eenmaal aangekomen op het eiland Gozo brengt het vervoer over land (indien geselecteerd bij boeking) je naar de hoofdstad van Gozo, die door de lokale bevolking Rabat wordt genoemd. Deze kleine stad heeft een schat aan charme en geschiedenis, waaronder de indrukwekkende citadel. Als de dag dichterbij komt, varen we terug naar Bugibba, gaan we de piratengrotten van Santa Maria binnen en bekijken we het "Olifantenhoofd", een werkelijk verbazingwekkende rotsformatie. Er zijn verschillende boten waaruit je kunt kiezen, kies de boot van je voorkeur en de vertrektijd. Je kunt kiezen uit middelgrote boten die een ervaring met minder mensen bieden of een grotere catamaran met onderwaterramen voor een uniek uitzicht op het onderwaterleven. Verrijk je ervaring met waterglijbanen aan boord, comfortabele zitplaatsen op schaduwrijke en zonnige plekken, zwemtrappen, toiletten voor mannen en vrouwen, verfrissingen te koop en audiocommentaar in verschillende talen.

Comino: Blue Lagoon, Crystal Lagoon en Zeegrotten Tour

Comino: Blue Lagoon, Crystal Lagoon en Zeegrotten Tour

Ga het water op tijdens deze boottocht naar het eiland Comino en geniet van het landschap van de noordkust van het eiland. Ga naar de Blue Lagoon om te snorkelen en te zwemmen, ga de grotten van Crystal Lagoon in, neem een duik in het kristalheldere water vanaf een glijbaan, of geniet gewoon van de zon op het dek van de boot. Je gaat aan boord van het schip en vaart in ongeveer 1 uur naar het eiland Comino. Je ervaart Malta vanaf een prachtig uitkijkpunt vanaf de open zee. Je vaart vlak langs de kust en bekijkt de indrukwekkende, natuurlijk gevormde kustlijn van Malta met zijn enorme kliffen, rotsige uitsteeksels en inhammen. Ook kom je langs het piepkleine eilandje St. Paul's met het standbeeld van de apostel Paulus dat erbovenuit torent. Je brengt bovendien een bezoek aan enkele prachtige zeegrotten. Grijp je kans en maak een paar fantastische foto's. Je pauzeert 1 uur lang bij de fantastische maar minder bekende Crystal Lagoon (juni-oktober en alleen bij goede weersomstandigheden). Deze lagune wordt omzoomd door steile kliffen en je kunt er dus alleen met een boot komen. Met zijn ongelofelijk heldere water is deze lagune perfect om in te zwemmen, snorkelen en duiken. Je kunt een duik nemen in het kristalheldere water vanaf een van de drie glijbanen of van het bovenste dek springen als je durft. Tijdens de avondtour pauzeer je 2 uur in de Blue Lagoon en 30 minuten in de Crystal Lagoon. In de Blue Lagoon leggen we op de mooiste plek aan. Je kunt dan de boot als je basis gebruiken en gebruikmaken van de heerlijke faciliteiten zoals een enorme waterglijbaan en een zonnedek met loungestoelen met kussens. Je kunt de rest van de middag zwemmen vanaf de boot of een wandeling aan de kust maken om het kleine eiland te verkennen. Comino is ook in de winter een bezoek waard en is zeer geschikt voor wandelaars en fotografen. Aangezien er geen steden of auto's op het eiland zijn, kun je gemakkelijk de geur van wilde tijm en andere kruiden ruiken. Als de dag langzaam ten einde komt, vaar je terug naar de haven van Bugibba, door de piratengrotten van Santa Maria en met uitzicht op 'Elephant's Head'.

Malta: trip naar Blue Lagoon, stranden en baaien per catamaran

Malta: trip naar Blue Lagoon, stranden en baaien per catamaran

We stoppen op 2-3 verschillende locaties. De eerste stop is de Blue Lagoon. De boot zal voor anker gaan, weg van de drukte, zodat u het beroemde turquoise water in alle rust kunt ervaren. De stops na de Blue Lagoon zijn afhankelijk van de weers-/zeecondities. Een aantal van onze mogelijke tussenstops zijn: 1. Crystal Lagoon, omgeven door steile, dramatische kliffen. Het kristalheldere water is veel dieper dan de Blue Lagoon, waardoor het gebied fantastisch is om te snorkelen en zwemmen in en rond de grotten. Tijdens deze stop kunt u genieten van een optionele barbecue. 2. Anchor Bay om de filmset van Popeye's Village te bekijken, weggestopt in een charmante baai. Andere haltes die kunnen worden gemaakt zijn Mellieha Bay, Golden Bay, GHajn Tuffieha Bay, Ramla Bay, Imgiebah Bay of Half Rock. Al deze locaties zijn geweldig om te snorkelen en zwemmen. Terug op de boot luister je naar dansmuziek en koop je cocktails aan de bar. Als je de middagoptie hebt gekozen, ontspan dan en kijk naar de zonsondergang aan de horizon. Begin na een heerlijke dag op zee aan de reis terug naar Bugibba.

Vanuit Sliema: Comino, Crystal Lagoon en Blue Lagoon Cruise

Vanuit Sliema: Comino, Crystal Lagoon en Blue Lagoon Cruise

Geniet van een cruise rond Malta tijdens deze tocht vanuit Sliema. Vaar naar Comino Island, bekijk de beroemde Blue Lagoon en zwem in het turquoise water. Ga aan boord van de veerboot in Sliema en vaar naar het noorden. Vaar langs de Sliema Promenade en door St. Julian's Bay, St. George's Bay en Qawra Bay. Paul's Island terwijl je door de ongerepte St. Paul's Bay vaart en verder door Mellieha Bay om Mgarr Harbour in Gozo te bereiken voor een snelle fotostop. Afhankelijk van de optie die je boekt, kun je in Gozo van boord gaan en wat tijd doorbrengen met het bewonderen van het eiland. Ga weer aan boord en vaar naar Comino's Crystal Lagoon gebied en St. Nicholas Bay, waar je ongeveer 45 minuten kunt zwemmen en snorkelen voordat je verder gaat naar de Blue Lagoon. *De stop bij St. Nicholas Bay/Crystal Lagoon is seizoensgebonden van mei tot oktober. November - april stopt de boot alleen bij Blue Lagoon. Geniet van 3,5 uur vrije tijd bij de Blue Lagoon. Ga zonnebaden op het strand, zwem of snorkel met de vissen of verken het eiland. Op de terugweg naar Sliema stoppen we om de prachtige grotten van Comino te bewonderen en te fotograferen.

Malta: Comino, Blue Lagoon & Gozo - boottocht met 2 eilanden

Malta: Comino, Blue Lagoon & Gozo - boottocht met 2 eilanden

Ga mee met kapitein Kevin en zijn bemanning op een onvergetelijke boottocht naar de eilanden Comino en Gozo. Vaar vanaf Bugibba langs de noordkust van Malta, dichtbij genoeg om prachtige foto's te maken van de hoge rotskliffen, baaien, natuurlijk gevormde rotsformaties en grotten. Je vaart langs historische bezienswaardigheden zoals de eilanden van St. Pauls en het enorme standbeeld van St. Pauls dat in 60 na Christus schipbreuk leed op Malta. Ga de grotten van Ahrax en Santa Maria binnen en stop zo dichtbij mogelijk om ongelofelijke foto's te maken. Tijdens de tocht geeft kapitein Kevin live commentaar over alle bezienswaardigheden, inclusief historische en culturele informatie. Geniet vervolgens van een 1,5 uur durende stop in de beroemde Blue Lagoon, de plek die door sommigen wordt omschreven als het paradijs. Met zijn zijdewitte zand en kristalheldere water is het onmogelijk om hier een duik te weerstaan. Zwem, glijd of spring in het ongelooflijk heldere water of wandel van de boot naar het strand. Blijf tijdens je verblijf op Comino Island op de boot en maak gebruik van de vele faciliteiten. Ga zonnebaden op het bovenste zonnedek, chillen in de schaduwrijke zitjes op het hoofddek, maak gebruik van de 10 meter lange glijbaan of loop van de boot af naar het kleine zandstrand. Na de tijd in Comino vaar je richting het eiland Gozo. Geniet van 3 uur vrije tijd om het eiland te verkennen. Neem de lokale bus of betaal 5 euro extra op de dag zelf voor een handige transfer naar Victoria, de hoofdstad van Gozo, en een tweede stop in de baai van Xlendi. Na 3 uur op Gozo ga je terug naar de haven en vervolg je de cruise terug naar Malta via het zuidelijke kanaal van Comino. Je vaart langs de Crystal Lagoon, zeegrotten en de St. Mary's toren voordat je terugkeert naar Malta.

Malta: Comino, Blue Lagoon & Grotten Boottocht

Malta: Comino, Blue Lagoon & Grotten Boottocht

Verken het prachtige eiland Comino en de omgeving tijdens een dagtocht per boot. Ontdek de Ahrax Grot, Santa Maria Grot en andere beroemde bezienswaardigheden voordat je gaat zwemmen of snorkelen in het heldere water van de Blue Lagoon. Je vertrekt vanuit St. Paul's Bay en begint je cruise langs de noordkust van Malta. Je vaart langs alle bezienswaardigheden, waaronder St. Paul's Islands en het standbeeld van St. Paul's, en Ahrax Point. Vaar verder door het noordelijke kanaal van Comino langs het olifantenhoofd, Santa Maria Bay, St. Nicholas Bay en het Comino hotel. Maak snelle stops om zowel Ahrax Cave als Santa Maria Cave binnen te gaan. Tijdens de hele reis zal kapitein Kevin je informeren over de bezienswaardigheden en informatie geven over Malta. Na ongeveer 1 uur kom je aan op het eiland Comino in de beroemde Blue Lagoon. De boot meert aan en je kunt genieten van een stop van 4,5 uur. Tijdens de reis kun je gebruik maken van alle faciliteiten aan boord van de boot of uitstappen en het eiland verkennen. Ontspan en zon op het bovendek of zoek wat schaduw op het hoofddek. Neem een verfrissende duik in het koele, kristalheldere water. Maak gebruik van de toiletvoorzieningen voor mannen en vrouwen, kluisjes en de cafetaria waar warme en koude dranken worden geserveerd. Aan het einde van je verblijf op Comino vaar je zonder te stoppen naar het eiland Gozo. Vaar rond de haven van Mgarr en bekijk meer belangrijke bezienswaardigheden vanaf de boot. Keer terug naar Malta via het zuidelijke kanaal van Comino en vaar langs Crystal Lagoon met zijn grotten en St. Mary's toren.

Vanuit Sliema: Dagtocht op Gozo, Comino en de Blue Lagoon

Vanuit Sliema: Dagtocht op Gozo, Comino en de Blue Lagoon

Vertrekkend vanaf de veerboot van Sliema, Ferries 4, varen we noordwaarts naar het zustereiland Gozo. We stoppen in Mgarr Harbor (de belangrijkste haven van Gozo) waar je het eiland op je gemak kunt verkennen of je kunt aan boord gaan van een van onze bussen die je meeneemt voor een korte stop bij Xlendi Bay en vervolgens stoppen bij Victoria (de hoofdstad) waar je ook de Citadel (oude vestingstad) kunt zien. (Busvervoer is optioneel, kies de optie van je voorkeur tijdens het uitchecken). In de namiddag ga je opnieuw aan boord van het schip van Luzzu Cruises en varen we verder naar het eiland Comino, waar we ongeveer 1u30 stoppen in het kristalheldere water van de beroemde Blue Lagoon om te zwemmen, zonnebaden, snorkelen enz... Na onze stop in de Blue Lagoon bezoeken we de Crystal Caves van Comino en varen we terug naar Sliema.

Malta: Comino, Gozo, Blauwe & Kristal Lagune en Grotten Cruise

Malta: Comino, Gozo, Blauwe & Kristal Lagune en Grotten Cruise

Ga mee met kapitein George, die al sinds 1988 actief is, en begin aan een cruise van een halve dag of bij zonsondergang om Comino te verkennen. We verwelkomen je aan boord vanuit Cirkewwa, Malta. We beginnen met een tocht naar de haven van Mgarr op Gozo, waar we je het prachtige landschap van deze kleine haven laten zien. We varen naar de beroemde Blue Lagoon, die bekend staat om het prachtige helderblauwe water. Hier heb je de mogelijkheid om het eiland Comino te verkennen en vanaf het land te zwemmen. Je hebt ook de mogelijkheid om op de boot te blijven waar kapitein George de beste plek zal vinden om voor anker te gaan zodat je kunt zwemmen, snorkelen en springen vanaf de boot. Geniet van ongeveer 1 uur vrije tijd om de zandstranden te verkennen en van de zon te genieten. Ga verder naar de adembenemende Crystal Lagoon voor ongeveer 45 minuten die bekend staat om zijn snorkelen, baaien en verbazingwekkende zeeleven! Bewonder het turquoise water, zwem, snorkel en voer vissen. We zorgen voor een heerlijke lunch die perfect is voor een "bootdag" en die wordt geserveerd in de Crystal Lagoon, bestaande uit een saladebuffet met ham, salami, kaas, tonijn, Gozitaanse bijgerechten, vers Maltees brood en zelfgemaakte pasta. We komen dan langs San Nikolaw Bay en Santa Marija Bay voordat we naar de adembenemende grotten van Comino gaan, waar we dichtbij komen en ook naar binnen gaan zodat je foto's kunt maken en het prachtige landschap kunt zien. We passeren het beroemde landmerk dat bekend staat als het olifantenhoofd, dat er letterlijk uitziet als een olifantenhoofd, en we stoppen zodat je een paar foto's kunt maken. Vaar langs de Comino Tower, beroemd van de film "De graaf van Monte Cristo" en de tonijnkwekerij voordat je terugkeert naar Cirkewwa. Kies voor de zonsondergangscruise om te genieten van een iets kortere versie van de rondvaart, die niet helemaal rond Comino gaat.

Malta: Blauwe en Kristallen Lagunes Cruise met Zeegrotten

Malta: Blauwe en Kristallen Lagunes Cruise met Zeegrotten

Vertrek vanuit Mellieħa naar het kleine eiland Comino, gelegen tussen Malta en Gozo. Verken de grotten rond het eiland, stop bij Crystal Lagoon en neem een duik voordat je verder gaat naar de volgende schilderachtige stop Blue Lagoon. Bij elke stop is er tijd om te zwemmen, snorkelen en zonnebaden. Koel af in het water of leun achterover en geniet van het schilderachtige landschap. Als je voor de cruise van een halve dag hebt gekozen, ga je verder naar de haven van Gozo en kom je langs een afgelegen plek met de naam "Halfa Rock" formatie. Vaar voor onze laatste stop naar St.Marija Bay, een ander betoverend strand dat Comino te bieden heeft. Op de terugweg naar Cirkewwa kom je langs St. Nickolas Bay terwijl je onderweg vele prachtige rotsformaties bewondert.

Vanuit Sliema: Rondvaart door de havens en kreken van Malta

Vanuit Sliema: Rondvaart door de havens en kreken van Malta

Deze schilderachtige cruise van 90 minuten is de perfecte introductie tot de stad Valletta, de hoofdstad van Malta, en de omgeving. Geniet van een schilderachtige cruise rond de twee natuurlijke havens van Malta, de majestueuze Valletta Grand Harbour en de Marsamxett Harbour. Vertrek vanaf Sliema Ferries en geniet van het uitzicht op enkele van Malta's meest iconische monumenten. Ontspan terwijl je langs indrukwekkende havens, historische forten, verschillende kreken, de beroemde 'Drie Vestingsteden' Vittoriosa, Cospicua en Senglea, drukke werven, jachthavens, bastions en nog veel meer vaart. Luister naar het audiocommentaar om de geschiedenis van Valletta en de omliggende locaties te ontdekken. Dankzij de vele kreken rond Valletta kun je genieten van unieke uitzichten over de stad zonder de grote drukte. De duur van deze cruise is ongeveer 90 minuten.

Populaire activiteiten

De publiekstrekkers van Malta

Alle activiteiten

523 activiteiten gevonden
Sorteren op:

Veelgestelde vragen over Malta

De topbezienswaardigheden in Malta

Activiteiten in Malta

Rondleidingen in Malta

Wat te doen in Malta

Andere activiteiten in Malta

Wil je alle activiteiten in Malta bekijken? Klik hier voor de volledige lijst.

Wat anderen zeggen over Malta

Gemiddelde beoordeling

4.4
(15.161 beoordelingen)

Ik vond veel van de plaatsen leuk, de catamaran, drankjes en eten. Maar ik vind dat de initiële prijs duur is, en dat eten en zonnebrillen niet zijn inbegrepen. Maar over het algemeen super!

Zeer leuke dagkapitein en zeer vriendelijke bemanning. Ik raad de activiteit aan naast het bezoeken van de grotten per speedboot (15e gerechtvaardigd) Extra zwemmen Aarzel niet

Super fijne excursie gehad! Goede gids gehad! Genoeg tijd gehad om foto's te maken ook genoeg vrije tijd gehad. Bus kwam netjes optijd. Lekkere 3gangen lunch erbij gehad

Geweldige reis! Geweldige boot en bemanning! De smaken van het eten kunnen worden verbeterd. Anders een fantastische ervaring in het algemeen

Geweldige dag. Ik raad deze activiteit aan. Het super aardige team, goede navigatie, het was subliem!!! Het turquoise water is geweldig?