Wat je niet wil missen in Malta

St. Paul's Bay: Blue Lagoon, stranden & baaien per catamaran

1. St. Paul's Bay: Blue Lagoon, stranden & baaien per catamaran

Na het aan boord gaan van de catamaran is de eerste halte de Blue Lagoon. De boot gaat weg van de drukte voor anker, zodat je in alle rust het beroemde turquoise water kunt ervaren. Tijdens deze stop kun je optioneel genieten van een barbecue. De stops na de Blue Lagoon zijn afhankelijk van het weer. Misschien is het mogelijk om naar de Crystal Lagoon te gaan, omringd door steile dramatische kliffen. Het kristalheldere water is hier veel dieper dan bij de Blue Lagoon, waardoor het fantastisch is om in en rond de grotten te snorkelen en te zwemmen. Als er een oostenwind staat, is de kans groot dat je Ghajn Tuffieha bezoekt. Dit is een prachtig landelijk gebied met een keten van ongerepte zandstranden genaamd Golden Bay, Riviera Beach en Gnejna Bay. Op de terugweg uit Ghajn Tuffieha maak je nog een stop bij de filmset van het dorp van Popeye, verstopt in een charmante baai. Andere mogelijke stops zijn Mellieha Bay, Ramla Bay, Imgiebah Bay en Half Rock. Al deze plekken zijn geweldig om te snorkelen en te zwemmen. Terug op de boot kun je luisteren naar dansmuziek en cocktails bestellen bij de bar. Als je voor de middagoptie hebt gekozen kun je heerlijk ontspannen en de zonsondergang aan de horizon bewonderen. Na een heerlijke dag op zee begint de reis terug naar Bugibba.

Vanuit Sliema: cruise naar Comino, Crystal Lagoon en Blue Lagoon

2. Vanuit Sliema: cruise naar Comino, Crystal Lagoon en Blue Lagoon

Geniet van een cruise rond Malta tijdens deze reis vanuit Sliema. Vaar naar Comino Island, bekijk de beroemde Blue Lagoon en zwem in het turquoise water. Stap aan boord van uw veerboot in Sliema en vaar naar het noorden. Vaar langs de Sliema Promenade en door St. Julian's Bay, St. George's Bay en Qawra Bay. Bewonder St. Paul's Island terwijl je door de ongerepte St. Paul's Bay vaart en vervolg door Mellieha Bay om de haven van Mgarr in Gozo te bereiken voor een snelle fotostop. Afhankelijk van de optie die je boekt, stap je uit op Gozo en breng je wat tijd door met het bewonderen van het eiland. Stap weer aan boord en ga naar Comino's Crystal Lagoon en St. Nicholas Bay. Breng ongeveer 45 minuten door met zwemmen en snorkelen in de baai voordat u doorgaat naar de Blue Lagoon. Geniet van 3,5 uur vrije tijd in de Blue Lagoon. Zonnebaden op een warm strand, zwemmen of snorkelen met de vissen, of verken het eiland. Bij terugkomst in Sliema stop je om de prachtige grotten van Comino te bewonderen.

Comino: Blue Lagoon, Crystal Lagoon en zeegrotten-tour

3. Comino: Blue Lagoon, Crystal Lagoon en zeegrotten-tour

Ga het water op tijdens deze boottocht naar het eiland Comino en geniet van het landschap van de noordkust van het eiland. Ga naar de Blue Lagoon om te snorkelen en te zwemmen, ga de grotten van Crystal Lagoon in, neem een duik in het kristalheldere water vanaf een glijbaan, of geniet gewoon van de zon op het dek van de boot. Je gaat aan boord van het schip en vaart in ongeveer 1 uur naar het eiland Comino. Je ervaart Malta vanaf een prachtig uitkijkpunt vanaf de open zee. Je vaart vlak langs de kust en bekijkt de indrukwekkende, natuurlijk gevormde kustlijn van Malta met zijn enorme kliffen, rotsige uitsteeksels en inhammen. Ook kom je langs het piepkleine eilandje St. Paul's met het standbeeld van de apostel Paulus dat erbovenuit torent. Je brengt bovendien een bezoek aan enkele prachtige zeegrotten. Grijp je kans en maak een paar fantastische foto's. Je pauzeert 1 uur lang bij de fantastische maar minder bekende Crystal Lagoon (juni-oktober en alleen bij goede weersomstandigheden). Deze lagune wordt omzoomd door steile kliffen en je kunt er dus alleen met een boot komen. Met zijn ongelofelijk heldere water is deze lagune perfect om in te zwemmen, snorkelen en duiken. Je kunt een duik nemen in het kristalheldere water vanaf een van de drie glijbanen of van het bovenste dek springen als je durft. Tijdens de avondtour pauzeer je 2 uur in de Blue Lagoon en 30 minuten in de Crystal Lagoon. In de Blue Lagoon leggen we op de mooiste plek aan. Je kunt dan de boot als je basis gebruiken en gebruikmaken van de heerlijke faciliteiten zoals een enorme waterglijbaan en een zonnedek met loungestoelen met kussens. Je kunt de rest van de middag zwemmen vanaf de boot of een wandeling aan de kust maken om het kleine eiland te verkennen. Comino is ook in de winter een bezoek waard en is zeer geschikt voor wandelaars en fotografen. Aangezien er geen steden of auto's op het eiland zijn, kun je gemakkelijk de geur van wilde tijm en andere kruiden ruiken. Als de dag langzaam ten einde komt, vaar je terug naar de haven van Bugibba, door de piratengrotten van Santa Maria en met uitzicht op 'Elephant's Head'.

Malta: boottocht Comino, Blue Lagoon & grotten

4. Malta: boottocht Comino, Blue Lagoon & grotten

Verken het prachtige eiland Comino en omgeving tijdens een dagtocht per boot. Ontdek de Ahrax-grot, de Santa Maria-grot en andere beroemde bezienswaardigheden voordat je gaat zwemmen of snorkelen in het heldere water van de Blue Lagoon. Je vertrekt vanaf de Bugibba-steiger en begint de boottocht langs de noordkust van Malta. Je vaart langs alle bezienswaardigheden, waaronder de Eilanden van St. Paul, het standbeeld van St. Paul en Ahrax Point.Vaar verder door het noordkanaal van Comino en kom langs het olifantenhoofd, de baai van Santa Maria, de baai van Sint-Nicolaas en hotel Comino. Maak een korte pauze om de grot van Ahrax en die van Santa Maria in te gaan. Tijdens de reis zal Captain Kevin je meer vertellen over Malta en de plaatsen waar je langskomt. Na ongeveer 1 uur kom je aan bij de Blauwe Lagune van het eiland Comino. De boot zal aanmeren waarna je kunt genieten van een pauze van 4,5 uur. Maak gedurende de reis gebruik van de faciliteiten aan boord of stap van de boot en verken het eiland. Ontspan en geniet van de zon op het dek of zoek de schaduw op in het benedendek. Neem een verfrissende duik in het koele, kristalheldere water.  Er zijn heren- en damestoiletten aan boord, kluisjes en een café waar warme en koude dranken worden geserveerd. Na je verblijf in Comino ga je zonder tussenstop door naar het eiland Gozo.  Vaar rond de haven van Mgarr en zie nog meer belangrijke plaatsen vanaf de boot. Keer dan weer terug naar Malta via het zuidkanaal van Comino, langs de Crystal Lagoon en zijn grotten en de toren van St. Mary.

Vanuit Sliema: dagcruise naar Gozo, Comino en de Blue Lagoon

5. Vanuit Sliema: dagcruise naar Gozo, Comino en de Blue Lagoon

We vertrekken vanaf de veerboot van Sliema, Ferries 4, en varen noordwaarts naar het zustereiland Gozo. We stoppen bij Mgarr Harbour (de belangrijkste haven van Gozo) waar u aan boord van een van onze bussen stapt die u een korte stop bij Xlendi Bay zal brengen, en stoppen dan bij Victoria (de hoofdstad) waar u ook de Citadel (oude versterkte stad) kunt zien. Stad). 'S Middags gaat u weer aan boord van het Luzzu Cruises-schip en gaat u verder naar het eiland Comino, waar we ongeveer een uur zullen stoppen in het kristalheldere water van de beroemde Blue Lagoon. 1 uur en 30 minuten om te zwemmen, zonnebaden, snorkelen enz. Na onze stop bij de Blue Lagoon bezoeken we de Crystal Caves van Comino en varen we terug naar Sliema.

St. Paul's Bay: toegangsticket Nationaal Aquarium van Malta

6. St. Paul's Bay: toegangsticket Nationaal Aquarium van Malta

Bezoek het Malta National Aquarium voor een leuke gezinsvriendelijke activiteit met 41 tanks met reptielen, insecten, amfibieën, mediterrane vissen en replica's van historische voorwerpen. Ontdek het Maltese zeeleven. Stop eerst bij de hoofdtank van het aquarium, die soorten uit de Indo-Stille Oceaan herbergt. Zie zwartpunthaaien, zebrahaaien, luipaardhaaien en bamboehaaien. Dompel jezelf onder in deze onderwaterwereld met een wandeling door de watertanktunnel. Maak vervolgens kennis met de natuurlijke geschiedenis van de regio met de verschillende themazones, waaronder Malta's westelijke kustlijn en onderzeeër, tropische oceanen, Romeinse tijd, reptielen- en amfibieëngebied, en de Maltese geschiedenis en zijn verborgen schatten. Ga ten slotte naar de La Nave Bistro voor de lunch. Voor degenen die geïnteresseerd zijn in de technische aspecten van het aquarium, zie de laboratoriumruimte voor voedselbereiding en quarantainevoorzieningen. Geniet vanaf de buitenkant van het uitzicht op de St. Paul's Islands en de open zee.

Malta: Comino, Blue Lagoon & Gozo - boottocht 2 eilanden

7. Malta: Comino, Blue Lagoon & Gozo - boottocht 2 eilanden

Ga mee met kapitein Kevin en zijn bemanning op een onvergetelijke boottocht naar de eilanden Comino en Gozo. Vaar vanaf de steiger in Bugibba langs de noordkust van Malta, dichtbij genoeg om prachtige foto's van de hoge rotsachtige kliffen, baaien, natuurlijk gevormde rotsformaties en grotten te maken. Vaar langs historische bezienswaardigheden, zoals de St. Paul's-eilanden en het enorme standbeeld van St. Paulus, die in 60 n.Chr. in Malta schipbreuk leed. Ga de grotten van Ahrax en Santa Maria in en stop zo dicht mogelijk om prachtige foto's te maken. Gedurende de hele reis zal kapitein Kevin live commentaar geven over alle bezienswaardigheden, inclusief historische en culturele informatie. Geniet vervolgens van een 1,5 uur durende stop in de beroemde Blue Lagoon, de plek die ook wel als het paradijs wordt omschreven. Het zijdezachte witte zand en het kristalheldere maken het onmogelijk om hier een duik te weerstaan. Zwem, glijd of spring in het ongelofelijk heldere water of loop van de boot naar het strand. Tijdens je verblijf op het eiland Comino kun je op de boot blijven en gebruikmaken van de vele faciliteiten. Geniet van de zon op het bovendek, chil in de schaduw op het hoofddek, ga via de 10 meter lange glijbaan het water in of loop van de boot naar het kleine zandstrand. Na je tijd in Comino, vaar je richting het eiland Gozo. Geniet van 3 uur vrije tijd om het eiland te verkennen. Neem de lokale bus of betaal op de dag zelf voor een gemakkelijke transfer naar Victoria, de hoofdstad van Gozo, en een tweede stop bij Xlendi Bay. Na 3 uur op Gozo ga je terug naar de haven en vervolg je de boottocht terug naar Malta via het zuidelijke kanaal van Comino. Je komt langs de Crystal Lagoon, de zeegrotten en de toren van St. Mary, voordat je terugkeert naar Malta.

Bugibba: sightseeing-boottocht Gozo, Comino en Blauwe Lagune

8. Bugibba: sightseeing-boottocht Gozo, Comino en Blauwe Lagune

Ontdek de schoonheid van de kust van Malta tijdens deze tour van een hele dag vanuit Bugibba. Zwem in de Blauwe Lagune en geniet van wat vrije tijd om het eiland Gozo te verkennen. Kies uit verschillende boten en vertrektijden. Je kunt ook een ticket voor een van de pendelbussen selecteren en toevoegen, die beschikbaar zijn voor Xlendi of Victoria De tour vertrekt vanuit de toeristische stad Bugibba. Hier stap je op een moderne, stabiele catamaran voor een onvergetelijke tocht langs twee eilanden. Vanaf open zee ervaar je Malta vanuit een uniek en prachtig perspectief. Ontspan onder het genot van versnaperingen (aan boord te koop). Vaar vlak langs de kust en bekijk de indrukwekkende, natuurlijk gevormde kustlijn met zijn enorme kliffen, rotsige uitsteeksels en inhammen. Ook kom je langs het piepkleine eilandje St. Paul's met het standbeeld van de apostel Paulus dat erbovenuit torent. Je krijgt ook prachtige zeegrotten te zien, waarvan je geweldige foto's kunt maken. Begin met een stop bij de Kristallen Lagune (alleen tijdens het hoogseizoen), een plek die veel toeristen niet kennen. Wees getuige van het ongelofelijk heldere water, perfecte omstandigheden om te zwemmen, snorkelen en duiken. Neem een duik in het kristalheldere water vanaf een van de drie glijbanen, of spring van het bovendek als je durft. Vertrek vervolgens naar de beroemde Blauwe Lagune. Ga een uurtje naast de lagune liggen, met een goed uitzicht vanaf de aanlegsteiger. Gebruik de boot als uitvalsbasis en maak gebruik van alle fantastische faciliteiten. Eenmaal aangekomen op het eiland Gozo heb je drie uur de tijd om het eiland te verkennen. Maak je plannen of huur tegen een kleine meerprijs vervoer over land bij de lokale partner. Het vervoer over land brengt je naar een van de twee fantastische locaties, waar je ongeveer twee uur de tijd hebt om die te verkennen. Bekijk eerst de hoofdstad Gozo, die de lokale bevolking Rabat noemt. Deze kleine stad heeft een schat aan charme en geschiedenis, waaronder haar indrukwekkende citadel. De tweede locatie is een klein pittoresk vissersdorpje in het zuidwesten van het eiland, met een charmante baai omgeven door gigantische kliffen. Verken de grotten van het dorp, geniet van een panoramisch uitzicht vanaf de top van de kliffen, of profiteer van de restaurants, koffiebars en souvenirshops.Als de dag ten einde loopt, vaar je terug naar Bugibba en ga je de piratengrotten van Santa Maria binnen en bekijk je het "Olifantenhoofd", een werkelijk verbazingwekkende rotsformatie. Met verschillende boten om uit te kiezen, selecteer je jouw gewenste boot en vertrektijd. Jouw opties omvatten middelgrote boten die een ervaring bieden met minder mensen of een grotere catamaran met onderwaterramen voor een uniek zicht op het onderwaterleven beneden. Verbeter je ervaring met waterglijbanen aan boord, comfortabele zitplaatsen in schaduwrijke en zonnige gebieden, zwemladders, heren- en damestoiletten, verfrissingen te koop en audiocommentaar in verschillende talen.

Vanuit Malta: dagtrip naar Gozo inclusief Ggantija-tempels

9. Vanuit Malta: dagtrip naar Gozo inclusief Ggantija-tempels

Tijdens deze dagtrip ervaar je het prachtige erfgoed van Gozo, bezoek je belangrijke bezienswaardigheden en ontdek je verborgen juweeltjes, terwijl je geniet van de indrukwekkende schoonheid en kenmerkende charme die dit kleine eiland te bieden heeft.  Deze tour begint met een korte overtocht van 20 minuten met de veerboot naar Gozo, die meteen het tempo aangeeft voor de unieke sfeer van Gozo. De eerste stop is de megalithische tempels van Ggantija, opgenomen op de UNESCO-Werelderfgoedlijst. Deze indrukwekkende archeologische vindplaats dateert van ca. 3600-3200 voor Christus en is vermoedelijk het oudste vrijstaande monument ter wereld, nog ouder dan Stonehenge in Engeland en de piramiden in Egypte. Het woord 'Ggantija' is afgeleid van het Maltese woord voor reus ('ggant'), omdat men geloofde dat deze plaats was gebouwd door een ras van reuzen.  Dit mythologische idee is logisch, aangezien de tempels zijn opgebouwd uit megalieten (massieve kalkstenen blokken) die meer dan vijf meter lang zijn en meer dan 50 ton wegen. Daarna ga je op weg naar de middeleeuwse vestingstad die plaatselijk bekend staat als 'cittadella' (de citadel).  Deze oude, versterkte stad, gelegen in de hoofdstad van Gozo (Victoria), met haar kenmerkende skyline en imposante militaire architectuur, is de belangrijkste bezienswaardigheid van Gozo, een baken dat vanaf het hele eiland zichtbaar is. Het volgende bezoek is de prachtige zee-inham die bekend staat als Xlendi Bay, gelegen aan het eind van een diep, weelderig ravijn, dat ooit een rivierbedding was en omgeven wordt door schilderachtige steile kliffen. De baai staat nu op de must-visit-lijst van de meeste dagjesmensen naar het eiland.  De kleine maar levendige promenade van Xlendi is op elk moment van de dag druk, met een verscheidenheid aan cafés, restaurants en een handvol souvenirwinkels. Hoewel het in de zomer lijkt te bruisen van activiteit, blijft Xlendi Bay zelfs op het hoogtepunt van het seizoen een verfrissend rustige plek. De laatste stop is Dwejra. Dit gebied ligt aan de westkust van Gozo en is een geologisch en ecologisch paradijs. Het gebied biedt een mix van geologie, landschap, fauna, habitats, kustlijn, zeegezichten, archeologie, flora en geschiedenis, waardoor dit een ervaring is om nooit te vergeten. Dwejra staat ook bekend om zijn Binnenzee, een kleine baai omgeven door hoge kliffen en verbonden door een indrukwekkende, 65-meter lange natuurlijke tunnel die uitkomt in open zee, een werkelijk fascinerende natuurlijke formatie die ontzag oproept en een opvallende indruk achterlaat. Na een dag vol ervaringen en unieke herinneringen, maak je een korte overtocht per veerboot terug naar Malta en keer je terug naar je hotel.

Comino: Blue Lagoon catamarancruise met lunch en open bar

10. Comino: Blue Lagoon catamarancruise met lunch en open bar

De 'Spirit of Malta', een grote zeilcatamaran, vertrekt om 10.30 uur vanuit Sliema. Gebouwd om te cruisen, het is de beste manier om te genieten van een ontspannende dag op zee, zeilend naar de mooiste baaien van Malta en Comino. We hebben geen vast programma, we varen volgens de heersende weersomstandigheden. We stoppen om te zwemmen/snorkelen in verschillende baaien en bezoeken de beroemde Blue Lagoon in Comino (als het weer het toelaat). Tijdens een van onze zwemstops wordt een lunchbuffet geserveerd. Onze goed gevulde Open Bar aan boord biedt de hele dag door bier, mineralen, wijn en water. Na de lunch begint het feest! Muziek en dans op tophits en groovy ritmes. Leer een nieuwe dans, krijg een kleurtje, maak nieuwe vrienden of beleef gewoon de tijd van je leven! Er zijn toiletvoorzieningen aan boord. De Spirit of Malta zeilcruise is 'Een cruise met een verschil'. Het is een ideale manier om jezelf een hele dag te verwennen. Je keert rond 17.30 uur terug naar Sliema.

Datums kiezen

Ontdek het beste van
Malta
Kom voor de stranden, blijf voor de werelderfgoedsteden, oude forten en historische tempels.

Topactiviteiten

Malta: de topbezienswaardigheden

Alle activiteiten

267 activiteiten gevonden
Sorteren op:
Pagina 1 van de 17

Voor ieder wat wils

In de buurt van Malta

Meer zien

Veelgestelde vragen over Malta

Andere activiteiten in Malta

Wil je alle activiteiten in Malta bekijken? Klik hier voor de volledige lijst.

Wat anderen zeggen over Malta

Gemiddelde beoordeling

4.4 / 5

gebaseerd op 15.161 beoordelingen

Leuke tour je betaalt 20 euro extra maar daarvoor krijg je ook veel je hoeft niet uren op een boot te zitten om vervolgens 8 uur bij te blue lagoon te blijven deze boot blijft precies lang genoeg op 1 plek en gaat door naar de andere mooie hotspots ook zijn er lekker cocktail aan boord maar de pino calda wel de beste is een tip kom wel optijd want dan kan je de beste plekje aan boord claimen het personeel is ook zeer aardig en weet alles over het gebied

Super Jeep Tour, leider ben Anfang een paar Startschwierigkeiten gehabt en Wetter war nicht so dolle, aber das hat sich im Laufe des Tages geändert. Die Bootstour durch den engen Spalt der direkt ins Meer führt war super (Kostet 4 €, ca. 10 min). Die Fahrt mit dem Speedboot war abenteuerlich, da es bei uns Gewitter gab und man die Küste kaum sehen konnte. Der Kapitän kan worden gemeistert.

Zo vrij als een vogel elk uithoek van Gozo ontdekken met een quad in een woord.. geniaal!!! Niet twijfelen gewoon boeken. Vervoer van en naar Hotel goed geregeld, korte boottocht allemaal top geregeld!

It was wonderful organised. The pick up was right on time, the guide was very enthousiastic and told us a lot of things. The wine tasting was great, very good wines and tasty snacks.

Werkt geweldig wil je ergens rond kijken dan stap je uit en op deze manier zie je wel de hoogtepunten van het eiland.