Kies data

Dingen om te doen Manavgat

Manavgat: De beste dingen die je niet wil missen

Van Antalya: dagtocht langs oude Romeinse locaties

1. Van Antalya: dagtocht langs oude Romeinse locaties

Je wordt opgehaald bij je hotel in Antalya en vertrekt naar Perge, de oude hoofdstad van de regio Pamphylia. Bekijk de enorme 15 km lange oude ruïnes daar en leer over de lange geschiedenis van de stad vanuit je deskundige gids. Stop bij de Romeinse baden, de Agora, Colonnaded Street, het Nympharium en het stadion. Vertrek naar Aspendos, een ongelooflijk goed bewaard gebleven oud theater gebouwd in de 2e eeuw na Christus. Bewonder de schaal van de immense structuur die een capaciteit heeft van 15.000 mensen en nog steeds wordt gebruikt voor festivals en concerten. Stop voor de lunch in een lokaal restaurant aan een nabijgelegen rivier voordat je vertrekt naar Side (uitgesproken als Seeday), een prachtige oude kuststad met een aantal Romeinse ruïnes. Leer meer over de geschiedenis van deze havenstad die tijdens de Romeinse tijd als de grootste slavenmarkt in de regio diende, terwijl je verschillende ruïnes verkent, waaronder die van een groot theater, Romeinse baden en de tempel van Apollo. Neem hier een uur vrije tijd om te genieten van de zee en de stad. Op de terugweg naar Antalya stop je bij de schilderachtige Manavgat-waterval en bewonder je de kracht van de rivier.

Vanuit zijgebied: Green Lake Jeep en boottocht

2. Vanuit zijgebied: Green Lake Jeep en boottocht

Je wordt in de vroege ochtend per jeep opgehaald bij je hotel. Vanaf dat moment gaat jouw avontuur beginnen. Als het jeepkonvooi eenmaal is verzameld, rijd je naar het Taurusgebergte, waar je adembenemende uitzichten op Green Canyon zult aanschouwen. Het konvooi zal je naar de dorpen Sartlar en Işıklar leiden en je gids zal je de traditie, cultuur en het dagelijkse leven van de lokale bevolking uitleggen. Terwijl je bij warm weer off-road rijdt, spat je water op elkaar - dit helpt je af te koelen en plezier te hebben. De volgende stop is bij een waterval genaamd Manavgat. Vergeet uw problemen terwijl u ontspant terwijl u naar de prachtige waterstroom kijkt. Je gaat van jeep naar boot als je gaat zeilen op Green Lake. Dit is een geweldige tour voor diegenen die willen ontsnappen aan het stadslawaai. U heeft ook de mogelijkheid om te gaan zwemmen in het meer.

Kant: quadsafari in het Taurusgebergte

3. Kant: quadsafari in het Taurusgebergte

Geniet van de pracht van het Taurusgebergte tijdens deze reis vanuit de stad Side. Voel de opwinding van vierwielaandrijving door idyllische landschappen met een gids. Leun achterover en ontspan terwijl uw professionele chauffeur u ophaalt in een minibus met airconditioning van uw hotel en geniet van de schilderachtige rit naar het basisstation. Krijg deskundige instructies om veilig met uw vierwieler om te gaan. Volg je instructeur en rijd de bergen in. Ontdek het natuurlijke wonder van de bergen, spot wat dieren in het wild en word een beetje vies terwijl je fietst. Neem een pauze met een duik in een koel meer voordat je de rest van het circuit vervolgt. Keer terug naar het basisstation, zet je helm af en neem een verfrissende douche. Bekijk een afsluitende film onder het genot van een gekoeld drankje voordat je wordt afgezet bij je hotel.

Alanya: duiktour met lunch

4. Alanya: duiktour met lunch

Nadat je tussen 8.30 en 9.30 uur bent opgehaald bij je hotel in Alanya, reis je per minibus naar de haven en ga je naar de eerste duikstek. Transfers zijn ook beschikbaar vanaf hotels in Manavgat. Op weg naar de eerste duiklocatie krijgen beginnende duikers volledige instructies over hun introductieduik. Ervaren duikers kunnen hun uitrusting kiezen en zich klaarmaken voor hun duik. Eenmaal op de duikstek gaan ervaren duikers als eerste het water in. Dit zal zijn in het gezelschap van 1 of 2 instructeurs. Beginnende duikers maken hun eerste duik met een instructeur in groepjes van 2 personen, na de ervaren duikers het water in. Nadat je eerste duik is voltooid, geniet je van een warme lunch terwijl je naar de tweede duikstek vaart. De volgorde van het programma is hetzelfde als op de eerste duikstek. Als je als niet-duiker hebt geboekt, kun je zwemmen in het kristalheldere water. Snorkels en maskers zijn te huur op de boot. U bent vrij om uw eigen spullen mee te nemen als u dat wenst. Zodra alle duikers klaar zijn met de tweede duik, geniet je van wat vrije tijd om te zwemmen en snorkelen. Vaar dan terug naar de haven van Alanya. De minibus staat klaar om je terug te brengen naar je hotel.

Kant: Adler Canyon & Selge rondleiding met hoteltransfers

5. Kant: Adler Canyon & Selge rondleiding met hoteltransfers

TAZI CANYON EN DE OUDE STAD SELGE Ons bedrijf is opgericht in 1997. Al jaren ervaren, gekwalificeerde en professionele soforier in Antalya Manavgat en zijregio en in het Turks, Engels, Duits. We doen het in het gezelschap van onze TURSAD-gecertificeerde en valkparkietgidsen die Russisch en veel vreemde talen vloeiend spreken. Onze gasten verbleven in een voertuig met airconditioning, afhankelijk van de locatie van het hotel, nadat ze tussen 08:30 en 09:15 uur 's ochtends bij uw hotel waren opgehaald, op het startpunt in de RPSKONAK-regio, aan de voet van het Taurusgebergte, ongeveer 50 minuten van Side, Na 10 minuten informatie gegeven door onze gidsen in verschillende talen We beginnen onze tour richting SELGE ANCIENT CITY, dat op 11 km afstand ligt van de 1400 meter hoge top van het Taurusgebergte. Je maakt de korte pauzes die we onderweg nemen onvergetelijk met foto's en video's waarmee je onvergetelijke momenten zult beleven op ADAM ROCKS, KÖPRÜLÜ CANYON, KOPRUCAY, HISTORICAL ANCIENT SELGE en uniek mooie uitkijkheuvels. Onze gidsen informeren u over de geschiedenis en de geografie van de regio en begeleiden u naar alle bezienswaardigheden. Vóór de Hellenistische periode begon het koninkrijk ANTIEKE LYDRA vanaf 2000 v.Chr., Daarna ging het onder auspiciën van de Macedonische keizer Alexander de Grote, met zijn lucht, het Seltsjoekse rijk, het Romeinse rijk, het oude Griekse en het Ottomaanse rijk, dat onder auspiciën ging van het oude theater in 2200 voor Christus. Het KONINKRIJK van LYDRA, waarvan de bevolking in de geschiedenis tot 20.000 groeide, leefde zijn gouden eeuw en de voedselgewogen producten die ze produceerden werden vervoerd naar de mensen van ASPENDOS, PERGE en ANTIQUE SIDE door de brugrivier als transportmiddel te gebruiken . Na je bezoek aan SELGE, waar je onvergetelijke momenten beleeft, heb je de mogelijkheid om te lunchen in de rivier, na een lokale lunch bereid door onze chef-koks in ons restaurant met uitzicht op het Taurusgebergte en de rivier aan de rand van Köprücay. Na de lunch bezoeken we TAZI CANYON, de grootste kloof van Turkije, 410 meter hoog, 40 meter breed, gebaseerd op de ijstijd, een WERELDERFGOED en eerstegraads beschermd gebied, waar je geen genoeg kunt krijgen van het kijken naar de ongelooflijke panorama op de top van de TOROS-bergen. Op de terugweg, na een lokale natuurlijke thee- en koffiepauze in ons dorpscafé met een prachtig uitzicht, ronden we onze tour af en brengen we je tussen 18:00 en 18:30 uur naar je hotels. We verwelkomen u graag op onze tour door SELGE EN TAZI CANYON, vergezeld van een onvergetelijke geschiedenis, geografie, natuur, cultuur en een unieke schoonheid van het Taurusgebergte.

Kant: bootlunchcruise op de rivier de Manavgat en bezoek aan de bazaar

6. Kant: bootlunchcruise op de rivier de Manavgat en bezoek aan de bazaar

Begin uw fantastische dagtocht door te worden opgehaald bij uw hotel in de stad. Stap aan boord van de boot en begin aan uw tocht over de rivier de Manavgat. Zwem in helder water op het strand tussen de zee en de rivier en geniet van een smakelijke lunch. Maak een optionele stop bij de prachtige Manavgat-watervallen en heb 20-30 minuten om dit prachtige gebied te verkennen. Ga naar de openbare bazaar en geniet 2 uur lang van de heerlijke geuren, felgekleurde kraampjes en de bruisende sfeer. Als je ervoor kiest om de waterval over te slaan, ga dan naar de openbare bazaar en geniet van ongeveer 3 uur vrije tijd om rond te kijken.

Vanuit Side: een hele dag diepzeeduiken in Manavgat

7. Vanuit Side: een hele dag diepzeeduiken in Manavgat

Begin je dag en duikbelevenis met vervoer naar de haven. Van daaruit ga je naar de eerste duikplek. Deze activiteit is geschikt voor zowel beginners als meer ervaren duikers, aangezien het aangepast wordt op jouw niveau. Onderweg naar de eerste duikplek zullen beginners duikinstructies krijgen. Meer ervaren duikers zullen onderweg hun uitrusting kiezen. Bij aankomst bij de eerste duikplek, gaan ervaren duikers samen met 1 of 2 instructeurs eerst het water in. Beginners zullen hun eerste diepzeeduik doen met een intructeur in een groep van 2. Geniet daarna van een warme lunch, die aan boord geserveerd wordt terwijl je naar de tweede duikplek vaart. Je kunt ook gerust boeken zonder te hoeven diepzeeduiken en zwemmen/snorkelen in het heldere water. Je kunt je eigen snorkeluitrusting meenemen of huren op de boot. Aan het einde van de tweede duik hebben alle deelnemers tijd om te zwemmen en snorkelen vóór de terugreis naar Side. Eenmaal in de haven stap je weer in de minibus die je naar je hotel terugbrengt.

Kant: Altinbesik-grot en het dorp Ormana

8. Kant: Altinbesik-grot en het dorp Ormana

Je tour begint wanneer je wordt opgehaald bij je hotel in het Side-gebied. Vanaf daar is je eerste stop naar het dorp Avasun, ook wel bekend als "laurierdorp". Daarna rijd je naar een hoogte van ongeveer 1.200 meter, waar je kunt genieten van het adembenemende uitzicht op de Green Canyon, Green Lake en Manavgat. Van daaruit bezoekt u het kleine dorpje Ürünlü, dat bekend staat om zijn "knopenhuizen". Daar kunt u ontspannen in een plaatselijk café voordat u naar het plaatselijke nationale park gaat om natuurlijke thee te drinken. Vervolgens bezoekt u de Altınbeşik-grot, ook wel bekend als de "Gold Cradle Cave". Daar kunt u het grootste ondergrondse meer van het land ontdekken. U zult ongetwijfeld worden geïnspireerd door de schoonheid van deze plek, terwijl u deze tijdens een boottocht van 20 minuten verkent. Tegen het einde van je tour proef je een heerlijke lunch in een lokaal restaurant in Ormana. Na de lunch verken je het dorp Sarıhacılar, inclusief de 650 jaar oude Ottomaanse moskee, voordat je terugkeert naar je hotel.

1-Daagse Riviercruise op de Manavgat vanaf Side

9. 1-Daagse Riviercruise op de Manavgat vanaf Side

Geniet van een eendaagse tour van de Grand Bazaar in Manavgat en cruise op de Manavgat rivier. Relax in de zon, geniet van een barbeque lunch aan boord van een traditionele houten boot en koop wat souveniers onderweg. Je wordt eerst bij je hotel in Side opgepikt, waarna je in een comfortabele, niet-rokers minibus naar Manavgat wordt gebracht. Hier klim je aan boord van een 45-passagiers houten boot voor een riviercruise. Relax en geniet van het uitzicht op de rivierkade en de bergen. Ontspan in de zon met een fris briesje. Er zal een lunch met vis, kip, pasta en salades aan boord worden geserveerd. Stop bij de monding van de rivier voor een verfrissende duik op het strand waar de rivier en de zee zich mengen. Ga van de boot af om naar de Grand Bazaar, de waterval en de Blauwe Moskee van Manavgat te gaan. Koop onderweg wat souveniertjes bij diverse kraampjes op de markt. Geniet van 1,5 uur vrije tijd om door de bazaar te lopen voordat je terug naar Side wordt gebracht.

Manavgat-rivierboot, watervallen en lokale bazaartour

10. Manavgat-rivierboot, watervallen en lokale bazaartour

Begin met het ophalen van je hotel in Alanya of de omliggende regio en begin aan een dagcruise op de rivier de Manavgat. Geniet van een ontspannende excursie langs de rivier en maak een stop bij de pittoreske Manavgat-watervallen. Na de cruise reis je naar het charmante stadje Manavgat en verken je de grote bazaar. Ontdek een breed scala aan lokale gerechten en producten die te koop zijn, waaronder groenten, fruit, kruiden, gedroogd fruit, kleding en souvenirs. Maak vervolgens een boottocht naar de monding waar de rivier de Manavgat in zee uitmondt. Geniet van een heerlijke lunch en een stop om te zwemmen in de oceaan, voordat je wordt teruggebracht naar je hotel.

Beschikbare activiteiten

  • Toegangstickets
  • Wateractiviteiten
  • Dagtochten
  • Avonturen
  • Transfers
  • Privétours
28 activiteiten gevonden
Ordenen op:
Pagina 1 van 2

Veelgestelde vragen over Manavgat

Overzicht activiteiten in Manavgat

Wil je alle activiteiten in Manavgat ontdekken? Klik hier voor de volledige lijst.

Wat anderen zeggen over Manavgat

Gemiddelde beoordeling

4.6 / 5

gebaseerd op 41 beoordelingen

Het was echt geslaagd, het eten was echt vers en lekker, er was gegrilde kip met rijst, salade en brood. Alles was goed voorbereid en geslaagd, badstops en schuimfeesten evenals alle dansen. Dank aan het team, vooral Kerem en Jamilia, die zo aardige en vrolijke mensen zijn .... echt geweldige service en een prachtige riviertocht. ️⚘️

Mooie tocht, het Manavgat stroomt de zee in, op dit punt stopt de boot, zodat je zowel in de rivier als in de zee kunt zwemmen. Beste reis tot nu toe.

Price vs quality as expected. Was fine organized, and enjoyable. But we did not know own drinks were not allowed. Taking fruits was fine

Gevarieerde trip met veel bezienswaardigheden. Je bezoekt een kleiner dorpje, watervallen (€3,50) en de bazaar.

alles was goed geregeld , leuk personeel en super ook nog een schuimparty bovenop de boot