Kies data
Dingen om te doen

Mandalay

Mandalay: De beste dingen die je niet wil missen

Mandalay: privétour van een hele dag

1. Mandalay: privétour van een hele dag

Begin uw ochtend met een pick-up van uw hotel in Mandalay en ga op pad om bladgoudfabrikanten te zien en meer te weten te komen over de industrie. Bezoek daarna de Mahamuni-pagode en bekijk de 13 meter hoge zittende Boeddha, een nationaal gevierd beeld waarvan wordt aangenomen dat het ongeveer 2000 jaar oud is. Leer van de pagode meer over de verschillende industrieën die Mandalay helpen gedijen, zoals houtsnijwerk en jade. Verken de jademarkt en de krappe, maar levendige wandelpaden. Ontsnap aan de drukte en ga naar het Shwe In Bin-klooster, een plek voor rustige meditatie in Mandalay. Breng meer tijd in sereniteit door in de Eindawya Pagoda, een boeddhistische stoepa. Leer meer over de lange en interessante geschiedenis van de pagode voordat je gaat lunchen om ongeveer 12.00 uur. Bezoek na de lunch en bewonder de Magere Boeddha-structuur. Ga verder naar het Koninklijk Paleis, een complex dat bestaat uit meer dan 40 houten gebouwen. Nadat je tijd hebt doorgebracht in het paleiscomplex, breng je de rest van de middag door met het bezoeken van verschillende kloosters en pagodes, zoals het Shwenandaw-klooster, beroemd om zijn vergulde jataka-scènes, het Atumashi-klooster, de Kuthodaw-pagode, de Sandarmuni-pagode en de Kusinara-pagode. Beëindig uw sightseeingtour door Mandalay op Mandalay Hill voor zijn uitkijkpunt met een prachtig uitzicht op het omliggende landschap.

Mandalay: Sagaing, Innwa en Amarapura Sightseeing Tour

2. Mandalay: Sagaing, Innwa en Amarapura Sightseeing Tour

Je dag begint wanneer je om 08:00 uur wordt opgehaald bij je hotel in Mandalay City. Je begint met een ontdekking van het Shwenandaw-klooster, een klooster van fijn teakhout en een tempel die bekend staat om zijn beeldhouwwerk, met name de vergulde scènes in Jakarta. Je gaat dan naar het Atumashi-klooster, dat in 1857 werd gebouwd door koning Mindon en een van de laatste grote religieuze bouwprojecten van de koning was. De volgende Kuthodaw-pagode bestaat uit een vergulde pagode, honderden heiligdommen met marmeren platen en verschillende paviljoens. Je gaat dan verder naar de Sandarmuni-pagode, een standbeeld dat naar verluidt 40.924,8 pond weegt. Een verkenning van Mandalay Hill volgt, een heuvel van 760 voet. Na Mandalay Hill, verken je het Koninklijk Paleis. Het Royal Palace-complex heeft een glinsterende reconstructie uit de jaren negentig en is indrukwekkend vanwege zijn omvang, met meer dan 40 houten gebouwen erin. De Mahamuni-pagode is een 13-voet lange zittende Boeddha, een nationaal gevierde afbeelding die in de volksmond wordt verondersteld ongeveer 2.000 jaar oud te zijn. Na deze verkenningen wordt het tijd voor de lunch, waarna je Sagaing City gaat verkennen. Na Sagaing City ga je verder naar Innwa / Ava City, waar je zowel een boot als een paard en wagen kunt huren om de omgeving het beste te ontdekken. Na het verkennen van de dag is het tijd om de zonsondergang te zien bij U Bein Bridge. Zodra de zon is ondergegaan, vertrek je vanuit Innwa / Ava City om terug te keren naar je hotel in Mandalay.

Van Mandalay: privétransfer naar Bagan

3. Van Mandalay: privétransfer naar Bagan

Zorg voor een stressvrije vakantie van begin tot eind en boek uw transfer van Mandalay naar Bagan van tevoren. Nadat je bent opgehaald bij je hotel in Mandalay in een comfortabel voertuig met airconditioning, leun je achterover en ontspan je tijdens de 4 uur durende rit naar Bagan. Geniet onderweg van het uitzicht op het landschap, inclusief Tada-U en Myothar City. Neem na ongeveer 2,5 uur een pauze in Myingyan voordat je doorgaat naar je eindbestemming. Bij aankomst in Bagan, een door UNESCO beschermde locatie, wordt u direct afgezet bij uw nieuwe hotel.

Van Mandalay: volledige dagtocht naar Sagaing, Inwa, Amarapura

4. Van Mandalay: volledige dagtocht naar Sagaing, Inwa, Amarapura

Geniet van een begeleide dagtour door de drie oude hoofdsteden van Myanmar en leer meer over het boeddhistische leven en de architectuur. Ontspan comfortabel met handige ophaal- en wegbrengservice van het hotel in Mandalay inbegrepen. Vertrek vanuit je hotel en bezoek de pittoreske Sagaing-heuvel, tegenwoordig beschouwd als het centrum van het boeddhistische leven in Myanmar. Bezoek de Sun U Ponnyashin-pagode, het beroemdste heiligdom in de omgeving. Bezoek de Umin Thonze-pagode, een halvemaanvormige tempel met 45 zittende Boeddha's. Stop bij een van de kloosters om meer te weten te komen over het dagelijkse leven van de boeddhistische monniken en bezoek vervolgens de zilversmid Ywatung. Ontdek de lokale keuken met lunch in een lokaal restaurant in Sagaing en rijd vervolgens naar Inwa. Neem een lokale veerboot naar de koninklijke hoofdstad, gelegen op een eiland tussen de rivieren Irrawaddy en Myitnge. Geniet van een ritje met paard en wagen door de oude stad en bezoek het bakstenen en stucwerk Maha Aungmye Bonzan-klooster. Zie de Nanmyint-toren en het houten klooster van Bagaya Kyaung. Als de tijd het toelaat, kunt u een bezoek brengen aan lokale ambachtelijke werkplaatsen die zijde, rieten matten en aalmoezenschalen produceren. Wandel naar de geborgen teakhouten U Bein-brug in Amarapura en kijk naar de zonsondergang vanaf de Ava-brug. Leun ten slotte achterover en ontspan tijdens de rit terug naar je hotel in Mandalay.

Mandalay: een volledige dag Mandalay cultuur tour

5. Mandalay: een volledige dag Mandalay cultuur tour

Begin met een pick-up van uw hotel in Mandalay om 08:00 uur en rijd naar Amarapura op 15 kilometer van Mandalay. Bezoek een 200-jaar oude U Bein Teak brug gebouwd in 1782 op het moment dat Amarapura een koninklijke hoofdstad was. Bezoek een traditionele handgeweven zijdenworkshop. Bezoek om 09:30 uur het Maha-Gandayon-klooster, een beroemd boeddhistisch klooster, waar meer dan duizend monniken wonen en studeren en kijken naar de monniken om hun aalmoes om 10:00 uur. De lunch wordt geserveerd in een van de lokale restaurants in Myanmar. Na de lunch bezoekt u een van de meest gerespecteerde religieuze monumenten in de Mahamuni-pagode. Aangezien Mandalay ook een belangrijk ambachtscentrum is, kunt u ook een bezoek brengen aan een handwerkwinkel in kalagistapijten. Bezoek het Shwe In Bin-klooster en het Golden Palace-klooster (Shwe Nandaw / Shwe Kyaung), een prachtig voorbeeld van een traditioneel houten gebouw en de Kuthodaw-pagode, 's werelds grootste boek gemaakt van marmer. Rijd naar Mandalay Hill om bij zonsondergang van de panoramische schoonheid van Mandalay te genieten. Als de tijd het toelaat, breng je een bezoek aan het Shwe Kyin-klooster om de avondgebeden van de monniken te bekijken. Keer terug naar je hotel.

Mandalay: Sightseeingtour van een halve dag

6. Mandalay: Sightseeingtour van een halve dag

Je tour begint met ophalen in de ochtend of avond van je hotel. Vanaf daar begint je tour van een halve dag door Mandalay. Ontdek tijdens uw reis hoe deze stad de laatste koninklijke hoofdstad van Myanmar is. Bezoek het Shwenandaw-klooster, een teakhouten kloostertempel die bekend staat om zijn houtsnijwerk, vooral in het interieur. Van daaruit gaat u verder naar het Atumashi-klooster en de Kuthodaw-pagode. Deze vergulde pagode bestaat uit honderden heiligdommen, allemaal met marmeren platen en verschillende paviljoens. Bezoek daarna de Sandarmuni-pagode en de Kyautkawgyi-pagode. Als je tour 's middags is geboekt, kom dan langs bij Mandalay Hill om de zonsondergang te observeren. Mandalay Hill staat bekend om het bieden van een prachtige plek voor zonsondergangen, en biedt bezoekers een panoramisch uitzicht over de hele stad. Aan het einde van uw activiteit eindigt uw tour met u terug naar uw hotel.

Myanmar: eSIM-gegevensplan voor roaming

7. Myanmar: eSIM-gegevensplan voor roaming

Maak uw reis naar Myanmar probleemloos met uw handige eSIM. Blijf verbonden tijdens uw reizen met snelle dekking in Myanmar en upgrade voor dekking in 8 landen, waaronder Thailand, Singapore en Zuid-Korea. Koop en installeer uw eSIM altijd en overal en kies uit een verscheidenheid aan datapakketten, geldigheidsopties en dekking in andere landen. Scan gewoon de eSIM QR-code om toegang te krijgen tot al uw essentiële apps tijdens uw reis. Vermijd de moeite van het beheren van meerdere simkaarten met deze afvalvrije oplossing. Ontvang één eSIM per apparaat en herlaad door simpelweg extra eSIM-abonnementen te kopen en te activeren terwijl u bezig bent. Eenmaal geactiveerd, begint uw dekking volgens de door u geselecteerde duur. Selecteer 8 landen voor dekking in Myanmar, Vietnam, Thailand, Singapore, Maleisië, Indonesië, Cambodja, Zuid-Korea. Alle iPhone-modellen die buiten de iPhone XS zijn gelanceerd, kunnen eSIM ondersteunen. Voor Android, als u het niet zeker weet, controleer dan de foto van de richtlijn om in aanmerking te komen. Als je geen verbinding kunt maken met internet nadat je deze eSIM hebt geïnstalleerd, volg dan de handleiding voor het oplossen van problemen met zelfhulp in je GYG-voucher. APN (naam toegangspunt): internet Info lokale operator: Myanmar: Telenor De rest van de landen is na aankoop beschikbaar in de voucher-info op je GYG-app

Van Mandalay: Volledige dag excursie naar Pyin Oo Lwin (Maymyo)

8. Van Mandalay: Volledige dag excursie naar Pyin Oo Lwin (Maymyo)

In de ochtend krijgt u om 07.30 uur uw pick-up van uw hotel in Mandalay en rijdt u (80 km - 2 uur) op een schilderachtige route naar het koele hillstation en een voormalig Brits Hill Station van Pyin Oo Lwin (Maymyo). Bezoek het prachtige meer, watervallen, botanische tuinen en gebouwen uit het koloniale tijdperk. De weg slingert steil door bloemen-, fruit- en moestuinen, zodat u van de rit kunt genieten. Bezoek de lokale markt. Rijd door Maymyo op een door paarden getrokken "stagecoach", waardoor je de bakstenen en houten huizen kunt bewonderen, compleet met gevels in Engelse stijl, torentjes en schoorstenen. Bezoek dan de Water Fall en de National Kandawgyi Gardens, die werden aangelegd door Sir Harcourt Butler, de voormalige gouverneur van Birma, de bloembedden zijn vergelijkbaar met die in een Engelse tuin. De tuin is onlangs gerenoveerd en wordt nu "Kandawgyi National Botanical Garden" genoemd. Eet lunch in een lokaal restaurant. Stop vervolgens bij een mooie koffiebar voor een koffiepauze voordat je terugkeert over de weg naar Mandalay. Terugkomst Mandalay en transfer naar uw hotel.

Hele dag excursie naar Monywa vanuit Mandalay

9. Hele dag excursie naar Monywa vanuit Mandalay

In de vroege ochtend om 07:00 uur haalt je gids je op bij je hotel in Mandalay en brengt je vervolgens naar Monywa (150 kilometer, ongeveer 2 uur). Aankomst in Monywa en ga verder met het bezoeken van een zandstenen grottenstelsel in de Pho Win Hills, genoemd naar een beroemde 'zawgyi' (alchemist) die hier ooit woonde. De grotten van Pho Win Taung, met meer dan honderd, staan vol met boeddhistische beelden en muurschilderingen. De meeste vertonen de Innwa-stijl, maar sommige dateren misschien helemaal uit de 14e eeuw. Bezoek in de buurt Shwe Ba Taung met unieke paviljoens die uit de omringende zandsteen zijn gesneden en gevuld met Boeddha-afbeeldingen. De lunch wordt geserveerd in een lokaal restaurant. Bezoek dan de Moenyin Thanboddhay Pagoda, die op ongeveer 20 kilometer van Monywa ligt. De rijk versierde centrale stoepa heeft maar liefst 845 kleinere stoepa's eromheen. Binnen in de patio zie je duizenden Boeddha-afbeeldingen (naar verluidt meer dan 500.000) die elke muur, boog en nis versieren. De gebouwen in de compound hebben interessante jataka-reliëfs en er is een enorme liggende Boeddha (Shwe Thar Lyaung Pagoda) in de buurt. Je bezoekt ook de Aungset Kya-pagode, de Bodhitahtaung-pagode, waar je 1000 Bo-bomen ziet met zittende Boeddha-afbeeldingen en de Laykyun Sakkya Yattawmu-pagode, beroemd om 's werelds hoogste staande Boeddha-afbeelding. Geniet daarna van de rit terug naar je hotel in Mandalay.

Veelgestelde vragen over Mandalay

Welke topattracties zijn een must-see in Mandalay?

De topattracties in Mandalay zijn:

Sitemap Mandalay

Wil je alle activiteiten in Mandalay ontdekken? Klik hier voor de volledige lijst.