Kies data
Dingen om te doen

Maras, Peru

Maras, Peru: De beste dingen die je niet wil missen

Vanuit Cuzco: quadtour Moray en zoutmijnen

1. Vanuit Cuzco: quadtour Moray en zoutmijnen

Keer terug naar de natuur in het indrukwekkende landschap van het Andesgebergte en ervaar het prachtige landschap van de Heilige Vallei per quad. Maak gebruik van de ophaalservice bij je hotel in Cuzco en reis door typische dorpjes naar het koloniale dorp Maras. Bewonder de mooie kerk en de rustieke gebouwen in het prachtige centrum van het dorp en zie hoe de lokale bevolking zijn dagelijks werk doet op het omliggende platteland. Bezoek het archeologische terrein van Moray om de ongelooflijke terrasvormige gaten die een amfitheaterachtige afdruk in de aarde maken te zien. Kom meer te weten over hoe de gaten in de oudheid werden gebruikt door de Inca's om zaden uit het Andesgebergte te acclimatiseren. Bezoek daarna de zoutvijvers die de lokale bevolking tot op de dag van vandaag bewerken om zout uit de mijnen te winnen, net als hun voorouders dat deden tijdens het tijdperk van de Inca's.

Cuzco: halve dag Moray, zoutpannen & weverijen

2. Cuzco: halve dag Moray, zoutpannen & weverijen

Reis door de historische Urubambavallei op een unieke halfdaagse excursie vanuit Cuzco en bewonder onderweg het indrukwekkende uitzicht op de met sneeuw bedekte toppen van het Peruviaanse Andesgebergte. Reis naar Moray via meanderende wegen, weelderige korenvelden en ingeslapen dorpjes. Na aankomst kom je meer te weten over de vindingrijkheid van de Inca's en hun mysterieuze terrassen. Vervolg je weg naar het nabijgelegen dorpje Maras om daar meer te leren over de geschiedenis van de lokale zoutproductie. Je ziet adembenemende natuur en bewondert langs de wanden van de vallei een unieke lappendeken van meer dan 3000 zoutpannen. Je sluit de dag op tijd af in Cuzco zodat je de tijd hebt om deze prachtige stad verder te ontdekken.

Van Cusco: Sacred Valley en Moray Salt Mines

3. Van Cusco: Sacred Valley en Moray Salt Mines

Ontmoet uw groep op Plaza de Armas in het historische centrum van Cuzco. Reis eerst naar Chinchero, een klein, rustiek stadje met een lange traditie van textielweven. Bekijk verschillende stoffen geweven met traditionele Inca-technieken. Vervolgens bezoekt u Moray en ziet u de landbouwterrassen gebouwd langs de heuvels. Deze terrassen werden gebouwd door de Inca's om een overvloed aan gewassen te laten groeien op minder dan ideaal bergterrein. Direct naast dit gebied, bij Moras, zijn er meer dan 5000 zoutvijvers die door de Inca's werden gebruikt voor zoutwinning. Dit hielp hun voedsel langdurig te bewaren. Na het leren van de landbouwtechnieken van Incan, ga je naar Urubamba, de hoofdstad van de Heilige Vallei, voor een lunch. Na de lunch ga je naar twee historische steden, Ollantaytambo en Pisaq. Bij Ollantaytambo beklim je meer dan 200 treden om de top van het oude terrasvormige fort te bereiken dat uitkijkt over de stad. Dit was een belangrijke verdedigingslocatie tijdens de Inca-tijden. Op Pisaq kunt u de lokale markt ontdekken met allerlei souvenirs en lokale ambachten, voordat u terugkeert naar Cusco.

Vanuit Cuzco: Maras & Moray in de Heilige Vallei per quad

4. Vanuit Cuzco: Maras & Moray in de Heilige Vallei per quad

Laat je ophalen bij je hotel in Cuzco en reis dan naar Cruz Pata in het hart van de Heilige Vallei. Tijdens een trainingssessie krijg je instructies over het berijden van een quad, zodat je je comfortabel en zelfverzekerd voelt voordat je vertrekt. Bezoek de archeologische vindplaats Moray en bekijk de overblijfselen van de terrassen die de Inca's bouwden om te experimenteren met het aanpassen van gewassen. Reis verder naar het stadje Pueblo de Maras, met prachtige uitzichten op het Urubamba-gebergte. Bewonder de pieken van de Veronica- en Chicón-gebergten, en daal dan af voor een bezoek aan de historische Salineras-zoutmijnen. Je neemt een andere route terug en kunt bij aankomst genieten van een snack.

Van Cusco: Chinchero, Moray, Ollantaytambo en Pisac Tour

5. Van Cusco: Chinchero, Moray, Ollantaytambo en Pisac Tour

Verken Cusco's Heilige Vallei en bekijk Inca-ruïnes, zoutmijnen, lokale markten en textielproductie. Stop in Moray, Chinchero, Ollantaytambo en Pisac tijdens deze dagtour per busje. Je wordt 's ochtends opgehaald bij je hotel in Cusco voordat je naar een archeologische zone en een textielcentrum in Chinchero gaat. Zie hoe de lokale bevolking alpacawol verven met natuurlijke planten uit de regio. Bezoek de archeologische vindplaats in Chinchero en bekijk de terrassen voordat je verder gaat naar Moray om meer te weten te komen over de geschiedenis van de Inca's en verwonder je over hun mysterieuze ronde terrassen. Ga naar het nabijgelegen dorp Maras en leer over zijn geschiedenis als centrum voor zoutproductie in de Maras-zoutmijnen. Bewonder het unieke quiltwerk van meer dan 3.000 zoutvijvers die uitmonden in de Heilige Vallei. Reis naar Urubamba en geniet van een lunchbuffet in een lokaal restaurant. Stop bij de ruïnes van Ollantaytambo en bewonder de opmerkelijke Inca-architectuur die is gebouwd tijdens de hoogtijdagen van het Inca-rijk. Zie een verbazingwekkende rotsformatie die de Inca-god van Wiracocha vertegenwoordigt. Aankomst bij de laatste tourstop, het archeologische park van Pisaq, waarna je de nabijgelegen stad bezoekt om de ambachtelijke markt te verkennen. Keer terug naar Cusco en word afgezet in het stadscentrum nadat de tour voorbij is.

Van Cusco: rondleiding Heilige Vallei, Pisac, Moray en zoutmijnen

6. Van Cusco: rondleiding Heilige Vallei, Pisac, Moray en zoutmijnen

Tijdens deze Sacred Valley-dagtour ga je naar de must-visit-locaties van Cusco en maak je kans op traditioneel Incan-bier. Je wordt opgehaald bij je hotel in het centrum van Cuzco en gaat naar je eerste stop, Mirador Taray. Geniet van het spectaculaire uitzicht op de Andes en de heilige vallei om je voor te bereiden op je ontdekkingsdag. Ga door naar de stad Pisac, de locatie van een populaire markt. Zie hoe de lokale bevolking alpaca wol verft met natuurlijke planten uit de regio. Bezoek de archeologische vindplaats en bekijk de terrassen, Inca-begraafplaatsen en koninklijke gebouwen. Ga daarna verder naar Moray om meer te weten te komen over de geschiedenis van de Inca's en verwonder je over hun mysterieuze ronde terrassen. Ga naar het nabijgelegen dorp Maras en leer over de geschiedenis als centrum voor zoutproductie in de Maras-zoutmijnen. Bewonder het unieke quiltwerk van meer dan 3000 zoutvijvers die in de Heilige Vallei terechtkomen. Ga vanaf hier naar Urubamba en geniet van een lunchbuffet in een lokaal restaurant. Je avontuur in de vallei gaat verder met een rit langs de Urubamba-rivier naar de stad Ollantaytambo om de ruïnes te bezoeken. Bewonder de opmerkelijke Inca-architectuur gebouwd tijdens de bloeitijd van het Inca-rijk. Zie naast de ruïnes een verbazingwekkende rotsformatie die de Inca-god van Wiracocha vertegenwoordigt. Na je tijd bij de ruïnes, kies je ervoor om terug te keren naar Cusco met je gids of om in Ollantaytambo te blijven, zodat je je persoonlijke reizen naar Machu Picchu kunt voortzetten.

Cusco: Chinchero, Moray en zoutmijnen Tour

7. Cusco: Chinchero, Moray en zoutmijnen Tour

Uw tour begint met het ophalen van uw groep. Vanaf daar rijd je ongeveer een uur naar Chinchero en maak je een korte stop in deze stad om een van de laatste traditionele families te bezoeken. Je leert ook over oude stoffen en het weefproces. Na nog 30 minuten rijden, komt u aan bij Moray, het oude landbouwlaboratorium van Inka, gelegen in een zeldzame topografische depressie waarin de Inka's zich ontwikkelden tot unieke ronde terrassen. Je zult leren hoe dit hele gebied ook werd bewaterd door een goed ontwikkeld irrigatiesysteem. Na het genieten van Moray ga je nog een uur verder naar de Salineras-zoutmijnen van Maray, je laatste bestemming op je tour. De zoutmijn is eigenlijk een enorme verzameling terrassen geboren uit een waterstroom hoog op een berg. Gedurende vele eeuwen is deze zoutbron gekanaliseerd naar 1.000 kleine poelen. Mensen wachten op de zonnige dagen om het water te verdampen waardoor het pure zout achterblijft, een techniek die al sinds de pre-Inka-tijd wordt gebruikt. Je rijdt uiteindelijk ongeveer 1,5 uur terug naar Cusco, waar je groep wordt afgezet bij de Main Plaza de Armas.

Cusco: Sacred Valley en Maras Tour voor een hele dag

8. Cusco: Sacred Valley en Maras Tour voor een hele dag

Ontdek het beste van de Heilige Vallei van Cusco tijdens deze dagtour. Nadat je 's ochtends bent opgehaald bij je hotel in Cusco, ga je naar een archeologische zone en een textielcentrum in Chinchero. Bezoek later het archeologische park van Moray, voordat u door de stad Maras gaat en de zoutmijnen van Salineras bezoekt. Stop voor de lunch in het dorp Urubamba voordat je naar de archeologische vindplaatsen van Ollantaytambo reist. Bezoek ten slotte het archeologische park van Pisaq, waarna je een bezoek brengt aan de nabijgelegen stad om de ambachtelijke markt te verkennen. Aan het einde van de dag wordt u afgezet in het centrum van Cusco.

Van Cusco: Maras en Moray 5-uur durende tour

9. Van Cusco: Maras en Moray 5-uur durende tour

Ga op een rit langs het Andes-plateau in Chinchero en geniet van een fantastisch uitzicht op de Chicon-berg wanneer uw 6-uur durende tour begint. Stop in Moray voor een geleid bezoek aan de diepe cirkelvormige terrassen van Moray. Het doel van de terrassen is onzeker, maar hun diepte, ontwerp en oriëntatie met betrekking tot wind en zon creëren een temperatuursverschil van maximaal 15 ° C / 27 ° F van boven naar beneden. Er wordt gedacht dat het temperatuurverschil werd gebruikt om de effecten van verschillende klimatologische omstandigheden op gewassen te bestuderen. Ga verder naar de zoutmijnen van Maras, bestaande uit ongeveer 3000 kleine putjes van ongeveer 5 vierkante meter. Ze worden sinds de Inca-tijden gebruikt voor economische uitwisseling.

Cusco: 2-daagse heilige vallei en rondleiding door Machu Picchu

10. Cusco: 2-daagse heilige vallei en rondleiding door Machu Picchu

Ontdek de oude wonderen van Peru met een tweedaagse excursie vanuit Cusco. Verken Ollantaytambo in de Heilige Vallei, volg een rondleiding van 2 uur door de oude ruïnes van Machu Picchu en upgrade je tour met een wandeling naar Huayna Picchu of de berg Machu Picchu. Dag 1 De reis begint met het ophalen van je hotel in Cusco. Als je de starttijd van 06:30 uur kiest, bezoek dan Chinchero, Maras-Moray en Ollantaytambo. Kies de start van 07:50 uur om Pisaq en Ollantaytambo in de Heilige Vallei te bezoeken. Stop om te lunchen in de stad Urubamba (inbegrepen) voordat je de trein naar Aguas Calientes neemt. Bij aankomst in Aguas Calientes gaat u naar uw accommodatie. Kies de accommodatie-add-on bij het boeken om te genieten van een inbegrepen comfortabele hotelkamer. Geniet van een vrije middag in Aguas Calientes. 'S Nachts neemt de gids contact met je op in je hotel om alle instructies te geven voor de tour naar Machu Picchu de volgende dag. Dag 2 Sta vroeg op voor een vertrek van 07:00 uur vanuit Aguas Calientes naar de Inca-citadel van Machu Picchu met de bus. Geniet bij aankomst van een rondleiding van 2 uur door Machu Picchu. Loop met je gids en leer meer over deze oude Inca-stad. Bezoek tuinen, heiligdommen, waterkanalen en gevangenissen. Geniet na de rondleiding van wat vrije tijd om de Inca-citadel op eigen gelegenheid te verkennen. Vergroot je avontuur door een optionele Huayna Picchu- of Machu Picchu-klim aan je reis toe te voegen. Volg de aanwijzingen van je gids en klim naar de top om te genieten van een panoramisch uitzicht over de omgeving. Ga terug naar de stad Aguas Calientes en geniet van wat vrije tijd voor de lunch (niet inbegrepen) voordat je de trein terug naar Ollantaytambo neemt. Keer ten slotte met de bus terug naar de stad Cusco.

Veelgestelde vragen over Maras, Peru

Welke topattracties zijn een must-see in Maras, Peru?

De topattracties in Maras, Peru zijn:

Sitemap Maras, Peru

Wil je alle activiteiten in Maras, Peru ontdekken? Klik hier voor de volledige lijst.

Wat anderen zeggen over Maras, Peru

Gemiddelde beoordeling

4.5 / 5

gebaseerd op 867 beoordelingen

Heel leuk. Maar wees voorbereid op extreem stof! Draag kleding die gemakkelijk wasbaar is en die je niet meer kunt dragen voor het wassen. We namen een lichte jas mee, maar ik wou dat ik een reservebroek had meegenomen. De quads zelf waren heel gemakkelijk te gebruiken en we reisden 8 mijl naar Maras en de gids legde het ons uit en vervolgens 80 mijl terug met een topsnelheid van 30 mph. Het is hobbelig, maar dat is een deel van het plezier. Ze reden ons vervolgens naar de zoutmijnen van Moray en de gids leidde ons rond.

Het was mijn eerste keer op een ATV, dus ik wist niet echt hoe het zou gaan, maar het was superleuk! Echt een aanrader als je het nog nooit gedaan hebt. Het is veilig en je komt er snel achter. Neem wat kleding mee die vies mag worden, want anders zit je van top tot teen onder het stof. Je bezoekt de zoutmijn met de bus, er is veel te veel verkeer om het op een ATV te doen.

Geen ATV-fan, maar het ergste is de ervaring. Maar echt stoffig, echt stoffig, je zit van top tot teen onder het stof. Platteland is geweldig. Gids was uitstekend, maar het bezoek aan Muray was een beetje snel, ik zou graag wat meer tijd doorbrengen.

Zeer goede instructeurs en een zeer complete tour. Ze geven veel om uw veiligheid en houden zich zeer aan het schema en alles wat de tour te bieden heeft.

The tour was very well organised. The guide was very nice!!