Kies data

Dingen om te doen Maras, Peru

Maras, Peru: De beste dingen die je niet wil missen

Van Cuzco: quadtour door Moray en zoutmijnen

1. Van Cuzco: quadtour door Moray en zoutmijnen

Voel de adrenaline door je lichaam stromen terwijl je op een quad door de Heilige Vallei van de Inca's rijdt. Bezoek de archeologische vindplaats van de Inca's Moray en verken de Maras-zoutmijnen tijdens een excursie vanuit Cuzco. Vertrek uit Cuzco in de richting van Maras, waar je instructies krijgt over hoe je de quad veilig kunt besturen. Begin je avontuur in de Heilige Vallei en geniet van het prachtige uitzicht op de besneeuwde bergen. Bereik de archeologische vindplaats Moray en geniet van een kort bezoek met je gids. Rijd met je quad verder naar de zoutmijnen van Maras. Parkeer de quad en stap in het busje om de mijnen te bezoeken. Spring weer op de quad om je avontuur voort te zetten en rijd weer terug naar de basis.

Van Cusco: rondleiding Heilige Vallei, Pisac, Moray en zoutmijnen

2. Van Cusco: rondleiding Heilige Vallei, Pisac, Moray en zoutmijnen

Tijdens deze Sacred Valley-dagtour ga je naar de must-visit-locaties van Cusco en maak je kans op traditioneel Incan-bier. Je wordt opgehaald bij je hotel in het centrum van Cuzco en gaat naar je eerste stop, Mirador Taray. Geniet van het spectaculaire uitzicht op de Andes en de heilige vallei om je voor te bereiden op je ontdekkingsdag. Ga door naar de stad Pisac, de locatie van een populaire markt. Zie hoe de lokale bevolking alpaca wol verft met natuurlijke planten uit de regio. Bezoek de archeologische vindplaats en bekijk de terrassen, Inca-begraafplaatsen en koninklijke gebouwen. Ga daarna verder naar Moray om meer te weten te komen over de geschiedenis van de Inca's en verwonder je over hun mysterieuze ronde terrassen. Ga naar het nabijgelegen dorp Maras en leer over de geschiedenis als centrum voor zoutproductie in de Maras-zoutmijnen. Bewonder het unieke quiltwerk van meer dan 3000 zoutvijvers die in de Heilige Vallei terechtkomen. Ga vanaf hier naar Urubamba en geniet van een lunchbuffet in een lokaal restaurant. Je avontuur in de vallei gaat verder met een rit langs de Urubamba-rivier naar de stad Ollantaytambo om de ruïnes te bezoeken. Bewonder de opmerkelijke Inca-architectuur gebouwd tijdens de bloeitijd van het Inca-rijk. Zie naast de ruïnes een verbazingwekkende rotsformatie die de Inca-god van Wiracocha vertegenwoordigt. Na je tijd bij de ruïnes, kies je ervoor om terug te keren naar Cusco met je gids of om in Ollantaytambo te blijven, zodat je je persoonlijke reizen naar Machu Picchu kunt voortzetten.

Cusco: 2-daagse heilige vallei en rondleiding door Machu Picchu

3. Cusco: 2-daagse heilige vallei en rondleiding door Machu Picchu

Ontdek de oude wonderen van Peru met een tweedaagse excursie vanuit Cusco. Verken Ollantaytambo in de Heilige Vallei, volg een rondleiding van 2 uur door de oude ruïnes van Machu Picchu en upgrade je tour met een wandeling naar Huayna Picchu of de berg Machu Picchu. Dag 1 De reis begint met het ophalen van je hotel in Cusco. Als je de starttijd van 06:30 uur kiest, bezoek dan Chinchero, Maras-Moray en Ollantaytambo. Kies de start van 07:50 uur om Pisaq en Ollantaytambo in de Heilige Vallei te bezoeken. Stop om te lunchen in de stad Urubamba (inbegrepen) voordat je de trein naar Aguas Calientes neemt. Bij aankomst in Aguas Calientes gaat u naar uw accommodatie. Kies de accommodatie-add-on bij het boeken om te genieten van een inbegrepen comfortabele hotelkamer. Geniet van een vrije middag in Aguas Calientes. 'S Nachts neemt de gids contact met je op in je hotel om alle instructies te geven voor de tour naar Machu Picchu de volgende dag. Dag 2 Sta vroeg op voor een vertrek van 07:00 uur vanuit Aguas Calientes naar de Inca-citadel van Machu Picchu met de bus. Geniet bij aankomst van een rondleiding van 2 uur door Machu Picchu. Loop met je gids en leer meer over deze oude Inca-stad. Bezoek tuinen, heiligdommen, waterkanalen en gevangenissen. Geniet na de rondleiding van wat vrije tijd om de Inca-citadel op eigen gelegenheid te verkennen. Vergroot je avontuur door een optionele Huayna Picchu- of Machu Picchu-klim aan je reis toe te voegen. Volg de aanwijzingen van je gids en klim naar de top om te genieten van een panoramisch uitzicht over de omgeving. Ga terug naar de stad Aguas Calientes en geniet van wat vrije tijd voor de lunch (niet inbegrepen) voordat je de trein terug naar Ollantaytambo neemt. Keer ten slotte met de bus terug naar de stad Cusco.

Van Cusco: Chinchero, Moray, Ollantaytambo en Pisac Tour

4. Van Cusco: Chinchero, Moray, Ollantaytambo en Pisac Tour

Verken Cusco's Heilige Vallei en bekijk Inca-ruïnes, zoutmijnen, lokale markten en textielproductie. Stop in Moray, Chinchero, Ollantaytambo en Pisac tijdens deze dagtour per busje. Je wordt 's ochtends opgehaald bij je hotel in Cusco voordat je naar een archeologische zone en een textielcentrum in Chinchero gaat. Zie hoe de lokale bevolking alpacawol verven met natuurlijke planten uit de regio. Bezoek de archeologische vindplaats in Chinchero en bekijk de terrassen voordat je verder gaat naar Moray om meer te weten te komen over de geschiedenis van de Inca's en verwonder je over hun mysterieuze ronde terrassen. Ga naar het nabijgelegen dorp Maras en leer over zijn geschiedenis als centrum voor zoutproductie in de Maras-zoutmijnen. Bewonder het unieke quiltwerk van meer dan 3.000 zoutvijvers die uitmonden in de Heilige Vallei. Reis naar Urubamba en geniet van een lunchbuffet in een lokaal restaurant. Stop bij de ruïnes van Ollantaytambo en bewonder de opmerkelijke Inca-architectuur die is gebouwd tijdens de hoogtijdagen van het Inca-rijk. Zie een verbazingwekkende rotsformatie die de Inca-god van Wiracocha vertegenwoordigt. Aankomst bij de laatste tourstop, het archeologische park van Pisaq, waarna je de nabijgelegen stad bezoekt om de ambachtelijke markt te verkennen. Keer terug naar Cusco en word afgezet in het stadscentrum nadat de tour voorbij is.

Van Cusco: Heilige Vallei en Moray-zoutmijnen

5. Van Cusco: Heilige Vallei en Moray-zoutmijnen

Ontmoet je groep op Plaza de Armas in het historische centrum van Cusco. Reis eerst naar Chinchero, een klein rustiek stadje met een lange traditie van textielweven. Zie verschillende soorten textiel geweven met traditionele Inca-technieken. Vervolgens bezoekt u Moray en ziet u de landbouwterrassen die langs de heuvels zijn gebouwd. Deze terrassen werden gebouwd door de Inca's om een overvloed aan gewassen te verbouwen op minder dan ideaal berggebied. Vlak naast dit gebied, bij Moras, liggen meer dan 5000 zoutvijvers die door de Inca's werden gebruikt voor zoutwinning. Dit hielp hun voedsel voor lange tijd te bewaren. Nadat je de Inca-landbouwtechnieken hebt geleerd, begeef je je naar Urubamba, de hoofdstad van de Heilige Vallei, voor een lunch. Na de lunch ga je naar twee historische steden, Ollantaytambo en Pisaq. Bij Ollantaytambo beklim je meer dan 200 treden om de top van het oude terrasvormige fort te bereiken dat uitkijkt over de stad. Dit was een belangrijke verdedigingslocatie tijdens de Inca-tijd. Bij Pisaq kun je de lokale markt ontdekken die allerlei soorten souvenirs en lokale ambachten verkoopt, voordat je terugkeert naar Cusco.

Cuzco: tour van een halve dag Moray, zoutpannen & weverijen

6. Cuzco: tour van een halve dag Moray, zoutpannen & weverijen

Tijdens deze unieke excursie van een halve dag reis je door de historische Urubamba-vallei vanuit Cuzco, en bewonder je onderweg het indrukwekkende uitzicht op de met sneeuw bedekte toppen van het Peruviaanse Andesgebergte. Reis naar Moray via meanderende wegen, weelderige korenvelden en ingeslapen dorpjes. Na aankomst kom je meer te weten over de vindingrijkheid van de Inca's en hun mysterieuze terrassen. Vervolg je weg naar het nabijgelegen dorpje Maras om daar meer te weten te komen over de geschiedenis van de lokale zoutproductie. Geniet van de adembenemende natuur en bewonder een unieke lappendeken van meer dan 3000 zoutpannen langs de wanden van de vallei. Je sluit de dag op tijd af in Cuzco, zodat je deze prachtige stad verder kunt ontdekken.

Van Cusco: Maras en Moray 5-uur durende tour

7. Van Cusco: Maras en Moray 5-uur durende tour

Ga op een rit langs het Andes-plateau in Chinchero en geniet van een fantastisch uitzicht op de Chicon-berg wanneer uw 6-uur durende tour begint. Stop in Moray voor een geleid bezoek aan de diepe cirkelvormige terrassen van Moray. Het doel van de terrassen is onzeker, maar hun diepte, ontwerp en oriëntatie met betrekking tot wind en zon creëren een temperatuursverschil van maximaal 15 ° C / 27 ° F van boven naar beneden. Er wordt gedacht dat het temperatuurverschil werd gebruikt om de effecten van verschillende klimatologische omstandigheden op gewassen te bestuderen. Ga verder naar de zoutmijnen van Maras, bestaande uit ongeveer 3000 kleine putjes van ongeveer 5 vierkante meter. Ze worden sinds de Inca-tijden gebruikt voor economische uitwisseling.

Cusco: Chinchero, Moray en zoutmijnen Tour

8. Cusco: Chinchero, Moray en zoutmijnen Tour

Uw tour begint met het ophalen van uw groep. Vanaf daar rijd je ongeveer een uur naar Chinchero en maak je een korte stop in deze stad om een van de laatste traditionele families te bezoeken. Je leert ook over oude stoffen en het weefproces. Na nog 30 minuten rijden, komt u aan bij Moray, het oude landbouwlaboratorium van Inka, gelegen in een zeldzame topografische depressie waarin de Inka's zich ontwikkelden tot unieke ronde terrassen. Je zult leren hoe dit hele gebied ook werd bewaterd door een goed ontwikkeld irrigatiesysteem. Na het genieten van Moray ga je nog een uur verder naar de Salineras-zoutmijnen van Maray, je laatste bestemming op je tour. De zoutmijn is eigenlijk een enorme verzameling terrassen geboren uit een waterstroom hoog op een berg. Gedurende vele eeuwen is deze zoutbron gekanaliseerd naar 1.000 kleine poelen. Mensen wachten op de zonnige dagen om het water te verdampen waardoor het pure zout achterblijft, een techniek die al sinds de pre-Inka-tijd wordt gebruikt. Je rijdt uiteindelijk ongeveer 1,5 uur terug naar Cusco, waar je groep wordt afgezet bij de Main Plaza de Armas.

Cusco: 8-daagse Machu Picchu en Puno Southern Treasures Tour

9. Cusco: 8-daagse Machu Picchu en Puno Southern Treasures Tour

Dag 1: Aankomst in Cusco Je wordt opgehaald bij aankomst op het vliegveld in Cusco en naar je lodge in de charmante historische wijk van Cusco gereden. Uw lodge is het driesterrenhotel Ayni Cusco of vergelijkbaar. Breng de eerste dag door met rusten en acclimatiseren tot een hoogte van ongeveer 3.400 meter (11.000 voet). Ontmoet later je expeditiegroep om 17.00 uur. Dag 2: Tour door de Heilige Vallei van Chinchero, Moray en de zoutmijnen Begin je avontuur op een belangrijke oude plek voor de Inca op de hoogvlakten van Chinchero. Bezoek de pittoreske koloniale kerk en een plaatselijk textielcentrum. Leer meer over de eeuwenoude wetenschap van het weven van de ambachtslieden zelf. Ga verder door de glooiende heuvels naar de raadselachtige ronde terrassen van Moray. Lees meer over hoe ze dienden als een experimenteel landbouwcentrum om de beste gewassen uit de Andes te telen bij verschillende temperaturen. Maak in de buurt van Moray een stop bij de stad Maras om de oude zoutmijnen te bezoeken. Ontdek de natuurlijke kunst van het winnen van zout rechtstreeks van het land. Reis 's middags naar Ollantaytambo en stap aan boord van de trein naar Aguas Calientes. Overnacht in het 3-sterren Golden Sunrise Hotel of vergelijkbaar. Dag 3: Machu Picchu Sta vroeg op voor het ontbijt en klim vervolgens naar de citadel Inka van Machu Picchu - door UNESCO erkend als een van de zeven wereldwonderen en een werelderfgoedlocatie. Volg een rondleiding van 2 tot 3 uur over de site met een gids die je over de site leert en eventuele vragen beantwoordt. Keer terug naar Aguas Calientes voor de lunch en overnacht in het driesterrenhotel Golden Sunrise of vergelijkbaar. Dag 4: Pisaq en Awanancancha Reis naar Ollantaytambo en ga verder naar de stad Pisaq. Ontdek de techniek van de Inca's, want de berghellingen staan vol met terrassen en gebouwen op steile hellingen en hoge toppen. Reis naar de top van deze berg voor het beste uitzicht op de Heilige Vallei beneden. Keer later terug naar de stad Pisaq en bezoek de lokale ambachtelijke markt om allerlei producten te zien, waaronder weefsels, muziekinstrumenten en souvenirs. Keer terug naar Cusco en stop onderweg bij het weefcentrum, Awanacancha. Maak kennis met kamelen uit de Andes, waaronder alpaca's, lama's, vicuña's en guanaco's. Leer de wetenschap van het weven om de handgemaakte kunst van de Andes-vrouwen te waarderen. Overnacht in het 3-sterren Ayni Cusco Hotel of vergelijkbaar. Dag 5: Cusco Geniet van vrije tijd om Cusco te verkennen. Je kunt de dag zelfstandig in de stad doorbrengen of een dagtour boeken zoals de stadswandeling, paardrijden in Saqsayhuaman Park of tokkelen in de Heilige Vallei. Overnacht in het driesterrenhotel Ayni Cusco of vergelijkbaar. Dag 6: Puno Ga 's ochtends naar Puno en stop dan bij Andahuaylillas - een van de beste voorbeelden van de fusie tussen katholieke en Andes-religies. Bezoek Raqchi, een Inka-tempel gewijd aan de god Wiracocha, schepper van het universum.Zie vervolgens La Raya halverwege je reis en het hoogste punt op de weg op 4.335 meter boven zeeniveau. Door de indrukwekkende uitzichten hier kunt u de ruige hoogte vol hoge met sneeuw bedekte bergtoppen en kuddes lama's, alpaca's en vicuña's bewonderen.Vervolg uw weg naar Pucara, een van de oudste en belangrijkste ceremoniële centra van de hoogvlakten, die bekend staat om zijn lithische structuren en graven. Overnacht in het 3-sterren Puno Qalasaya Hotel of vergelijkbaar. Dag 7: Uros en Taquile-eiland Vertrek om 07.30 uur vanuit je hotel naar het dok of de hoofdhaven. Begin om 07:45 uur aan je reis naar de drijvende eilanden van Uros, het nationale reservaat van het Titicacameer.Bekijk het prachtige panoramische uitzicht terwijl je deskundige gids je leert over de drijvende eilanden en vaar vervolgens 2,5 uur uur naar Taquile Island. Bekijk onderweg de bergketen, de koninklijke bergketen. Geniet na uw bezoek van 2 uur van een heerlijke typische lunch en koop vervolgens wat handwerk. Keer om 17.00 uur terug naar de stad Puno en verblijf in het driesterrenhotel Puno Qalasaya of vergelijkbaar. Dag 8: Puno naar Juliaca naar Lima Neem een korte transfer van Puno naar de naburige stad Juliaca. Bij uw aankomst in Lima wordt u geholpen bij uw internationale aansluitende vlucht of accommodatie.

Cusco Tourist Ticket en Sacred Valley Site Pass

10. Cusco Tourist Ticket en Sacred Valley Site Pass

Het Cusco Tourist Ticket is een must-have als je Cusco en Cusco Region in Sacred Valley bezoekt. Kies tussen verschillende circuits voor een toegang van 1, 2 of 10 dagen tot de belangrijkste toeristische attracties, verdeeld tussen: Circuit I, 1-daagse pas: Ticket bevat toegang in de volgende archeologische vindplaatsen in Sacsayhuaman Archeological Park: Sacsayhuaman, Qenqo, Tambomachay en Puca Pucara. Ticket geldig voor gebruik voor 1 dag waarin u alle 4 attracties kunt bezoeken. Circuit II, 2-daagse pas: Ticket bevat toegang tot de volgende archeologische vindplaatsen in de Heilige Vallei: Pisaq, Ollantaytambo, Chinchero en Moray. Ticket geldig voor gebruik gedurende 2 dagen waarin u alle 4 genoemde attracties kunt bezoeken. Circuit III, 10-daagse pas: Toegang tot de 16 belangrijkste archeologische vindplaatsen en musea van Cusco. Met dit ticket geniet u van toegang tot het Archeologisch Park van Sacsayhuaman, Qenqo, Tambomachay, Puca Pucara, Pisac, Ollantaytambo, Chinchero, Moray, Tipon, Piquillacta, Pachacutec Inca-monument, Qosqo Native Art Center, Museum van Hedendaagse Kunst, Qorikancha Site Museum, Regionaal Historisch Museum en Populair Kunstmuseum. Ticket geldig voor gebruik gedurende 10 dagen waarin je alle genoemde attracties kunt bezoeken.

Beschikbare activiteiten

  • Toegangstickets
  • Rondleidingen
  • Meerdaagse tours
  • Dagtochten
  • Avonturen
  • Privétours
  • Andere belevenissen
49 activiteiten gevonden
Ordenen op:
Pagina 1 van 4

Veelgestelde vragen over Maras, Peru

Welke topattracties zijn een must-see in Maras, Peru?

De topattracties in Maras, Peru zijn:

Maras, Peru: wat zijn de beste dingen om te doen op regenachtige dagen?

Overzicht activiteiten in Maras, Peru

Wil je alle activiteiten in Maras, Peru ontdekken? Klik hier voor de volledige lijst.

Wat anderen zeggen over Maras, Peru

Gemiddelde beoordeling

4.4 / 5

gebaseerd op 1.118 beoordelingen

De tour is geweldig en ze waren op tijd, de quads zijn in goede staat en de gids was uitstekend! De rit met de ATV duurde ongeveer 1u30, over onverharde wegen, met kleine hobbels en met een gemiddelde snelheid van 40 km/u. Voor degenen die graag vliegen, is het echt de moeite waard. Gids Joel was geweldig, hij legde de attracties heel goed uit en nam ons mee naar een winkel met chocolaatjes tegen goede prijzen, veel goedkoper dan in Cusco en Machu Picchu. Vergeet niet je toeristenkaartje mee te nemen om Moray binnen te gaan en geld voor de zoutmijnen en winkel. Ik raad de tour en het bureau aan !!

Erg leuke gids. Ongeëvenaarde ervaring. Het besturen van de ATV is eenvoudig en je leert heel snel. Voor mij was het de beste manier om interessante plaatsen als Moray en Maras te zien. Belangrijk: ga vanwege de kou met handschoenen aan en houd er rekening mee dat je met stof op je kleding terugkomt. Mijn vriendin en ik gingen met gemakkelijk te wassen kleding en alles ging goed.

Geweldige activiteit! We waren in staat om door ongelooflijke hoeken van de natuur te gaan. Onze gids was absoluut briljant, zowel in zijn goede humeur als in zijn uitleg! We kunnen echter niet per quad naar de zoutmijnen gaan, alleen naar Moray, omdat de site beschermd is. We raden echter aan met je ogen dicht! Nogmaals bedankt.

Het is een route van een halve dag waarin ze je leren hoe ze stoffen weven en verven in chinchero (iets wat toeristisch dus dat koop je later in de winkel), de maras zoutvlakten (heel gaaf) en murene

Hele leuke gids die ons veel over de geschiedenis en omgeving kon vertellen.