Datums kiezen

Mariakerk, Krakau

Mariakerk, Krakau

Mariakerk, Krakau: tours en activiteiten die je niet wilt missen

Krakau: 2 uur griezelen tijdens een stadswandeling

1. Krakau: 2 uur griezelen tijdens een stadswandeling

Ontdek de donkere kant van Krakau tijdens deze griezelige wandeltocht door Krakau. Luister naar de legendes van Krakau, enge anekdotes en de gruwelijke verhalen gebaseerd op het ware leven. Passeer bezienswaardigheden zoals de St. Mary's Basilica, de Lakenhal en de stadhuistoren terwijl ze 's nachts verlicht zijn. Ontmoet je gids nadat de zon ondergaat en maak je klaar voor wat kippenvel. Bezoek plaatsen die je overdag misschien hebt gezien, maar ontdek deze keer hun ware duisternis. Stop buiten bezienswaardigheden zoals de Pools-gotische torens van de Florianpoort en de 14e-eeuwse Mariakerk. Loop door St. John Street en bewonder bezienswaardigheden in het hart van de stad, zoals de Lakenhal, de stadhuistoren, het Collegium Maius, het stadhuis, het Maria Magdalena-plein en het Katyński-plein. Geniet van het uitzicht op de rivier de Vistula en ontdek waar de legendarische stadsdraak ooit woonde.

Krakau: Stadspas met 40 musea en attracties

2. Krakau: Stadspas met 40 musea en attracties

Verken Krakau in je eigen tempo en volgens je eigen persoonlijke interesses met een 1-, 2- of 3-daagse Citycard. Krijg toegang tot 40 musea en monumenten. Leer meer over de Tweede Wereldoorlog held Oscar Schindler in de Oscar Schindler Fabriek. Bezoek de Adelaarsapotheek in het voormalige getto en leer hoe de Holocaust de Joden in Krakau heeft beïnvloed. Ga naar het Main Market Square Underground Museum en kom vampiers tegen. Een volledige lijst van musea is bij je stadspas gevoegd en om gemakkelijker van de ene bezienswaardigheid naar de andere te gaan, kun je kiezen voor een kaart met onbeperkt reizen met het openbaar vervoer van de stad, dag en nacht. De musea in de stadspas zijn onder andere:. "1. Schindlers Fabriek 2. Grote Markt Ondergronds 3. Pools Luchtvaart Museum 4. Het Princes Czartoryski Museum (Dame met Hermelijn van Leonardo da Vinci) 5. Stadsmuren Krakau 6. Archeologisch Museum (Hoofdgebouw) 7. Archeologisch Museum (Ondergrondse van de Sint-Adalbertuskerk) 8. Archeologisch Museum (Nowa Huta Branice) 9. Het Etnografisch Museum Seweryn Udziela 10. De Galerij van 19e-eeuwse Poolse kunst in Sukiennice 11. Het Stanisław Wyspiański Museum 12. Het Zwierzyniec Huis 13. Het Jozef Mehoffer Huis 14. St. Adalberts Kerk Ondergronds 15. Fotografiemuseum 16. Centrum voor documentatie van de kunst van Tadeusz Kantor Cricoteka, Archief. Kantoor 17. Paleis van bisschop Erazm Ciołek 18. De oude synagoge 19. Het Aartsbisschoppelijk Museum 20. Het Szołayski Huis 21. Het Hipolit Huis 22. Het hoofdgebouw van het Nationaal Museum 23. Regionaal Rydel`s Museum van Pools Modernisme Rydlowka 24. Het Emeryk Hutten-Czapski Museum 25. Pomorska Straat 26. Celestat 27. MOCAK 28. Stadhuistoren 29. Tentoonstelling in Nowa Huta District Branice 30. Galicja Joods Museum 31. De Barbican 32. De Adelaar Apotheek 33. Het Krzysztofory Paleis 34. Museum van het Thuisleger opgedragen aan Gen Emil Fieldorf Nil 35. Het Jan Matejko Huis 36. Museum Nowa Huta 37. Legenden van Krakau 38. Kościuszko-heuvel".

Warschau: Tour naar Krakau en Auschwitz per trein met ophaalservice

3. Warschau: Tour naar Krakau en Auschwitz per trein met ophaalservice

Na een ophaalservice in de vroege ochtend bij je accommodatie in Warschau, word je met een privévoertuig naar het treinstation gebracht. Je Engelssprekende chauffeur helpt je bij het inchecken en wacht tot je op de trein naar Krakau stapt. Na een korte treinrit word je verwelkomd door een lokale Engelssprekende chauffeur en begint je tour via gedeeld vervoer naar Auschwitz. Begin aan een 3,5 uur durende rondleiding in Auschwitz en Birkenau. Begin de tour met een bezoek aan het concentratiekamp Auschwitz, waar je leert over de oprichting ervan door Duitse nazi's aan de rand van de stad Oswiecim in 1940. Na de oorlog werd het kamp omgebouwd tot een museum met bewijzen van de genocide, die je kunt bekijken. Bekijk in het museum een film die na de bevrijding van het kamp is gemaakt en in verschillende talen wordt vertoond. Na een verblijf in Auschwitz ga je verder naar het Birkenau-gedeelte van het concentratiekamp. Ontdek hoe de Duitse nazi's in 1941 een nieuw kamp oprichtten met de naam Auschwitz II Birkenau. Tussen 1942-1945 leefden en stierven hier ongeveer 1,5 miljoen mensen. Zowat 90% van hen waren Joden, anderen waren Polen, zigeuners, Russen en gevangenen uit 28 landen van Europa. In 1979 werd het concentratiekamp Auschwitz-Birkenau opgenomen op de Unesco-werelderfgoedlocatie. Vertrek uit Auschwitz-Birkenau voor een 1,5 uur durende reis naar Krakau. Je hebt drie uur vrije tijd om de Grote Markt in Krakau te bekijken, het grootste middeleeuwse oude stadsplein van Europa. In de oude stad bezoek je de Wawelheuvel, waar de kathedraal en het koninklijk kasteel staan, de stadhuistoren, de Sint-Mariabasiliek, Krakau Barbican en Sukiennice, bekend als de Lakenhal. Absorbeer de unieke sfeer van de stad met zijn duizenden bars en heerlijke regionale restaurants, historische gebouwen en door paarden getrokken taxi's. Tijdens de reis is er tijd om te lunchen in een restaurant. Na je tijd in Krakau stap je rond 20.30 uur op de trein, word je opgehaald op het perron en van het treinstation teruggebracht naar je hotel in Warschau.

Krakau: wandeltocht door de oude stad

4. Krakau: wandeltocht door de oude stad

Ervaar de ultieme kennismaking met Krakau met een begeleide wandeling door de historische oude binnenstad. Begin je tour in het hart van de stad voor de Mariakerk. Je gids heeft een oranje paraplu, zodat je hem gemakkelijk kunt vinden op het ontmoetingspunt. Voel je alsof je een stap terug in de tijd hebt gezet terwijl je door de middeleeuwse architectuur wandelt op de Grote Markt, het grootste middeleeuwse marktplein van Europa. Je professionele gids neemt je mee naar de topattracties van Krakau en informeert je over zijn dramatische geschiedenis. Ze zullen je ook voorzien van voorkennis over wat je kunt bezoeken, zien en eten terwijl je in deze prachtige stad bent. Je eindigt je tour bij Wawel Castle, de indrukwekkende koninklijke residentie van Poolse koningen.

Krakau: rondvaart over de rivier de Vistula

5. Krakau: rondvaart over de rivier de Vistula

Je begint je cruise langs de rivier de Vistula in Krakau vanaf de onderkant van de Wawel-heuvel (dicht bij de oude stad). Dit is een uitstekende keuze voor iedereen die wil genieten van de schoonheid van Krakau vanuit het perspectief van een unieke "Wisla". Tijdens je rondleiding zie je de meest representatieve monumenten van de "Stad der Koningen", Krakau. Je vertrekt vanuit de haven "Vistula Garden" naast de brug Dębnicki, voordat je naast het belangrijkste symbool van Krakau vaart; Wawel-heuvel en het koninklijk kasteel. Ook kom je langs St. Archicathedral, St. Stanislaus en Wenceslas, waarna je door de bocht vaart waar het kloostercomplex Vistula Sisters Norbertine zich bevindt. Enkele andere hoogtepunten die je tijdens deze tour zult ervaren, zijn de Sint-Pietersbasiliek, St. Michael de aartsengel, Stanislaus bisschop en martelaar en de kerk op de rots. Aan het einde van de tour bereikt u de Vader Bernatka-voetgangersbrug die de randen van twee districten met elkaar verbindt: Kazimierz en Podgórze. Deze beroemde voetgangersbrug van Krakau wordt ook wel de "Bridge of Love" genoemd en wordt enorm gewaardeerd door zowel toeristen als de lokale bevolking. Aan het einde van deze tour vaar je terug naar Wawel Hill waar je van boord gaat.

Krakau: Hoogtepunten van de oude stad wandeltour

6. Krakau: Hoogtepunten van de oude stad wandeltour

Bekijk enkele van de historisch meest belangrijke bezienswaardigheden in Krakau tijdens deze rondleiding door de oude binnenstad. Zie Wawel Hill, met zijn koninklijk kasteel en kathedraal, die deel uitmaken van een van de eerste UNESCO-werelderfgoedlocaties, een van de belangrijkste historische bezienswaardigheden van het land, en een van de grootste kastelen in Polen. Bezoek de oude binnenstad van Krakau, een van de beroemdste oude wijken van Polen, die meer dan 500 jaar lang het centrum van het Poolse politieke leven was. Ervaar de wijk Jagiellonian Universiteit, de thuisbasis van de oudste universiteit van Polen, Planty Park, een van de grootste stadsparken van Polen, en het Grote Marktplein, dat dateert uit de 13e eeuw. Bewonder de Mariakerk en de overblijfselen van middeleeuwse vestingwerken van Krakau, terwijl de gids verhalen en legendes vertelt om de reisgroep over lokale gebruiken en tradities te leren.

Krakau: zelfgeleide hoogtepunten speurtocht en wandeltocht

7. Krakau: zelfgeleide hoogtepunten speurtocht en wandeltocht

Leer Krakau in je eigen tempo kennen tijdens deze interactieve speurtocht op je telefoon. Ontcijfer raadsels, communiceer met de belangrijkste bezienswaardigheden van de stad en ontgrendel interessante feiten en legendes. Een ideale buitenactiviteit voor nieuwe bezoekers, koppels, groepen, gezinnen en kinderen. Kan worden gebruikt als een geweldige activiteit voor teambuilding. Na het downloaden van de speurtochttour op uw mobiele apparaat (via een link en inloggegevens ontvangen op boeking), gebruik de mobiele app en geïntegreerde kaarten om 10 van de belangrijkste bezienswaardigheden van Krakau te voet te bereiken. Leer bij elke stop meer over de attractie en los een locatiegebaseerd raadsel op dat alleen opgelost als u de specifieke locatie bereikt. Gebruik logica, verbeeldingskracht, observatie en teamgeest om de juiste code te ontgrendelen en de volgende bestemming van het city sightseeing-spel te onthullen. Leer bij elke stop meer over de attractie en los een locatiegebaseerd raadsel op dat alleen opgelost als u de specifieke locatie bereikt. Gebruik logica, verbeeldingskracht, observatie en teamgeest om de juiste code te ontgrendelen en de volgende bestemming van de tour te onthullen. Terwijl je door de stad loopt, geniet je van de flexibiliteit om je game op elk moment te pauzeren om een pauze, maak de perfecte foto's, stop voor de lunch of bezoek een museum. Kies ervoor om de tour later voort te zetten of bewaar de rest voor een andere dag. Begin je rondleiding bij de imposante Raadhuistoren! Bezoek de iconische Lakenhal van Krakau met zijn unieke tentoonstellingen en verken de wonderbaarlijke Mariakerk. Maak een foto bij de Floriańska-poort in het stadscentrum en verdwaal op het historische Plac Szczepański in het centrum van de oude stad. Kom meer te weten over de baanbrekende Nicolaus Copernicus en zijn leven. Je komt ook langs de unieke kerk van St. Peter en Paul, vergeet niet om een foto te maken. Zie, bewonder, fotografeer en huiver met de Wawel-kathedraal in het centrum van de stad, terwijl Smok Wawelski, het symboolmonument, de kers op de taart is van deze unieke tour.

Krakau: avondwandeling met griezelverhalen

8. Krakau: avondwandeling met griezelverhalen

Ontdek Krakau van zijn donkere kant. Luister naar legendes, enge anekdotes en de gruwelijke verhalen gebaseerd op ware gebeurtenissen. De stad die 's avonds verlicht is, zal u verbazen met haar schoonheid, wanneer u bezienswaardigheden als de Mariakerk, de Lakenhalle en de stadhuistoren passeert. Ontmoet je gids na zonsondergang en bereid je voor op wat kippenvel. Plaatsen die je overdag misschien hebt gezien, zullen hun ware duisternis onthullen. Stop buiten bezienswaardigheden zoals de  Poolse gotische torens van Florian Gate, en de 14e eeuwSt. Mariakerk. Loop door St. John Street en bewonder bezienswaardigheden in het hart van de stad, zoals de Lakenhalle, de stadhuistoren, het Collegium Maius, het stadhuis, het Maria Magdalena-plein en het Katyński-plein. p> Geniet van het uitzicht op de rivier de Vistula en ontdek waar de legendarische stadsdraak ooit woonde.

Krakau: Rondleiding door de oude stad

9. Krakau: Rondleiding door de oude stad

In de 15e en 16e eeuw was Krakau een van de rijkste steden van Europa, en het grootste deel van het weelderige ontwerp van de stad is onaangetast gebleven door de geschiedenis. Ontdek zelf zijn unieke charme tijdens een groepswandeling van 3 uur. Bezoek het grootste marktplein in middeleeuws Europa, het oudste functionele universiteitsgebouw ter wereld, een eeuwenoude souvenirwinkel, een goed bewaard gebleven middeleeuws altaar en nog veel meer. Met een deskundige gids aan je zijde doorkruis je een van de meest Instagrambare routes in heel Polen. Bekijk de Mariakerk, de schilderachtige oude binnenstad van de stad en het majestueuze Wawel-kasteel. Leer onderweg over de fascinerende geschiedenis van deze UNESCO-werelderfgoedlocaties.

Krakau Oude Stad Hoogtepunten Privé Wandeltour

10. Krakau Oude Stad Hoogtepunten Privé Wandeltour

Als voormalige hoofdstad van Polen en residentie van de Poolse monarchie, is Krakau vol historisch en cultureel erfgoed. Doe mee aan deze tour om opmerkelijke monumenten en minder bekende plekken in de historische oude binnenstad te ontdekken en ongelooflijke geschiedenisfeiten en legendes van Polen te horen. Maak onvergetelijke herinneringen in Krakau! De 2 uur durende wandeling begint bij de historische Barbacane van Krakau, een versterkte poort uit het einde van de 15e eeuw, die ooit verbonden was met de stadsmuren. Vanaf hier wandel je langs de Florianska-straat naar het Grote Marktplein terwijl je luistert naar de fascinerende verhalen over de vorsten die deze zogenaamde koninklijke route gebruikten toen ze terugkeerden naar de stad na zegevierende veldslagen. In het kloppende hart van de oude stad zult u zich vergapen aan de torenhoge Mariakerk, de oude stadhuistoren en het middeleeuwse handelscentrum van de iconische renaissancelakenhal (Sukiennice). Volg je privégids door de historische straten, omzoomd met oude kerken, paleizen en huurkazernes, en je zult snel begrijpen waarom de oude binnenstad van Krakau een van de eerste UNESCO-werelderfgoedlocaties werd. Bekijk de sierlijke Sint-Petrus-en-Pauluskerk in barokstijl, de Holy Trinity Church en de Sint-Andreaskerk. Deze tour eindigt onderaan de Wawel-heuvel en de gids geeft je enkele tips over de beste lokale restaurants, bars en vrijetijdsplekken, zodat je kunt genieten van de rest van je verblijf in Krakau. Kies de optie van 3 uur om nog meer over Krakau te leren en verken de buitenste binnenplaats van het Wawel-kasteel. Volg je privégids de Wawel-heuvel op om de Wawel-kathedraal te zien en bewonder de romaanse en gotische buitenarchitectuur van het monumentale kasteelcomplex. Als voormalige koninklijke residentie is deze plek van bijzonder historisch en politiek belang voor Polen. Luister naar de legende van de Wawel-draak en geniet vanaf het terras van een fantastisch uitzicht op de rivier de Vistula. Kies de 4-uur durende tour om je ervaring te verrijken met een bezoek aan de Wawel-kathedraal. Deze kerk uit de 13e eeuw is een waar mekka van de Poolse geschiedenis en cultuur, nauw verbonden met de geschiedenis van de Poolse vorsten, met name de Jagiellonische dynastie. Binnen ontdek je een prachtig interieur met een sierlijk altaar, middeleeuwse religieuze schilderijen en sculpturen en koninklijke graven. Bewonder de beroemde Sigismund-kapel met gouden koepels, loop de Sigismund-klokkentoren op en bekijk koninklijke kunstvoorwerpen in het Cathedral Museum. De optie van 6 uur geeft je een volledige ervaring van de oude binnenstad van Krakau met een bezoek aan de Mariakerk (Kościół Mariacki), beroemd om zijn buitengewone houten altaarstuk gebeeldhouwd door Veit Stoss (Wit Stwosz) en elk uur trompetgeschal vanaf de gotische uitkijktoren. Daarnaast verken je joodse erfgoedsites in de voormalige Joodse wijk, Kazimierz, en leer je over de turbulente geschiedenis van Polen tijdens de Tweede Wereldoorlog. Bekijk de historische oude synagoge en de Remuh-synagoge en bezoek de 19e-eeuwse Tempel-synagoge, een actieve plaats van aanbidding die bekend staat om zijn prachtige Moorse heroplevingsinterieur.

137 activiteiten gevonden
Sorteren op:

Mariakerk, Krakau: topattracties in de buurt

Andere activiteiten in Mariakerk, Krakau

Wil je alle activiteiten in Mariakerk, Krakau bekijken? Klik hier voor de volledige lijst.

Wat anderen zeggen over Mariakerk, Krakau

Gemiddelde beoordeling

4.6
(1.198 beoordelingen)

De aandacht van de gidsen is erg goed. Ze waren punctueel voor de ophaaltijd. Altijd zeer attent en duidelijk met instructies. Ongeveer 20 uur vóór de tour stuurden ze me een e-mail om de reisduur te bevestigen. Er was geen grote verandering, alleen het vertrek was 10 minuten later dan gepland, dus dat was prima. Het is belangrijk dat u de e-mail in de gaten houdt om de reisroute te bevestigen. Ze haalden ons op buiten het hotel, zetten ons af bij het treinstation en een gids vergezelde ons op die reis, dus het was geen probleem om te weten op welk perron we de trein moesten nemen. Bij aankomst in Krakau werden we opgehaald door een vrachtwagen die ons rechtstreeks naar het museum bracht. De uitstekende museumgids. Na het verlaten van het museum werden we naar het centrum van Krakau gebracht, de gids vertrok. Ze gaven ons instructies over waar we de terugreistrein moesten nemen en bij aankomst stonden er nog meer gidsen klaar om ons terug te brengen. Ik heb er zonder twijfel geen spijt van dat ik ze heb ingehuurd.

Uitstekende keuze voor oriëntatie. Vooral als je de stad voor het eerst bezoekt, beleefdheid en beschikbaarheid bij de infopunten. In het begin was het niet zo duidelijk dat je, om de kaart te krijgen, met het papiertje moet verschijnen of een e-mail met de voucher naar het infopunt moet sturen, maar dit is een detail.

Het duurde een hele tijd voordat we onze kaarten kregen, aangezien we ze een paar maanden geleden bestelden. Toen we ze eenmaal hadden, is de waarde van de musea en het transport zeker de moeite waard

Een geweldige ervaring. We brengen misschien vele uren door om naar Auschwitz en terug naar Warschau te gaan, maar de begeleiding, het bezoek en al het andere was absoluut geweldig

Erg handig om alle belangrijke monumenten op één dag te bezoeken