Mariakerk, Krakau

Mariakerk, Krakau: tours & activiteiten die je niet wilt missen

Krakau: Rynek Underground Museum rondleiding met ticket

1. Krakau: Rynek Underground Museum rondleiding met ticket

Ga vier meter onder de grond om de mysteries van het verleden van Krakau te ontdekken. Na een grondige rondleiding over het centrale plein, loop je naar de ondergrondse gangen om het Rynek Museum te bezoeken. Leer meer over de geschiedenis van de stad vanaf het begin en bekijk de blootgestelde fundamenten van middeleeuwse constructies. Volg je gids op een fascinerende reis terug naar de Middeleeuwen. Begin met een wandeling over het centrale plein, tussen de Lakenhal en de Mariakerk. Geniet van de moderne bezienswaardigheden van het gebied voordat je naar beneden reist om te zien hoe het er ooit uitzag. Stap het mysterieuze Rynek Underground Museum binnen om te ervaren hoe het centrale plein er 750 jaar geleden uitzag. Dompel jezelf onder in de geschiedenis van wat ooit het decor was voor ceremoniële ontmoetingen tussen koningen en buitenlandse gezanten, en een plek waar waardevolle materialen werden verhandeld. Ontdek met een beetje fantasie en hulp van je gids de sfeer van het middeleeuwse marktplein tijdens een wandeling langs de ondergrondse route. Bewonder de blootgestelde fundamenten van voormalige commerciële gebouwen, middeleeuwse wegen, hygiënische gebruiksvoorwerpen en authentieke 11e-eeuwse graven. Beëindig uw reis terug op het hoofdplein, waar u kunt kiezen om te genieten van een heerlijk diner in een van de vele lokale restaurants die u door uw gids worden aanbevolen.

Krakau: 2 uur griezelen tijdens een stadswandeling

2. Krakau: 2 uur griezelen tijdens een stadswandeling

Tijdens je griezelwandeling door Krakau leer je de duistere kant van de stad kennen. Luister naar de angstaanjagende legendes en bloedstollende anekdotes uit de stad, die gebaseerd zijn op waargebeurde verhalen. Durf de duistere kant van Krakau te ontdekken tijdens een wandeltocht na zonsondergang. Zie de bezienswaardigheden niet overdag maar in het donker en bereid je voor op kippenvelmomenten. Je bezoekt de hoogtepunten van de stad: de Florianspoort, St. John Street, de Mariabasiliek, de Lakenhal, de stadhuistoren, het Collegium Maius, het stadhuis, het Mariaplein, de Grote Markt, de Vistula-rivier en de draak. Leer de beste plekken in Krakau van een heel nieuwe kant kennen.

Krakau: privéwandeling met gids door de oude stad

3. Krakau: privéwandeling met gids door de oude stad

Ontmoet je gids bij de Florian's Gate en word uitgenodigd voor de volledig privé sightseeing met alle topattracties van de stad. Breng een halve dag door met het verkennen van een stad die op de werelderfgoedlijst van UNESCO staat. Begin je rondleiding met een wandeling door de oude stad. Luister naar verhalen over de architectuur, inwoners, lokale geschiedenis en attracties van Krakau. Loop langs Florianska, een van de beroemdste en meest voorbeeldige straten van Krakau, die rechtstreeks naar het hart van de stad leidt - de Grote Markt. Tegenwoordig verleidt het met een verscheidenheid aan winkels, restaurants en clubs, terwijl het eeuwen geleden de plechtige kroning en begrafenisstoeten van vorsten organiseerde. Bewonder het Grote Marktplein, de belangrijkste openbare ruimte in Krakau, het meest uitgestrekte marktplein van middeleeuws Europa, waar alles is verzameld dat het meest kenmerkend is voor de stad en met de meest onderscheidende kenmerken, de mooiste, de belangrijkste, de meest charmante, de meest… Stop bij het Collegium Maius en de Jagiellonische Universiteit, de oudste in Polen en in dit deel van Europa. Dompel jezelf onder in de cultuur van Krakau en bezoek de Wawel-heuvel, een oud machtscentrum: legendarisch - verbonden met Krak of Krakus, de mythische stichter van het bolwerk en zijn nakomelingen, en historisch: hertogelijk, prinselijk, kerkelijk en koninklijk. Sta versteld van het kasteel en de kathedraal met een klokkentoren en catacomben waar veel Poolse vorsten begraven liggen. Bekijk het zes meter hoge standbeeld van de Wawel-draak en stop bij de grot aan de oever van de Wisla waar de legendarische draak woonde, de lokale bevolking terroriseerde en offers eiste van vee, hoewel dit in een alternatieve versie van het verhaal maagden waren. Ga terug naar de oude stad en loop langs de middeleeuwse geplaveide straten naar de Mariakerk met een hoogaltaar van Veit Stoss (Wit Stwosz), een hoorngeroep en de met sterren bezaaide muurschilderingen van Jan Matejko die de gewelven bedekken. Bezoek Sukiennice - Lakenhal - vol kraampjes met typische Krakau-souvenirs. Bekijk de verdedigingsmuren en het Barbican-fort voordat je afscheid neemt van je gids om de stad op eigen gelegenheid te zien.

Krakau: City Pass Krakau-kaart met 38 musea

4. Krakau: City Pass Krakau-kaart met 38 musea

Verken Krakau in je eigen tempo met een citycard van 1, 2 of 3 dagen. Profiteer van toegang tot 38 musea en monumenten. Zie een traditioneel burgerlijk huis of luister naar het trompettergeschal bij de gotische kerk van de basiliek van St. Maria. Kom meer te weten over de held van de Tweede Wereldoorlog Oscar Schindler in de Oscar Schindlerfabriek. Bezoek de Adelaarsapotheek in het voormalige getto, en leer hoe de Holocaust de joden van Krakau heeft beïnvloed. Bezoek het Marktplein Underground Museum en ontmoet vampieren. Een volledige lijst van musea zal bij je citypass worden gevoegd, en om het reizen van bezienswaardigheid naar bezienswaardigheid te vergemakkelijken, kunt je kiezen voor een ticket met onbeperkt reizen met het openbaar vervoer, dag en nacht. De musea die bij de citypass zijn inbegrepen, zijn onder meer: 1. Schindlers Fabriek 2. Grote Markt Underground 3. Pools Luchtvaartmuseum 4. Lakenhal (Sukiennice) 5. Stadsverdedigingsmuren Krakau 6. Archeologisch Museum Krakau 7. 'Stanislaw Lem' Tuin der Belevenissen 8. Czartoryski Museum 9. Het Seweryn Udziela Etnografisch Museum 10. Het Zwierzyniec Huis 11. Het Jozef Mehoffer Huis 12. St. Adalberts Kerk Underground 13. St. Mary’s Church 14. Museum van de Geschiedenis van de Fotografie 15. Centrum voor documentatie van de kunst van Tadeusz Kantor Cricoteka, Archief. Kantoor 16. Museum voor de geschiedenis van de Academie van mijnbouw en metallurgie 17. Het paleis van bisschop Erazm Ciołek 18. De Oude Synagoge 19. Het museum van het aartsbisdom 20. Het Szołayski Huis 21. Het Hipolit Huis 22. Benedictijnse abdij in Tyniec 23. Museum voor gemeentelijke bouwkunde in Krakau 24. Het hoofdgebouw van het Nationaal Museum 25. Regionaal Rydel`s Museum van Pools modernisme Rydlowka 26. The Emeryk Hutten-Czapski Museum 27. Pomorska Straat 28. Celestat 29. MOCAK 30. Stadhuistoren 31. Tentoonstelling in Nowa Huta District Branice 32. Galicja Joods museum 33. De Barbican 34. De Adelaar apotheek 35. Het Krzysztofory-paleis 36. Museum voor het leger Emil Fieldorf Nil 37. Het Jan Matejko Huis 38. Kopiec Kościuszki

Krakau: 3 uur durende groeps- of privéwandeling en verhalen

5. Krakau: 3 uur durende groeps- of privéwandeling en verhalen

Wil je de geschiedenis van Krakau weten en nog meer leren? Wil je in één wandeling de belangrijkste symbolen van dat stadsmuseum zien? Dan bent u hier aan het juiste adres! Onze gids en Krakau-enthousiasteling nemen je mee voor een wandeling door de stad. Je hoort unieke verhalen en anekdotes die je in geen enkele geschiedenisboek of zelfs in een reisgids aantreft. U zult de sfeer van Krakau voelen, die een mix is van ouderwetse en moderniteit. Je bezoekt de belangrijkste iconische monumenten, maar ook plekken die je in je eentje nooit zou vinden, want het zijn inderdaad de geheime plekken van Krakusy - de lokale bewoners. Als je Krakau echt wilt leren kennen, moet je een fascinerende wandeling maken door de straten en pleinen van Krakau, vol met schatten van elke eeuw. Onze gids en stadsliefhebber helpen je Krakau te ontdekken. Je leert de geschiedenis van de stad kennen en ontdekt Krakau door het prisma van een geheel nieuw, lokaal perspectief en zijn talrijke symbolen, zoals de Koninklijke Route, de St. Florianpoort, de Grote Markt, de Lakenhal, de Jagiellonische Universiteit, de Wawel-heuvel. Waarom reizigers voor deze tour kiezen Verhalen, anekdotes, legendes, persoonlijke avonturen... onze gidsen willen ze graag met je delen. Krijg de algemene oriëntatie van de stad, haar geschiedenis en het huidige leven in slechts 3 uur om het later zelf te kunnen ontdekken. Vraag je gidsen over alles - Krakau heeft geen geheimen voor hen! Ontmoetingspunt We ontmoeten je bij St. Florian's Gate vanaf de Barbican-kant), Florianska Street, 31-019 Krakau. Sightseeing deel I (~ 1,5 uur) Onze professionele gids neemt je mee voor het eerste deel van de wandeling. Je zult dan ontdekken: de overblijfselen van middeleeuwse verdedigingsmuren, de Koninklijke Route, de Grote Markt, de Mariakerk, de universiteitswijk met het Collegium Maius. Pauze voor wat rust en een kopje heerlijke koffie (0,5u) Ontspan in het sfeervolle café voor het tweede deel van de tour. Sightseeing deel II (~ 1u) Je gids neemt je mee voor het tweede deel van de wandeling, die je door de pittoreske Kanonicza-straat naar de Wawel-heuvel leidt. Je zult verrukt zijn van de pracht van deze plek, de prachtige renaissance-binnenplaats en de gouden koepel van de Sigismund-kapel die werd gebouwd tijdens het bewind van de machtige Jagiellonische dynastie. Je zult de historische kant van deze plek ontdekken en een stap terug in de tijd kunnen doen, dankzij de geweldige verhalen en vertelvaardigheden van je lokale gids. Einde van de tour Je eindigt het bezoek op de Wawel-heuvel vanwaar je het prachtige panorama van Krakau kunt bewonderen. Later wil je misschien een van de vele sfeervolle restaurants proberen die je door onze gids worden aanbevolen, en genieten van een heerlijke maaltijd en de magische geest van de stad ervaren. U kunt op die dag ook kiezen voor een andere rondleiding die door ons bedrijf wordt georganiseerd.

Krakau: wandeltocht door de oude stad en Kazimierz

6. Krakau: wandeltocht door de oude stad en Kazimierz

Ontdek de overblijfselen van de middeleeuwse stadsmuren in het Planty-park en bewonder de Barbakan en de Florianuspoort. Verken vervolgens de Grote Markt en luister naar legendes over de beroemde Mariakerk. Bewonder de historische Lakenhal en zie het hoofd van "Eros Bendato" net onder de stadhuistoren. Vervolg je tour richting de universiteitswijk, waar je het oudste academische gebouw in Polen kunt bezoeken. Volg dan in de voetsporen van paus Johannes Paulus II en bezoek zijn voormalige huis en favoriete plaats van aanbidding. Bezoek de wijk Kazimierz en ontdek de synagogen en het kerkhof van de Joodse wijk (Oppidum Judaeorum). Sluit je tour af met uitzicht op de indrukwekkende Corpus Christi-kerk voordat je het Koninklijke Kasteel van Wawel bezoekt. 

Krakau: wandeltocht door de oude stad

7. Krakau: wandeltocht door de oude stad

Ervaar de ultieme kennismaking met Krakau met een begeleide wandeling door de historische oude binnenstad. Begin je tour in het hart van de stad voor de Mariakerk. Je zult het gevoel hebben dat je terug in de tijd bent gestapt terwijl je slentert tussen de middeleeuwse architectuur op de Grote Markt, het grootste plein van Europa. Je professionele gids neemt je mee naar de belangrijkste bezienswaardigheden van Krakau en informeert je over de dramatische geschiedenis. Ze geven je ook voorkennis over wat je kunt bezoeken, zien en eten terwijl je in deze prachtige stad bent. Je eindigt je tour bij Wawel Castle, de indrukwekkende koninklijke residentie van Poolse koningen.

Krakau: wandeltocht door de oude stad

8. Krakau: wandeltocht door de oude stad

De oude binnenstad van Krakau is een van de beroemdste plaatsen in Europa en zelfs de wereld. De beste manier om de geschiedenis en alle hoogtepunten van Krakau te ontdekken, is door het te doen met een professionele stadsgids met vergunning. Een traditionele wandeling langs de Koninklijke Route, door de oude stad, de universiteitswijk naar de Wawel-heuvel naar het kasteel van de Poolse koningen. De gids zal je vertellen over de beroemdste monumenten - de Barbican, de Mariakerk, de Lakenhal, je zult de legendes kennen die verband houden met de Maria-trompetroep, een mes op een van de oude huizen of de fundering van Krakau . Deze tour is een kans om de oude binnenstad van Krakau op uw eigen voorwaarden te veroveren.

Krakau: elektrische golfkar-rondleiding door de oude stad

9. Krakau: elektrische golfkar-rondleiding door de oude stad

Geniet van audiocommentaar terwijl je door de oude binnenstad van Krakau rijdt op een verwarmde elektrische golfkar tijdens deze groepsreis. Bekijk bezienswaardigheden zoals het Planty-park en een 13e-eeuws gotisch Franciscaans klooster. Spring aan boord van uw golfkar en geniet onderweg van deskundig audiocommentaar. Luister naar verhalen uit de geschiedenis terwijl je hoogtepunten in het Planty-park ziet, zoals middeleeuwse muren en de goed bewaarde vestingwerken bij de Barbican. Rijd naar de Grote Markt om de Lakenhal in renaissancestijl en de barokke Mariakerk te zien. Bewonder het Collegium Maius waar Copernicus ooit studeerde. Passeer de barokke 17e-eeuwse Sint-Annakerk, de Academie voor Schone Kunsten, de toren bij de Florianuspoort en het pauselijke raam in een Franciscaans klooster. Bewonder de koninklijke kathedraal en het kasteel op de Wawel-heuvel.

Krakau: Old Town Tour per golfkar en Vistula Cruise

10. Krakau: Old Town Tour per golfkar en Vistula Cruise

Reis door de oude binnenstad van Krakau tijdens een ritje in een milieuvriendelijke en comfortabele golfkar met audiocommentaar en bekijk monumenten als Planty-park met de overblijfselen van middeleeuwse muren en de Barbican, het Grote Marktplein met de Lakenhal, St. Mary's Basiliek, het Quartier Latin, de kerk van St. Anna, de Academie voor Schone Kunsten en St. Florian, een 13e-eeuws gotisch Franciscaans klooster, het pauselijke raam en de koninklijke kathedraal en het koninklijke kasteel van Wawel. Ga na de rit verder met het verkennen van de koninklijke stad, dit keer aan boord van een moderne catamaran, en begin aan een korte panoramische cruise op de rivier de Vistula. Reis comfortabel op koude dagen op een verwarmd terras met leren banken. Bewonder op warmere dagen het prachtige uitzicht vanaf het observatiedek en breng wat tijd buiten door. Luister naar de geschiedenis van Krakau vanaf een modern bootgeluidssysteem en bekijk een multimediapresentatie op een 50-inch scherm.

  • Rondleidingen
  • Privétours
  • Dagtochten
  • Citycards
  • Andere belevingen
70 activiteiten gevonden
Ordenen op:
Pagina 1 van 5

Sitemap Mariakerk, Krakau

Wil je alle activiteiten in Mariakerk, Krakau ontdekken? Klik hier voor de volledige lijst.

Wat anderen zeggen over Mariakerk, Krakau

Gemiddelde beoordeling

4.6 / 5

gebaseerd op 929 beoordelingen

De gids ontmoette ons op tijd. Een fijn mens met veel kennis, die ze op een zeer interessante manier aan ons heeft doorgegeven. De "enge Krakau"-reis bleek een geweldig idee om vrije tijd door te brengen. Voor een redelijke prijs kregen we een dosis Krakau's geschiedenis voorgeschoteld waar we nergens meer over zullen lezen. Ik raad aan!!!

Fantastische 2 uur. Huiveringwekkende verhalen verteld met humor en ondersteund door de grote kennis van onze gids. Mevrouw Ela was in alle opzichten geweldig - professioneel, grappig en in staat om de spanning te doseren. Het is een hele prestatie om indruk te maken op alle verveelde tieners en het is mevrouw Ela gelukt. Diepe buiging en bewondering!

Het was echt een hele leuke ervaring! Een hele leuke gids. Het duurt 2 uren en je loopt door de stad heen, maar op de locaties waar ze gaat vertellen ga je even zitten dus dat is fijn! Echt een hele leuke ervaring

Op zichzelf is deze pas geweldig...maar bij sommige instellingen moet je naar een andere locatie om opnieuw te laten registreren om een entreekaartje te verkrijgen.

Uitstekend ... Een andere gids dan leerboekverveling en tegelijkertijd een persoon met veel kennis ...