Kies data

Mariakerk, Krakau

Mariakerk, Krakau: tours & activiteiten die je niet wilt missen

Krakau: 2 uur durende wandeling door de oude stad

1. Krakau: 2 uur durende wandeling door de oude stad

Bekijk enkele van de meest historisch belangrijke locaties in Krakau tijdens deze rondleiding door de oude stad. Zie Wawel Hill, met zijn koninklijk kasteel en kathedraal, die deel uitmaken van een van de eerste UNESCO-werelderfgoedlocaties, een van de belangrijkste historische locaties in het land en een van de grootste kastelen in Polen. Bezoek de oude binnenstad van Krakau, een van de beroemdste oude wijken van Polen, dat meer dan 500 jaar het centrum van het politieke leven van Polen was. Ervaar de Jagiellonische Universiteitswijk, de thuisbasis van de oudste universiteit van Polen, Planty Park, een van de grootste stadsparken in Polen, en het Grote Marktplein, dat dateert uit de 13e eeuw. Bewonder de Mariakerk en overblijfselen van middeleeuwse vestingwerken van Krakau, terwijl de gids verhalen en legendes vertelt om de reisgroep te leren over lokale gebruiken en tradities.

Krakau: City Pass Krakau met 37 musea

2. Krakau: City Pass Krakau met 37 musea

Verken Krakau in je eigen tempo met een City Pass van 1, 2 of 3 dagen. Profiteer van toegang tot 37 musea en monumenten. Bekijk een traditionele woning of luister naar het trompetgeschal bij de gotische kerk van de basiliek van St. Maria. Kom meer te weten over held van de Tweede Wereldoorlog Oscar Schindler in de Oscar Schindlerfabriek. Bezoek de Adelaarsapotheek in het voormalige getto, en leer hoe de Holocaust de Joden in Krakau heeft beïnvloed. Bezoek het Marktplein Underground Museum en ontmoet vampieren. Bij je City Pass ontvang je een volledige lijst met alle musea. En om het reizen van bezienswaardigheid naar bezienswaardigheid te vergemakkelijken, kun je kiezen voor een ticket met onbeperkt reizen met het openbaar vervoer, dag en nacht. De musea die bij de City Pass zijn inbegrepen, zijn onder meer: 1. Schindlers Fabriek 2. Ondergrondse Grote Markt 3. Pools luchtvaartmuseum 4. Het Princes Czartoryski-museum ('De dame met de hermelijn' van Leonardo da Vinci) 5. Stadsverdedigingsmuren Krakau 6. Archeologisch museum Krakau 7. 'Stanislaw Lem', tuin der belevenissen 8. Etnografisch museum Seweryn Udziela 9. Het Stanisław Wyspiański-museum 10. Het Zwierzyniec-huis 11. Het Jozef Mehoffer-huis 12. Ondergrondse St. Adalberts Kerk 13. Mariakerk 14. Museum van de Geschiedenis van de Fotografie 15. Centrum voor documentatie van de kunst van Tadeusz Kantor Cricoteka, archief. Kantoor 16. Museum voor de geschiedenis van de Academie van mijnbouw en metallurgie 17. Het paleis van bisschop Erazm Ciołek 18. De Oude Synagoge 19. Het museum van het aartsbisdom 20. Het Szołayski-huis 21. Het Hipolit-huis 22. Benedictijnse abdij in Tyniec 23. Het hoofdgebouw van het Nationaal Museum 24. Regionaal Rydel's Museum van Pools modernisme Rydlowka 25. Museum Emeryk Hutten-Czapski 26. Pomorska straat 27. Celestat 28. MOCAK 29. Stadhuistoren 30. Tentoonstelling in Nowa Huta District Branice 31. Joods museum Galicja 32. De Barbican 33. Apotheek De Adelaar 34. Het Krzysztofory-paleis 35. Museum voor het leger, gewijd aan generaal Emil Fieldorf Nil 36. Het Jan Matejko-huis 37. Kopiec Kościuszki

Warschau: daguitstap per trein naar Krakau en Auschwitz

3. Warschau: daguitstap per trein naar Krakau en Auschwitz

Je wordt vroeg in de ochtend opgehaald bij je accommodatie in Warschau en met een privévoertuig naar het treinstation gebracht. Je Engelssprekende chauffeur helpt je bij het inchecken en wacht tot je op de trein naar Krakau zit. Na een korte treinrit word je verwelkomd door een lokale Engelssprekende chauffeur en ga je met gedeeld vervoer naar Auschwitz. Je krijgt een 3,5 uur durende groepsrondleiding door Auschwitz en Birkenau. Eerst bezoek je het concentratiekamp Auschwitz, waar je te weten komt hoe de Duitse nazi's in 1940 het kamp oprichtten aan de rand van de stad Oswiecim. Na de oorlog werd het kamp een museum, waar de bewijsstukken van de genocide worden tentoongesteld. Je krijgt de gelegenheid om de tentoonstelling te bekijken. In het museum zie je een film, vertoond in verschillende talen, die na de bevrijding van het kamp is gemaakt. Na het bezoek aan Auschwitz ga je naar het Birkenau-gedeelte van het concentratiekamp. Je ontdekt hoe de Duitse nazi's in 1941 een nieuw kamp stichtten met de naam Auschwitz II Birkenau. Tussen 1942-1945 leefden en stierven hier ca. 1,5 miljoen mensen. 90% van hen waren Joden, anderen waren Polen, zigeuners, Russen en gevangenen uit 28 Europese landen. In 1979 werd het concentratiekamp Auschwitz-Birkenau op de UNESCO-Werelderfgoedlijst geplaatst. Vervolgens vertrek je uit Auschwitz-Birkenau voor een 1,5 uur durende reis naar Krakau. Je krijgt drie uur vrije tijd om de Grote Markt van Krakau, het grootste middeleeuwse marktplein van Europa, te bekijken. In de Oude Stad kun je de heuvel Wawel zien, waar zich de kathedraal en het koninklijk paleis bevinden, evenals de Stadhuistoren, de Mariakerk, Barbican en Sukiennnice, bekend als de Lakenhal. Geniet van de unieke atmosfeer van de stad met zijn duizenden bars en heerlijke regionale restaurants, vele historische gebouwen en paardentaxi's. Tijdens de uitstap is er tijd om te lunchen in een restaurant. Na je tijd in Krakau neem je rond 19:30 uur de trein. Je wordt op het perron opgehaald en van het treinstation terug naar je hotel in Warschau gebracht.

Krakau: 2 uur griezelen tijdens een stadswandeling

4. Krakau: 2 uur griezelen tijdens een stadswandeling

Tijdens je griezelwandeling door Krakau leer je de duistere kant van de stad kennen. Luister naar de angstaanjagende legendes en bloedstollende anekdotes uit de stad, die gebaseerd zijn op waargebeurde verhalen. Durf de duistere kant van Krakau te ontdekken tijdens een wandeltocht na zonsondergang. Zie de bezienswaardigheden niet overdag maar in het donker en bereid je voor op kippenvelmomenten. Je bezoekt de hoogtepunten van de stad: de Florianspoort, St. John Street, de Mariabasiliek, de Lakenhal, de stadhuistoren, het Collegium Maius, het stadhuis, het Mariaplein, de Grote Markt, de Vistula-rivier en de draak. Leer de beste plekken in Krakau van een heel nieuwe kant kennen.

Krakau: rondleiding Rynek Underground Museum met ticket

5. Krakau: rondleiding Rynek Underground Museum met ticket

Ga vier meter onder de grond om de mysteries van het verleden van Krakau te ontdekken. Na een grondige rondleiding over het centrale plein, loop je naar de ondergrondse gangen om het Rynek Museum te bezoeken. Leer meer over de geschiedenis van de stad vanaf het begin en bekijk de blootgestelde fundamenten van middeleeuwse constructies. Volg je gids op een fascinerende reis terug naar de Middeleeuwen. Begin met een wandeling rond de Grote Markt, tussen de Lakenhal en de Mariakerk. Geniet van de moderne bezienswaardigheden van het gebied voordat u naar beneden reist om te zien hoe het er ooit uitzag. Stap het mysterieuze Rynek Underground Museum binnen om te ervaren hoe de Grote Markt er 750 jaar geleden uitzag. Dompel jezelf onder in de geschiedenis van wat ooit het decor was voor ceremoniële ontmoetingen tussen koningen en buitenlandse gezanten, en een plek waar waardevolle materialen werden verhandeld. Ontdek met een beetje fantasie en hulp van je gids de sfeer van het middeleeuwse marktplein terwijl je over de ondergrondse route wandelt. Bewonder de blootgestelde fundamenten van voormalige commerciële gebouwen, middeleeuwse wegen, hygiënische gebruiksvoorwerpen en authentieke 11e-eeuwse graven. Eindig uw reis terug op het centrale plein, waar u kunt genieten van een heerlijk diner in een van de vele lokale restaurants die uw gids u heeft aanbevolen.

Avondwandeling door Krakau met spookachtige verhalen

6. Avondwandeling door Krakau met spookachtige verhalen

Ontdek Krakau van zijn donkere kant. Luister naar legendes, enge anekdotes en de gruwelijke verhalen gebaseerd op ware gebeurtenissen. De stad die 's avonds verlicht is, zal u verbazen met haar schoonheid, wanneer u bezienswaardigheden als de Mariakerk, de Lakenhalle en de stadhuistoren passeert. Ontmoet je gids na zonsondergang en bereid je voor op wat kippenvel. Plaatsen die je overdag misschien hebt gezien, zullen hun ware duisternis onthullen. Stop buiten bezienswaardigheden zoals de  Poolse gotische torens van Florian Gate, en de 14e eeuwSt. Mariakerk. Loop door St. John Street en bewonder bezienswaardigheden in het hart van de stad, zoals de Lakenhalle, de stadhuistoren, het Collegium Maius, het stadhuis, het Maria Magdalena-plein en het Katyński-plein. p> Geniet van het uitzicht op de rivier de Vistula en ontdek waar de legendarische stadsdraak ooit woonde.

Krakau: City Sightseeing Tour per elektrische golfkar

7. Krakau: City Sightseeing Tour per elektrische golfkar

Geniet van een milieuvriendelijke rit door de oude straten en iconische pleinen van Krakau in een elektrische golfkar. Reis terug in de tijd terwijl je door de wijk Kazimierz rijdt om historische bezienswaardigheden van de Holocaust te zien en leer meer over de geschiedenis van de oude binnenstad van Krakau met een audiogids. Zet je vast in je karretje, selecteer de taal van je audiogids en begin aan een onvergetelijke sightseeingtour langs de historische straten van Krakau. Bezoek emblematische bezienswaardigheden in de oude stad, zoals de Grote Markt, de Lakenhal, het stadhuis, de Mariakerk, het Juliusz Słowacki-theater, de barbacane van Krakau en de Sint-Petrus-en-Pauluskerk. p> Rijd vervolgens rechtstreeks naar het hart van de Joodse wijk (Kazimierz) en leer meer over de Holocaust en de gevolgen ervan voor de bewoners. Passeer de Tempel-synagoge, de oude synagoge, de Szeroka-straat en de Remuh-synagoge. Ten slotte rijd je door het voormalige getto van Krakau, waar je Ghetto Heroes Square, Under the Eagle Pharmacy en Oskar Schindler's Factory kunt zien.

Hoogtepunten van Krakau Zelfgeleide speurtocht en wandeltocht

8. Hoogtepunten van Krakau Zelfgeleide speurtocht en wandeltocht

Leer Krakau in je eigen tempo kennen tijdens deze interactieve speurtocht op je telefoon. Ontcijfer raadsels, communiceer met de belangrijkste bezienswaardigheden van de stad en ontgrendel interessante feiten en legendes. Een ideale buitenactiviteit voor nieuwe bezoekers, koppels, groepen, gezinnen en kinderen. Kan worden gebruikt als een geweldige activiteit voor teambuilding. Na het downloaden van de speurtochttour op uw mobiele apparaat (via een link en inloggegevens ontvangen op boeking), gebruik de mobiele app en geïntegreerde kaarten om 10 van de belangrijkste bezienswaardigheden van Krakau te voet te bereiken. Leer bij elke stop meer over de attractie en los een locatiegebaseerd raadsel op dat alleen opgelost als u de specifieke locatie bereikt. Gebruik logica, verbeeldingskracht, observatie en teamgeest om de juiste code te ontgrendelen en de volgende bestemming van het city sightseeing-spel te onthullen. Leer bij elke stop meer over de attractie en los een locatiegebaseerd raadsel op dat alleen opgelost als u de specifieke locatie bereikt. Gebruik logica, verbeeldingskracht, observatie en teamgeest om de juiste code te ontgrendelen en de volgende bestemming van de tour te onthullen. Terwijl je door de stad loopt, geniet je van de flexibiliteit om je game op elk moment te pauzeren om een pauze, maak de perfecte foto's, stop voor de lunch of bezoek een museum. Kies ervoor om de tour later voort te zetten of bewaar de rest voor een andere dag. Begin je rondleiding bij de imposante Raadhuistoren! Bezoek de iconische Lakenhal van Krakau met zijn unieke tentoonstellingen en verken de wonderbaarlijke Mariakerk. Maak een foto bij de Floriańska-poort in het stadscentrum en verdwaal op het historische Plac Szczepański in het centrum van de oude stad. Kom meer te weten over de baanbrekende Nicolaus Copernicus en zijn leven. Je komt ook langs de unieke kerk van St. Peter en Paul, vergeet niet om een foto te maken. Zie, bewonder, fotografeer en huiver met de Wawel-kathedraal in het centrum van de stad, terwijl Smok Wawelski, het symboolmonument, de kers op de taart is van deze unieke tour.

Krakau: wandeltocht door de oude stad en Kazimierz

9. Krakau: wandeltocht door de oude stad en Kazimierz

Ontdek de overblijfselen van de middeleeuwse stadsmuren in het Planty-park en bewonder de Barbakan en de Florianuspoort. Verken vervolgens de Grote Markt en luister naar legendes over de beroemde Mariakerk. Bewonder de historische Lakenhal en zie het hoofd van "Eros Bendato" net onder de stadhuistoren. Vervolg je tour richting de universiteitswijk, waar je het oudste academische gebouw in Polen kunt bezoeken. Volg dan in de voetsporen van paus Johannes Paulus II en bezoek zijn voormalige huis en favoriete plaats van aanbidding. Bezoek de wijk Kazimierz en ontdek de synagogen en het kerkhof van de Joodse wijk (Oppidum Judaeorum). Sluit je tour af met uitzicht op de indrukwekkende Corpus Christi-kerk voordat je het Koninklijke Kasteel van Wawel bezoekt. 

Krakau: 3 uur durende groeps- of privéwandeling en verhalen

10. Krakau: 3 uur durende groeps- of privéwandeling en verhalen

Wil je de geschiedenis van Krakau weten en nog meer leren? Wil je in één wandeling de belangrijkste symbolen van dat stadsmuseum zien? Dan bent u hier aan het juiste adres! Onze gids en Krakau-enthousiasteling nemen je mee voor een wandeling door de stad. Je hoort unieke verhalen en anekdotes die je in geen enkele geschiedenisboek of zelfs in een reisgids aantreft. U zult de sfeer van Krakau voelen, die een mix is van ouderwetse en moderniteit. Je bezoekt de belangrijkste iconische monumenten, maar ook plekken die je in je eentje nooit zou vinden, want het zijn inderdaad de geheime plekken van Krakusy - de lokale bewoners. Als je Krakau echt wilt leren kennen, moet je een fascinerende wandeling maken door de straten en pleinen van Krakau, vol met schatten van elke eeuw. Onze gids en stadsliefhebber helpen je Krakau te ontdekken. Je leert de geschiedenis van de stad kennen en ontdekt Krakau door het prisma van een geheel nieuw, lokaal perspectief en zijn talrijke symbolen, zoals de Koninklijke Route, de St. Florianpoort, de Grote Markt, de Lakenhal, de Jagiellonische Universiteit, de Wawel-heuvel. Waarom reizigers voor deze tour kiezen Verhalen, anekdotes, legendes, persoonlijke avonturen... onze gidsen willen ze graag met je delen. Krijg de algemene oriëntatie van de stad, haar geschiedenis en het huidige leven in slechts 3 uur om het later zelf te kunnen ontdekken. Vraag je gidsen over alles - Krakau heeft geen geheimen voor hen! Ontmoetingspunt We ontmoeten je bij St. Florian's Gate vanaf de Barbican-kant), Florianska Street, 31-019 Krakau. Sightseeing deel I (~ 1,5 uur) Onze professionele gids neemt je mee voor het eerste deel van de wandeling. Je zult dan ontdekken: de overblijfselen van middeleeuwse verdedigingsmuren, de Koninklijke Route, de Grote Markt, de Mariakerk, de universiteitswijk met het Collegium Maius. Pauze voor wat rust en een kopje heerlijke koffie (0,5u) Ontspan in het sfeervolle café voor het tweede deel van de tour. Sightseeing deel II (~ 1u) Je gids neemt je mee voor het tweede deel van de wandeling, die je door de pittoreske Kanonicza-straat naar de Wawel-heuvel leidt. Je zult verrukt zijn van de pracht van deze plek, de prachtige renaissance-binnenplaats en de gouden koepel van de Sigismund-kapel die werd gebouwd tijdens het bewind van de machtige Jagiellonische dynastie. Je zult de historische kant van deze plek ontdekken en een stap terug in de tijd kunnen doen, dankzij de geweldige verhalen en vertelvaardigheden van je lokale gids. Einde van de tour Je eindigt het bezoek op de Wawel-heuvel vanwaar je het prachtige panorama van Krakau kunt bewonderen. Later wil je misschien een van de vele sfeervolle restaurants proberen die je door onze gids worden aanbevolen, en genieten van een heerlijke maaltijd en de magische geest van de stad ervaren. U kunt op die dag ook kiezen voor een andere rondleiding die door ons bedrijf wordt georganiseerd.

76 activiteiten gevonden
Ordenen op:
Pagina 1 van de 5

Andere activiteiten in Mariakerk, Krakau

Wil je alle activiteiten in Mariakerk, Krakau ontdekken? Klik hier voor de volledige lijst.

Wat anderen zeggen over Mariakerk, Krakau

Gemiddelde beoordeling

4.6 / 5

gebaseerd op 1.198 beoordelingen

De gids ontmoette ons op tijd. Een fijn mens met veel kennis, die ze op een zeer interessante manier aan ons heeft doorgegeven. De "enge Krakau"-reis bleek een geweldig idee om vrije tijd door te brengen. Voor een redelijke prijs kregen we een dosis Krakau's geschiedenis voorgeschoteld waar we nergens meer over zullen lezen. Ik raad aan!!!

Het was echt een hele leuke ervaring! Een hele leuke gids. Het duurt 2 uren en je loopt door de stad heen, maar op de locaties waar ze gaat vertellen ga je even zitten dus dat is fijn! Echt een hele leuke ervaring

Op zichzelf is deze pas geweldig...maar bij sommige instellingen moet je naar een andere locatie om opnieuw te laten registreren om een entreekaartje te verkrijgen.

Uitstekend ... Een andere gids dan leerboekverveling en tegelijkertijd een persoon met veel kennis ...

leuke gids! weet veel te vertellen. blijft heel de tijd boeiend.