Mariakerk, Krakau

Voer je reisdata in om beschikbare activiteiten te vinden

Mariakerk, Krakau: De beste tours & activiteiten die u niet wilt missen

Krakau: 2 uur griezelen tijdens een stadswandeling

1. Krakau: 2 uur griezelen tijdens een stadswandeling

Tijdens je griezelwandeling door Krakau leer je de duistere kant van de stad kennen. Luister naar de angstaanjagende legendes en bloedstollende anekdotes uit de stad, die gebaseerd zijn op waargebeurde verhalen. Durf de duistere kant van Krakau te ontdekken tijdens een wandeltocht na zonsondergang. Zie de bezienswaardigheden niet overdag maar in het donker en bereid je voor op kippenvelmomenten. Je bezoekt de hoogtepunten van de stad: de Florianspoort, St. John Street, de Mariabasiliek, de Lakenhal, de stadhuistoren, het Collegium Maius, het stadhuis, het Mariaplein, de Grote Markt, de Vistula-rivier en de draak. Leer de beste plekken in Krakau van een heel nieuwe kant kennen.

Krakau: wandeltour door de oude stad en Kazimierz

2. Krakau: wandeltour door de oude stad en Kazimierz

Ontdek de overblijfselen van de middeleeuwse stadsmuren in het Planty-park en bewonder de Barbakan en de Florianuspoort. Verken vervolgens de Grote Markt en luister naar legendes over de beroemde Mariakerk. Bewonder de historische Lakenhal en zie het hoofd van "Eros Bendato" net onder de stadhuistoren. Vervolg je tour richting de universiteitswijk, waar je het oudste academische gebouw in Polen kunt bezoeken. Volg dan in de voetsporen van paus Johannes Paulus II en bezoek zijn voormalige huis en favoriete plaats van aanbidding. Bezoek de wijk Kazimierz en ontdek de synagogen en het kerkhof van de Joodse wijk (Oppidum Judaeorum). Sluit je tour af met uitzicht op de indrukwekkende Corpus Christi-kerk voordat je het Koninklijke Kasteel van Wawel bezoekt. 

Oude binnenstad van Krakau: privétour van 2 uur met lokale historicus

3. Oude binnenstad van Krakau: privétour van 2 uur met lokale historicus

Welkom in het Koninklijk Krakau, een van de mooiste steden van Europa. Ontdek de belangrijkste monumenten van de stad van de Poolse koningen, waaronder de oude binnenstad en de Wawel-heuvel. Deze monumenten behoren tot de belangrijkste monumenten in Polen en staan ook op de UNESCO Werelderfgoedlijst. Tijdens het verkennen van het koninklijke Krakau, zult u het kloppende hart van Polen kunnen voelen. Eeuwenlang was Wawel een verblijfplaats van de koningen van Polen, Zweden en Litouwen. Dompel jezelf onder in de sfeer van de oude straten van het prachtige Krakau en voel de unieke charme van de oude binnenstad. Verken een van de mooiste steden van Europa met een geschiedenisleraar. U zult bezienswaardigheden ontdekken zoals de Grote Markt, de Mariakerk, de Sint-Adalbertkerk, de Stadhuistoren, Planty Park, de Jagiellonische Universiteit, de Lakenhal van Sukiennice en het Koninklijk Kasteel en de Kathedraal. Je gids is een geschiedenisleraar en promovendus, die al vele jaren gefascineerd is door geschiedenis, met name de geschiedenis van het christendom en Israël. Hij is van Poolse afkomst en heeft veel gereisd, omdat hij veel tijd heeft doorgebracht in de landen van zowel Zweden als Israël, maar hij is blij dat hij Polen zijn thuis mag noemen.

Krakau: wandeltocht door de oude stad

4. Krakau: wandeltocht door de oude stad

Ervaar de ultieme kennismaking met Krakau met een begeleide wandeling door de historische oude binnenstad. Begin je tour in het hart van de stad voor de Mariakerk. Je zult het gevoel hebben dat je terug in de tijd bent gestapt terwijl je slentert tussen de middeleeuwse architectuur op de Grote Markt, het grootste plein van Europa. Je professionele gids neemt je mee naar de belangrijkste bezienswaardigheden van Krakau en informeert je over de dramatische geschiedenis. Ze geven je ook voorkennis over wat je kunt bezoeken, zien en eten terwijl je in deze prachtige stad bent. Je eindigt je tour bij Wawel Castle, de indrukwekkende koninklijke residentie van Poolse koningen.

Krakau: wandeltocht door de oude stad "Royal Route"

5. Krakau: wandeltocht door de oude stad "Royal Route"

Bekijk de belangrijkste historische monumenten die op de Werelderfgoedlijst van UNESCO staan op deze unieke route door de stad. De naam van de tourroute verwijst naar de formele vermeldingen van Poolse koningen die op weg zijn naar hun verblijf op de Wawel-heuvel. Langs deze route loop je door de oude stad die wordt omgeven door het weelderige groene Planty-park. Baan je een weg naar de Grote Markt, de grootste van Europa, en bekijk de gotische Mariabasiliek en de Lakenhalle. Elk uur hoor je, vlakbij de Basilica's toren, de bugeloproep. Ga vervolgens langs de Jagiellonian University, de oudste in Polen, voordat je het kasteel en de kathedraal op de Wawel-heuvel bezoekt. Hier kun je de Wawel-draak zien die vuur ademt.

Krakau: wandeltocht door de oude stad

6. Krakau: wandeltocht door de oude stad

De oude binnenstad van Krakau is een van de beroemdste plaatsen in Europa en zelfs de wereld. De beste manier om de geschiedenis en alle hoogtepunten van Krakau te grijpen, is om het te doen met een professionele vergunningsklare gids. Een traditionele wandeling langs de Royal Route, door de oude stad, de universiteitswijk tot aan de Wawel Hill naar het kasteel van Poolse koningen. De reisgids vertelt u over de beroemdste monumenten - de Barbican, St. Mary's Basilica, de Cloth Hall, u zal de legendes kennen die verband houden met St. Mary's Trumpet Call, een mes op een van de oude huizen of de basis van Krakau . Deze tour is een ideale gelegenheid om de oude binnenstad van Krakau te grijpen op eigen condities.

Krakau: rondwandeling met bezoek aan kasteel van Wawel

7. Krakau: rondwandeling met bezoek aan kasteel van Wawel

Begin je rondleiding met een bezoek aan de Joodse wijk Kazimierz en verken het gebied dat vroeger werd bewoond door één van de meest diverse Joodse gemeenschappen in Europa. Dan brengt een korte rit je naar de Wawel, de belichaming van de voormalige monarchale glorie van Polen. Op de top bevindt zich het koninklijk kasteel en een kathedraal uit de 14e eeuw, waar bijna alle kroningen en begrafenissen van de Poolse monarchen werden gehouden. Wandel, als je de heuvel weer af bent, via de straten Kanonicza en Grodzka naar Collegium Maius, het oudste gebouw van de Academia Cracoviensis. Bezoek het mooie gotische binnenhof en ga vervolgens naar de Grote Markt. Dit bruisende hart van de stad is de perfecte plek om souvenirs te kopen, vooral in de Lakenhalle, die al eeuwenlang de lokale marktplaats is. Rond je rondleiding af door een bezoek te brengen aan de St Mariakerk, waar het prachtige middeleeuwse altaar gebeeldhouwd door Veit Stoss zich bevindt en elk uur op het hele uur klinkt er een bugelklok naar de vier hoeken van de wereld.

Krakau: Old Town, Ghetto en Kazimierz Golf Cart Tour

8. Krakau: Old Town, Ghetto en Kazimierz Golf Cart Tour

Ontdek het historische deel van Krakau met deze elektrische golfkar-tour door de oude stad. Rij door de oude Joodse wijk Kazimierz. Ontdek waar het Joodse getto zich bevond. Luister naar commentaar op wat je ziet met een handige audiogids. Je wordt opgehaald bij het ontmoetingspunt en begint je tour met het UNESCO-werelderfgoed van de oude binnenstad van Krakau. Zet je koptelefoon op en luister terwijl je audiogids context biedt voor wat je ziet. Bewonder het levendige Grote Marktplein. Bekijk de torenhoge oude marktruimte in renaissancestijl van de Lakenhal. Bewonder de torenhoge St. Mary's Church en de groene ruimte in het Planty-park. Vaar door smalle straatjes met veel tempels, universiteiten en charmante huizen. Geniet van een prachtig uitzicht op het Wawel-kasteel, op weg naar Kazimierz. Breng wat tijd door met rijden door de pittoreske straatjes, oude synagogen, cafés en kraampjes van Kazimierz, de oudste wijk van de stad.

Krakau: privéwandeling langs hoogtepunten van de oude stad

9. Krakau: privéwandeling langs hoogtepunten van de oude stad

Ontdek de hoogtepunten van de historische oude binnenstad van Krakau en kom meer te weten over de monumenten van een privégids. Je volgt de voetsporen van de koningen van Polen terwijl je de beroemde Koninklijke Route verkent van de middeleeuwse oude stad naar de Wawelheuvel. During the walking tour, see the highlights and main attractions of Krakow as you learn about their history including Wawel Castle, St. Mary's Basilica, and Sukiennice. Also, visit some of the lesser-known parts of the city that only the locals know about. Next, walk around the Old Town to see the highlights of Krakow, but also to discover hidden gems of the city and to learn some incredible stories. Finally, get some tips about the local traditional restaurants, patisseries, and everything else that Krakow is famous for.

Krakau: begeleide wandeling door de oude stad

10. Krakau: begeleide wandeling door de oude stad

Je professionele gids laat je de hoogtepunten van de oude binnenstad van Krakau zien tijdens deze wandeltocht van een halve dag. Het middeleeuwse centrum wordt omringd door Planty Gardens, een groen gebied dat een ring vormt rond de oude binnenstad. In het midden van dit alles ligt de Grote Markt, het grootste plein van Europa dat dateert uit 1257. Het historische centrum van Krakau staat op de werelderfgoedlijst van UNESCO. De architectuur van de oude stad is behouden in zijn oorspronkelijke vorm, daterend uit de middeleeuwen. Vandaag zul je zien dat dit het culturele en commerciële centrum van de stad is en vol zit met cafés, bloemenwinkels en paardenkoetsen. Uw sightseeingroute gaat door de straten van de oude stad, beginnend bij de kerk van St. Adalbert, via het centrale plein, de Mariakerk, de Lakenhal, historische gebouwen van de Jagiellonische universiteit, het Planty-park, en leidt naar de Wawel-heuvel, met zijn kasteel en kathedraal, evenals koningsgraven en de Royal Sigismund Bell. Je gids zal je vermaken met interessante verhalen over de ontwikkeling van Krakau door de eeuwen heen en je vertellen over de gebruiken en tradities van het gebied.

Sitemap Mariakerk, Krakau

Wil je alle activiteiten in Mariakerk, Krakau ontdekken? Klik hier voor de volledige lijst.

Wat anderen zeggen over Mariakerk, Krakau

Gemiddelde beoordeling

4.5 / 5

gebaseerd op 747 beoordelingen

Een geweldige reis voor wie Krakau in een ontspannen sfeer wil bezoeken. Mevrouw Ewa vertelde veel interessante feiten, dus in vier uur tijd leerden we de stad van verschillende kanten kennen. Echt de moeite waard. Je zult veel zien voor een geweldige prijs voor zo'n dosis kennis.

Het was erg handig, niet alleen met toegang tot verschillende plaatsen, maar ook om gebruik te kunnen maken van het openbaar vervoer.

Heel handig. Overal naartoe met de tram en bus. En toegang tot 40 musea. En skip the row is erg handig bovendien. Een aanrader !

Leuke feitjes over de stad die je niet in een gids kan vinden.

Zeer handig om een aantal musea te bezoeken in Krakau.