Kies data

Mariakirken

Mariakirken: tours & activiteiten die je niet wilt missen

Bergen: fjordcruise naar spectaculaire Alversund-stromen

1. Bergen: fjordcruise naar spectaculaire Alversund-stromen

Vaar van Bergen naar de Alversund-stromen tijdens deze groepsboottocht. Vertrek vanaf de beroemde vismarkt van Bergen en bewonder het uitzicht op het middeleeuwse fort Bergenhus, de Mariakerk en de kleurrijke Bryggen Hanzewerf. Glijd door het prachtige West-Noorse landschap van de City Fjord, Salhus Fjord en Kverna Fjord terwijl je je een weg baant naar de prachtige Alversund-stromen. Maak adembenemende foto's van dit geweldige landschap. Ontspan terwijl de kapitein de boot veilig door nauwe geluiden, diepe fjorden, een doolhof van eilanden en de krachtige stromingen van het smalle Alversund-kanaal stuurt.

Bergen: een wandeling door verleden en heden

2. Bergen: een wandeling door verleden en heden

Ontdek de historische bezienswaardigheden en lokale hotspots van Bergen tijdens een begeleide wandeling door de stad. Leer meer over de geschiedenis en het moderne leven van de stad met je deskundige lokale gids. Ontmoet elkaar bij de Rosenkrantz-toren, een gebouw in het fort Bergenhus. Begin met het leren over het koninklijke en politieke verleden van Bergen en verken het machtige fort van de stad. Maak een korte wandeling naar Bryggen, dat op de werelderfgoedlijst van UNESCO staat. Dwaal door de smalle steegjes en ontdek meer dan 500 jaar geschiedenis, en misschien kun je zelfs proeven wat de Hanze-koopman uit het verleden hier handelde. Na het leren over de geschiedenis van de stad, is het tijd om buiten de gebaande paden te gaan. Dwaal door de smalle steegjes in de historische woonwijk, waar je meer te weten komt over de houten architectuur van Bergen, het leven als een doorsnee mens in de 18e en 19e eeuw, en ook hoe het is om hier vandaag te wonen. Het laatste deel van de tour neemt je mee langs enkele van de populairste eetgelegenheden van Bergen, waar je meer te weten komt over het bruisende stadsleven en wat de Noren graag eten. Passeer het Floibanen-kabelbaanstation, dus tegen de tijd dat je bij het VVV-kantoor eindigt, zit je vol ideeën voor wat je de rest van je verblijf in Bergen kunt doen.

Bergen: stadsbezichtiging, fjordcruise en kabelbaan Mt Fløyen

3. Bergen: stadsbezichtiging, fjordcruise en kabelbaan Mt Fløyen

Haal het meeste uit uw tijd in Bergen met een rondleiding door het stadscentrum, een fjordcruise en een tocht met de Mount Fløyen-kabelbaan. Volg deze tour het hele jaar door, onder begeleiding van een deskundige lokale gids. Bekijk de bezienswaardigheden in Bergen, waaronder de vismarkt, de Hanzewijk (Bryggen), de Mariakerk, het fort van Bergenhus en de berg Fløyen. Vaar langs de Cityfjord, Salhusfjord en Kvernafjord. Laat u verrassen door het uitzicht terwijl u tussen de bergen en de ondiepe en smalle zeestraat van Alversund reist. Spring dan op de Fløibanen-kabelbaan, de enige spoorlijn in zijn soort in Noorwegen en een van de bekendste attracties van het land. Geniet van een fantastisch panoramisch uitzicht over de fjord en de stad Bergen zodra je de top hebt bereikt - een onmisbare fotomoment.

Bergen: historische hoogtepunten begeleide wandeltocht

4. Bergen: historische hoogtepunten begeleide wandeltocht

Op zoek naar een korte wandeling die je een uitgebreid overzicht geeft van de belangrijkste historische bezienswaardigheden van Bergen? Deze wandeling is voor jou! Deze speciale winterwandeling (september-mei) houdt je (meestal) uit de regen en kou terwijl we door de twee belangrijkste historische plekken in Bergen dwalen: het fort en Bryggen. Het is ook maar een uur, dus je bent niet te lang buiten. De wandeling is in een rustig tempo, dus geschikt voor iedereen. In een uur wandel je door het oude paleis van Bergen en door de handelswijk van Bergen. Bergen werd in 1070 gesticht als de belangrijkste handelsstad van Scandinavië en bleef tot de 16e eeuw de belangrijkste handelsstad. Ongeveer 100 jaar lang was Bergen ook de hoofdstad van Noorwegen. Bij het fort zie je overblijfselen van het paleis, de Deense en Zweedse vakbonden en de nazi-bezetting. De door UNESCO beschermde kade Bryggen, die op de UNESCO-werelderfgoedlijst staat, staat bekend om de Hanze die er zo'n 400 jaar heeft gewoond. Dit handelsdistrict was het belangrijkste exportpunt voor stokvis (gedroogde kabeljauw), en hier genoot de Hanze (een Duitse mannenvereniging/gilde) speciale privileges en een unieke levensstijl. Deze twee historische locaties kun je het beste verkennen met een gids, en onze gidsen geven je een historisch overzicht van Bergen en een beter begrip van waarom deze stad zo bijzonder is. We praten alleen over de geschiedenis tijdens deze tour. Als je geschiedenis wilt combineren met het dagelijks leven en de moderne tijd, neem dan deel aan onze Past & Present-tour. Als je buiten de gebaande paden wilt gaan, kan deze tour worden gecombineerd met onze Nordnes-tour (die direct na deze tour loopt).

  • Rondleidingen
  • Dagtochten
  • Wateractiviteiten

Sitemap Mariakirken

Wil je alle activiteiten in Mariakirken ontdekken? Klik hier voor de volledige lijst.

Wat anderen zeggen over Mariakirken

Gemiddelde beoordeling

4.3 / 5

gebaseerd op 144 beoordelingen

Kleine cruise langs de kust met uitzicht op de stad Bergen, onder de naam Alversund. Goede organisatie, informatieve informatie onderweg, gratis doorvoer op de boot om te observeren en de meest interessante foto's te maken. Cirkelvormige route die een steeds hernieuwde observatie mogelijk maakt. De activiteitstijd (3 uur) is redelijk uitgebalanceerd, omdat het toeristen een idee geeft van het landschap en de menselijke configuratie van het gebied.

Super leuk, veel fjorden gezien en onder bruggen door gevaren in de omgeving van Bergen. Alle medewerkers aan boord waren erg aardig en we konden binnen of buiten zitten om van het uitzicht te genieten. De toegangspoort tot de fjorden stelde niet teleur!

echt vriendelijke bemanning, gastvrij en deskundig; prachtig landschap. Redelijk geprijsde versnaperingen. Zou het ten zeerste aanbevelen!

Prachtige ervaring die toegang geeft tot ongelooflijke landschappen in de fjorden en een ander uitzicht op Bergen! Prettig personeel ook!

Leuke boottocht, functionele boot, helaas niet in de schaduw en niet genoeg zitplaatsen om met enige afstand ontspannen te kunnen zitten