Belevingen in
Marienbrücke

Voer je reisdata in om beschikbare activiteiten te vinden

Marienbrücke: De beste tours & activiteiten die u niet wilt missen

Vanuit München: Slot Neuschwanstein, dagtour

1. Vanuit München: Slot Neuschwanstein, dagtour

Op 2 uur van München ligt de betoverende stad Füssen aan de uitlopers van de Alpen, omringd door een van de meest adembenemende natuurlijke omgevingen ter wereld. Hoog boven de stad, schijnbaar gehouwen uit de bergen die tot aan de hemel reiken, ligt een plek uit je dromen: het etherische sprookjeskasteel Neuschwanstein. Deze fantastische dwaasheid werd in de 19e eeuw gebouwd door de beroemde 'gekke' koning Lodewijk II, een man die bevlogen was door mythologie en zelf een legende werd. De glanzende witte torens van het kasteel in de wolken zijn meteen herkenbaar, ook voor mensen die nooit van Neuschwanstein hebben gehoord. Het is namelijk de inspiratie voor Disney's kasteel van Doornroosje en wereldwijd bekend als het kasteel van Chitty Chitty Bang Bang. Een bezoek aan dit kasteel is alsof je een sprookje binnenstapt. Op deze daguitstap vanuit München begeleidt je gids je per trein of bus en heuvelopwaarts naar het hooggelegen kasteel, waar het fonkelend boven een spectaculair panorama van bergen, meren en valleien uittorent. Deze uitstap draait niet alleen om het kasteel; de schitterende locatie is misschien net zo belangrijk. Je gaat naar de beste uitkijkpunten en verkent het meer. Als het weer en de tijd het toestaan, kun je zelfs een frisse duik maken. Geniet van schilderachtige uitzichten op het net zo mooie Slot Hohenschwangau, de watervalkloof en de schitterende Marienbrücke, die zich hoog boven alles uitstrekt. Terwijl jij je vergaapt aan zoveel schoonheid, vertelt je gids je het intrigerende verhaal van koning Lodewijks vermaarde en tragische heerschappij, over zijn turbulente tijden en de obsessie die hem ertoe bracht om dit fantasiekasteel in de bergen te bouwen en die hem uiteindelijk fataal werd. Sla de lange rijen over voor de afzonderlijke binnenrondleiding door de privévertrekken van de koning door een gespecialiseerde kasteelgids. De rondleiding is de meest praktische manier om deze wonderbaarlijke fantasiewereld van binnenuit te leren kennen.

...
Van München: dagtrip naar kasteel Neuschwanstein

2. Van München: dagtrip naar kasteel Neuschwanstein

Breng een dag door in het pittoreske Beieren en geniet van een rit over de Romantische Strasse in de Beierse Alpen. Op weg naar het sprookjeskasteel Neuschwanstein kom je door oude, schilderachtige Beierse dorpjes en het schilderachtige platteland. Wanneer u Neuschwanstein bereikt, krijgt u een rondleiding door het kasteel, dat in de 19e eeuw werd gebouwd in neoromaanse stijl. Het paleis ligt op een steile heuvel met uitzicht op het dorp Hohenschwangau beneden. Vanaf de Marienbrug heb je een adembenemend uitzicht op het kasteel. Het paleis werd gebouwd in opdracht van Ludwig II van Beieren als een koninklijk toevluchtsoord en ter ere van Richard Wagner, de componist. Na de dood van Ludwig II werd het paleis in 1886 voor het publiek geopend en herbergt nu jaarlijks meer dan 1,3 miljoen bezoekers. Neuschwanstein is in talloze films verschenen en het werd ook gebruikt als model voor het kasteel van Doornroosje in Disneyland. Je loopt door een mooie kloof met watervallen en watervallen. Op de terugweg stop je bij de UNESCO-werelderfgoedkerk van Wieskirch, gebouwd in de 17e eeuw. Je hebt ook de mogelijkheid om een Beierse kaasboerderij te bezoeken, waar je een kaas- en worstschotel met vers gebakken brood kunt krijgen. Je kunt hier ook genieten van een spectaculair uitzicht van 360 graden op de bergen.

...
Vanuit München: premiumtour Slot Neuschwanstein & Linderhof

3. Vanuit München: premiumtour Slot Neuschwanstein & Linderhof

Geniet tijdens deze tour van voldoende ruimte, comfortabele stoelen, grote panoramische ramen, een professionele gids en chauffeur, en snacks en drankjes aan boord. Alle toegangskaarten voor de kastelen zijn in de prijs inbegrepen. In de ochtend rijd je vanuit München naar Slot Linderhof voor een rondleiding met gids. Vervolgens ga je verder naar het mooie Oberammergau. Tijdens een wandeling door het schilderachtige dorp kom je alles te weten over het traditionele vakmanschap van de lokale houtsnijders. Om 12:00 uur gaat de reis verder over de Romantische Straße naar Slot Neuschwanstein. Als je wilt, kun je hier bij aankomst gaan lunchen of anders meteen doorgaan en de Marienbrücke bezoeken. In de middag breng je een bezoek aan Slot Neuschwanstein voordat je weer terugrijdt naar München. Na een enerverende dag kun je uitkijken naar een ontspannen rit in de luxe bus.

...
Van München: reis naar Neuschwanstein & Linderhof in het Spaans

4. Van München: reis naar Neuschwanstein & Linderhof in het Spaans

Rijd door de pre-alpine regio van Beieren naar Neuschwanstein, het sprookjesachtige kasteel gebouwd door koning Ludwig II in Hohenschwangau. Je hebt de kans om zowel de buitenkant als het interieur van het paleis te bewonderen en de spectaculaire uitzichten vanaf de Brug van Maria te bewonderen. Steile Alpendalen op weg naar Linderhof, het barokke juweel dat een van de kleinere paleizen is, gebouwd door Ludwig II. Naast een bezoek aan het paleis, ziet u de spectaculaire tuinen.

...

Sitemap Marienbrücke

Wil je alle activiteiten in Marienbrücke ontdekken? Klik hier voor de volledige lijst.

Wat anderen zeggen over Marienbrücke

Gemiddelde beoordeling

4.7 / 5

gebaseerd op 1.392 beoordelingen

Het was een prachtig uitje. Veel gezien en gewandeld. Het weer was zonnig en hierdoor een prachtig uitzicht. Vanwege de staking hadden we ook meer tijd om Fussen te zien, maar helaas reed de trein niet terug. Wel heeft de gids (Kevin) heel professioneel gehandeld. Hij heeft een bus geregeld voor de groep, maar ook voor andere mensen die op het station Fussen waren gestrand. Nadat de bus ons halverwege had gebracht, regelde de gids een andere bus voor de groep die ons rechtsreeks naar Munchen bracht. Al met al goed opgelost en uiteindelijk veilig aangekomen. De gids bracht ons zelfs naar het perron s-bahn om zeker te zijn dat we veilig in ons hotel zouden komen (vanwege staking en weinig rijdende trams). Hele goede gids die zijn groep heel goed heeft begeleid. Een heel uitje! Aanrader.

Ik ben vaak in Salzburg geweest, maar heb nooit de Sound of Music Tour gevolgd. Ik heb altijd gedacht dat het een beetje sappig zou zijn. Ik kon niet meer verkeerd zijn geweest! De tour was geweldig en we hebben zoveel interessante feiten geleerd dat we nooit vermoedden over het maken van de film. En we hielden ervan zoveel interessante plaatsen te bezoeken. Ik zou deze tour de hoogste aanbeveling geven.

We hadden een zeer goede gids Lucia, ze legde zo gedetailleerd de geschiedenis van de kastelen en koning Ludwig 11 uit, dat we door haar verbaasd waren. We hadden echt een geweldige tijd, het is waar dat we veel trappen moesten beklimmen, maar het was meer dan de moeite waard. Ik zal deze tour aanbevelen?

De gids was heel vriendelijk, wist perfect waar hij het over had en kon de treinrit aangenaam maken

Kevin was geweldig. We hebben een mooie avontuurlijke dag gehad.