Kies data

Maritiem Museum Rotterdam

Maritiem Museum Rotterdam: tours & activiteiten die je niet wilt missen

Rotterdam: City Card met openbaar vervoerspas

1. Rotterdam: City Card met openbaar vervoerspas

Beleef de topattracties, tours, bars en eetgelegenheden van Rotterdam met 25% tot 50% korting met de Rotterdam Welcome Card. Gebruik de meegeleverde OV-kaart om van de ene plaats naar de andere te komen. Hoogtepunten: • Bespaar tot 25% op topmusea en attracties zoals de Kunsthal, de Euromast en Futureland.• Krijg tot 25% korting bij gezinsvriendelijke attracties zoals Diergaarde Blijdorp, Miniworld en Midget Golfbaan Parkhaven.• Krijg smakelijke kortingen op allerlei soorten restaurants, van torenhoge hamburgers in Restaurant Hudson tot gezond ontbijt bij Baker & Moore. Kies tussen een 1, 2 of 3-daagse kaart, geschikt voor dagtochten of een korte stedentrip. Nadat je je voucher hebt ingewisseld, ga je op avontuur in Rotterdam. 

Maritiem Museum Rotterdam: toegangsticket

2. Maritiem Museum Rotterdam: toegangsticket

Ga in het Maritiem Museum Rotterdam op reis door het maritieme verleden en heden via moderne tentoonstellingen met grote en kleine avonturen. Luister naar de interessante verhalen, bewonder de bekroonde tentoonstellingen van de toonaangevende collectie van het museum of doe mee aan talloze activiteiten: bezoek de Offshore Experience voor een uitdagende zoektocht naar energie, ga naar 'Professor Splash' (kinderen 4-10 jaar) en ontdek het enorme effect dat de scheepvaart heeft op ons dagelijks leven. Het museum bevindt zich in één van de grootste en oudste museumhavens van Nederland, waar je historische schepen en kranen kunt bezoeken en kunt ervaren hoe de grootste haven ter wereld zich op dit gebied heeft ontwikkeld. Alle schepen en kranen worden goed onderhouden en zijn nog actief. Ze wachten erop om door jou ontdekt te worden! Het museum ontvangt al 140 jaar lang nieuwe generaties en geeft ze liefde voor de maritieme wereld mee.

Rotterdam: Stad Introductie in-App Gids & Audio

3. Rotterdam: Stad Introductie in-App Gids & Audio

Loop door een prachtige route door de stad, ontdek verborgen pareltjes en bezoek 10+ van de belangrijkste bezienswaardigheden en plekjes. Leer wat inleidende informatie over elke plaats en interessante verhalen over de stad in het algemeen. Download de app ‘World City Trail’ uit de winkel en log in. Lees de instructies en ga naar de startlocatie. Ontgrendel foto's van de buitenkant en het interieur van de locatie. Luister of lees wat informatie over de attractie en loop verder naar het volgende checkpoint. Noteer wat je wel en niet leuk vond en maak je bucketlist voor de komende dagen! Start je wandeling op elk gewenst moment, zonder schema. Pauzeer voor de lunch, drink iets, bezoek een attractie naar keuze en ga later of zelfs een andere dag verder. Met de kaartfunctie verdwaal je nooit. Begin je tour vanuit het veel gefotografeerde stadhuis! Bezoek de St. Laurenskerk, het enige middeleeuwse gebouw van Rotterdam, waar nog steeds de vreemde Kubuswoningen op je wachten. Maak een foto van de imposante Witte Huis-wolkenkrabber en verdwaal in het Maritiem Museum Rotterdam met zijn unieke tentoonstellingen. Bezoek de Waalse kerk met zijn unieke interieur. Ook kom je langs het Nationaal Monument voor de Koopvaardij met zijn heilige symboliek. Bewonder de Erasmusbrug die twee vitale assen van de stad met elkaar verbindt. Het Wereldmuseum met zijn historische tentoonstellingen zal u en uw camera boeien! Kijk, wandel en ontspan rond het Calandmonument, dat met zijn ongelooflijke geschiedenis de kers op de taart van deze tour zal zijn!

Rotterdam: mobiele speurtocht & wandeltocht

4. Rotterdam: mobiele speurtocht & wandeltocht

Leer Rotterdam in je eigen tempo kennen op deze interactieve speurtocht die je op je telefoon kunt afspelen. Ontcijfer raadsels, ga de interactie aan met de belangrijkste bezienswaardigheden van de stad en ontgrendel interessante feiten. Na het downloaden van de speurtocht op je mobieltje (via een link en inloggegevens ontvangen bij de boeking), gebruik je de app en ingebouwde kaarten om 10 van de belangrijkste bezienswaardigheden van Rotterdam te voet te bereiken. Bij elke halte kom je meer te weten over de attractie en los je een locatiegebonden raadsel op dat alleen kan worden opgelost als je de specifieke locatie bereikt. Gebruik logica, verbeelding, observatie en teamgeest om de juiste code te ontcijferen en de volgende bestemming van de tocht te onthullen. Terwijl je door de stad wandelt, kun je het spel op elk moment onderbreken om te pauzeren, de perfecte foto's te maken, te lunchen of een museum te bezoeken. Kies ervoor om de tour later voort te zetten of bewaar de rest voor een andere dag.

Rotterdam: Geheimen van de Stad In-App Verkenningsspel

5. Rotterdam: Geheimen van de Stad In-App Verkenningsspel

Verken Rotterdam op een manier die je nog nooit eerder hebt gedaan. Het vinden van de best bewaarde geheimen van deze geweldige stad. Startpunt is de Markthal midden in de stad. Het verkenningsspel duurt ongeveer 1,5 uur om te voltooien. Maar er is geen tijdslimiet, dus je kunt het in je eigen tempo afmaken. Nadat je het spel hebt geboekt, ontvang je een inlogcode en een eenvoudige handleiding per post. In de e-mail staat een QR-code waarmee u de app gemakkelijk kunt downloaden. Je hebt geen gids nodig, download gewoon de app, ga naar het startpunt en wees klaar om aan het avontuur te beginnen. We raden aan om met 1 tot 4 personen op één apparaat te spelen. Je koopt gewoon 1 tegoed per toestel. Ben je met meer dan 4 personen dan kun je 2 of meer credits kopen.

Overzicht activiteiten in Maritiem Museum Rotterdam

Wil je alle activiteiten in Maritiem Museum Rotterdam ontdekken? Klik hier voor de volledige lijst.

Wat anderen zeggen over Maritiem Museum Rotterdam

Gemiddelde beoordeling

4.3 / 5

gebaseerd op 88 beoordelingen

Het zou zinvol zijn om op centrale punten persoonlijke contactmogelijkheden in te richten. De enige persoonlijke informatie die ik van Rotterdam Centraal kreeg, was van twee zeer vriendelijke medewerkers die hun dienst al hadden beëindigd.

Soms ontbreken er punten voor de vragen die gesteld worden, zoals bij het stadhuis van Rotterdam, ontbreekt er een element. Verder een prima tocht en leuk om te doen

Ik vind het een zeer waardevolle kaart. Door de korting in veel bezienswaardigheden en musea is de kaart de moeite waard en zeer snel terugverdiend.

Je wordt heel goed geholpen aan het Rotterdam Centraal en deze kaart is super handig want je kan gaan waar je wilt en wanneer.

Gemakkelijke uitwisseling in aanmerking genomen in musea zonder probleem