Marken
Voer data in om beschikbare activiteiten te vinden
tot

De beste tours & activiteiten in Marken

Bekijk alle tours en activiteiten in Marken

De 7 beste activiteiten in Marken

Sinds 1957 is voormalig eiland Marken verbonden met het vasteland, en het Noord-Hollandse plaatje druipt van de traditie. Klederdracht, klompen - kom hier voor een typisch Hollandse ervaring.

Marker Museum

In zes voormalige palingrokerijen wordt de maritieme geschiedenis van Marken weergegeven, met onder meer een 20ste-eeuwse replica van een typische visserswoning.

Grote Kerk

De protestantse kerk werd in 1904 gebouwd en staat bekend om de houten modelschepen aan de muur.

Klompenmakerij

In de Klompenmakerij wordt het legendarische schoeisel al langer dan een eeuw geproduceerd. Je kunt dagelijks een demonstratie bijwonen, en natuurlijk een paar klompen passen!

Dagtrip Volendam

Volendam ligt op slechts een half uur afstand van Marken. Bezoek het vissersdorp, wandel langs de houten huisjes en eet een lekker visje.

Dagtrip Edam

Ook Edam ligt op een half uur afstand. In juli en augustus vindt op woensdag van 10:30 tot 00:30 de Kaasmarkt plaats, een traditioneel spektakel dat je nergens anders meemaakt.

Zaanse Schans

Als je toch bezig bent in Noord-Holland, ga dan ook langs Zaanse Schans met haar acht goed bewaarde windmolens, allen met hun eigen naam.

Fietstour

Je kunt een app downloaden die verschillende routes biedt, bijvoorbeeld met windmolens of door de mooiste natuur. Tochten duren een hele dag of een halve.

Marken: Plan uw bezoek

Hoe veel dagen heb je nodig in Marken?

Je kunt de bezienswaardigheden in een dag zien, maar als je zin hebt in een beetje eilandrust, plak er dan een dag of twee aan vast.

Vervoer

Het centrum van Marken is compact en autovrij, en je kunt eenvoudig te voet op verkenning. Een fiets huren kan ook. Als je vanuit Amsterdam komt, kun je aan de noordkant van Centraal bus 311 pakken, die brengt je in 35 minuten naar Marken. Vanuit Volendam en Edam gaat een veerpont naar Marken, de vaart duurt circa 25 minuten.

Waar slaap je in Marken?

Als je een nacht wil blijven slapen, zijn er twee hotels in het centrum van Marken.

Tips & informatie

 • Taal
  Nederlands en veel Engels
 • Valuta
  Euro (€)
 • Tijdzone
  UTC (+01:00)
 • Landnummer
  +31
 • De beste periode voor een bezoek
  In mei en juni is het weer aangenaam, valt er weinig regen, staat het landschap in bloei en kuiert de Markense bevolking in traditionele klederdracht over straat.

Activiteiten in Marken

Sitemap Marken

Wil je alle activiteiten in Marken ontdekken?  Klik hier voor de volledige lijst.

Wat anderen zeggen over Marken

We hebben het erg naar onze zin gehad. Vooral de zaanse Schans

We hebben het erg naar onze zin gehad, maar alleen zeer weinig tijd om in Volendam rond te kijken, en in Marken zijn we direct naar de klompen makerij gegaan en verder geen tijd gehad om in Marken rond te wandelen. Dat vonden we allemaal heel erg jammer.

Vanuit Amsterdam: Volendam, Marken En Molens Beoordeeld door johanna, 12-04-2016

Marken
4.3
Gebaseerd op 397 beoordelingen van GetYourGuide-klanten