Belevingen in
Marken

Voer je reisdata in om beschikbare activiteiten te vinden

Marken: De beste dingen die je niet wil missen

Amsterdam: dagtrip Zaanse Schans, Edam, Volendam en Marken

1. Amsterdam: dagtrip Zaanse Schans, Edam, Volendam en Marken

Een echte Nederlandse tour is niet compleet zonder een kijkje op het oerhollandse platteland. De eerste halte is het mooie dorp  Zaanse Schans, waar je rondwandelt tussen de historische windmolens en huizen.  Vervolgens ga je naar het vissersdorp Volendam. Ga naar een kaaswinkel die nog steeds maakt kaas volgens de traditionele Nederlandse methode. Lunch in een traditioneel visrestaurant voordat je het  Volendams Museum en de Oudhollandse Bakkerij bezoekt. In Volendam kun je de herkenbare klederdracht vaak terugzien op toeristische ansichtkaarten en posters.  Daarna reis je terug in de tijd in de schilderachtige eilandgemeenschap Marken, waar je een authentieke klompenmaker bezoekt.

Amsterdam: bustour Zaanse Schans, Edam, Volendam & Marken

2. Amsterdam: bustour Zaanse Schans, Edam, Volendam & Marken

Vertrek vanuit Amsterdam in een luxe bus tijdens deze Spaanstalige tour van 8 uur in een kleine groep en verlaat de stad in noordelijke richting om de historische molens van de Zaanse Schans te zien aan de oevers van rivier de Zaan. Verken de traditionele huizen uit de 17e eeuw en zie prachtig bewaard gebleven molens die onderdeel zijn van het industriële erfgoed van Nederland. Breng daarna een bezoek aan Edam, een mooi plaatsje dat wereldwijd bekend is vanwege de kaas die er gemaakt wordt. Ga voor het einde van de dag ook nog naar Volendam en Marken en kom onderweg langs allerlei polders, die ooit onder de zee lagen. Wandel door de smalle straatjes langs kleurrijke huizen en bezoek de havens vol vissersboten. Je krijgt wat vrije tijd om souvenirs op de kop te tikken en de lokale visspecialiteiten te proeven. Terug in Amsterdam word je afgezet bij het trefpunt.

Vanuit Amsterdam: dagexcursie Zaanse Schans, Edam & Marken

3. Vanuit Amsterdam: dagexcursie Zaanse Schans, Edam & Marken

Dompel jezelf onder in de cultuur van Nederland op deze bijzondere tour naar de pareltjes van het Nederlandse platteland. De tour begint op het Centraal Station in Amsterdam, van waaruit je naar de eerste bestemming van de dag gaat: de   Zaanse   Schans. Breng wat tijd door om de typisch Nederlandse windmolens van de stad te bewonderen en leer meer over hoe ze vandaag de dag nog worden gebruikt. Vervolgens rijd je naar het   Waterland gebied om bij de tweede bestemming van de tour te komen: Edam. Loop rond de historische bezienswaardigheden van de stad, waaronder het stadsplein waar vroeger de beroemde kaasmarkt plaatsvond. Ga dan naar   Volendam   om een lokale kaasproducent te bezoeken en te leren over de productie van Goudse en Edammer kaas van de kaasmeester. Ga dan richting een klompenmakerij om de geheimen van deze typisch Nederlandse schoen te ontrafelen. Vervolgens reis terug in de tijd naar de 17e eeuw als je dwaalt langs de vissershuisjes in   Marken en dit typische vissersdorp verkent.

Volendam: e-scootertour met lunch en proeverijen

4. Volendam: e-scootertour met lunch en proeverijen

Begin je tour in de beroemde oude haven van Volendam, snuif de sfeer van het vissersdorp op en koop souvenirs. Bekijk het beroemde Doolhof met kleine straatjes en schattige huisjes, verkleed je in het Volendamse kostuum en laat je fotograferen.  Ga verder naar Katwoude, bekend om zijn kaasboerderijen. Bezoek de traditionele kaasboerderij en proef de verschillende soorten kaas. Reis naar Monnickendam, bekend om zijn rokerijen, 3 kerken en scheepswerven. Bekijk de prachtige huizen van lichtbronzen bakstenen, de oude haven en charmante terrassen. Verken het stadscentrum en ga naar de haven om de boten te bekijken. Stop bij een café aan de gracht voor een hapje en een drankje.Bezoek een leuk restaurant in Monnickendam en geniet van een lunch. Ga verder naar Marken, voorheen een geïsoleerd eiland. Bekijk de karakteristieke huizen, de prettige sfeer en het prachtige uitzicht over de Gouwzee en het Markermeer. Stop bij de viskraam en probeer rauwe haring geserveerd met gesnipperde uien of kibbeling (gefrituurde visnuggets). Vanaf Marken neem je de boot terug naar Volendam. Vaar langs de voormalige Zuiderzeekust en leer alles over de fascinerende geschiedenis en cultuur van dit gebied.

Volendam: E-bike verhuur met voorgestelde plattelandsroute

5. Volendam: E-bike verhuur met voorgestelde plattelandsroute

Vertrekken vanuit de oude haven in Volendam op je e-bike om meerdere dorpen te verkennen. Langs de route ziet u een prachtige windmolen, veel weilanden, talloze koeien en schapen, en u steekt de beroemde Nederlandse dijken over. Vanuit Volendam kun je om advies vragen over welke dorpen je graag zou willen bezoeken met je E-bike. Binnen een uur kunt u gemakkelijk Edam bezoeken, een bijna 800 jaar oude stad ten noorden van Volendam. Edam staat bekend om zijn rustige smalle steegjes en kleine grachten, de prachtige façades van de gezellige huizen en de unieke kleine boetieks. Ook Edam staat bekend om zijn kaasmarkt waar bezoekers verschillende kazen kunnen proeven en kopen. Een andere stad, Monnickendam, kan ook worden bezocht in slechts een uur fietsen. Als u wandelt of rondvaart in het oude centrum van Monnickendam, voelt het alsof u terug bent gegaan in de tijd. Als u meer tijd te besteden heeft, wordt het sterk aangeraden om van Volendam naar Monnickendam en van Monnickendam naar het voormalige eiland Marken te gaan. Marken is een prachtig stadje met mooie bruggen over de kleine grachten en hele mooie houten gevels.

Amsterdam: Amsterdam & Regio Travel Ticket voor 1-3 dagen

6. Amsterdam: Amsterdam & Regio Travel Ticket voor 1-3 dagen

Reis gemakkelijk in Amsterdam en omgeving door een Amsterdam & Regio Travel Ticket te kopen (ARTT).  Je kunt met de ARTT onbeperkt met de trein (2e klas) reizen tussen een van de volgende stations in Amsterdam en de regio Amsterdam: Amsterdam Amstel, Amsterdam Bijlmer ArenA, Amsterdam Centraal station, Amsterdam Holendrecht, Amsterdam Lelylaan, Amsterdam Muiderpoort, Amsterdam RAI, Amsterdam Sciencepark, Amsterdam Sloterdijk, Amsterdam Zuid, Duivendrecht, Schiphol Amsterdam Airport, Halfweg-Zwanenburg, Haarlem, Haarlem Spaarnwoude, Overveen, Zandvoort aan Zee, Zaandam, Zaandam Kogerveld, Purmerend Weidevenne, Purmerend, Purmerend Overwhere, Koog aan de Zaan, Zaandijk Zaanse Schans, Hoofddorp, Diemen, Weesp, Almere Poort, Almere Centrum, Almere Muziekwijk, Almere Parkwijk, Almere Buiten, Almere Oostvaarders, Lelystad Centrum, Diemen Zuid, Naarden-Bussum, Hilversum, Hilversum Mediapark, Hilversum Sportpark, Bloemendaal, Santpoort Zuid, Santpoort Noord, Driehuis, Uitgeest en Beverwijk. Het ticket is ook geldig op alle trams, bussen, nachtbussen, metro's en veerboten van het Amsterdamse vervoersbedrijf GVB, EBS en Connexxion in Amsterdam en de regio Amsterdam inclusief de Amsterdam Airport Express Bus 397 en N97 (uitgevoerd door Connexxion). Tijdens het Keukenhofseizoen is dit ticket geldig: Van Amsterdam (Europaplein) naar de Keukenhof met buslijn 852 van Arriva. Van Schiphol naar de Keukenhof met buslijn 858 van Arriva. Van station Hoofddorp naar de Keukenhof met buslijn 859 van Arriva. Van station Haarlem naar de Keukenhof met buslijn 50 van Connexxion.

Vanuit Amsterdam: dorpen en windmolens en panoramische rondleiding

7. Vanuit Amsterdam: dorpen en windmolens en panoramische rondleiding

De dagtocht begint met een prachtige panoramische tour door het centrum van Amsterdam vanuit de bus, met de meest iconische plekken buiten het stadscentrum. Na dit panoramische uitzicht in Amsterdam, zijn de windmolens op de Zaanse Schans de eerste stop op deze 8-uur durende reis vanuit Amsterdam. Ga verder naar de regio Waterland en bezoek de dorpen Edam, Volendam en Marken. Je gids vertelt je over de geschiedenis van elke plaats en de kerken en traditionele huizen uit de 15e eeuw. Bezoek een fabriek waar de in dit deel van het land populaire klompen worden gemaakt. Leer ook hoe ze wereldberoemde Nederlandse kazen produceren. Breng een deel van je vrije tijd door met genieten van een maaltijd (niet inbegrepen in de tourprijs), voordat je rond 17.30 uur terugkeert naar Amsterdam.

Volendam en Marken met de fiets: dagtour

8. Volendam en Marken met de fiets: dagtour

Voel je als een local op je fiets en ontdek het platteland ten noorden van Amsterdam tijdens een privérondleiding van 8 uur per dag vanuit Amsterdam. Je ervaren en vriendelijke gids staat de hele dag tot je dienst. Vanaf het centrale ontmoetingspunt van Amsterdam neemt u de veerboot naar het noorden van Amsterdam. Geniet van een schilderachtige rit van 90 minuten naar het eiland Marken. Passeer kleine dorpjes zoals Durgerdam en Uitdam, net ten noorden van de stad. Wandel door de pittoreske straten van Marken en geniet van een prachtig uitzicht op Markermeer. Bezoek een museum om te ontdekken hoe de mensen van Marken leefden en wat vrije tijd genoten. Het volgende is een half uur durende boottocht naar Volendam. Bij aankomst in Volendam kunt u genieten van een korte wandeltocht door dit beroemde vissersdorp. Dit typische vissersdorp met zijn levendige haven, kleine gebouwen en huizen en de lokale bevolking in traditionele Nederlandse kleding is al sinds 1875 een belangrijke toeristische attractie. Uw gids neemt u mee op een korte wandeling door de oudste delen van de stad, een labyrint van wendingen verkennen en draait naar sites zoals St. Vincent's Church, de houten Stolphoevekerk en de Visafslag (Visafslag). Het volgende is het charmante middeleeuwse dorp Edam, ook wel de parel van de Zuiderzee genoemd. De oude straten en rustige grachten van Edam worden omzoomd door prachtige 17e-eeuwse gebouwen, waaronder de scheve beiaardtoren, de Grote Kerk en het stadhuis. Het beroemdst in Edam is zonder twijfel het openbare weeghuis, waar in de zomer nog elke woensdag de beroemde Edammer kaas wordt verkocht.

Volendam: E-Fatbike Verhuur

9. Volendam: E-Fatbike Verhuur

Vertrek vanuit de oude haven in Volendam op je super coole E-Fatbike om meerdere dorpen te verkennen. Langs de route ziet u een prachtige molen, veel weilanden, een ontelbaar aantal koeien en schapen en u steekt de beroemde Nederlandse dijken over. Je vaart bovenop de dijk, zodat je het meer, de Gouwzee, kunt zien (en er zelfs in kunt duiken!). Je kunt ook meters onder zeeniveau langs de dijk fietsen om te ervaren hoe de Nederlandse bewoners achter de dijken leven. Vanuit Volendam kun je kiezen of geadviseerd worden welke dorpen je zou willen bezoeken met je E-Fatbike. Binnen een uur kunt u perfect Edam bezoeken, een bijna 800 jaar oude stad ten noorden van Volendam. Edam staat bekend om zijn rustige smalle steegjes en kleine grachten, de prachtige façades van de gezellige huizen en de unieke kleine boetieks. Ook Edam staat bekend om zijn kaasmarkt waar bezoekers een gevarieerd aantal kazen kunnen proeven en kopen. Ook een andere stad, die Monnickendam wordt genoemd, kan in slechts één uur worden bezocht. Als u wandelt of rondvaart in het oude centrum van Monnickendam, voelt het alsof u teruggaat in de tijd. Langs de straten zie je de prachtige huizen gemaakt van licht bronzen baksteen. Ook de oude haven met zijn mooie schepen en gezellige terrasjes is absoluut een bezoekje waard. Een absoluut hoogtepunt in Monnickendam is de bierbrouwerij, waar u kunt zien waar en hoe het bier wordt gebrouwen, waar u de zelfgemaakte worst kunt proeven en kunt genieten van het mooie terras aan het water. Als u meer tijd over hebt om te spenderen, is het ten zeerste aan te raden om een rondreis te maken van Volendam naar Monnickendam en van Monnickendam naar het voormalige eiland Marken. Marken is een prachtig stadje met mooie bruggen over de kleine grachten en echt mooie houten gevels. Omdat het eiland alleen bereikt kan worden door de 10 kilometer lange dijk, is het stadje omgeven door water waar het weer echt duidelijk wordt hoe Nederlanders te maken hebben met leven onder zeeniveau. Vanaf Marken is het mogelijk om de boot terug te nemen naar Volendam. De Volendam-Marken Express vertrekt elke 30 minuten van Marken naar Volendam en het is mogelijk om uw E-bike op het schip te brengen. Na een cruise van 30 minuten bent u terug in Volendam, waar u onder de dijk terug naar het verhuurbedrijf kunt rijden om uw E-Fatbike terug te brengen.

Privétour naar de windmolens van de Zaanse Schans en Giethoorn

10. Privétour naar de windmolens van de Zaanse Schans en Giethoorn

Begin uw tour met een handige ophaalservice van uw accommodatie. Nadat je bent opgehaald uit Amsterdam in een luxe Mercedes-sedan of minibus door een professionele chauffeur, reis je naar een van de mooiste dorpen van Nederland, Giethoorn. Maak een mooie rondvaart door het dorp, bekend als het Nederlandse Venetië. Het langgerekte dorp ligt in een van de grootste aaneengesloten veengebieden van Noord-Europa. Het dorp is een prima uitgangspunt om een kanotocht door de omgeving te maken en er zijn een aantal bijzondere musea en kunstgalerijen te ontdekken. Na het verkennen van Giethoorn, bezoekt u de Zaanse Schans. Wandel langs het Bakkerijmuseum en geniet van de geur van vers brood, of neem een kijkje in het pakhuis waar klompen worden gemaakt. De kaasmakerij, de tingieterij en de verschillende windmolens mag u zeker niet missen. De Zaanse Schans is een uniek stukje Nederland, vol houten huizen, molens, schuren en werkplaatsen. Geniet van een fiets- of zeiltocht, snuffel rond in de winkels of trakteer uzelf op het pannenkoekenrestaurant. Na de windmolens bezoekt u Volendam, een klein vissersdorpje met 22.000 inwoners. Loop langs de prachtige haven en bewonder de typische Volendamse winkels voordat u gaat lunchen in een van de beste visrestaurants van Nederland (op eigen kosten). Afhankelijk van de resterende tijd kunt u een boottocht maken met de Volendam-Marken express. Al meer dan 80 jaar verzorgt de Volendam-Marken Express een veerdienst tussen Volendam en Marken. De boten varen het hele jaar door en elk jaar maken duizenden reizigers gebruik van de veerboot om te genieten van een ontspannen tocht op het water en om de historische steden en havens van Volendam en Marken te bezoeken. Na een dag vol avontuur en opwinding, brengt uw chauffeur u terug naar uw accommodatie voor een avond van welverdiende rust.

Sitemap Marken

Wil je alle activiteiten in Marken ontdekken? Klik hier voor de volledige lijst.

Wat anderen zeggen over Marken

Gemiddelde beoordeling

4.6 / 5

gebaseerd op 6.425 beoordelingen

Het werkte allemaal heel goed. Het was heel gemakkelijk om de tickets met de voucher op te halen bij de automaten in de bagagehal van de luchthaven.

Super leuke ervaring om te doen. Niet moeilijk en makkelijk om grotere afstanden te overbruggen. Gastvrij ontvangen.

Reis gemakkelijk met elke vorm van openbaar vervoer. Sterk aanbevolen, want de infrastructuur is geweldig.

het terug krijgen van 5 niet gebruikte betelingen lukte niet. Is dus 4 maal 40 euro is 200 euro. JAMMER

Stap bijna overal in waar je maar wilt zonder je zorgen te maken over een geldig ticket