Dingen om te doen Marken

Marken: De beste dingen die je niet wil missen

Amsterdam: dagtrip Zaanse Schans, Edam, Volendam en Marken

1. Amsterdam: dagtrip Zaanse Schans, Edam, Volendam en Marken

Een echte Nederlandse tour is niet compleet zonder een kijkje op het oerhollandse platteland. De eerste halte is het mooie dorp  Zaanse Schans, waar je rondwandelt tussen de historische windmolens en huizen.  Vervolgens ga je naar het vissersdorp Volendam. Ga naar een kaaswinkel die nog steeds maakt kaas volgens de traditionele Nederlandse methode. Lunch in een traditioneel visrestaurant voordat je het  Volendams Museum en de Oudhollandse Bakkerij bezoekt. In Volendam kun je de herkenbare klederdracht vaak terugzien op toeristische ansichtkaarten en posters.  Daarna reis je terug in de tijd in de schilderachtige eilandgemeenschap Marken, waar je een authentieke klompenmaker bezoekt.

Amsterdam: bustour Zaanse Schans, Edam, Volendam & Marken

2. Amsterdam: bustour Zaanse Schans, Edam, Volendam & Marken

Vertrek vanuit Amsterdam in een luxe bus tijdens deze Spaanstalige tour van 8 uur in een kleine groep en verlaat de stad in noordelijke richting om de historische molens van de Zaanse Schans te zien aan de oevers van rivier de Zaan. Verken de traditionele huizen uit de 17e eeuw en zie prachtig bewaard gebleven molens die onderdeel zijn van het industriële erfgoed van Nederland. Breng daarna een bezoek aan Edam, een mooi plaatsje dat wereldwijd bekend is vanwege de kaas die er gemaakt wordt. Ga voor het einde van de dag ook nog naar Volendam en Marken en kom onderweg langs allerlei polders, die ooit onder de zee lagen. Wandel door de smalle straatjes langs kleurrijke huizen en bezoek de havens vol vissersboten. Je krijgt wat vrije tijd om souvenirs op de kop te tikken en de lokale visspecialiteiten te proeven. Terug in Amsterdam word je afgezet bij het trefpunt.

Vanuit Amsterdam: dagexcursie Zaanse Schans, Edam & Marken

3. Vanuit Amsterdam: dagexcursie Zaanse Schans, Edam & Marken

Dompel jezelf onder in de cultuur van Nederland op deze bijzondere tour naar de pareltjes van het Nederlandse platteland. De tour begint op het Centraal Station in Amsterdam, van waaruit je naar de eerste bestemming van de dag gaat: de   Zaanse   Schans. Breng wat tijd door om de typisch Nederlandse windmolens van de stad te bewonderen en leer meer over hoe ze vandaag de dag nog worden gebruikt. Vervolgens rijd je naar het   Waterland gebied om bij de tweede bestemming van de tour te komen: Edam. Loop rond de historische bezienswaardigheden van de stad, waaronder het stadsplein waar vroeger de beroemde kaasmarkt plaatsvond. Ga dan naar   Volendam   om een lokale kaasproducent te bezoeken en te leren over de productie van Goudse en Edammer kaas van de kaasmeester. Ga dan richting een klompenmakerij om de geheimen van deze typisch Nederlandse schoen te ontrafelen. Vervolgens reis terug in de tijd naar de 17e eeuw als je dwaalt langs de vissershuisjes in   Marken en dit typische vissersdorp verkent.

Marken, Voldendam en Edam: daguitstap vanuit Amsterdam

4. Marken, Voldendam en Edam: daguitstap vanuit Amsterdam

Geniet van een schilderachtige dagvullende bustour door Noord-Holland en ontdek een charmant landschap vol windmolens, grachten, pittoreske dorpen en lokale inwoners in traditionele klederdracht. De dagvullende tour vertrekt vanuit Amsterdam en voert onder andere naar het kleine vissersdorp Marken, dat bekend is omdat de traditionele Nederlandse cultuur er goed bewaard gebleven is. Je gids neemt je mee op een wandeling door de straten vol kleurrijke huisjes. Je bezoekt ook een klompenmakerij, waar je bij een demonstratie te zien krijgt hoe klompen gemaakt worden. Ga daarna aan boord van de Marken Express en vaar naar Volendam. Geniet onderweg van gratis koffie met gebak en van uitzicht over het IJsselmeer. Bij aankomst in Volendam heb je wat vrije tijd waarin je de winkeltjes van het vissersdorp kunt verkennen, of misschien zelfs een traditioneel kostuum aan kunt trekken voor een souvenirfoto. Er is ook een proeverij bij een traditionele Hollandse kaasmakerij in Volendam. Verzamel daarna weer om samen te lunchen bij een restaurant op de dijk. Ga verder naar het hart van Noord-Holland en bezoek het kleine stadje Edam, waar je getrakteerd wordt op een proeverij zodat je kunt genieten van de smaken van de wereldberoemde Edammer kaas. Hoor het verhaal van het voormalige scheepswerf en zie de Grote Kerk, letterlijk de grootste kerk van Nederland, terwijl je door de met kasseien beslagen straatjes wandelt. De laatste bestemming van de tour is het openluchtmuseum Zaanse Schans, waar een geweldige verzameling historische windmolens sinds de 18e eeuw bewaard is gebleven. Betreed één van de windmolens om meer te weten te komen over dit symbool van Nederlandse industriële architectuur. Bewonder daarna de pittoreske huisjes, houten schuren en schilderachtige weides van Noord-Holland op de weg terug naar Amsterdam aan het einde van de tour.

Volendam: e-scootertour met lunch en proeverijen

5. Volendam: e-scootertour met lunch en proeverijen

Begin je tour in de beroemde oude haven van Volendam, snuif de sfeer van het vissersdorp op en koop souvenirs. Bekijk het beroemde Doolhof met kleine straatjes en schattige huisjes, verkleed je in het Volendamse kostuum en laat je fotograferen.  Ga verder naar Katwoude, bekend om zijn kaasboerderijen. Bezoek de traditionele kaasboerderij en proef de verschillende soorten kaas. Reis naar Monnickendam, bekend om zijn rokerijen, 3 kerken en scheepswerven. Bekijk de prachtige huizen van lichtbronzen bakstenen, de oude haven en charmante terrassen. Verken het stadscentrum en ga naar de haven om de boten te bekijken. Stop bij een café aan de gracht voor een hapje en een drankje.Bezoek een leuk restaurant in Monnickendam en geniet van een lunch. Ga verder naar Marken, voorheen een geïsoleerd eiland. Bekijk de karakteristieke huizen, de prettige sfeer en het prachtige uitzicht over de Gouwzee en het Markermeer. Stop bij de viskraam en probeer rauwe haring geserveerd met gesnipperde uien of kibbeling (gefrituurde visnuggets). Vanaf Marken neem je de boot terug naar Volendam. Vaar langs de voormalige Zuiderzeekust en leer alles over de fascinerende geschiedenis en cultuur van dit gebied.

Tour naar windmolens Zaanse Schans en Volendam vanuit Amsterdam

6. Tour naar windmolens Zaanse Schans en Volendam vanuit Amsterdam

Begin uw tour met een handige ophaalservice vanaf uw accommodatie. Hier zal uw chauffeur u ophalen en na een korte meet & greet stapt u in uw privéauto en begint u aan uw avontuur. Allereerst bezoekt u de Zaanse Schans, een woonwijk waar de 18e en 19e eeuw tot leven komen. Wandel langs het Bakkerijmuseum en geniet van de geur van vers brood, of neem een kijkje in het pakhuis waar klompen worden gemaakt. De kaasmakerij, de tingieterij en de verschillende windmolens mag u zeker niet missen. De Zaanse Schans is een uniek stukje Nederland, vol houten huizen, molens, schuren en werkplaatsen. Geniet van een fiets- of zeiltocht, snuffel rond in de winkels of verwen uzelf in het pannenkoekenrestaurant. Een dagje uit op de Zaanse Schans in Noord-Holland is leuk en leerzaam. Na de windmolens bezoekt u Volendam, een klein vissersdorpje met 22.000 inwoners. Wandel langs de prachtige haven en bewonder de typische Volendamse winkels en geniet van een lunch in een van de beste visrestaurants van Nederland. Afhankelijk van de beschikbare tijd kunt u een boottocht maken met de Volendam-Marken express. Al meer dan 80 jaar verzorgt de Volendam-Marken Express een veerdienst tussen Volendam en Marken. De boten varen het hele jaar door en elk jaar maken duizenden reizigers gebruik van de veerboot om te genieten van een ontspannen tocht op het water en om de historische steden en havens van Volendam en Marken te bezoeken. Na een dag vol avontuur en opwinding brengt uw chauffeur u terug naar uw accommodatie voor een avond van welverdiende rust.

Amsterdam: Amsterdam & Regio Travel Ticket voor 1-3 dagen

7. Amsterdam: Amsterdam & Regio Travel Ticket voor 1-3 dagen

Reis gemakkelijk in Amsterdam en omgeving door een Amsterdam & Regio Travel Ticket te kopen (ARTT).  Je kunt met de ARTT onbeperkt met de trein (2e klas) reizen tussen een van de volgende stations in Amsterdam en de regio Amsterdam: Amsterdam Amstel, Amsterdam Bijlmer ArenA, Amsterdam Centraal station, Amsterdam Holendrecht, Amsterdam Lelylaan, Amsterdam Muiderpoort, Amsterdam RAI, Amsterdam Sciencepark, Amsterdam Sloterdijk, Amsterdam Zuid, Duivendrecht, Schiphol Amsterdam Airport, Halfweg-Zwanenburg, Haarlem, Haarlem Spaarnwoude, Overveen, Zandvoort aan Zee, Zaandam, Zaandam Kogerveld, Purmerend Weidevenne, Purmerend, Purmerend Overwhere, Koog aan de Zaan, Zaandijk Zaanse Schans, Hoofddorp, Diemen, Weesp, Almere Poort, Almere Centrum, Almere Muziekwijk, Almere Parkwijk, Almere Buiten, Almere Oostvaarders, Lelystad Centrum, Diemen Zuid, Naarden-Bussum, Hilversum, Hilversum Mediapark, Hilversum Sportpark, Bloemendaal, Santpoort Zuid, Santpoort Noord, Driehuis, Uitgeest en Beverwijk. Het ticket is ook geldig op alle trams, bussen, nachtbussen, metro's en veerboten van het Amsterdamse vervoersbedrijf GVB, EBS en Connexxion in Amsterdam en de regio Amsterdam inclusief de Amsterdam Airport Express Bus 397 en N97 (uitgevoerd door Connexxion). Tijdens het Keukenhofseizoen is dit ticket geldig: Van Amsterdam (Europaplein) naar de Keukenhof met buslijn 852 van Arriva. Van Schiphol naar de Keukenhof met buslijn 858 van Arriva. Van station Hoofddorp naar de Keukenhof met buslijn 859 van Arriva. Van station Haarlem naar de Keukenhof met buslijn 50 van Connexxion.

Dorpen & molens op Zaanse Schans: tour met kleine groep

8. Dorpen & molens op Zaanse Schans: tour met kleine groep

De eerste halte van je tour vanuit Amsterdam is de Zaanse Schans, een oud industrieel dorpje waar molens werden gebruikt voor verschillende doeleinden. De weinige windmolens die het hebben overleefd zijn hersteld in hun oorspronkelijke functie. Je ziet een watermolen, een oliemolen, een verfmolen en een kruidenmolen. Vlakbij de Zaanse Schans staat het gebied bekend om zijn traditionele groene vakwerkhuizen en pakhuizen. Bezichtig het beroemde vissersdorpje Volendam, bezoek de beroemde haven, maak een wandeling over de dijk en neem een foto in het traditionele Volendammer-kostuum. Bezoek een kaasfabriek, waar je een demonstratie over Nederlandse kaas zult zien en alles te weten komt over het maken ervan. Je proeft en ruikt de verschillende kazen die in de fabriek worden geproduceerd. Maak kennis met de beroemde visgerechten van het dorp door te lunchen in een van de restaurants aan de haven (niet inbegrepen in de tourprijs). Daarna geniet je van een wandeling door Broek, een van de meest charmante dorpjes van het Waterland-gebied. Dit voormalige eiland is een van de weinige plekken in Nederland waar tradities goed bewaard zijn gebleven. Bezoek de klompenmakerij en zie hoe ambachtslieden blokken hout snel veranderen in klompen.

Ámsterdam: Tour een Róterdam, Zaanse Schans, Marken y Volendam

9. Ámsterdam: Tour een Róterdam, Zaanse Schans, Marken y Volendam

Bezoek Rotterdam, ontdek het Nederlandse platteland en bezoek de pittoreske stadjes Marken, Volendam, Marken en Zaanse Schans. Bezoek daarnaast een klompen- en kaasmakerij. De eerste stop op deze 10-uur durende reis vanuit Amsterdam is Rotterdam, een stad die een mix van traditionele en moderne stijlen uitbeeldt. Ga verder naar de regio Waterland en bezoek de dorpen Marken, Volendam en Zaanse Schans, waar de beroemde windmolens staan. Je gids vertelt je over de geschiedenis van elke plaats en de traditionele huizen uit de 15e eeuw. Bezoek een fabriek waar de populaire klompen worden gemaakt. Je leert ook hoe ze wereldberoemde Nederlandse kazen produceren. Breng een deel van uw vrije tijd door met genieten van een maaltijd (niet inbegrepen in de tourprijs), voordat u 's avonds terugkeert naar Amsterdam.

Volendam: E-bike verhuur met voorgestelde plattelandsroute

10. Volendam: E-bike verhuur met voorgestelde plattelandsroute

Vertrek vanuit de oude haven in Volendam op je E-bike om meerdere dorpen te verkennen. Langs de route ziet u een prachtige molen, veel weilanden, talloze koeien en schapen en steekt u de bekende Hollandse dijken over. Vanuit Volendam kun je advies vragen welke dorpen je met je E-bike wilt bezoeken. Binnen een uur bent u in Edam, een bijna 800 jaar oude stad ten noorden van Volendam. Edam staat bekend om zijn rustige smalle steegjes en kleine grachten, de prachtige gevels van de gezellige huizen en de unieke kleine boetiekjes. Ook staat Edam bekend om zijn kaasmarkt waar bezoekers verschillende kazen kunnen proeven en kopen. Een andere stad, Monnickendam, kan ook in slechts een uur fietsen worden bezocht. Als je door het oude centrum van Monnickendam wandelt of vaart, waan je je even terug in de tijd. Als je meer tijd hebt, is het een aanrader om van Volendam naar Monnickendam te gaan en van Monnickendam naar het voormalige eiland Marken. Marken is een prachtige stad met mooie bruggen over de kleine grachten en hele mooie houten gevels. Waarom uw voertuigen boeken bij Rent & Event? Veiligheid staat voorop! Voordat we u op weg sturen, zorgen we ervoor dat u precies het juiste voertuig voor uw comfort heeft, of het nu een fiets of een elektrisch voertuig is. Als je denkt dat je met een helm moet fietsen, laat het ons dan weten en we zorgen ervoor dat je er een hebt. Onze deskundige medewerkers zorgen ervoor dat u weet hoe u met uw gekozen voertuig moet werken en laten u er eerst op rijden om er zeker van te zijn dat u er vertrouwd mee bent en weet hoe het werkt. We hebben verschillende routes om uit te kiezen waar je gemakkelijk zelf op uit kunt trekken. Scan de code en de route wordt geopend in Googlemaps. (Zorg ervoor dat uw kaarten zijn ingesteld op fietsen en niet op auto voor routes). Duizenden mensen hebben dit gedaan en we hebben nog niet één persoon verloren. Wilt u liever een rondleiding dan kunnen wij dat ook regelen. (gidsverzoeken moeten ruim van tevoren worden gedaan). Heeft u onderweg ondersteuning nodig of heeft u vragen? Vrees niet, want we zijn slechts een telefoontje verwijderd. Ons kantoor staat klaar om al uw vragen te beantwoorden of ondersteuning te bieden met alles wat u nodig heeft.

Sitemap Marken

Wil je alle activiteiten in Marken ontdekken? Klik hier voor de volledige lijst.

Wat anderen zeggen over Marken

Gemiddelde beoordeling

4.6 / 5

gebaseerd op 7.400 beoordelingen

Een zeer efficiënte reis en waar voor uw geld, hoewel een beetje gehaast in de ochtend voor ons. We schrijven dit toe aan de vakbondsactie van machinisten die de aankomsttijden van mensen die meededen, verstoorden en ons vertrek vertraagden. Al met al een authentieke blik op ambachtelijke productie van windmolens, kaasmaken en de geur van originele wafels, om nog maar te zwijgen van een ontspannen boottocht om te zien hoe het maken van klompen overdag werd gedaan en waarom.... 5 uur had gemakkelijk meer kunnen zijn , met wat meer vrije verkenningstijd. Overweeg deze reis zorgvuldig als u ernstige mobiliteitsproblemen heeft. Trap op en neer en een beetje vlak lopen voor verschillende onderdelen.

De excursie was erg gaaf. Je bezoekt verschillende steden met de uitleg van de gids, in ons geval Diego, hij was super aardig en gaf hele goede uitleg. Dat is heel goed, want zo begrijp je hoe de steden ten noorden van Amsterdam zijn ontstaan. Het is een prachtige excursie waarmee je ze kunt bezoeken en meer te weten kunt komen over hun geschiedenis.

Toen ik op de luchthaven van AMS aankwam, kon ik geen machine vinden om mijn ticket te valideren. Ik ging net naar de treinkaartjesbalie (5 minuten lopen in de aankomsthal van de luchthaven), liet ze mijn QR-code zien en slaagde erin mijn fysieke tickets te bemachtigen. ,Handig en probleemloos gratis reiskaartje voor een volledige dag.

Zeer informatief en leuk, compleet met commentaar van onze gids Wybe. Een beetje druk bij de klompenfabriek, maar zelfs de regen kon deze geweldige kleine reis niet verpesten. Redelijk korte bustijd, en nogal wat vrije tijd om rond te lopen. Enorm!!!

Bijzonders leuke dag beleef, ook al was het weer niet echt bijzonders goed heef onze gids Juan ons een fantastische dag bezorgd met een hoop humor en informatie over de locaties waar wij ons bevonden. Gracias por todo Juan!!