Kies data

Marktplein

Marktplein: tours & activiteiten die je niet wilt missen

Helsinki: wandeltocht met kleine groepen met gids voor stadsplanners

1. Helsinki: wandeltocht met kleine groepen met gids voor stadsplanners

Maak kennis met het centrum van Helsinki als een local tijdens een wandeltocht met kleine groepen met een stadsplanner. Geniet van de bezienswaardigheden, cultuur en geschiedenis met je promovendus en professionele stadsplannersgids die de stad door en door kent. Stel al uw vragen. Ontdek weetjes uit het verleden van Helsinki, van de pest in de middeleeuwen tot het verblijf van Lenin in de 20e eeuw. Ontdek tijdens je tocht door het stadscentrum van Helsinki waarom Helsinkians picknicken bij graven, welk beeld het meest wordt gediscrimineerd door meeuwen en waarom er een orthodoxe kathedraal in de stad bestaat. Bezoek veel van de belangrijkste bezienswaardigheden van Helsinki, met een typische reisroute (afhankelijk van het weer, de feestdagen en evenementen), waaronder: Senaatsplein, Marktplein, Uspenski-kathedraal, Kathedraal van Helsinki, Nationale Bibliotheek van Finland, het presidentieel paleis, Allas Sea Pool, Esplanadi Park , Kappeli, Old Church Park, het Centraal Station, Oodi, Lasipalatsi, Kamppi Chapel en Amos Rex.

Helsinki: begeleide stadswandeling met hoogtepunten

2. Helsinki: begeleide stadswandeling met hoogtepunten

Begin aan een rondleiding door de Finse hoofdstad Helsinki en zie hoe het dagelijkse leven zich ontvouwt met verhalen en geschiedenis van je gids. Bezoek de hoogtepunten van de stad, van het bruisende marktplein waar de lokale bevolking hun boodschappen haalt tot de kolossale Centrale Bibliotheek Oodi. Begin op het iconische Senaatsplein en bewonder de Lutherse kathedraal. Bekijk vanaf het plein de universiteit van Helsinki en de oude senaat en ontdek de betekenis achter het standbeeld van de Russische tsaar. Stel tijdens je wandeling je gids gerust al je vragen over de hoofdstad. Volg vervolgens je gids naar de haven en bewonder de Uspenski-orthodoxe kathedraal. Ga verder naar Market Square en leer meer over de Finse gastronomie. Hier krijg je tips over waar je kunt eten en drinken na de tour. Als je geluk hebt, zie je misschien de lokale bevolking zwemmen en ontspannen in de Oostzee. Baan je een weg naar Havis Amanda en leer over de betekenis van dit standbeeld voor velen in de stad. Stop bij het pittoreske Esplanade Park en zie de man waar de meeuwen het meest van houden. Nadat je de Esplanade bent gepasseerd, loop je door de bruisende Aleksanterinkatu-straat van Helsinki en ontdek je het "eenhoornblok". Bekijk aan het einde van de Aleksanterinkatu-straat het standbeeld van Three Smiths, dat werd beschadigd tijdens de bombardementen van de Tweede Wereldoorlog. Luister naar verhalen over deze gecompliceerde periode in de geschiedenis van Finland en de impact die tot op de dag van vandaag voortduurt. Stop bij het centraal station van Helsinki voordat je bij de laatste halte van de tour komt, de nieuwe centrale bibliotheek Oodi. Bekijk bij aankomst het Finse parlement, het muziekcentrum en het Kiasma Contemporary Art Museum. Volg een kleine rondleiding door de bibliotheek en bewonder de unieke architectuur voordat je de rondleiding afrondt.

Rondleiding door Helsinki

3. Rondleiding door Helsinki

Ontmoet je deskundige lokale gids in de kathedraal van Helsinki en sluit je aan bij je kleine groepswandeling om de hoofdstad van Finland te ontdekken.   Luister terwijl je gids intieme kennis van de stad deelt en arriveer op het Senaatsplein, een belangrijke plek gehuld in historisch erfgoed. Passeer de uitbundige kathedraal van Helsinki, bewonder de klassieke gevels van de Rotskerk en de Finlandia-hal voordat je geniet van de felgekleurde huizen van de wijk Mannerheim, een schilderachtige wijk aan de gracht. Hoor over de gevarieerde architectuur, een levendige cafécultuur en een overvloed aan pittoreske natuurlijke geneugten. Ga dan verder door het groene Esplanade Park tussen luxe huizen en cafés in neorenaissancestijl. Poseer voor foto's naast het marktplein en speur het landschap af naar het presidentiële paleis. Duik dan in de levendige sfeer van de voedselmarkt in Helsinki. Blader door verleidelijke eetstalletjes op het marktplein en bewonder het prachtige architecturale aanbod, waaronder mooie voorbeelden van modernisme, functionalisme en art nouveau. Sluit je tour af op de markt en neem afscheid van je gids en groep.

Helsinki: begeleide dagexcursie naar de stad en Porvoo

4. Helsinki: begeleide dagexcursie naar de stad en Porvoo

Ontdek het schilderachtige stadje Porvoo tijdens een begeleide kustexcursie, gevolgd door een rondleiding door de Finse hoofdstad Helsinki. Bewonder de traditionele architectuur van Porvoo en enkele van de belangrijkste bezienswaardigheden van Helsinki, waaronder Sibelius Park, het Olympisch Stadion en de Uspensky-kathedraal. Ontmoet je gids in de haven van Helsinki. Maak vervolgens een mooie rit naar Porvoo, de op een na oudste stad van Finland. Bij aankomst bewonder je de pittoreske roodgeverfde huizen aan het water terwijl je gids je meeneemt op een wandeltocht. Bekijk de Oude Kerk, het Stadhuisplein, evenals winkels en workshops. Na het bezoek aan Porvoo gaat u terug naar Helsinki. Geniet van een sightseeingtour per bus terwijl je Esplanadi Street en de Grand Mannerheim Boulevard ontdekt. Bewonder het uitzicht op het operagebouw, de concertzaal Finlandia, het Nationaal Museum, het parlementsgebouw en het presidentieel paleis. Stop bij het beroemde Sibelius Park, genoemd naar de beroemde Finse componist Jean Sibelius. Zie het Sibelius-monument, een abstracte groepering van honderden stalen buizen. Na het park gaat u verder naar het Olympisch Stadion, de locatie van de Olympische Zomerspelen van 1952. Kom aan bij de Rock Church, direct uit de zijkant van de berg uitgehouwen en bekroond door een prachtige koperen koepel. Bewonder de buitenkant van de Uspensky-kathedraal, de grootste orthodoxe kerk in West-Europa. Zie het centraal station van Helsinki met zijn beroemde klokkentoren en de geliefde Havis Amanda-fontein. De tour eindigt met vrije tijd bij het marktplein aan zee, waar u enkele lokale delicatessen kunt proberen. Aan het einde van de tour wordt u op tijd teruggebracht naar de haven voor het vertrek van uw cruiseschip.

Helsinki: stadsintroductie Zelfgeleide telefoonrondleiding

5. Helsinki: stadsintroductie Zelfgeleide telefoonrondleiding

Wil je interessante informatie leren over 10+ van de belangrijkste attracties in de stad, verborgen locaties ontdekken, ongelooflijke legendes lezen (geen audiotour) en een magische en ontspannende route lopen? Wil je een toegankelijke, gemakkelijke en interactieve manier om Helsinki te verkennen? Deze zelfgeleide mobiele wandeltocht is misschien perfect voor jou. Grijp de kans om Helsinki te verkennen op minstens 10 locaties die iedereen in zijn geheugen zou willen hebben. Er is geen schema, je kunt de tour bijwonen elke dag die je wilt, wanneer je maar wilt, je kunt het in fragmenten doen, een pauze nemen om te eten, winkelen of iets anders dat je maar kunt bedenken, je kunt zelfs de app sluiten en doorgaan een andere dag staat de tour daar op je te wachten. Het belangrijkste? Het is een volledig privé-activiteit, omdat de app je de uniciteit en privacy van je mobiele telefoon biedt. Bovendien leer je over verhalen en stedelijke legendes die verband houden met de stad of monumenten die je bezoekt. De paden die u volgt zijn uniek en zullen u niet vervelen, maar zullen u op zichzelf de weg wijzen om andere "schatten" te ontdekken, zoals kleine schilderachtige paden of betoverende maar onbekende pleinen. Geniet van de rondleiding in uw taal. De integratie met google maps zorgt ervoor dat je nooit verdwaalt! Je kunt meedoen met vrienden, alleen, met je familie of met je partners en leren over de stad terwijl je ronddwaalt. Begin je tour bij het imposante Finse Nationale Theater, met zijn uitstekende akoestiek! Bezoek het Ateneum met zijn unieke tentoonstellingen en verken de kathedraal van Helsinki met zijn prachtige witte gevel. Maak een foto op het marktplein van Helsinki in het stadscentrum en verdwaal in de historische Vanha Kauppahalli, met zijn unieke geschiedenis. Bezoek de Shipwreckinen met een uniek thema. Je komt ook langs Helsinki's Design Museum met zijn unieke tentoonstellingen. Bewonder de Sint-Janskerk, de grootste stenen kerk in Finland. Zie, wandel en ontspan Old Church Park in het stadscentrum, terwijl het Three Smiths Statue (waar de tour eindigt) de kers op de taart van deze unieke tour zal zijn. Download de app ''World City Trail'' uit de winkel. U ontvangt een seriële sleutel via sms, app en e-mail om in te loggen. Start dan je tour en geniet!

Hoogtepunten van Helsinki Zelfgeleide speurtocht en stadstour

6. Hoogtepunten van Helsinki Zelfgeleide speurtocht en stadstour

Los raadsels op en vind aanwijzingen tijdens een zelfgeleide speurtocht en wandeltocht door Helsinki. Download de app op je telefoon en verken Helsinki in je eigen tempo. Zie Ateneum, Marktplein, St. John's Church en meer. Na het downloaden van de tour-app op je mobiele apparaat (instructies ontvangen via e-mail na boeking), gebruik je gewoon de app en geïntegreerde kaarten om je weg te vinden naar 10 attracties in Helsinki. U kunt er op elk moment voor kiezen om de activiteit te starten. Zodra je begint, los je bij elke attractie een locatiegebaseerd raadsel op en ontgrendel je de volgende locatie die je moet bezoeken. Werk als een team en gebruik logica, verbeeldingskracht, observatie en probleemoplossing om je een weg te banen door de stad. De app bevat ook feiten en informatie over elke locatie waar je stopt, zodat je aan het einde van je avontuur dicht bij een local bent. Tijdens je ontdekkingstocht kun je op elk moment stoppen voor een kopje koffie, lunch of een pauze. Begin je tour bij het imposante Finse Nationale Theater, met zijn uitstekende akoestiek! Bezoek het Ateneum met zijn unieke tentoonstellingen en verken de kathedraal van Helsinki met zijn prachtige witte gevel. Maak een foto op het marktplein van Helsinki in het stadscentrum en verdwaal in de historische Vanha Kauppahalli, met zijn unieke geschiedenis. Bezoek de Shipwreckinen met een uniek thema. Je komt ook langs Helsinki's Design Museum met zijn unieke tentoonstellingen. Bewonder de Sint-Janskerk, de grootste stenen kerk in Finland. Zie, wandel en ontspan Old Church Park in het stadscentrum, terwijl het Three Smiths Statue de kers op de taart van deze unieke tour zal zijn.

Helsinki: stadstour van een halve dag

7. Helsinki: stadstour van een halve dag

Begin je wandeltocht vanaf het Stationsplein, direct naast één van de mooiste romantische gebouwen van Helsinki, het Nationale Theater. Van daaruit vervolg je je wandeling door het centrum van Helsinki en neem je de sfeer van de levendige straten in je op, de meeste gebouwen zijn uit het einde van de 19e en begin van de 20e eeuw. Wandel daarna door de belangrijkste winkelstraat, Aleksanterinkatu, naar het belangrijkste plein van de stad, het Senaatsplein. Op het centrale punt van het plein staat de magnifieke kathedraal van Helsinki, gebouwd in 1852 toen Finland deel uitmaakte van het Russische rijk. Pauzeer bij de nabijgelegen zetel van de Finse regering en het hoofdgebouw van de universiteit van Helsinki. Vervolg je weg naar het schiereiland Katajanokka en pauzeer bij de Uspenskii-kathedraal, een prachtige orthodoxe kathedraal bovenop een heuvel. Loop de heuvel op naar het terras van de kathedraal voor een mooi uitzicht over Helsinki. Verken het marktplein (Kauppatori), waar je souvenirs kunt vinden en lokale specialiteiten kunt proeven. Loop vervolgens langs het Esplanade Park en de hoofdstraat van Helsinki, Mannerheimintie, voordat je pauzeert bij het parlementsgebouw, het Nationaal Museum en de Finlandia Hall, een concert- en congreshal ontworpen door de beroemde Finse architect Alvar Aalto. Na een wandeling door het district Töölö, bezoek je de unieke rotskerk, uitgehouwen in een rotsachtige heuvel en daarna maak je een kort ritje met de stadsbus naar het park en het monument gewijd aan de beroemdste Finse componist, Jean Sibelius. Sluit de rondleiding af op het indrukwekkende, met graniet beklede Centrale treinstation, waar dagelijks bijna een kwart miljoen reizigers passeren. Deze privéwandeltocht is flexibel met de ophaallocaties, starttijd en de route. Spreek het voor jou meest geschikte tijdstip af en ontmoet je gids bij de haven, het treinstation of een hotel.

Helsinki Shore Excursion: City Sightseeing en Suomenlinna

8. Helsinki Shore Excursion: City Sightseeing en Suomenlinna

Ontdek Helsinki en bezoek enkele van de beroemdste locaties met uw professionele gids. Je tour begint met een pick-up van je keuze aan ontmoetingspunten in de haven van Helsinki. Dan is het tijd om op pad te gaan om enkele van de belangrijkste culturele bezienswaardigheden en historische monumenten van de stad te ontdekken. Bekijk het Olympisch Stadion en het Sibelius-monument, volg Esplanade Park en bezoek het marktplein en de oude markthal. Voltooi je culturele tour door de Uspenski orthodoxe kathedraal en het Senaatsplein te zien. Je professionele gids deelt de verhalen van de stad onderweg, met veel tussenstops voor foto's. Ga vervolgens vanaf het marktplein van Helsinki verder met de veerboot naar Suomenlinna, die op de werelderfgoedlijst van UNESCO staat. Het is een van 's werelds grootste zeefortuinen dat zich uitstrekt over een reeks van zes kleine eilanden. Tijdens uw wandeling ontdekt u de bewogen geschiedenis van de site en ziet u enkele van de belangrijkste bezienswaardigheden van Suomenlinna, zoals de Koningspoort, de steigerkazerne, de grote binnenplaats en de Suomenlinna-kerk. Na je rondleiding word je teruggebracht naar het marktplein van Helsinki om je avontuur voort te zetten.

Helsinki: begeleide bezienswaardigheden met vrije tijd

9. Helsinki: begeleide bezienswaardigheden met vrije tijd

Voorafgaand aan uw sightseeingtour wordt u op een vooraf afgesproken tijdstip opgehaald bij uw haven. Vanaf hier wordt u met een busje met airconditioning naar de belangrijkste bezienswaardigheden van Helsinki gebracht. Hierna stopt je tour bij het Sibelius-monument, dat is opgedragen aan de Finse componist Jean Sibelius. De volgende attractie is Temppeliaukio/Rock Church, die eigenlijk in massief gesteente is gebouwd. Daarna heeft u de gouden kans om de Uspenski-orthodoxe kathedraal, het Senaatsplein, de kathedraal van Helsinki, het marktplein, de oude markthal en het Esplanade-park te verkennen. Na je rondleiding van 3 uur, eindigt je tour op het marktplein van Helsinki, waar je met je familie, vrienden of alleen kunt genieten van het lokale marktvoedsel, kleine winkeltjes en caféwinkels in de stad. U kunt zelf kiezen wanneer u op eigen gelegenheid teruggaat naar de haven, waarbij taxi's en openbaar vervoer dit gemakkelijk vergemakkelijken.

Helsinki: Sightseeing Tour met Seurasaari Openluchtmuseum

10. Helsinki: Sightseeing Tour met Seurasaari Openluchtmuseum

Uw 5-uur durende rondleiding begint rond 10:00 uur, nadat u bent opgehaald bij het door u aangewezen hotelbijeenkomstpunt in Helsinki. De lokaal ontworpen ontmoetingsplekken liggen dicht bij de vele centraal gelegen hotels en appartementen in de stad. U zult eerst verwonderen over de culturele bezienswaardigheden en historische monumenten van de stad, waaronder het Olympisch Stadion, het Sibelius-monument, Esplanade Park, het marktplein, de Uspenski Orthoodox-kathedraal en het Senaatsplein. Tijdens het verkennen van deze gebieden, leert u ook over de Finse geschiedenis, cultuur en traditie. Na je stadstour ga je verder naar het openluchtmuseum van Seurasaari voor een rondleiding over het eiland. U begint met een lunchpauze op het eiland Seurasaari, waar in 1890 een restaurant werd gebouwd naast een café dat 18 verschillende smaken ijs serveert. Het openluchtmuseum is bezaaid met houten gebouwen, die ooit toebehoorden aan boeren en dorpelingen uit heel Finland. Terwijl je de landelijke dorpen verkent, krijg je een fascinerend inzicht in het traditionele Finse leven, de cultuur en het erfgoed. Na je rondleiding wordt je teruggezet op het ontmoetingspunt van je reis.

Sitemap Marktplein

Wil je alle activiteiten in Marktplein ontdekken? Klik hier voor de volledige lijst.