Kies data

Markthal, Rotterdam

Markthal, Rotterdam: tours & activiteiten die je niet wilt missen

Vanuit Amsterdam: dagtrip Rotterdam, Delft & Den Haag

1. Vanuit Amsterdam: dagtrip Rotterdam, Delft & Den Haag

Zie het beste van Nederland tijdens een dagtour met een bezoek aan Rotterdam en de oude haven met zijn charmante gele huizen. Maak een riviercruise, bezoek de markt, stop in Delft en maak een rondrit door Den Haag. Begin je tour met een rit naar Rotterdam, beroemd om haar moderne architectuur.Rijd tijdens de stadstour langs de oevers van de Maas, naar de oude haven en de opvallende gele kubuswoningen. Begin aan een geweldige riviercruise van 1 uur en bezoek vervolgens de beroemde voedselmarkt. Ga verder naar Delft voor de lunch (niet inbegrepen) en een bezoek aan de Koninklijke Delftse Fabriek, de laatst overgebleven Nederlandse keramiekfabriek uit de 17e eeuw. Ga mee op een stadstour door Den Haag, waar je het Binnenhof zult zien, Paleis Noordeinde en het Vredespaleis. Voordat je weer terugkeert naar Amsterdam bezoek je ook nog Madurodam.

Rotterdam Highlights: fietstocht van 2,5 uur

2. Rotterdam Highlights: fietstocht van 2,5 uur

Beleef Rotterdam zoals de lokale bewoner, namelijk al fietsend door deze fietsvriendelijke stad. Ga met een enthousiaste gids op pad en verken de historische en nieuwe bezienswaardigheden van Rotterdam, kom alles te weten over de stad en ontdek waarom ze zo uniek is. Deze tour is beschikbaar als groepstour en als privétour. Alle fietstochten starten vanaf het bijzondere nieuwe Rotterdam Centraal Station dat opgeleverd werd in 2014 na een renovatie van 10 jaar. Je bekijkt het indrukwekkende Stadhuis en de verrassende nieuwe Markthal. Ga naar het gebied Kop van Zuid aan de zuidoever van de Nieuwe Maas. Bekijk de nieuwe ontwikkelingen in het gebied van de oude poort en zie de bezienswaardigheden zoals het Hotel New York in het voormalige hoofdkwartier van Holland America. Je bewondert de Erasmusbrug die het noordelijke en zuidelijke deel van de stad met elkaar verbindt en fietst door 2 mooie parken. Neem een pauze bij één van de belangrijke musea van de stad. Pauzeer voor een koffie bij een unieke locatie. Kom meer te weten over de stad beter terwijl je een aangename fietstocht maakt.

Rotterdam: architecturale rondwandeling

3. Rotterdam: architecturale rondwandeling

Tijdens deze beknopte en informatieve rondwandeling van 2 uur laat je gids je de belangrijkste architectonische hoogstandjes van Rotterdam zien. Ga, van het nieuwe Centraal Station, naar kenmerkende gebouwen, zoals de Lijnbaan, het Timmerhuis en de Markthal. Je gids laat je aspecten van het dagelijkse leven zien en vertelt je ook over de geschiedenis van de stad. Bijna elk gebouw en elke straathoek waar je langs komt heeft wel een eigen verhaal. Je maakt ook kennis met de omgeving van de rivier, waar je nieuwe ontwikkelingen aan de zuidelijke oever kunt zien en komt tot slot aan bij de Erasmusbrug, dat symbool staat voor het moderne Rotterdam.

Rotterdam: grootse rondwandeling van 2 uur

4. Rotterdam: grootse rondwandeling van 2 uur

Tref je gids bij de spectaculaire nieuwe ingang van het recentelijk gebouwde Centraal Station van Rotterdam. Tijdens deze rondwandeling van 2 uur maak je kennis met de geschiedenis en het karakter van de havenstad en de volgorde van de naoorlogse wederopbouw. Geniet van een wandeling door het stadscentrum en bezoek de architecturale kenmerken en nationale monumenten, zoals het Groothandelsgebouw, het winkelgebied rond de Lijnbaan, het neoklassieke stadhuis en het moderne Timmerhuis. Krijg in de prachtige nieuwe Markthal een pauze van 10 minuten. Vervolg hierna je wandeling langs de rivier de Maas, met een prachtig uitzicht op de nieuwe wijk aan de zuidelijke oever Kop van Zuid. De rondleiding eindigt bij de Erasmusbrug – het symbool van modern Rotterdam.

Amsterdam: excursie met gids naar Rotterdam, Delft, Den Haag

5. Amsterdam: excursie met gids naar Rotterdam, Delft, Den Haag

Je excursie begint in Amsterdam. Je gaat aan boord van de bus en rijdt naar Rotterdam. Rotterdam is de tweede grootste stad in Nederland en staat bekent om zijn architectuur en de commerciële haven. Na een korte rondleiding door de stad ga je naar Spido. Hier ga je op een boottocht van 1 uur en 15 minuten. Dat is de beste manier om een van 's werelds grootste havens te zien. Je zult de imposante skyline van Rotterdam zien, geavanceerde architectuur, havens, werven en dokken. Na de boottocht door de haven ga je door met je rondleiding door de stad, waarbij je langs de beroemde Markthal en Kubuswoningen komt.  De volgende halte is de pittoreske stad Delft, de geboorteplaats en de laatste rustplaats van de Nederlandse meester Johannes Vermeer. De stad staat bekend als de Prinsenstad, omdat talloze leden van de Nederlandse Koninklijke familie hier al eeuwenlang zijn begraven. Je krijgt vrije tijd om te lunchen en de mooie grachten in het historische centrum te verkennen. Delft ligt vol met historische monumenten zoals de Oude Kerk, de Nieuwe Kerk en het Stadhuis. Je bezoekt ook De Delftse Pauw, een fabriek gespecialiseerd in handgemaakt Delfts blauw aardewerk, het meest begeerde porselein sinds de 17e eeuw.  Daarna ga je voor een stadsrondleiding naar Den Haag. De Nederlandse regering en het Koningshuis zijn hier gevestigd, en het is de derde grootste stad van het land. Den Haag is de locatie van de meeste buitenlandse ambassades in Nederland en 150 internationale organisaties, waaronder het Internationaal Gerechtshof en het Internationaal Strafhof. In Den Haag vind je ook het Vredespaleis, enkele Koninklijke gebouwen, het Mauritshuis (met werken van onder andere Vermeer, Rembrandt en Andy Warhol), en het Binnenhof (waar het Nederlandse Parlement zetelt).  Voordat je teruggaat naar Amsterdam ga je eerst nog naar het nabijgelegen Madurodam, een openluchtpark met miniatuurreplica's van de beroemdste plekken in Nederland. Je ziet het Rijksmuseum, het Binnenhof, Amsterdam Airport Schiphol, de Haven van Rotterdam, traditionele Nederlandse grachtenpanden, de hogesnelheidslijn Thalys, de Erasmusbrug en windmolens op een schaal van 1:25. In de late namiddag word je terug naar Amsterdam gebracht.

Amsterdam: Spaanstalige tour naar Rotterdam en Den Haag

6. Amsterdam: Spaanstalige tour naar Rotterdam en Den Haag

Verlaat Amsterdam per bus en verken de zetel van de macht in Nederland in de elegante stad Den Haag, met hoogtepunten als het Koninklijk Paleis Noordeinde en de regeringsgebouwen van het Binnenhof. Ga verder naar het Mauritshuis, een museum waar werken van Rembrandt en Vermeer te zien zijn. Bezoek dan het hoofdkwartier van het Internationaal Gerechtshof in het Vredespaleis. Daarna reis je naar Rotterdam, bekend om de innovatieve architectuur. Bij aankomst zie je De Verwoeste Stad, een beeld van Ossip Zadkine, gemaakt om te reflecteren op de verwoesting van de stad tijdens de Tweede Wereldoorlog. Zie het enige nog overeind staande middeleeuwse gebouw van de stad, bewonder de interessante kubuswoningen door Piet Blom en bezoek de oude haven. Bewonder al het eten dat tentoongespreid wordt in de historische Markthal en wandel langs de oevers van de Maas voor een panoramisch uitzicht op de wolkenkrabbers van de stad. Je hebt in Rotterdam wat vrije tijd voor een lunch, en keert daarna terug naar Amsterdam.

Rotterdam: De Rotterdam, Kubuswoningen, Watertaxi & Markthal

7. Rotterdam: De Rotterdam, Kubuswoningen, Watertaxi & Markthal

Ga mee met een enthousiaste gids, die je alles kan vertellen over de plekken die je bezoekt en hun unieke achtergrondverhalen. De tour begint in Katendrecht, vanwaar je Fenix 1 en Delipleinverkent. Loop dan over de Wilhelminapier, waar je het uitzicht op de skyline van de stad kunt bewonderen. Steek de rivier over met een watertaxi, waarbij je onder de Erasmusbrug doorvaart. De watertaxi brengt je naar de Oude Haven, waar de wandeltour van start gaat op de plek waar Rotterdam is ontstaan. Bezoek het dak van Het Witte Huis, de oudste wolkenkrabber ter wereld, en bewonder het geweldige 360-gradenuitzicht over de stad. Bekijk vervolgens de beroemde Kubuswoningen, voordat je de Markthal bezoekt. Daar vertelt de gids je van alles over de archeologische vondsten die op deze plek gedaan zijn. Ervaar de verhoogde loopbrug met het beste uitzicht op het kunstige plafond, zie de Hoorn des Overvloeds en beleef een 'meet & taste' met een ondernemer die je op iets lekkers trakteert.

Rotterdam: Segway-tour van 75 minuten

8. Rotterdam: Segway-tour van 75 minuten

Ontdek het beste van Rotterdam tijdens een Segway-tour met gids. Navigeer door de charmante straten van het Scheepvaartkwartier en geniet van verhelderend commentaar van je lokale gids. Voordat de tocht begint, word je voorzien van de nodige uitrusting en krijg je een snelle veiligheidsbriefing over het gebruik van de voertuigen. Na ongeveer 15 minuten begint de ontdekkingsreis. Begin bij het monumentale park bij de Euromast. Hier kun je wennen aan het rijden op de Segway en de schoonheid van het park bewonderen. Daarna glij je verder naar het Scheepvaartkwartier om de oude gebouwen van de wijk te bewonderen. Ga vanuit het Scheepvaartkwartier naar het centrum van Rotterdam en rijd over de iconische Erasmusbrug terwijl je de contrasten tussen de oude gebouwen en moderne architectuur kunt zien.

Rotterdam: fietstocht langs hoogtepunten in kleine groep

9. Rotterdam: fietstocht langs hoogtepunten in kleine groep

Beleef Rotterdam tijdens een fietstocht in een kleine groep (maximaal 12 personen) en ontdek de vele bezienswaardigheden van Rotterdam. De meest plekken zijn lastig te ontdekken in je eentje. Profiteer daarom van een Nederlandse fietstocht met een lokale gids. Beleef Rotterdam zoals een echte Rotterdammer! Nadat je je gids ontmoet, kies je een fiets en begint de 2,5-uur durende fietstocht door Rotterdam.  Deze actieve en informatieve rondleiding is echt een avontuur en neemt je mee door de verschillende delen van de stad. Je bekijkt alle bezienswaardigheden en een aantal verborgen schatten van Rotterdam. Luister naar interessante verhalen en feiten over de geschiedenis en de cultuur van Rotterdam, ontdek de moderne architectuur van de stad en voel de wind door je haren terwijl je door de stad fietst. Restaurants, café's en winkels worden natuurlijk ook bekeken: deze tocht biedt veel inspiratie voor als je langer in Rotterdam verblijft. Alle vragen die je hebt worden tijdens de tocht met plezier beantwoord. Een lokale, enthousiaste gids met een oprechte liefde voor de stad geeft je alle insidersinformatie over de Maasstad. Maak er dus gebruik van!

Rotterdam: wandeltocht en havenvaart

10. Rotterdam: wandeltocht en havenvaart

Jouw ochtend of middag start in Rotterdam bij je hotel, bij een (rivier)cruiseboot of, indien je ergens anders vandaan komt, bij het treinstation. Ga op een ontspannen tempo op pad, zodat je echt alles ziet en alles te weten komt over deze stad. Volg een 3-uur durende privé-wandeltour door het prachtige centrum van Rotterdam en ontdek hoe Wereld Oorlog II de stad verwoestte en een intensieve heropbouw ervoor gezorgd heeft dat Rotterdam een van de meest uitdagende architectonische voorbeelden is van Nederland. Bekijk één van de meest fascinerende, na-oorlogse projecten in Rotterdam, de bijzondere kubushuizen van de beroemde architect Blom. Blom ziet zijn ontwerpen als abstracte bomen en het 38 tellende cubuscomplex is een stedelijk bos; zijn bijzondere benadering is één van de hoogtepunten van deze rondleiding. Vervolg jouw wandeling door Rotterdam naar de oude haven en wandel door het centrale shopgebied. Een deel van het shopgebied is onder grond en wordt ook wel de 'koopgoot' genoemd. Bekijk een aantal historische gebouwen die de oorlog overleefd hebben: het postkantoor, de stadshal en de Sint-Laurenskerk. Een ander hoogtepunt is de indrukwekkende markthal, die de eerste overdekte markt van Nederland was. Het is een plek waar goed eten en een unieke behuizing harmonisch met elkaar verbonden zijn in een spectaculaire boog. Deze iconische versmarkt is op 1 oktober 2014 voor het eerst geopend na vijf jaar bouwen. Ontdek zelf waarom Rotterdam uitgeroepen werd door Lonely Planet in 2015 als één van de mustsee plaatsen ter wereld. Na een aantal uren gewandeld te hebben is het tijd om te ontspannen tijdens een 75-minuten durende rondvaart door de bijzondere Rotterdamse haven.

  • Rondleidingen
  • Privétours
  • Dagtochten
  • Andere belevenissen
  • Combi-aanbiedingen
27 activiteiten gevonden
Ordenen op:
Pagina 1 van 2

Overzicht activiteiten in Markthal, Rotterdam

Wil je alle activiteiten in Markthal, Rotterdam ontdekken? Klik hier voor de volledige lijst.

Wat anderen zeggen over Markthal, Rotterdam

Gemiddelde beoordeling

4.5 / 5

gebaseerd op 1.381 beoordelingen

Hele leuke fietstocht met een zeer enthousiaste gids (Tamara) die echt ontzettend veel weet van de stad en je leuke tips geeft. Echt een aanrader!!

Het was een zeer leuke ervaring om langs een heleboel markante gebouwen te fietsen en daarover interessante verhalen te horen

Topochtendje! Lekker fietsen door een bijzondere stad met een goede gids; aanrader!

Goede uitleg . genoeg tijd om te leren de segway te bedienen.

Hele goede gids die veel te vertellen had over de stad