Belevingen in
Marktplein

Voer je reisdata in om beschikbare activiteiten te vinden

Marktplein: De beste tours & activiteiten die u niet wilt missen

Helsinki: wandeltocht met kleine groepen met gids voor stadsplanners

1. Helsinki: wandeltocht met kleine groepen met gids voor stadsplanners

Maak kennis met het centrum van Helsinki als een local tijdens een wandeltocht met kleine groepen met een stadsplanner. Geniet van de bezienswaardigheden, cultuur en geschiedenis met je promovendus en professionele stadsplannersgids die de stad door en door kent. Stel al uw vragen. Ontdek weetjes uit het verleden van Helsinki, van de pest in de middeleeuwen tot het verblijf van Lenin in de 20e eeuw. Ontdek tijdens je tocht door het stadscentrum van Helsinki waarom Helsinkians picknicken bij graven, welk beeld het meest wordt gediscrimineerd door meeuwen en waarom er een orthodoxe kathedraal in de stad bestaat. Bezoek veel van de belangrijkste bezienswaardigheden van Helsinki, met een typische reisroute (afhankelijk van het weer, de feestdagen en evenementen), waaronder: Senaatsplein, Marktplein, Uspenski-kathedraal, Kathedraal van Helsinki, Nationale Bibliotheek van Finland, het presidentieel paleis, Allas Sea Pool, Esplanadi Park , Kappeli, Old Church Park, het Centraal Station, Oodi, Lasipalatsi, Kamppi Chapel en Amos Rex.

...
Helsinki: zelfgeleide speurtocht

2. Helsinki: zelfgeleide speurtocht

Los raadsels op en vind aanwijzingen tijdens een zelfgeleide speurtocht door Helsinki. Download de app op je telefoon en verken Helsinki in je eigen tempo. Gebruik de app en geïntegreerde kaarten om je weg te vinden naar 10 attracties in Helsinki. Los bij elke attractie een locatiegebaseerd raadsel op en ontgrendel de volgende locatie die je moet bezoeken. De app bevat feiten en informatie over elke locatie waar u stopt. Werk als een team en gebruik logica, verbeeldingskracht, observatie en probleemoplossing om je een weg door de stad te banen. Onderweg kun je op elk moment stoppen voor een kopje koffie, lunch of een pauze.

...
Rondleiding door Helsinki

3. Rondleiding door Helsinki

Ontmoet je deskundige lokale gids in de kathedraal van Helsinki en sluit je aan bij je kleine groepswandeling om de hoofdstad van Finland te ontdekken.   Luister terwijl je gids intieme kennis van de stad deelt en arriveer op het Senaatsplein, een belangrijke plek gehuld in historisch erfgoed. Passeer de uitbundige kathedraal van Helsinki, bewonder de klassieke gevels van de Rotskerk en de Finlandia-hal voordat je geniet van de felgekleurde huizen van de wijk Mannerheim, een schilderachtige wijk aan de gracht. Hoor over de gevarieerde architectuur, een levendige cafécultuur en een overvloed aan pittoreske natuurlijke geneugten. Ga dan verder door het groene Esplanade Park tussen luxe huizen en cafés in neorenaissancestijl. Poseer voor foto's naast het marktplein en speur het landschap af naar het presidentiële paleis. Duik dan in de levendige sfeer van de voedselmarkt in Helsinki. Blader door verleidelijke eetstalletjes op het marktplein en bewonder het prachtige architecturale aanbod, waaronder mooie voorbeelden van modernisme, functionalisme en art nouveau. Sluit je tour af op de markt en neem afscheid van je gids en groep.

...
Helsinki: stadstour van een halve dag

4. Helsinki: stadstour van een halve dag

Begin je wandeltocht vanaf het Stationsplein, direct naast één van de mooiste romantische gebouwen van Helsinki, het Nationale Theater. Van daaruit vervolg je je wandeling door het centrum van Helsinki en neem je de sfeer van de levendige straten in je op, de meeste gebouwen zijn uit het einde van de 19e en begin van de 20e eeuw. Wandel daarna door de belangrijkste winkelstraat, Aleksanterinkatu, naar het belangrijkste plein van de stad, het Senaatsplein. Op het centrale punt van het plein staat de magnifieke kathedraal van Helsinki, gebouwd in 1852 toen Finland deel uitmaakte van het Russische rijk. Pauzeer bij de nabijgelegen zetel van de Finse regering en het hoofdgebouw van de universiteit van Helsinki. Vervolg je weg naar het schiereiland Katajanokka en pauzeer bij de Uspenskii-kathedraal, een prachtige orthodoxe kathedraal bovenop een heuvel. Loop de heuvel op naar het terras van de kathedraal voor een mooi uitzicht over Helsinki. Verken het marktplein (Kauppatori), waar je souvenirs kunt vinden en lokale specialiteiten kunt proeven. Loop vervolgens langs het Esplanade Park en de hoofdstraat van Helsinki, Mannerheimintie, voordat je pauzeert bij het parlementsgebouw, het Nationaal Museum en de Finlandia Hall, een concert- en congreshal ontworpen door de beroemde Finse architect Alvar Aalto. Na een wandeling door het district Töölö, bezoek je de unieke rotskerk, uitgehouwen in een rotsachtige heuvel en daarna maak je een kort ritje met de stadsbus naar het park en het monument gewijd aan de beroemdste Finse componist, Jean Sibelius. Sluit de rondleiding af op het indrukwekkende, met graniet beklede Centrale treinstation, waar dagelijks bijna een kwart miljoen reizigers passeren. Deze privéwandeltocht is flexibel met de ophaallocaties, starttijd en de route. Spreek het voor jou meest geschikte tijdstip af en ontmoet je gids bij de haven, het treinstation of een hotel.

...
Helsinki: 3 uur durende kustexcursie met kleine groepswandeling

5. Helsinki: 3 uur durende kustexcursie met kleine groepswandeling

Welkom in Helsinki. Geniet van de ultieme wandeltocht in deze stad voor passagiers van cruiseschepen. Ontmoet uw gids en kleine groepsreis (maximaal 12 personen) direct bij het dok en begin Helsinki te ontdekken met een gespecialiseerde lokale gids. Luister terwijl je gids intieme kennis van de stad deelt en aankomt op het Senaatsplein, een belangrijke site gehuld in historisch erfgoed. Passeer de uitbundige kathedraal van Helsinki en neem vervolgens de charme van lokale Finnen in hun alledaagse hoogtijdagen in u op. Bewonder de klassieke gevels van de Rock Church en de Finlandia Hall voordat je geniet van de felgekleurde huizen van de wijk Mannerheim, een schilderachtige wijk aan de gracht. Luister naar verhalen over gevarieerde architectuur, een levendige cafécultuur en een overvloed aan pittoreske natuurlijke geneugten en ga dan verder door het groene Esplanade Park tussen luxe huizen en cafés in neorenaissancestijl. Poseer voor foto's naast het marktplein en doorzoek het landschap naar het presidentieel paleis en duik vervolgens in de levendige sfeer van de voedselmarkt in Helsinki. Sluit uw tour op de markt af als u de tijd heeft en geniet van lokaal eten of sluit u aan bij uw gids om u op tijd voor het vertrek van uw schip bij het dok achter te laten. Alle details worden verzorgd.

...
Helsinki: City Tour en Winterworld Shore Excursion

6. Helsinki: City Tour en Winterworld Shore Excursion

Ervaar het beste wat Helsinki te bieden heeft met deze fantastische stadstour en unieke Winterworld-excursie. Ontdek Helsinki en bezoek enkele van de beroemdste locaties met uw professionele gids. Je tour begint met een pick-up van je keuze aan ontmoetingspunten in de haven van Helsinki. Dan is het tijd om op pad te gaan om enkele van de belangrijkste culturele bezienswaardigheden en historische monumenten van de stad te ontdekken. Bekijk het Olympisch Stadion en het Sibelius-monument, volg Esplanade Park en bezoek de Grote Markt en de Grote Markt. Voltooi je culturele tour door de Uspenski-orthodoxe kathedraal en het Senaatsplein te zien. Na je rondleiding door Helsinki, bezoek je een uniek overdekt winterwonderlandpark met 's werelds enige iglo-hotel dat het hele jaar door geopend is, een enorme ijsbar, een restaurant en husky-sleetochten. Ervaar hoe het is om midden in een Finse winter te zijn. De temperatuur binnenin is -3 tot 5 graden Celsius - maar maak je geen zorgen, warme kleding is aanwezig! Na een opwindende dag, leun achterover en ontspan terwijl je terug naar de haven wordt overgebracht.

...
Helsinki Shore Excursion: City Sightseeing en Suomenlinna

7. Helsinki Shore Excursion: City Sightseeing en Suomenlinna

Ontdek Helsinki en bezoek enkele van de beroemdste locaties met uw professionele gids. Je tour begint met een pick-up van je keuze aan ontmoetingspunten in de haven van Helsinki. Dan is het tijd om op pad te gaan om enkele van de belangrijkste culturele bezienswaardigheden en historische monumenten van de stad te ontdekken. Bekijk het Olympisch Stadion en het Sibelius-monument, volg Esplanade Park en bezoek het marktplein en de oude markthal. Voltooi je culturele tour door de Uspenski orthodoxe kathedraal en het Senaatsplein te zien. Je professionele gids deelt de verhalen van de stad onderweg, met veel tussenstops voor foto's. Ga vervolgens vanaf het marktplein van Helsinki verder met de veerboot naar Suomenlinna, die op de werelderfgoedlijst van UNESCO staat. Het is een van 's werelds grootste zeefortuinen dat zich uitstrekt over een reeks van zes kleine eilanden. Tijdens uw wandeling ontdekt u de bewogen geschiedenis van de site en ziet u enkele van de belangrijkste bezienswaardigheden van Suomenlinna, zoals de Koningspoort, de steigerkazerne, de grote binnenplaats en de Suomenlinna-kerk. Na je rondleiding word je teruggebracht naar het marktplein van Helsinki om je avontuur voort te zetten.

...
Helsinki/Porvoo: milieuvriendelijke groepsrondleiding

8. Helsinki/Porvoo: milieuvriendelijke groepsrondleiding

Bekijk de bezienswaardigheden in Helsinki met een tweedaagse tour door Helsinki en het charmante middeleeuwse stadje Porvoo. Vaar met de veerboot naar het winderige zeefort van Suomenlinna. Ontmoet je gids op het centraal station van Helsinki op de eerste dag van je tour. Volg je gids om de zuilen van de kathedraal van Helsinki, het Senaatsplein, de Uspenski-kathedraal en de rotskerk te zien. Reis met de tram naar de tuinen aan de kust van Sibelius Park, het Olympisch Stadion, het marktplein, de markthal en het Esplanadi-park. Neem een retourveerboot naar Suomenlinna om te genieten van een rondleiding door het zeefort van Finland. Op de tweede dag ontmoet je elkaar bij het busstation om een intercitybus naar Porvoo te nemen. Ontdek deze oude stad met hulp van je deskundige gids. Neem wat vrije tijd om rond te lopen. 's Middags neem je de intercitybus terug naar Helsinki.

...
Helsinki: begeleide wandeltocht door de stad

9. Helsinki: begeleide wandeltocht door de stad

Verken de schoonheid van Helsinki tijdens een begeleide wandeling. Bekijk de populairste bezienswaardigheden in Helsinki, zoals het Senaatsplein, de kathedraal van Helsinki en de Uspenski-kathedraal. Ontmoet je gids in het oudste gedeelte van het centrum van Helsinki op het neoklassieke Senaatsplein. Ga naar de imposante kathedraal van Helsinki en de torenhoge Uspenski-kathedraal. Ga verder naar bezienswaardigheden zoals de Oude Markthal en Esplanadi Park. Bewonder het prachtige standbeeld van Havis Amanda. Luister terwijl je gids een fascinerende context biedt voor alle bezienswaardigheden die je ziet.

...
Helsinki: Sightseeing Tour met Seurasaari Openluchtmuseum

10. Helsinki: Sightseeing Tour met Seurasaari Openluchtmuseum

Uw 5-uur durende rondleiding begint rond 10:00 uur, nadat u bent opgehaald bij het door u aangewezen hotelbijeenkomstpunt in Helsinki. De lokaal ontworpen ontmoetingsplekken liggen dicht bij de vele centraal gelegen hotels en appartementen in de stad. U zult eerst verwonderen over de culturele bezienswaardigheden en historische monumenten van de stad, waaronder het Olympisch Stadion, het Sibelius-monument, Esplanade Park, het marktplein, de Uspenski Orthoodox-kathedraal en het Senaatsplein. Tijdens het verkennen van deze gebieden, leert u ook over de Finse geschiedenis, cultuur en traditie. Na je stadstour ga je verder naar het openluchtmuseum van Seurasaari voor een rondleiding over het eiland. U begint met een lunchpauze op het eiland Seurasaari, waar in 1890 een restaurant werd gebouwd naast een café dat 18 verschillende smaken ijs serveert. Het openluchtmuseum is bezaaid met houten gebouwen, die ooit toebehoorden aan boeren en dorpelingen uit heel Finland. Terwijl je de landelijke dorpen verkent, krijg je een fascinerend inzicht in het traditionele Finse leven, de cultuur en het erfgoed. Na je rondleiding wordt je teruggezet op het ontmoetingspunt van je reis.

...

Sitemap Marktplein

Wil je alle activiteiten in Marktplein ontdekken? Klik hier voor de volledige lijst.