Kies data

Marktplein

Marktplein: tours & activiteiten die je niet wilt missen

Helsinki: ticket voor hop on, hop off-sightseeingbus

1. Helsinki: ticket voor hop on, hop off-sightseeingbus

Verken Helsinki op basis van je eigen interesses en planning met een ticket voor 24 of 48 uur voor de hop on, hop off-sightseeingbus met open dak. Rijd een rondje over de hele route in slechts 90 minuten om je in de stad te oriënteren of stap uit bij een van de haltes om de bezienswaardigheden die je het meest interesseren te verkennen. Kom langs het Sibeliusmonument en de imposante Rotskerk (Temppeliaukio-kerk). Stap uit bij de vlooienmarkt of het marktplein en zie de gebouwen die gebouwd zijn voor de Olympische Zomerspelen van 1952, waaronder het Olympisch Stadion. Het ticket dat tegen de volledige prijs wordt aangeschaft, biedt korting bij deelnemende partners, waaronder café's, restaurants en winkels. Er is gratis wifi beschikbaar aan boord van de bus zodat je de vrienden en familie die thuis achterblijven op de hoogte kunt houden en jaloers kunt maken met updates over je ervaring. Bij slecht weer kan het dak van de bus snel weer dichtgemaakt worden om je tegen de regen te beschermen. Er worden ook gratis regenponcho's aangeboden. Je kunt bij elke halte op de route aan je tour beginnen. Voeg ook een optionele boottocht vanaf de Cruise Terminal toe en krijg een ander perspectief op de stad vanaf het water. Hop on, hop off-bushaltes: 1. Senate-plein/Helsinki City Museum 2. Olympia Terminal (Silja-lijn)/Mannerheim Museum 3. Cafe Ursula/Kaivopuisto Park 4. Compass Square 5. Eira 6. Hernesaari Cruise Terminal (deze halte is alleen op bepaalde cruise-dagen in gebruik) 7. Löyly 8. Rommelmarkt, Bulevardi en Sinebrychoff Art Museum 9. Zweeds Theater, Design Museum en Museum voor Finse Architectuur 10. Marktplein (vertrekpunt voor de mooie grachtenroute) 11. Kiasma, Helsinki Art Museum, Amos Rex en Centraal Treinstation 12. Temppeliaukio-kerk (Rotskerk) 13. Sibeliusmonument 14. Olympisch Stadion  15. Nationale Opera/Linnanmäki/Töölönlahti Bay 16. Nationaal Museum, Parlementsgebouw en Muziekcentrum Helsinki 17. Kunstmuseum Ateneum, Centraal Station 18. Botanische tuin

Helsinki: Private City Highlights Tour met transfer

2. Helsinki: Private City Highlights Tour met transfer

Voel de unieke sfeer van een Scandinavische stad met een inzichtelijke privétour door Helsinki. Dompel jezelf onder in de levensstijl van 's werelds gelukkigste land terwijl je de populairste buurten van de stad ontdekt. Leer meer over de lokale geschiedenis en cultuur door de belangrijkste bezienswaardigheden te verkennen. Laat je ophalen bij de haven of luchthaven en ga op ontdekkingstocht met een privégids. Geniet van voorzieningen aan boord, zoals mineraalwater en gratis WiFi. Rijd door de modieuze wijken Ullanlinna, Eira en Kaivopuisto om prachtige art nouveau-structuren te zien. Verken prachtige oevers met een prachtig uitzicht op de Finse Golf. Ontdek Sibelius Park, een orthodoxe en joodse begraafplaats, de Uspenski-kathedraal en de kathedraal van Helsinki. Loop rond Esplanade Park in het hart van de stad en bewonder de oceaan vanuit de sauna en het restaurant van Löyly. Neem een pauze om te zwemmen in het koele oceaanwater en bekijk vervolgens de innovatieve Odi-bibliotheek en het interactieve centrum. Vraag je gids om de route aan te passen als er een plaats is die je graag wilt zien, en laat je dan afzetten bij het startpunt of de door jou gekozen locatie.

Helsinki: begeleide stadswandeling met hoogtepunten

3. Helsinki: begeleide stadswandeling met hoogtepunten

Begin aan een rondleiding door de Finse hoofdstad Helsinki en zie hoe het dagelijkse leven zich ontvouwt met verhalen en geschiedenis van je gids. Bezoek de hoogtepunten van de stad, van het bruisende marktplein waar de lokale bevolking hun boodschappen haalt tot de kolossale Centrale Bibliotheek Oodi. Begin op het iconische Senaatsplein en bewonder de Lutherse kathedraal. Bekijk vanaf het plein de universiteit van Helsinki en de oude senaat en ontdek de betekenis achter het standbeeld van de Russische tsaar. Stel tijdens je wandeling je gids gerust al je vragen over de hoofdstad. Volg vervolgens je gids naar de haven en bewonder de Uspenski-orthodoxe kathedraal. Ga verder naar Market Square en leer meer over de Finse gastronomie. Hier krijg je tips over waar je kunt eten en drinken na de tour. Als je geluk hebt, zie je misschien de lokale bevolking zwemmen en ontspannen in de Oostzee. Baan je een weg naar Havis Amanda en leer over de betekenis van dit standbeeld voor velen in de stad. Stop bij het pittoreske Esplanade Park en zie de man waar de meeuwen het meest van houden. Nadat je de Esplanade bent gepasseerd, loop je door de bruisende Aleksanterinkatu-straat van Helsinki en ontdek je het "eenhoornblok". Bekijk aan het einde van de Aleksanterinkatu-straat het standbeeld van Three Smiths, dat werd beschadigd tijdens de bombardementen van de Tweede Wereldoorlog. Luister naar verhalen over deze gecompliceerde periode in de geschiedenis van Finland en de impact die tot op de dag van vandaag voortduurt. Stop bij het centraal station van Helsinki voordat je bij de laatste halte van de tour komt, de nieuwe centrale bibliotheek Oodi. Bekijk bij aankomst het Finse parlement, het muziekcentrum en het Kiasma Contemporary Art Museum. Volg een kleine rondleiding door de bibliotheek en bewonder de unieke architectuur voordat je de rondleiding afrondt.

Helsinki: avondrondvaart door de archipel

4. Helsinki: avondrondvaart door de archipel

De rondvaartcruise combineert natuur, historische bezienswaardigheden en Finse gerechten en reist door de uitgestrekte eilandengroep van Helsinki. De boot vaart langs UNESCO's fort Suomenlinna terwijl u over de waterwegen vaart en lokale gerechten proeft. Na vertrek vanaf het marktplein in het stadscentrum, gaat de cruise richting de historische delen van Helsinki en vervolgt u langs de kust van de hoofdstad naar naburige eilanden. De reis laat je het stedelijke landschap contrasteren met de wildernis van meer dan 300 eilanden en 130 km kustlijn. Deze cruise is een kans om verder te gaan dan het stadscentrum en de ingewikkelde archipel van eilanden en natuurreservaten te ontdekken. Een fragment van de Finse levensstijl aan zee, de eilandbuurten hebben zomerhuisjes, bosjes, rotsblokken en kleine baaien die langs de kust te zien zijn. De tour gaat vervolgens naar Suomenlinna, een UNESCO-werelderfgoed en beroemde zeevesting van eilanden vol natuur en geschiedenis. Geniet ten slotte van de unieke bezienswaardigheden terwijl u achterover leunt en geniet van enkele lokale delicatessen. Reserveer van tevoren een tafel in het restaurant aan boord of kom tijdens de cruise zonder reservering naar de bar en cafetaria.

Helsinki: wandeltocht met kleine groepen met gids voor stadsplanners

5. Helsinki: wandeltocht met kleine groepen met gids voor stadsplanners

Maak kennis met het centrum van Helsinki als een local tijdens een wandeltocht met kleine groepen met een stadsplanner. Geniet van de bezienswaardigheden, cultuur en geschiedenis met je promovendus en professionele stadsplannersgids die de stad door en door kent. Stel al uw vragen. Ontdek weetjes uit het verleden van Helsinki, van de pest in de middeleeuwen tot het verblijf van Lenin in de 20e eeuw. Ontdek tijdens je tocht door het stadscentrum van Helsinki waarom Helsinkians picknicken bij graven, welk beeld het meest wordt gediscrimineerd door meeuwen en waarom er een orthodoxe kathedraal in de stad bestaat. Bezoek veel van de belangrijkste bezienswaardigheden van Helsinki, met een typische reisroute (afhankelijk van het weer, de feestdagen en evenementen), waaronder: Senaatsplein, Marktplein, Uspenski-kathedraal, Kathedraal van Helsinki, Nationale Bibliotheek van Finland, het presidentieel paleis, Allas Sea Pool, Esplanadi Park , Kappeli, Old Church Park, het Centraal Station, Oodi, Lasipalatsi, Kamppi Chapel en Amos Rex.

Alles-in-één excursie naar Helsinki en Porvoo aan de kust

6. Alles-in-één excursie naar Helsinki en Porvoo aan de kust

Ontdek het schilderachtige stadje Porvoo tijdens een begeleide kustexcursie, gevolgd door een rondleiding door de Finse hoofdstad Helsinki. Bewonder de traditionele architectuur van Porvoo en enkele van de belangrijkste bezienswaardigheden van Helsinki, waaronder Sibelius Park, het Olympisch Stadion en de Uspensky-kathedraal. Ontmoet je gids in de haven van Helsinki. Maak vervolgens een mooie rit naar Porvoo, de op een na oudste stad van Finland. Bij aankomst bewonder je de pittoreske roodgeverfde huizen aan het water terwijl je gids je meeneemt op een wandeltocht. Bekijk de Oude Kerk, het Stadhuisplein, evenals winkels en workshops. Na het bezoek aan Porvoo gaat u terug naar Helsinki. Geniet van een sightseeingtour per bus terwijl je Esplanadi Street en de Grand Mannerheim Boulevard ontdekt. Bewonder het uitzicht op het operagebouw, de concertzaal Finlandia, het Nationaal Museum, het parlementsgebouw en het presidentieel paleis. Stop bij het beroemde Sibelius Park, genoemd naar de beroemde Finse componist Jean Sibelius. Zie het Sibelius-monument, een abstracte groepering van honderden stalen buizen. Na het park gaat u verder naar het Olympisch Stadion, de locatie van de Olympische Zomerspelen van 1952. Kom aan bij de Rock Church, direct uit de zijkant van de berg uitgehouwen en bekroond door een prachtige koperen koepel. Bewonder de buitenkant van de Uspensky-kathedraal, de grootste orthodoxe kerk in West-Europa. Zie het centraal station van Helsinki met zijn beroemde klokkentoren en de geliefde Havis Amanda-fontein. De tour eindigt met vrije tijd bij het marktplein aan zee, waar u enkele lokale delicatessen kunt proberen. Aan het einde van de tour wordt u op tijd teruggebracht naar de haven voor het vertrek van uw cruiseschip.

Helsinki: stadsintroductie in-app-gids en audio

7. Helsinki: stadsintroductie in-app-gids en audio

Loop door een prachtige route van de stad, ontdek verborgen juweeltjes en bezoek 10+ van de belangrijkste attracties en plekken. Leer wat inleidende informatie over elke plaats en interessante verhalen over de stad in het algemeen. Download de app 'World City Trail' uit de winkel en log in. Lees de instructies en ga naar de startlocatie. Ontgrendel foto's van het exterieur en het interieur van de locatie. Luister of lees wat informatie over de attractie en loop verder naar het volgende checkpoint. Noteer wat je wel en niet leuk vond en maak je bucketlist voor de komende dagen! Begin uw wandeling op elk moment, zonder een schema. Pauzeer het voor de lunch, drink een drankje, bezoek een attractie naar keuze en ga later of zelfs een andere dag verder. Met de kaartfunctie zul je nooit verdwalen. Begin je tour bij het imposante Finse Nationale Theater, met zijn uitstekende akoestiek! Bezoek het Ateneum met zijn unieke tentoonstellingen en verken de kathedraal van Helsinki met zijn prachtige witte gevel. Maak een foto op het marktplein van Helsinki in het stadscentrum en verdwaal in de historische Vanha Kauppahalli, met zijn unieke geschiedenis. Bezoek de Shipwreckinen met een uniek thema. Je komt ook langs Helsinki's Design Museum met zijn unieke tentoonstellingen. Bewonder de Sint-Janskerk, de grootste stenen kerk in Finland. Zie, wandel en ontspan Old Church Park in het stadscentrum, terwijl het Three Smiths Statue (waar de tour eindigt) de kers op de taart van deze unieke tour zal zijn.

Hoogtepunten van Helsinki Zelfgeleide speurtocht en stadstour

8. Hoogtepunten van Helsinki Zelfgeleide speurtocht en stadstour

Los raadsels op en vind aanwijzingen tijdens een zelfgeleide speurtocht en wandeltocht door Helsinki. Download de app op je telefoon en verken Helsinki in je eigen tempo. Zie Ateneum, Marktplein, St. John's Church en meer. Na het downloaden van de tour-app op je mobiele apparaat (instructies ontvangen via e-mail na boeking), gebruik je gewoon de app en geïntegreerde kaarten om je weg te vinden naar 10 attracties in Helsinki. U kunt er op elk moment voor kiezen om de activiteit te starten. Zodra je begint, los je bij elke attractie een locatiegebaseerd raadsel op en ontgrendel je de volgende locatie die je moet bezoeken. Werk als een team en gebruik logica, verbeeldingskracht, observatie en probleemoplossing om je een weg te banen door de stad. De app bevat ook feiten en informatie over elke locatie waar je stopt, zodat je aan het einde van je avontuur dicht bij een local bent. Tijdens je ontdekkingstocht kun je op elk moment stoppen voor een kopje koffie, lunch of een pauze. Begin je tour bij het imposante Finse Nationale Theater, met zijn uitstekende akoestiek! Bezoek het Ateneum met zijn unieke tentoonstellingen en verken de kathedraal van Helsinki met zijn prachtige witte gevel. Maak een foto op het marktplein van Helsinki in het stadscentrum en verdwaal in de historische Vanha Kauppahalli, met zijn unieke geschiedenis. Bezoek de Shipwreckinen met een uniek thema. Je komt ook langs Helsinki's Design Museum met zijn unieke tentoonstellingen. Bewonder de Sint-Janskerk, de grootste stenen kerk in Finland. Zie, wandel en ontspan Old Church Park in het stadscentrum, terwijl het Three Smiths Statue de kers op de taart van deze unieke tour zal zijn.

Helsinki: begeleide Segway Highlights Tour

9. Helsinki: begeleide Segway Highlights Tour

Doe mee met een Segway-tour om de prachtige monumenten, markthallen en parken van Helsinki te ontdekken onder toezicht van een lokale Finse gids. Cruise rond in stijl terwijl je meer te weten komt over de achtergrond van belangrijke sites die zijn gepasseerd. Ontmoet je gids en luister naar een veiligheidsbriefing. Met goed geplande wandelroutes door de historische en nieuw ontwikkelde provincies, zal een Segway-tour in Hellsinki zeker een aangename en onvergetelijke ervaring zijn. Je krijgt alle essentiële veiligheidsuitrusting voor een veilige en comfortabele Segway-tourervaring. Volg je gids, die ervoor zal zorgen dat je het meeste uit deze prachtige Finse hoofdstad haalt. Rijd mee en geniet van het uitzicht op de centrale bibliotheek Oodi, het marktplein en meer . Je tour wordt nog leuker wanneer je lokale gids je wat minder bekende feiten over deze geweldige Finse stad begint te vertellen.

Helsinki Shore Excursion: City Sightseeing en Suomenlinna

10. Helsinki Shore Excursion: City Sightseeing en Suomenlinna

Ontdek Helsinki en bezoek enkele van de beroemdste locaties met uw professionele gids. Je tour begint met een pick-up van je keuze aan ontmoetingspunten in de haven van Helsinki. Dan is het tijd om op pad te gaan om enkele van de belangrijkste culturele bezienswaardigheden en historische monumenten van de stad te ontdekken. Bekijk het Olympisch Stadion en het Sibelius-monument, volg Esplanade Park en bezoek het marktplein en de oude markthal. Voltooi je culturele tour door de Uspenski orthodoxe kathedraal en het Senaatsplein te zien. Je professionele gids deelt de verhalen van de stad onderweg, met veel tussenstops voor foto's. Ga vervolgens vanaf het marktplein van Helsinki verder met de veerboot naar Suomenlinna, die op de werelderfgoedlijst van UNESCO staat. Het is een van 's werelds grootste zeefortuinen dat zich uitstrekt over een reeks van zes kleine eilanden. Tijdens uw wandeling ontdekt u de bewogen geschiedenis van de site en ziet u enkele van de belangrijkste bezienswaardigheden van Suomenlinna, zoals de Koningspoort, de steigerkazerne, de grote binnenplaats en de Suomenlinna-kerk. Na je rondleiding word je teruggebracht naar het marktplein van Helsinki om je avontuur voort te zetten.

Beschikbare activiteiten

  • Rondleidingen
  • Dagtochten
  • Hop on, hop off-tours
  • Andere belevenissen
  • Meerdaagse tours
  • Privétours
  • Wateractiviteiten
13 activiteiten gevonden
Ordenen op:

Overzicht activiteiten in Marktplein

Wil je alle activiteiten in Marktplein ontdekken? Klik hier voor de volledige lijst.

Wat anderen zeggen over Marktplein

Gemiddelde beoordeling

4.5 / 5

gebaseerd op 285 beoordelingen

Uitstekende manier om de stad te proeven.

Er kwamen regelmatig bussen en we hebben echt genoten van ons snelle overzicht van deze fascinerende stad. Omdat het een korte stop was op onze havenroute, beveel ik deze manier van toerisme ten zeerste aan, omdat scheepsexcursies erg duur kunnen worden. Ze hebben ook haltes in de haven dus het is een gemakkelijke in- / uitgang.

Handige manier om een overzicht van een prachtige stad te krijgen.

Handige manier om een overzicht van een prachtige stad te krijgen. De hop op locatie was dicht bij mijn hotel. Ik was in staat om van de stad te genieten, de bezienswaardigheden te bekijken en terug te keren zonder een taxi te nemen.

Twee bedrijven één kleurenschema

Het bestaan van twee hop on hop off bedrijven met bijna identieke kleurenschema's is enigszins verwarrend, maar het personeel was vriendelijk en eenmaal gesorteerd was de service goed.

Prima rit, duur 2 1/2 uur, veel gezien.

Afstanden zonder auto zijn te ver om te lopen, deze manier van vervoer is perfect. Je stapt in en uit zonder problemen.

Informatief en een goede manier om een overzicht van de stad te krijgen

De bus nam je mee door de straten van de stad en legde de geschiedenis uit.