Belevingen in
Marmara regio

Voer je reisdata in om beschikbare activiteiten te vinden

Topactiviteiten

Annuleer gratis tot 24 uur voordat je activiteit begint en krijg al je geld terug.


Onze activiteiten volgen de lokale gezondheidsrichtlijnen, zodat jij met een gerust hart van je beleving kunt genieten.

Marmara regio: De beste dingen die je niet wil missen

Show Wervelende Derwisjen in het HodjaPasha cultuurcentrum

1. Show Wervelende Derwisjen in het HodjaPasha cultuurcentrum

Zie een prachtige 1-uur lange show van de Mevlevi Sema Ceremonie bij het Hodjapasha cultuurcentrum in het centrum van Istanboel en woon het wonder van de wervelende dansen en derwisjen bij. Al 800 jaar lang representeert de show op een spannende manier het idee dat in het heelal alles -van atomen tot het zonnestelsel tot het bloed dat circuleert in het lichaam- draait. Sema is een spirituele reis die de ziel maakt naar God als deze volwassen wordt en een eenheid bereikt. Na de reis keert deze ziel terug naar zijn leven op aarde en dient opnieuw de mensheid. Dit spannende programma begint met een klassiek Turks muziekconcert gevolgd door de Semaceremonie die bestaat uit 7 delen. Kijk in verwondering als de wervelende derwisjen en sheikh hun plaats innemen en de profeet Mohammed vereren. Na de psalmen is een bombastische stem te horen en ontvouwen alle 7 delen zich en bereikt de dans zijn hoogtepunt wanneer de buitengewone dansende derwisjen draaien om de geboorte van de mensheid te vertegenwoordigen. De Sema eindigt met Fâtiha voor de zielen van alle profeten, martelaren en gelovigen en met een gebed voor de redding van het land. Gekozen als beste authentieke lokale gebeurtenis in 2010 door de Federatie van Toeristische gidsen in Turkije vindt deze fenomenale show plaats in het fantastische Hodjapasha cultuurcentrum in een gerestaureerd 550 jaar oud Ottomaans Turks bad in Sultanahmet-Sirkeci.

...
Istanboel: boottocht met diner en vermaak over Bosporus

2. Istanboel: boottocht met diner en vermaak over Bosporus

Klim aan boord van een plezierboot voor een luxe boottocht langs de Bosporus, terwijl je dineert van een driegangenmenu met Turkse meze en lokale drankjes. Vaar langs enkele van de grootste monumenten van Istanboel terwijl je onderweg naar traditioneel entertainment kijkt. Na een ophaalservice van je hotel, rij je naar het jacht voor het begin van je ervaring. Ontvang een welkomstcocktail aan dek terwijl je begint te varen tot aan de Zwarte Zee. Vaar tussen Europa en Azië, onder de Bosporusbrug en de Fatih Sultan Mehmedbrug door. Bekijk de zomerpaleizen van de Ottomaanse sultans, zoals het Dolmabahçepaleis, het Çırağan-paleis en het Beylerbeyi-paleis. Bewonder de grootse Ottomaanse vestingwerken van Kasteel van Roemelië en Kasteel van Anatolië. Je ziet het legendarische nachtleven van Istanboel, terwijl je beroemde nachtclubs passeert, zoals Reina en Sortie. Bewonder de herenhuizen en villa's aan het water langs de Europese en Aziatische kusten. Terwijl je je te goed doet aan een maaltijd met typische meze-gerechten en hoofdgerechten, bekijk je live volksdansen uit verschillende regio's van Turkije. Laat je verleiden door de sensuele bewegingen van een buikdanseres en ontspan je aan internationale muziek door de DJ aan boord. Terug op het droge, profiteer je van een gratis pendeldienst naar je hotel.

...
Istanboel: rondvaart door de Bosporus met diner en vermaak

3. Istanboel: rondvaart door de Bosporus met diner en vermaak

Stap aan boord van een pleziervaartuig voor een luxe reis door de Bosporus. Je krijgt een welkomstcocktail bij aankomst, vervolgens vaar je naar de Zwarte Zee en passeer je onderweg de beroemdste monumenten van Istanboel. Vaar tussen Europa en Azië en ga onder de Bosporusbrug en de Fatih Sultan Mehmetbrug door. Zie de zomerpaleizen van de Ottomaanse sultans, waaronder het Dolmabahçepaleis en het Beylerbeyipaleis. Bewonder de vestingwerken van het kasteel van Roemelië en het Anatolisch kasteel, en bewonder de herenhuizen langs beide kusten. Bekijk volksdansen uit de regio's van Turkije, laat je verleiden door een buikdanseres en ontspan op internationale muziek gedraaid door de dj aan boord.

...
Istanboel: Bosporustocht met audio-app

4. Istanboel: Bosporustocht met audio-app

Maak één van de mooiste boottochten over de Bosporus in Istanboel en bewonder de kosmopolitische stad vanuit een heel ander perspectief, met uitzicht op zowel de oostelijke als de westelijke zijde. De Bosporus van 32 kilometer lang, scheidt Europa van Azië en verbindt de Zee van Marmara met de Zwarte Zee. Vaar over de Bosporus tussen Azië en Europa en ontdek de bezienswaardigheden van Istanboel, prachtige paleizen, oude kastelen en andere historische locaties, evenals de mooie badplaatsen en de Bosporusbrug. Historische plaatsen die je in de verte kunt zien zijn onder andere de Galatatoren, het Topkapıpaleis, de Hagia Sophia en de Blauwe Moskee. Bovendien heb je zicht op spectaculaire authentieke burgerarchitectuur aan de Europese en Aziatische kust.

...
Luxe boottocht over de Bosporus bij zonsondergang

5. Luxe boottocht over de Bosporus bij zonsondergang

Een zonsondergang op het water is een geweldige manier om een mooie boottocht te beëindigen en een leuke avond te beginnen. Of je nu indruk wilt maken op een dierbare met een fotogeniek moment of gewoon een leuke tijd met vrienden wilt hebben, een boottocht bij zonsondergang zal niemand ooit vergeten.  Er zijn maar weinig plekken op de wereld die bij zonsondergang zo betoverend zijn als Istanboel. Aan boord van een elegante jacht kun je van traditionele Turkse drankjes genieten en knabbelen op lekkere hapjes, terwijl je langs de paleizen en minaretten langs de Bosporus vaart. Wanneer het begint te schemeren en een zachte bries vanaf de Zee van Marmara komt, verandert de lucht boven de stad in een kleurrijke show met verschillende tinten oranje en roze. De muezzin roept vanaf een torenhoge minaret op tot het gebed. Indrukwekkende paleizen en villa's staan langs de oevers van het water, alsof er de afgelopen duizend jaar niets is veranderd. Proef de erfenis van het oude Byzantium, Constantinopel en het machtige Ottomaanse Rijk. Ontspan op je comfortabele jacht terwijl deze zachtjes op de golven meedeint. Zie de meest iconische bezienswaardigheden van de stad passeren - de perfecte manier om een drukke dag sightseeën te beëindigen. De tour begint op Kabatas Pier en eindigt op Karakoy Pier.

...
Istanbul: toegang en rondleiding Paleis Dolmabahçe

6. Istanbul: toegang en rondleiding Paleis Dolmabahçe

Ontdek Paleis Dolmabahçe, de grootste koninklijke residentie van de sultans en de keizerlijke familie van het Ottomaanse Rijk. Ontmoet je gecertificeerde Engelssprekende gids buiten het monument en ga naar binnen met je skip-the-line ticket. Krijg een rondleiding door de prachtige interieurs. Leer hoe het paleis werd gebouwd  in opdracht van Sultan Abdülmecit en werd geopend in 1856. Bewonder de grootste collectie  Baccarat en Boheemse kroonluchters op Aarde, inclusief de grootste Boheemse kroonluchter ooit gemaakt. Bewonder de uitgebreide collectie goud, met name op de versierde plafonds.  Ga verder en leer over de duidelijke verschillen tussen Paleis Dolmabahçe en het Topkapipaleis, zoals de bouwstijl en de manier waarop het meubilair werd gebruikt. Leer over de rol van  Paleis Dolmabahçe als laatste hoofdkwartier van het rijk, die werd vervuld tot 1922.

...
Istanboel: Topkapi-paleis rondleiding met voorrangstoegang

7. Istanboel: Topkapi-paleis rondleiding met voorrangstoegang

Sla de wachtrij over en bezoek het belangrijkste museum van Turkije en de Balkan. Ontdek hoe het Topkapipaleis tussen 1466 en 1478 werd gebouwd en meer dan 400 jaar lang als residentie en administratief centrum diende voor de Ottomaanse sultans. Je gids vertelt je het complete verhaal over het paleis   tijdens een 1 uur durende tour. Vergaap je aan de prachtige architectuur van dit belangrijke monument van het Ottomaanse Rijk.

...
Het beste van Istanboel in 1 dag

8. Het beste van Istanboel in 1 dag

Je begint bij het oude Hippodrome van Constantinopel, het sport- en sociale centrum van de oude stad. Beter bekend als Sultan Ahmet, is het nog steeds de thuisbasis van enkele van de belangrijkste kunstwerken van over de hele wereld, die daar zijn gebracht door Theodosius de grote om het imago van de stad te vergroten. Deze omvatten de Obelisk uit Egypte, Serpentine Column uit Delphi en fontein van Wilhelm II, die werd gebouwd door de Duitse regering. Van daaruit ga je verder naar de Blauwe Moskee, waarvan zes minaretten een belangrijk onderdeel van de skyline van Istanboel zijn. Bewonder het 17e-eeuwse bouwwerk en bewonder de duizenden felblauwe Iznik-tegels die het interieur bedekken. Ga vervolgens naar het Topkapipaleis, het weelderige paleis, omgebouwd in een museum dat tussen de 15e en 19e eeuw de thuisbasis was van de Ottomaanse keizers. Je hoort anekdotes over de sultans en hun entourages, en verwondert je over de rijkdom van de hoven en paviljoens, waaronder de met juwelen gevulde schatkamer en kostbare weergaven van Oosters porselein. Ga verder naar de Hagia Sophia, gebouwd als een basiliek in de 6e eeuw, voordat de Ottomanen er in de 15e eeuw een moskee van maakten. Zie de koepel en prachtige Byzantijnse mozaïeken van dit architecturale juweel terwijl je gids de turbulente geschiedenis vertelt. Dan is het tijd om de Grand Bazaar te bezoeken met meer dan 3000 winkels die van alles verkopen, van tapijten tot sieraden tot keramiek en lederwaren, tot de kruidenbazaar met zijn ongelooflijke geur van bijna elk denkbaar kruid, evenals gedroogd fruit en noten, snoep en de alomtegenwoordige Turkse specialiteit, het is adembenemend wanneer je dit voor het eerst ziet. De verkopers zullen je uitnodigen met verschillende aanbiedingen.

...
Istanbul: onbeperkt 4G-internet met pocket Wi-Fi in Turkije

9. Istanbul: onbeperkt 4G-internet met pocket Wi-Fi in Turkije

Met deze draagbare pocket Wi-Fi hoef je je simkaart tijdens je vakantie niet te wisselen en van tevoren geen duur datapakket aan te schaffen. Je vermijdt dat je hoge kosten voor roaming maakt of verbinding moet maken met onbeveiligde openbare hotspots. Wat nog belangrijker is: je hoeft niet telkens op zoek naar gratis Wi-Fi als je internet nodig hebt. Dit is een onbeperkt pakket met echte 4G-LTE-snelheid dat veilig is en overal in Turkije werkt. Er zijn geen snelheidsbeperkingen hoeveel data je ook gebruikt. Je kunt dus films kijken, spelletjes spelen, online bellen, playlists streamen, je herinneringen delen, navigatie gebruiken en meer.

...
Istanboel: rondvaart over de Bosporus met diner

10. Istanboel: rondvaart over de Bosporus met diner

Nadat je bent opgehaald bij je hotel, begin je aan een onvergetelijke boottocht over de Bosporus, de waterweg die Azië en Europa scheidt. De gebouwen langs de oevers inspireren met een prachtige combinatie van verleden en heden en weelderige pracht en eenvoudige schoonheid. Bewonder het majestueuze Dolmabahçe-paleis en het Çırağan-paleis, dat in 1874 werd gerenoveerd door Sultan Abdulaziz en nu is gerestaureerd als een grand hotel. Boven de Bosporus strekt zich de hangbrug met dezelfde naam uit, die een indrukwekkend contrast vormt met de traditionele architectuur van Istanboel. De Bosporusbrug is niet alleen een van de grootste hangbruggen ter wereld, maar verbindt ook Europa en Azië. Het programma van de rondvaart Welkomstcocktail aan boord Dj Katibim (traditionele Turkse muziekuitvoering) Asuk Masuk (imitaties van kleine mensen uit het district Taseli in Silifke, uitgevoerd door 2 mannelijke dansers) Buikdanseres Henna ceremonie Turna folkteam Turkse dans Menu Koude Voorgerechten: Koude en gerookte vleesgerechten Selectie van kazen Voorgerechtbord in Ottomaanse stijl Loempia's naar Sultan-stijl Exotic medaillons Hoofdgerechten: Gegrilde gevulde steak of Gehaktballetjes met rijst en knoflook of Tornado-Chateau met champignonsaus of Gegrilde kipfilet of Gevuld zeebaars of Aanbeveling van de chef Uit de tuin: seizoensgebonden salade Oosterse salade in de huisstijl Dessert en fruit: Geselecteerde Turkse desserts of Seizoensgebonden vers fruit of Verse fruitsalade Drankjes- inbegrepen in de prijs: Fles wijn of Fles gin of Fles raki of Fles wodka of Flessen bier of Flessen frisdrank Drankjes Onbeperkt lokale drankjes - waaronder lokale wijnen, bier, sterke drank en frisdrank Geïmporteerde drank is beschikbaar tegen extra kosten Turkse koffie Na de rondvaart word je teruggebracht naar je hotel.

...

Sitemap Marmara regio

Wil je alle activiteiten in Marmara regio ontdekken? Klik hier voor de volledige lijst.

Wat anderen zeggen over Marmara regio

Gemiddelde beoordeling

3.9 / 5

gebaseerd op 298 beoordelingen

Wonderfull tour, we saw all the highlights as promised. Mehmet ("the first") was most knowledgeable, funny and very attentive. We would love to book another tour with him in the future.

Was super leuk en gezellig leuke show en hele goeie fotografen !!

Vlotte organisatie ter plekke. Indrukwekkende voorstelling

Unieke ervaring met lekkere snacks en kundige uitleg.

Geweldige begeleiding van de meiden en Mehmet gehad