Marrakesh
Eten & drinken

Voer je reisdata in om beschikbare activiteiten te vinden

Sitemap Marrakesh

Wil je alle activiteiten in Marrakesh ontdekken? Klik hier voor de volledige lijst.

Wat anderen zeggen over Marrakesh

Aanrader !! Leuke gids die veel plekjes kent waar je anders niet komt. Goed verhaal en veel achtergrondkennis. We hebben ook veel gedaan: Bakkerij Marokkaanse Donut Marokkaanse pannenkoeken Patisserie Anjar Gemberdrank Soep Slakken Olijven Tanjia (Slow cook vlees uit potje) Patisserie Anjar was een onverwacht pareltje: zeer lekker !! We mochten uitgebreid van de lekkernijen proeven. Het ziet er mierenzoet uit en dan is de verrassing des te groter als het niet zo zoet is. Ze maken alleen gebruik van natuurlijke materialen: noten, dadels, vijgen, honing, amandel, etc. Zeer smaakvol. De Tanjia was het klapstuk. Chez lamine hadj mustapha maakt de lekkerste Tanjia's die je kan verzinnen. Van het uiterlijk moet je het niet hebben en al helemaal niet van de inrichting. Maar dat is typisch Marrokaans, het zit er niet uit, maar de eten is om je vingers er bij af te likken. Gordon Ramsey is er ook geweest.

De dag voordien een mail gekregen met het uur en de plaats waar we werden opgehaald. Dit was vlakbij onze riad en de taxi was perfect op tijd. Onderweg stopten we bij een arganolie-cooperatieve. Dit is wel wat toeristisch uitgebaat maar stoort niet. Geen verplichting om iets te kopen. Daarna hebben we de lokale gids opgepikt. Onderweg nog een paar keer gestopt om wat foto's te nemen. Daarna naar de vallei . Het is wel een redelijke klim naar boven maar de gids is zeer behulpzaam voor personen die er wat last mee hebben. Van de waterval moet je niet te veel verwachten, die is wel hoog maar heel smal. Achteraf nog goedkoop gegeten in de vallei. Het was een leuke uitstap. Wij waren 5 dagen in Marrakech en dan is zo'n uitstap echt een aanrader. Even weg uit de drukte van de souks , even frisse lucht (want in de souks rijden constant brommertjes waarvan de uitlaatgeur blijft hangen).

Een leuke ervaring om zo een typisch marocaanse avond te beleven. Het eten was leuk om zo met de hele groep te ervaren aan tafel, al kan je wel beter bij de groep blijven dat was bij ons een beetje slecht afgesproken en waren we plots de groep kwijt en wisten we niet waar me moesten zijn om te eten, omdat er meerdere plaatsen zijn .De show was mooi en vooral de paarden dan en ezel ! Al had er best meer verlichting mogen zijn , soms was het echt te donker ! Maar al bij al nog een leuke avond en weer een ervaring rijker !

Van te voren niet echt een idee wat nou te verwachten bij deze tour maar erg blij dat we hem gedaan hebben. We werden netjes op tijd opgehaald door gids/chauffeur Adil. Hij gaf ons tijdens de tour veel informatie over de geschiedenis en deed dit overduidelijk met passie. Het uitzicht tijdens de hike van de eerste vallei is prachtig en de lunch bij de berbers was heerlijk. Na de lunch stelt de reis niet heel veel meer voor.

Erg leuke dagtocht. Je ziet veel van de omgeving, Atlasgebergte is prachtig. Waterval (flinke klim) is aardig, niet meer dan dat. Maar tocht door gebergte is erg mooi. Lunch was fantastisch, wat een adembenemend uitzicht! En bijzonder lekker. Onze gids, Marwan Marone, was bijzonder aardig en behulpzaam. Prima op tijd op de afgesproken plek, goede chauffeur.