Marrakesh (Mini)bustours

Marrakesh (Mini)bustours: Onze meest aanbevolen

Marrakesh: Yves Saint Laurent-rondleiding

1. Marrakesh: Yves Saint Laurent-rondleiding

Het eerste bezoek van Yves Saint Laurent aan Marrakesh vormde het begin van een liefdesaffaire. Saint Laurent raakte betoverd door de kleuren en stemmen van de stad, en kocht onmiddellijk een huis in het hart van de Medina, waar hij kon ontsnappen aan de manie van Parijs. Tijdens deze rondleiding treed je in de voetsporen van deze wereldberoemde ontwerper, en ontdek je de stad door zijn ogen. De rondleiding begint wanneer je wordt opgehaald bij je accommodatie, en naar je eerste bestemming van de dag vertrekt, de Jardin Majorelle. Saint Laurent kocht in 1980 deze grote en rustige tuin, begin 20e eeuw ontworpen door Franse schilder Jacques Majorelle. Terwijl je de weelderige tuinen verkent, kom je meer te weten over hoe Saint Laurent het monument redde van de sloop, en zo wist te bewaren voor de eeuwigheid. Vervolg je tocht naar het Musée Yves Saint Laurent, de populairste toeristische attractie van Marokko, die jaarlijks 850.000 bezoekers trekt. Bewonder de verschillende tentoongestelde collecties van enkele van de meest waardevolle creaties van de ontwerper, en tentoonstellingen over zijn leven in Marrakesh. Tijdens de rondleiding krijg je een idee van hoe Marrakesh het leven van Saint Laurent beïnvloedde en hoe zijn ziel en filosofie hier verder leven. Aan het eind van de ervaring zul je een diepere waardering hebben voor de plaatsen waar hij het grootste deel van zijn tijd doorbracht, en een nieuw perspectief op deze levendige stad.

Aït-Ben-Haddou & Ouarzazate: privé-dagtrip vanuit Marrakech

2. Aït-Ben-Haddou & Ouarzazate: privé-dagtrip vanuit Marrakech

Steek het Hoge Atlasgebergte over via de Tizi-n-Tichkapas, 2.260 meter boven zeeniveau. Bekijk de dorpen die Berbers tegen de bergflanken gebouwd hebben op een manier dat ze nauwelijks van de rotsen te onderscheiden zijn. Aan de andere kant van de bergen wordt het landschap woestijnachtig. Bewonder de kasba-architectuur met zijn torenvormige uitstulpsels, traliewerk en perzikkleurige aardewanden. Vervolg je reis naar de oeroude kasba van Aït-Ben-Haddou, dat op de lijst van UNESCO-Werelderfgoed staat. Pauzeer in Ouarzazate, dat bekend staat als het Hollywood van Marokko. Daar werden films gedraaid als Diamond of the Nile, Lawrence of Arabia, Kingdom of Heaven, The Mummy, Gladiator, Seven Days in Tibet, Alexander the Great, Babel, and others.

Marrakech: traditioneel berberdiner en dans

3. Marrakech: traditioneel berberdiner en dans

Ontdek de rijke gastvrijheid en entertainmenttradities van Marokko met deze activiteit. Nadat je bent opgehaald bij je hotel, ga je naar een traditionele Berbertent en ga je zitten voor een heerlijk diner en een gedenkwaardig optreden. Bewonder hoe buikdanseressen, acrobaten en ruiters voor je ogen optreden en geniet van vuurwerk, volksmuziek en nog veel meer verrassingen. Terwijl je de zang en dansen bewondert die worden uitgevoerd door folkloristische groepen, kun je genieten van een heerlijk 4-gangenmenu in een arena zo groot als een voetbalveld. Laat je omverblazen door de mix van onvergetelijke fantasia-acrobaten, traditionele liederen en dansen en meeslepende muziek. Op sommige avonden kun je zelfs een vliegend tapijt zien met een sultan. Laat je aan het einde van de nacht weer terugbrengen naar je hotel.

Marrakesh: tuinen & moskee Koutoubia

4. Marrakesh: tuinen & moskee Koutoubia

Laat je oppikken door een luxe, van airconditioning voorziene minibus en ontsnap aan de drukte van het centrum van Marrakesh; bezoek op comfortabele wijze enkele van de mooie tuinen van de stad. Bewonder de poelen en bloemperken van de Menara-tuinen, met de toppen van het Atlasgebergte op de achtergrond. Kom meer te weten over het unieke irrigatiesysteem, ontwikkeld om het omliggende gebied van water te voorzien door middel van ondergrondse kanalen vanaf het kunstmatige meer. Bewonder hoe sereen het paviljoen is, dat tijdens de 16e-eeuwse Saadi-dynastie werd ontworpen. Rijd verder naar de Majorelle-tuin, ontworpen door de Franse oriëntalistische kunstenaar Jacques Majorelle, gedurende een periode van bijna 40 jaar vanaf 1923. Wandel tussen de kobaltblauwe landschappelijke functies, bekijk een verbluffende verzameling cactussen en meer. Eindig je tocht door de groene plekjes van Marrakesh met een blik op de torenhoge minaret van de Koutoubia-moskee, van buitenaf.

Marrakech: begeleide dagtocht naar Essaouira

5. Marrakech: begeleide dagtocht naar Essaouira

Je hele dag avontuur naar de oude Mogador uit Marrakech begint wanneer je wordt opgehaald bij je hotel om langs de prachtige Haouz-vlaktes te rijden naar het schilderachtige dorpje Chichaoua. Hier maak je je eerste stop van de dag, genietend van een kopje koffie voordat je doorgaat naar Sidi Mokhtar. Onderweg passeer je een weelderig bos van Argan-bomen, waar je inheemse geiten in hun natuurlijke habitat ziet. Hier krijgt u de kans om te zien hoe arganolie wordt geëxtraheerd, terwijl u een coöperatie bezoekt die wordt gerund door een groep lokale vrouwen om te ontdekken hoe enkele van 's werelds beste cosmetische producten hier worden gemaakt met arganolie. Vervolgens ga je naar Mogador om het fascinerende Portugese fort, Sekkala, te verkennen voordat je doorgaat met het bezoeken van de oude haven, het ontmoetingspunt voor lokale vissers. In de haven kun je een verse vis kiezen en deze zelf bakken voordat je de pittoreske blauwe straten van de oude Mogador verkent, aan het strand ontspant en een therapeutische wandeling maakt op deze unieke locatie.

Marrakesh: halve dag paleizen en monumenten

6. Marrakesh: halve dag paleizen en monumenten

Profiteer van een uitgebreide rondleiding door Marrakesh en verken de middeleeuwse straten, souks, paleizen, monumenten en de medina van Marokko's Rode Stad. Marrakesh werd opgericht in 1062 en is de op 1 na oudste keizerlijke stad van Marokko. Een van de beste attracties is de Koutoubia, een van de grootste en mooiste moskeeën van de westerse moslimwereld. Bewonder de 70 meter hoge minaret en de meesterlijke architectuur die doet denken aan de Giralda van Sevilla. Zie het 19de-eeuwse Bahiapaleis, gebouwd in 7 jaar door 1000 ambachtslieden uit Fez. Het was bedoeld als het beste voorbeeld van de Marokkaanse en Islamitische architectuur in de wereld en vormt een lukrake verzameling van geheime appartementen gelegen aan binnenplaatsen, allemaal in het midden van enorme tuin. De enige secties open voor het publiek zijn de appartementen van de favoriete concubine van de sultan, de Raadzaal, waar u de betegelde muren en het verlichte cederhouten plafond kunt bewonderen, en de centrale binnenplaats, geplaveid met marmer, kunstige tegels, en sierlijke fonteinen. Ga vervolgens naar de Saaditombes uit de tijd van Sultan Ahmad al-Mansu, en bewonder de pure architectonische lijnen en delicate decoraties van cederhout en stucwerk in de marmeren mausolea van ongeveer 60 leden van de Saadi-dynastie.

Veelgestelde vragen over Marrakesh

Welke topattracties zijn een must-see in Marrakesh?

Wat zijn de beste dagtochten en excursies vanuit Marrakesh?

De beste dagtochten en excursies zijn:

Essaouira

Sitemap Marrakesh

Wil je alle activiteiten in Marrakesh ontdekken? Klik hier voor de volledige lijst.

Wat anderen zeggen over Marrakesh

Gemiddelde beoordeling

4.3 / 5

gebaseerd op 15.924 beoordelingen

Mijn vrouw en ik bezochten Marrakech op de brug van december 2019 en we huurden deze privétour in. Prachtige reis, waarin je Marokko kunt zien dat je niet in de gidsen ziet: dorpen, mensen, landschappen ... naast het kunnen oversteken van de Hoge Atlas door de hoogste bergpas in heel Noord-Afrika. We zouden kunnen rekenen op het ervaren rijden van Abdessamad, waarvan we kunnen zeggen dat hij, naast Great Guide (hij gaf ons uitleg over alles wat we hem en meer vroegen), een nog betere bestuurder is. De wegen waren helemaal niet gemakkelijk, vooral als je de Hoge Atlas moet oversteken door een weg in renovatie en door een haven met de kenmerken van de high van Tichka, en ondanks dat ik mijn angstige vrouw en ik wantrouwend was, hadden we GEEN zorgen sommige (in feite viel mijn vrouw in slaap tijdens de terugreis, en daarvoor moet heel stil zijn). Mijn felicitaties aan GetYourGuide voor het kunnen rekenen op Abdessamad.

De chauffeur sprak goed Engels en kwam tegemoet aan alle speciale verzoeken tijdens onze privétour. Er was geen tijdsdruk en geen "verplichting" om in een restaurant of winkel te verblijven. Al met al een geslaagde dag, zelfs als je jezelf Ouarzazate zou kunnen redden (omdat de residentie van de "Pasha van Marrakech" maar 30 minuten is)... maar daar kan het bureau niets aan doen... Bedankt heel veel.

Zeer indrukwekkende rondleiding

Zelfs de rit door het Atlasgebergte was erg indrukwekkend. En dan de Kasbah Ait Ben Hadou nog meer!! Onze chauffeur boekte ons een gids die ons veel uitlegde en ons naar een huis bracht dat we konden bezoeken. We waren erg blij dat we een privéchauffeur hadden geboekt voor de lange tour. We zouden de tour zo opnieuw doen! !

Ik ben super blij en kan het absoluut aanbevelen. Ik had wat vragen en ik stuurde een e-mail en kreeg het antwoord heel snel. De auto is super schoon en ruim. De chauffeur was erg beleefd en de beste was de gids. Hij was super aardig en dragend.

geweldig, moet je zien!!

zeer verzorgde faciliteit, in top orde, veel te zien, leuk om daar gewoon te zitten.