Marrakesh
Top 10

Voer je reisdata in om beschikbare activiteiten te vinden

Sitemap Marrakesh

Wil je alle activiteiten in Marrakesh ontdekken? Klik hier voor de volledige lijst.

Wat anderen zeggen over Marrakesh

Gemiddelde beoordeling

4.4 / 5

gebaseerd op 5.985 beoordelingen

We werden opgehaald door Khalid onze taxichauffeur. Wat hebben we een lol met hem gehad. Omdat het nogal een stuk rijden is was hij onderweg echt een gids. Wist ons van alles te vertellen onderweg en hij had humor en een enorm aanstekelijke lach. Bij de watervallen hadden we een gids die ons ( met ondertussen een bijgevoegde groep) begeleide naar de watervallen. De naam van de gids weet ik niet meer, we hebben veel gekeken dus niet veel gehoord van hetgeen hij vertelde en de groep was er ook te groot voor maar dat vonden we niet erg. Het is er zo ontzettend mooi! Na een fikse afdaling op de grappige bootjes richting de waterval. Ongelooflijk prachtig! Wat een mooie natuur. Heerlijk verse jus ‘d orange gekocht onderweg die ter plekke geperst wordt. De groep ging lunchen maar wij hadden evenals 2 anderen geen honger en vroegen of we onze klim naar boven mochten beginnen. Dat vond de gids prima en wees ons nog op een plateau waar we apen konden zien. De terugweg met Khalid was TOP!

Aanrader !! Leuke gids die veel plekjes kent waar je anders niet komt. Goed verhaal en veel achtergrondkennis. We hebben ook veel gedaan: Bakkerij Marokkaanse Donut Marokkaanse pannenkoeken Patisserie Anjar Gemberdrank Soep Slakken Olijven Tanjia (Slow cook vlees uit potje) Patisserie Anjar was een onverwacht pareltje: zeer lekker !! We mochten uitgebreid van de lekkernijen proeven. Het ziet er mierenzoet uit en dan is de verrassing des te groter als het niet zo zoet is. Ze maken alleen gebruik van natuurlijke materialen: noten, dadels, vijgen, honing, amandel, etc. Zeer smaakvol. De Tanjia was het klapstuk. Chez lamine hadj mustapha maakt de lekkerste Tanjia's die je kan verzinnen. Van het uiterlijk moet je het niet hebben en al helemaal niet van de inrichting. Maar dat is typisch Marrokaans, het zit er niet uit, maar de eten is om je vingers er bij af te likken. Gordon Ramsey is er ook geweest.

Een prachtige reis naar de woestijn. In een modern busje met max. 13 personen was de reis prima te doen. Abdoullah, onze chauffeur zorgde voor regelmatige stops om even de benen te kunnen strekken. We konden zelfs nog even langs een supermarkt om wat inkopen te doen. De communicatie voor het afspreken waar wij opgehaald konden worden ging wat moeilijk, maar dat is uiteindelijk door de organisatie prima opgelost. Je krijgt gelijk antwoord via Whatsapp als je een vraag hebt.

Leuke dagtocht vanuit Marrakesh. We werden keurig volgens afspraak om 8 uur opgehaald. Een half uur later waren ook de andere deelnemers opgehaald en we vertrokken mooi op tijd. De chauffeur, Mohammed, was aardig en hij rijdt rustig en veilig. Essaouira is een mooi stadje, rustiger en schoner dan Marrakech. We konden hier ongeveer 4 uren zijn en we hadden voldoende vrije tijd om er rond te kijken en om te gaan eten. Super leuke dag!

Van te voren niet echt een idee wat nou te verwachten bij deze tour maar erg blij dat we hem gedaan hebben. We werden netjes op tijd opgehaald door gids/chauffeur Adil. Hij gaf ons tijdens de tour veel informatie over de geschiedenis en deed dit overduidelijk met passie. Het uitzicht tijdens de hike van de eerste vallei is prachtig en de lunch bij de berbers was heerlijk. Na de lunch stelt de reis niet heel veel meer voor.