Belevingen in
Marsa Alam

Voer je reisdata in om beschikbare activiteiten te vinden

Topactiviteiten

Annuleer gratis tot 24 uur voordat je activiteit begint en krijg al je geld terug.


Onze activiteiten volgen de lokale gezondheidsrichtlijnen, zodat jij met een gerust hart van je beleving kunt genieten.

Marsa Alam: De beste dingen die je niet wil missen

Marsa Alam: quadsafari bij zonsondergang met diner en show

1. Marsa Alam: quadsafari bij zonsondergang met diner en show

Je wordt opgehaald bij je hotel in Marsa Alam en naar het trefpunt gebracht. Hier ontmoet je de professionele gids en krijg je veiligheidsinstructies. Je leert hoe je de quad bestuurt en maakt je klaar voor vertrek.  Je begint aan je avontuur op een quad en pauzeert in een bedoeïenendorp waar je meer over het leven en tradities aldaar leert. Probeer een bedoeïense thee en rook een traditionele waterpijp. Je kunt er ook ongeveer 10 minuten op een kameel rijden. Kijk hoe de zon ondergaat over het Rode Zeegebergte terwijl je geniet van een heerlijk diner. Geniet tijdens de maaltijd van een traditionele bedoeïenenshow. Daarna ga je terug naar het trefpunt en word je teruggebracht naar je hotel in Marsa Alam.

...
Marsa Alam: dagje piramides van Caïro & Gizeh per vliegtuig

2. Marsa Alam: dagje piramides van Caïro & Gizeh per vliegtuig

Ontdek fantastisch Caïro tijdens deze dagtrip van Marsa Alam naar de piramides. Je wordt opgehaald bij je hotel in Marsa Alam en naar de luchthaven van Hurghada gebracht. Van daaruit vlieg je naar Caïro, waar je wordt opgehaald en begeleid door je gids. Je Egyptoloog-gids neemt je mee op een bezoek aan de Grote Piramides van Cheops, Chephren en Mycerinus. Daarna maak je gedenkwaardige foto's en zie je de Sfinx met zijn leeuwenlichaam en het hoofd van een farao - het standbeeld dateert uit het bewind van koning Chephren. Je luncht in een plaatselijk restaurant in Caïro. Daarna krijg je de gelegenheid om het Egyptisch Museum te bezoeken met al zijn schatten uit de tijd van de farao's. Het toont meer dan 250.000 echte artefacten, waaronder de schatcollectie van Tut Ankh Amun. Ga door naar Caïro, waar je Khan El Khalili kunt bezoeken, de oudste bazaar van Caïro. 's Avonds wordt je teruggebracht naar het vliegveld en vlieg je naar Hurghada. Bij aankomst staat er een voertuig voor je klaar dat je terugbrengt naar je hotel in Marsa Alam.

...
Vanuit Marsa Alam: dagtrip naar Luxor per bus

3. Vanuit Marsa Alam: dagtrip naar Luxor per bus

Je wordt opgehaald bij je hotel in Marsa Alam en rijdt naar Luxor in een air-conditioned voertuig. Hier bezoek je de beroemde Tempel van Karnak, het grootste religieuze gebouw ooit gebouwd. De oude Egyptische naam voor de plaats is Ipet-isut, wat 'heiligste van alle plaatsen' betekent. Hierna zul je genieten van een heerlijke lunch in een restaurant. Dan ga je op weg naar de westelijke oever van de Nijl, waar het kolossale beeld van Amenhotep III, de kolos van Memnon, wacht. Ga door naar de Vallei van de Koningen om de adembenemende graven van de farao's te zien. Je bezoekt 3 tomben en gaat verder naar de Tempel van Hatsjepsoet in El Deir El Bahary. Deze imposante tempel, gewijd aan koningin Hatsjepsoet, de enige vrouwelijke farao, staat in een reeks van terrassen van de woestijnvlakte op zandstenen rotsen. Aan het einde van de tour keer je terug naar je hotel in Marsa Alam.

...
Marsa Alam: snorkelexcursie naar dolfijnenrif Satayh

4. Marsa Alam: snorkelexcursie naar dolfijnenrif Satayh

Je wordt eerst opgehaald bij je hotel in Marsa Alam in een voertuig met airconditioning. Je wordt naar de haven van Hamata gebracht waar je aan boord van de boot gaat. Deze locatie is 165 kilometer ten zuiden van de luchthaven van Marsa Alam. Je wordt ontvangen door de bemanning met een welkomstdrankje. Je vaart vervolgens ongeveer 2 uur lang de Rode Zee op. Je krijgt tijdens de dag ook snacks en drankjes geserveerd. Je komt aan bij het dolfijnenrif Satayh, een beschermd gebied waar je kunt snorkelen. Je kunt genieten van de onderwaterwereld waar je 60 tot 80 dolfijnen ziet waar je contact mee kunt maken. In dit gebied leven veel dolfijnen en zeezoogdieren. Je staat versteld van de grote verscheidenheid aan koraal en vissen. Geniet van een heerlijke lunch die vers aan boord bereid is door de kok.  Later pauzeer je nog ergens anders om te snorkelen bij een prachtig koraal en nog meer vissen te zien. Dan vaar je rond 16:30 uur terug naar de haven van Hamata Marina en word je weer afgezet bij je hotel in Marsa Alam.

...
Marsa Alam: Snorkeltour Abu Dabbab

5. Marsa Alam: Snorkeltour Abu Dabbab

Je ervaring begint wanneer je wordt verzameld vanuit je Marsa Alam-accommodatie. Vanaf daar reist u naar het water, waar uw waterervaring begint. Er zijn momenteel 7 bekende doejongs in deze wateren van de Rode Zee. In Abu Dabbab kun je er twee vinden, die Dennis en Dougal zijn genoemd. Op deze locatie kunt u ook de prachtige zeeschildpadden observeren, die meestal hun nest in het ondiepe water van Abu Dabbab maken. Je kunt zelfs de vriendelijke gitaarhaai tegenkomen, maar maak je geen zorgen, ze bijten niet. Dit alles zal natuurlijk worden genoten naast de prachtige kleurrijke riffen van het gebied. Als u geen snorkelaar of duiker bent, zult u nog steeds genieten van uw dag op het goed georganiseerde en schone strand van Abu Dabbab. Aan het einde van uw dag in de zon keert u terug naar uw accommodatie in Marsa Alam.

...
Marsa Alam: Coral Garden Snorkelen en Duiken Boottocht

6. Marsa Alam: Coral Garden Snorkelen en Duiken Boottocht

Je wordt opgehaald bij je hotel in Marsa Alam en per zodiac naar de boot gebracht. Ga naar een prachtige duiklocatie, Mekkey's Room. Breng ongeveer een uur door met snorkelen en kijk naar de verbazingwekkende koraalriffen en levendige vissen. Ga naar een andere duiklocatie genaamd Shaab Alam, met zijn diverse koraalriffen en goede mogelijkheden om dolfijnen te spotten. Pauzeer na je tweede snorkelstop voor een heerlijke lunch die speciaal voor jou is bereid. Ga verder naar de derde duiklocatie om meer koraalriffen, kleurrijke vissen en een scheepswrak te zien. Kies voor een introductieduik op een van de mooiste duikplekken in Marsa Alam. Nadat je je derde snorkelstop hebt voltooid, vaar je per zodiac terug naar het strand waar de transfer wacht om je na een plezierige dag terug te brengen naar je hotel.

...
Marsa Alam: boottocht snorkelen met zeeschildpadden & lunch

7. Marsa Alam: boottocht snorkelen met zeeschildpadden & lunch

Je wordt opgehaald bij je hotel in Portghalib of Marsa Alam. Dan rijd je in 30 minuter naar Abo Dabab Bay. Abo Dabab Bay is een prachtig gebied om te snorkelen en duiken site in de regio van Marsa Alam. Het heeft koraalriffen met veel kleurrijke vissen, die je kunt zien tijdens het snorkelen. De baai heeft een zandstrand met zeegras en kristalhelder, warm water. Naast een grote verscheidenheid van gekleurde vissen is de baai is ook de thuisbasis van groene schildpadden en de bedreigde Dugong die af en toe een bezoek brengt aan de beschutte baai te om zeegras te eten. Je wordt na afloop weer teruggebracht naar je hotel.

...
Vanuit Marsa Alam: privédagtrip naar Luxor per auto

8. Vanuit Marsa Alam: privédagtrip naar Luxor per auto

Je wordt opgehaald bij je hotel om 05:00 uur met een privé-auto met airconditioning. Je komt aan in Luxor rond 09:30 uur. Steek de Nijl over om enkele spectaculaire bezienswaardigheden op de westelijke oever van Luxor te bezoeken. Verken de drie tombes van de Vallei der Koningen en zie andere sites met een privégids. Je kunt ervoor kiezen om de tombe van de jonge farao Toetanchamon te bezoeken voor een toeslag van 200 EGP.  Verken de magische tempel van Hatsjepoet en de Kolossen van Memnon en neem vervolgens een pauze rond 12:00 uur voor lunch. Geniet van een lekkere maaltijd in een lokaal restaurant in Luxor, voordat je de Karnaktempel bezoekt, de grootste religieuze site ter wereld uit de oudheid.  Je dag eindigt met een optionele rondleiding in een traditioneleFelucca (een boot met roeispanen die wordt gebruikt op de Nijl) in de namiddag, de perfecte manier om te ontspannen en het traditionele leven op het platteland aan de rivieroever te bekijken. Als de rondleiding vroeg eindigt, heb je tijd om te winkelen in de soeks van Luxor of om zelf rond te wandelen in het centrum van Luxor. Om 17:30 word je opgehaald met je privé-auto en word je teruggebracht naar je hotel in Marsa Alam, waar je rond 21:00 uur aankomt. Als je veranderingen wilt aan de reisweg, zoals voor een bezoek aan de Luxortempel in plaats van Karnak of om meer tijd door te brengen in de soeks, kan je gids de nodige aanpassingen maken indien mogelijk.

...
Marsa Alam: Seacope Semi Submarine Trip met transfers

9. Marsa Alam: Seacope Semi Submarine Trip met transfers

Je wordt opgehaald bij je hotel in Marsa Alam en begint aan je fantastische semi-onderzeeër tour. Kom aan bij de pier en stap aan boord van de onderzeeër, die een diepe romp heeft met 20 panoramische ramen die een uitstekend uitzicht op de onderwaterwereld bieden. Terwijl je in je persoonlijke stoel zit, zie je het koraalrif en tropische vissen in alle verschillende vormen en maten. De boot neemt je mee naar de mooiste riffen van deze regio en laat je de overvloed en veelheid van het lokale zeeleven zien. Bekijk een grote verscheidenheid aan vissoorten, kleurrijke koralen en verschillende zee-planten alsof je in een enorm aquarium bent. Bewonder de echte natuurlijke wereld vanuit de comfortabele observatielounge. Je kunt tijdens je hele reis gelukkig worden met je camera of video. Nadat je klaar bent, ga je terug naar je hotel in Marsa Alam, waar je tour eindigt.

...
Vanuit Marsa Alam: woestijnsafari bij zonsondergang met quad

10. Vanuit Marsa Alam: woestijnsafari bij zonsondergang met quad

Je wordt 's middags opgehaald bij je hotel in Marsa Alam en rijdt naar Sheikh Malek, 25 kilometer ten noorden van de luchthaven van Marsa Alam. Als je een beetje gewend bent geraakt aan je quad, rijd je ongeveer 22 kilometer de woestijn in tussen de bergen van de Oostelijke Woestijn door, naar een Bedoeïenendorp waar je een lokale stam gaat bezoeken. In het Bedoeïendorp word je verwelkomd met thee en kom je meer te weten over hun leven en tradities. Je ziet hoe traditioneel brood wordt gebakken, bekijkt de waterput en kunt een waterpijp proberen. Vervolgens rijd je op een kameel de prachtige zonsondergang tegemoet. Je sluit de dag af met een barbecuemaaltijd in het hart van de bergen. Geniet van een Bedoeïenenoptreden en een heerlijk barbecuebuffet. Het optreden omvat volksliederen en buikdansen. Aan het einde van de avond rijd je op je quad terug naar het station waar je wordt teruggebracht naar je hotel in Marsa Alam.

...

Sitemap Marsa Alam

Wil je alle activiteiten in Marsa Alam ontdekken? Klik hier voor de volledige lijst.

Wat anderen zeggen over Marsa Alam

Gemiddelde beoordeling

4.4 / 5

gebaseerd op 163 beoordelingen

De tour was gewoon geweldig! Natuurlijk moet je vroeg opstaan (het was voor ons 4 uur 's morgens om met een privétaxi van Marsa Alam naar Hurghada te komen en dan het vliegtuig naar Caïro te nemen), maar de dag was het meer dan waard! Maar onze geweldige gids (de BESTE!) Gabri heeft hier ook veel aan bijgedragen. Hij was zo hartelijk en openhartig dat we ons geen minuut verveelden en genoten van een leuke dag. De hele reis was goed gepland en werkte van het begin tot het einde. Natuurlijk wil je uren bij de piramides en in het museum doorbrengen, maar dan moet je 2-3 dagen in Caïro blijven.

Na de dagtrip naar Caïro, besloten we ook om de privébustour naar Luxor te nemen en het was absoluut de moeite waard! Ook in Luxor zou je liever een paar dagen blijven, want er is zoveel te ontdekken, maar het was genoeg om ervan te proeven. De tour was goed georganiseerd (met een zeer vriendelijke chauffeur) en alles werkte (behalve dat de reis op korte termijn met een dag werd uitgesteld, waardoor we twee keer heel vroeg opstonden)! Onze reisleider Hamy ging tot het uiterste en we hadden een spannende dag met onvergetelijke indrukken!

Een vermoeiende reis door de temperaturen in juli, maar de moeite waard. Zeer mooie en leuke gids - Ramadan - geweldige bezienswaardigheden. Ophalen van hotel, transefre en vlucht van pleidooien. Over het algemeen raad ik het iedereen aan. Pieter met de familie.

Op tijd opgehaald bij ons hotel en na een 1/2 u rijden ontvangen door onze gids die uitgebreid vertelde over de bevolking en hun levensonderhoud

Heel indrukwekkend. De verwachtingen zijn waargemaakt. Prima chauffeur, prettige Nederlandstalige gids Mohammed.