Marsa Alam

Marsa Alam: de beste attracties

Sitemap Marsa Alam

Wil je alle activiteiten in Marsa Alam ontdekken? Klik hier voor de volledige lijst.

Wat anderen zeggen over Marsa Alam

Gemiddelde beoordeling

4.5 / 5

gebaseerd op 145 beoordelingen

Met de bus Royal Tulip Beach Resort naar de boot is circa 2,5 uur rijden, waarvan deels over slecht wegdek. Dan nog circa 2 uur met de boot (ze hebben pilletjes tegen zeeziekte aan boord, maar verstandig is om deze een uur eerder al in te nemen). Bij stevige wind kan de boot erg schommelen. Eenmaal bij t rif wordt je met een kleiner bootje bij de dolfijnen gedropt (als ze er zijn, 50-80% kans). Je kunt dan zo'n 45 min met deze circa 60 dolfijnen zwemmen. Een ervaring die ik nooit meer zal vergeten. De dolfijnen komen soms erg dichtbij. Prachtig om ermee te kunnen zwemmen! Daarna krijg je een heerlijk buffet aan boord en kun je even bijkomen. Vervolgens mag je nog eens 45 min zwemmen. Ook kun je dan langs het prachtige kleurrijke koraal zwemmen. Terug is het weer 2 uur varen en dan nog 2 uur met de bus. Wij waren van 5u30 tot 19u onderweg geweest. Maar deze ervaring is de lange reis en het tarief meer dan waard!

Het was een hele leuke uitstap die ik zeker kan aanraden als je op vakantie bent in Egypte. Ik kan je alleen maar aanraden om voor de privédagtrip te kiezen. Je kan kiezen voor een Nederlandstalige gids. Die heeft dat ook supergoed gedaan. We hebben alles bezocht wat vermeld stond op de website + hebben we ook nog extra gekozen voor de Nijlcruise bij te doen. Het is er overal kei druk en als je maar met 4 personen bent zoals wij, is dit perfect te doen. Je hoort goed wat de gids allemaal vertelt en je hebt de nodige tijd om foto"s te nemen en te filmen. Dit kan allemaal niet als je met een grotere groep bent. Het eten 's middags was ook lekker. Met andere woorden "het was een super mooie dag".

Het was een lange barre rit, maar het was het zeker waard. Aswan is magisch net of je in een filmdecor zit, de gids was echt een topper een toegevoegde waarde, de lunch op de Nijl was een prachtige afsluiting. Zeker doen!!

Mooie historische monumenten onder begeleiding van Nederlands talige guide. Tochtje met paard en koets en stukje met de boot over de Nijl. Alles bij elkaar zeer de moeite waard.

Op tijd opgehaald bij ons hotel en na een 1/2 u rijden ontvangen door onze gids die uitgebreid vertelde over de bevolking en hun levensonderhoud