Belevingen in
Marseille

De op een na grootste stad van Frankrijk combineert de Provençaalse keuken, mediterrane cruises en diverse cultuur.

Voer je reisdata in om beschikbare activiteiten te vinden

Marseille: De beste dingen die je niet wil missen

Marseille: 5-uur durende rondvaart Calanques met lunch

1. Marseille: 5-uur durende rondvaart Calanques met lunch

Vaar tijdens deze boottocht van 5 uur met een catamaran langs de kust van nationaal park Calanques. De rotsachtige kustlijn loopt 20 kilometer lang langs de Middellandse Zee tussen La Madrague en het plaatsje Cassis, via Les Goudes en Callelongue. Het nationaal park is een van de bijzonderste natuurlijke gebieden van Frankrijk en trekt jaarlijks meer dan een miljoen bezoekers. Reis naar het hart van dit geweldige natuurlijke erfgoed en ontdek de kreken van Marseille aan boord van de grootste catamaran die gebruikt wordt voor toeristische daguitstapjes van Europa. Tijdens de boottocht krijg je de kans om het schitterende landschap van nationaal park Calanques te bewonderen, te zonnen op de boot of in de hemelse baaien te zwemmen. Je krijgt ook een lunch aangeboden, bestaande uit Spaanse plancha, verschillende bijgerechten en een dessert. In de winter is het menu anders en omvat het vis en andere zeevruchten. Er is ook snorkeluitrusting beschikbaar op de boot. Je gaat aan om 11:00 uur aan boord van de boot en keert om 16:00 uur terug naar de haven.

Marseille: rondvaart bij zonsondergang met diner

2. Marseille: rondvaart bij zonsondergang met diner

Je verlaat de haven van Marseille rond 19:30 uur. Tijdens de boottocht kun je de kleuren van de lucht bewonderen die in steeds diepere tinten oranje, paars en rood veranderen. Geniet van een drankje op het open buitendek en van het schitterende landschap om je heen, terwijl je langs de kust van Marseille vaart. Gooi, bij het ondergaan van de zon, het anker uit in een beschutte baai en geniet van een maaltijd in de koele avondlucht. Je komt daarna om 22:30 uur weer terug aan in de haven.  Deze boottocht bij zonsondergang met avondmaal is geschikt voor het hele gezin, dus aarzel niet om je kinderen mee te nemen; zowel het personeel als de gasten kunnen dat waarderen.  

Marseille: panoramische tour met de hop on, hop off-Colorbus

3. Marseille: panoramische tour met de hop on, hop off-Colorbus

Stap op de rode route en ga op verkenning door de stad Marseille. Een hop on, hop off bezienswaardigheden-rondrit door Marseille is een geweldige manier om een indruk te krijgen van deze prachtige Franse stad barstensvol geschiedenis. Wandel door de Vieux-port en laat de charme van het Marseillaanse leven op je inwerken door de vele restaurants, vissersstalletjes en de dagelijkse vismarkt. Verken de mooie vissershaven, Vallon des Auffes en wandel langs kleine, felgekleurde boten en talloze kusthutten voordat je door de pittoreske smalle straatjes dwaalt. Deze unieke, rustige plek in de beschutting van kliffen heeft vele dichters, schilders en schrijvers geïnspireerd. Dit kaartje verschaft je toegang tot de mooiste attracties die Marseille te bieden heeft, waaronder de verbluffende Notre-Dame de la Garde, tronend op een berg die uitkijkt over de hele stad. Sla het Chateau d'If niet over: dit kasteel was een inspiratiebron voor de roman ‘The Count of Monte Cristo’ door Alexandre Dumas.   Haltes langs de rode route: 1 - Vieux-Port/Mairie 2 - Place aux Huiles 3 - Fort St Nicolas 4 - Plage des Catalans 5 - Vallon des Auffes 6 - Oriol/Corniche 7 - Notre Dame de la Garde 8 - Abbaye Saint Victor   9 - Place aux Huiles 10 - Métro Vieux Port 11 - Capitainerie 12 - La Major 13 - Joliette/LesDocks/Terrasse du Port 14 - Mucem/St Jean Haltes langs de blauwe route: 1 - Vieux-Port/Mairie 2 - Préfecture 3 - Michelet Huveaune 4 - Le Corbusier 5 - Hippodrome Borely 6 - Vallon de l’Oriol/Corniche 7 - Parc Valmer 8 - Vallon des Auffes 9 - Fort St-Nicolas  10 - Place aux Huiles

Marseille: kajaktocht van een halve dag in de Côte Bleue Calanque

4. Marseille: kajaktocht van een halve dag in de Côte Bleue Calanque

Ontdek, per zeekajak, de calanques de la Côte Bleue vanuit Estaque in Marseille, richting Carry-le-Rouet. De excursie van een halve dag duurt 3 uur. Het is een rondleiding voor iedereen. Neem zwemkleding mee voor een duik in het heldere water van de Calanques. U ontdekt de kreek van Establon, de kreek van Aragnols en het strand. Afhankelijk van het tempo van de groep kunnen we zelfs naar de prachtige kreek van Figuerolles gaan. Programma van je dag: - Ontvangst in onze nautische basis in de haven van « Estaque ». - Formaliteiten & Briefing (uitleg veiligheidsregels, presentatie van het vaargebied en de route, weerbericht) - Distributie van persoonlijke uitrusting (kajak, vest, peddel, waterdichte tas) - Lancering, laat het avontuur beginnen! Al onze boten zijn voorzien van een jute zak als u drijvend afval wilt ophalen. Al onze apparatuur is nieuw (2021-2022).

Marseille: Mucem voorrangstoegangsticket

5. Marseille: Mucem voorrangstoegangsticket

Kom meer te weten over de geschiedenis en de cultuur van de Middellandse Zee met een voorrangstoegangskaart voor het fascinerende Museum van de Beschavingen van Europa en de Middellandse Zee (Mucem). Geopend in Marseille in juni 2013, heeft de Mucem zich nu aangesloten bij de meest bezochte musea in de wereld dankzij haar programma van tentoonstellingen en culturele programma's. Je bewondert de prachtige architectuur van het gebouw door Rudy Ricciotti en wandelt door de gangen van het museum om een prachtig uitzicht op de oude haven en de Middellandse Zee te krijgen. Verken tentoonstellingen die antropologie, geschiedenis, archeologie, kunstgeschiedenis en hedendaagse kunst combineren om de mediterrane wereld en de dialoog met Europa tot in de kleinste details uit te leggen. Tentoonstelling Jean Dubuffet van 24 april tot 2 september 2019, laat zien hoe Jean Dubuffet zijn schilder- en schrijfactiviteiten verweeft in zijn werk met het onderzoek dat hij heeft besteed aan wat hij 'Art Brut' noemt. Het presenteert de artistieke productie in al zijn verscheidenheid.

Van Marseille: Eco-boottocht Calanques National Park

6. Van Marseille: Eco-boottocht Calanques National Park

Begin uw boottocht vanuit de oude haven van Marseille. Vaar naar het zuiden in een stille hybride-elektrische boot over de prachtige baai van Marseille. Kom meer te weten over de geschiedenis van de stad en de belangrijkste monumenten op weg naar het nationale park. Aankomst bij de poorten van Calanques, la Baie des Singes (Monkeys Bay). Volg de schilderachtige doorgang tussen Maïre Island en de Croisette Cap. Begin uw boottocht langs de 20 kilometer lange kustlijn van Calanques, tussen het dorp Les Goudes en de stad Cassis. Bewonder het majestueuze landschap, van de kalkstenen kliffen met uitzicht op ongerepte inhammen tot de kleine vissershavens bezaaid met kleine cabanons (traditionele Provençaalse hutten). Tijdens de boottocht kunt u vrij zwemmen en de onderwaterwereld verkennen, maar ook uitrusten en een aangename lunch aan boord hebben. Zie waarom Calanques zijn naam dankt aan het Provençaalse woord " calanco", voor een vallei die door een rivier is uitgehouwen voordat hij de zee bereikt en ontdek de grotten van het park. Bekijk de paleolithische Cosquer-grot, de Blue Grotto en de Capelan-grot. Ontdek de talrijke fossielen die in de kalksteen zijn ingelegd. Lees meer over hoe de fossielen honderd miljoen jaar geleden werden gevormd door de ophoping van sediment in de zeebodem en vervolgens omhoog werden geduwd tijdens het Tertiair, toen de Alpen vorm kregen. Kijk hoe erosie rotsachtige kloven heeft geaccentueerd en het ruige landschap heeft doen ontstaan dat je vandaag ziet.

Marseille: virtuele rondleiding met e-bike

7. Marseille: virtuele rondleiding met e-bike

Je vertrekt van de makkelijk te vinden aanbieder op de Vieux Port. De lokale aanbieder stelt een route voor op basis van je voorkeuren. Als je naar het Pharopaleis wilt fietsen, geniet je van een adembenemend uitzicht op zee terwijl je langs de Corniche naar het Pradostrand fietst of een pauze neemt aan het strand van Catalans, dan kunnen ze je een route aanbevelen. De e-bikes zijn leuk, snel en nuttig, want na 3 trappen ben je overtuigd van de efficiëntie van de e-bike. Je kunt de basiliek Notre Dame de la Garde beklimmen en genieten van een onvergetelijk uitzicht op Marseille en de Middellandse Zee. Tijdens  het fietsen, leidt de elektrische assistent je naar het Nationale Park en zijn prachtige inhammen. Marseille en zijn heuvels zullen niet langer een zweterige uitdaging zijn, maar een geweldige nieuwe ervaring. Met een e-bike kun je genieten van het buiten zijn en tegelijkertijd het echte Marseille ervaren. Neem je tijd en pauzeer voor een koffie in de beroemde Quartier du Panier (de mandenwijk). Zwem op een subliem, geheim strandje, droom weg bij de ondergaande zon en geniet erop los. Deze elektrische fietsen hebben een sterke centrale motor zodat je in alle comfort Marseille kunt ontdekken.

Notre Dame de la Garde: Segwaytour van 2 uur

8. Notre Dame de la Garde: Segwaytour van 2 uur

Uw tour begint met een korte trainingssessie over het bedienen van uw persoonlijke transporter. Zodra je je zelfverzekerd voelt op je Segway, gaan jij en je professionele Segway-instructeur op je ongelooflijke avontuur door de prachtige stad. Je passeert Cathedrale de la Major, de Mucem en de oude haven voordat je naar de Notre Dame de La Garde klimt, een must-see in Marseille. Bewonder bij aankomst het prachtige uitzicht over de stad en haar omgeving. Je hebt tijd om de kathedraal te bezoeken en na een korte fotostop ga je naar de abdij van St Victor voordat je terugkeert naar het ontmoetingspunt. De Segway neemt je mee op een origineel en leuk avontuur, waarbij je het gevoel hebt dat je op een vliegend tapijt zit. Doe mee met de tour en ontdek de beste plekken in de stad met een innovatieve en milieuvriendelijke machine die leuk is voor iedereen.

Vanuit Marseille: met de e-bike naar Calanque de Sormiou

9. Vanuit Marseille: met de e-bike naar Calanque de Sormiou

Je groep verzamelt in de ochtend bij het strand Pointe Rouge voor de start van een e-bikerit met kleine groep (maximaal 10 personen) richting Calanque de Sormiou in het prachtige nationaal park Calanque. Je wordt uitgerust met een helm en een comfortabele, nieuwe elektrische mountainbike. Hiermee kun je moeiteloos rijden; je kunt trappen, op de accu rijden of een combinatie van beide proberen. Dan vertrek je over de kleine weggetjes van nationaal park Calanque en ontdek je een gebied van groot ecologisch belang, dat verboden is voor algemeen verkeer. Je fietst richting de paradijselijke locatie Calanque de  Sormiou, bekend om zijn paden met uitzichten op de indrukwekkende kalksteenbergen en de Middellandse Zee. Kom meer te weten over de geschiedenis van de strategische locatie, en bekijk de natuurlijke bezienswaardigheden van het gebied, zoals stralend mooie wilde bloemen. Profiteer van een reisplan dat ten volste gebruik maakt van de unieke natuurlijke omgeving. Tussen mei en oktober krijg je de kans om te zwemmen of rusten aan het strand. Daarna keer je terug naar het strand Pointe Rouge via de calanques van het bergmassief.

Van Marseille: dagexcursie naar Valensole-lavendelvelden

10. Van Marseille: dagexcursie naar Valensole-lavendelvelden

Breng de dag door tussen de paarsblauwe zee van de lavendelvelden van de Provence, die van juni tot augustus prachtige lila en mauve tinten bloeien. Begin uw dag in de prachtige stad Aix-en-Provence, ook wel bekend als de 'stad van kunst en water'. Aix, gelegen op ongeveer 30 kilometer van Marseille, dateert uit de Romeinse tijd en heeft een brede promenade genaamd de "Cours Mirabeau", die is omzoomd met platanen. Ontdek de cafés die ooit bezocht werden door Cezanne, Camus en Zola. Ga naar een van de vele markten die elke dag in het stadscentrum plaatsvinden en bewonder het glinsterende palet van geuren en kleuren. Na wat vrije tijd om op eigen gelegenheid te lunchen, gaat u verder langs de pittoreske wegen omzoomd met gouden tarwe- en blauwe lavendelvelden. Uw chauffeur stopt voor tal van fotomomenten op weg naar Valensole, met vrije tijd om dit traditionele Provençaalse dorp bij aankomst te verkennen. Ze zullen ook nuttige informatie geven over het gebruik van essentiële lavendelolie en de lavendeloogst in de Provence in het algemeen.

Veelgestelde vragen over Marseille

Plan je bezoek

 • Waar staat Marseille bekend om?

  Frankrijk staat waarschijnlijk het meest bekend om haar eetcultuur, en ook in deze havenstad is het een onmisbaar onderdeel van de cultuur. Vis en schaaldieren zijn hier de vaste daghap, vooral de bouillabaisse is geliefd; een verrukkelijke soep van vis en zeevruchten.

 • Hoe kom ik er?

  Marseille is het best bereikbaar per vliegtuig. Vanaf Engeland of het vaste land van Europa gaan ook treinen, het is ook een populaire stop voor cruiseschepen.

 • Hoe verplaats ik me?

  Taxi's zijn niet goedkoop in deze wereldstad, maar je kan makkelijk met het openbaar vervoer reizen. Een andere goede manier om je te verplaatsen is per fiets, je kan er een huren met een creditcard. Bekijk de website van Le Velo voor meer info.

Goed om te weten

 • Taal
  Frans
 • Valuta
  Euro (€)
 • Tijdzone
  UTC (+01:00)
 • Landnummer
  +33
 • De beste periode voor een bezoek
  Het weer is heel het jaar lekker met een typisch zee-briesje. In juli is het bijzonder druk, dan wordt Bastille Dag gevierd. Wil je dat ontwijken, ga vroeger of later in het seizoen

Sitemap Marseille

Wil je alle activiteiten in Marseille ontdekken? Klik hier voor de volledige lijst.

Wat anderen zeggen over Marseille

Gemiddelde beoordeling

4.4 / 5

gebaseerd op 3.245 beoordelingen

Als u een goede tijd aan zee wilt hebben, is dit de ideale plek. Het bezoek van de kliffen en mariene massieven op een paar kilometer van Marseille is gewoon indrukwekkend van de kant van een prachtige zon. De ankerplaats is iets te lang, het laat tijd over om een andere kreek niet te ver te zien om de timing te respecteren. Geweldige kapitein en bemanning, goede sfeer aan boord. Lichte en goede lunch. Natuurlijk een ervaring die voor herhaling vatbaar is.

Zeer leuke ervaring voor ons. De tijd gaat zo snel maar het was zo mooi en vooral onder deze prachtige zon. De stewardessen waren erg gastvrij en zorgzaam. Ontbijt en maaltijd aan boord gepland echt top! Ervaring die ik zou willen herhalen :)

Afgezien van het ontmoetingspunt dat 1/2 uur voor vertrek is gewijzigd en weinig informatie in de haven te vinden, was de rest perfect.

mooie zeereis in de buurt van de kreken. Zeer vriendelijke bemanning. Ik raad aan . de maaltijd moet misschien worden herzien. . .

Zeer aangename reis Zeer gastvrij personeel Prachtig landschap