Matera

Voer je reisdata in om beschikbare activiteiten te vinden

Matera: de beste attracties

Topbezienswaardigheden in Matera

Top 7 activiteiten in Matera

Als je Matera ontdekt, leer je een stad kennen die al bewoond is sinds de oude steentijd. De stadt wordt "la città sotteranea" (ondergrondse stad) genoemd vanwege haar prehistorische grotten en is een fascinerende plek om te leren over de vroege geschiedenis van Italië. Genoeg bezienswaardigheden dus, lees onze tips hieronder.

 • Sassi di Matera

  1. Sassi di Matera

  De grotten van Matera werden al in de 8e eeuw bewoond en zijn een must-see. Sommige grotten zijn tegenwoordig knusse restaurants en hotels.

 • Cripta del Peccato Originale

  2. Cripta del Peccato Originale

  In de Cripta del Peccato Originale, die je bereikt via een ongeasfalteerde weg, zie je de oudste fresco's van heel Italië.

 • Casa Noha

  3. Casa Noha

  Casa Noha is de ideale plek om je verblijf in Matera te beginnen, want je krijgt er (in verschillende talen) inzicht in een groot deel van de stadsgeschiedenis.

 • Parco delle Chiese Rupestri di Matera

  4. Parco delle Chiese Rupestri di Matera

  Je kunt zelfstandig of met een gids door het Parco delle Chiese Rupestri di Matera wandelen; hoe dan ook is het uitzicht fantastisch.

 • San Giovanni Battista

  5. San Giovanni Battista

  De San Giovanni Battista is een 13e-eeuwse kerk met prachtige architectuur en een mooie hommage aan Sint Johannes.

 • Kerk van Santa Maria de Idris

  6. Kerk van Santa Maria de Idris

  De kerk van Santa Maria de Idris is schitterend, met krijtfresco's die je alleen in het echt kunt bekijken; fotograferen is niet toegestaan.

 • Chiesa rupestre di Santa Lucia alle Malve

  7. Chiesa rupestre di Santa Lucia alle Malve

  Er zijn meer dan honderd kerken in Matera, maar de Santa Lucia alle Malve is opvallend vanwege de fresco's en het feit dat de kerk ooit als familiewoning is gebruikt.

Plan je bezoek

 • Vervoer naar en in Matera

  Er rijden bussen naar en in Matera, maar mogelijk is het minder moeite om een auto te huren en in het stadje rond te lopen. Let wel op waar je parkeert, want je mag niet overal in Matera rijden en parkeren.

 • Wat eet je in Matera?

  Probeer handgemaakte pasta, op smaak gebracht met pepertjes uit Matera. Als dessert kun je een Materameloen eten!

Goed om te weten

 • Taal
  Italiaans
 • Valuta
  Euro (€)
 • Tijdzone
  UTC (+01:00)
 • Landnummer
  +39
 • De beste periode voor een bezoek
  De beste tijd om Matera te bezoeken is de zomer. Tussen juni en augustus is er zonneschijn in overvloed, heerlijk weer dus, maar ook mei en oktober zijn aangenaam.

Sitemap Matera

Wil je alle activiteiten in Matera ontdekken? Klik hier voor de volledige lijst.

Wat anderen zeggen over Matera

Gemiddelde beoordeling

4.6 / 5

gebaseerd op 337 beoordelingen

Goede Engels sprekende gids Francesca, heel veel gezien en gehoord; dwars door de sassi heen gelopen! Ook grotwoning mogen bezoeken met goede uitleg daar. Kerkje op heuvel bezocht met prachtige fresco’s. Ondanks de warmte prima te doen, voorkeur einde dag zoals ons. Tempo lag zeker niet te hoog. Goede schoenen belangrijk want de trappen zijn vaak glad;) als je en dagje bent daar en evt slaapt, is dit de beste manier in korte tijd veel te weten. Zelf zou je op bepaalde plekken niet komen...maar gewoon de hordes toeristen volgen die her en der zijn. Aanrader dus!!!

We waren laat doordat het afspreekpunt via de site een verkeerde plek doorgaf. Maar na contact met onze gids is het goed gekomen en hebben we veel geleerd over Matera. Paolo was gezellig en heel kundig over Matera. Het was heel mooi om matera zo te verkennen. DANK aan Paolo.

Een enthousiaste gids met kennis van zaken.

De rondleiding was niet goedkoop, maar we kregen waar voor ons geld. De gids sprak met kennis van zaken, enthousiast, en was goed verstaanbaar (Engels). Zo haalden wij veel meer uit ons bezoek aan de zeer boeiende stad Materiaal.

wij hadden de tour door Matera geboekt en dit werd een privé tour met onze gids Antonio. vertelde enthousiast over de sassi Matera. hHet Engels was goed te volgen. zo kom je veel te weten over de stad. We raden het iedereen aan.

Our guide (Lucia) gave us interesting background about the gorgeous places that Matera has to offer. She is very knowledgeable about it, but most of we loved her enthousiasm. She truly shows that she enjoys doing this.