Datums kiezen

Ontdek het beste van
Matera

Onze aanbevelingen voor Matera

Van Matera: Sassi di Matera-tour met toegang tot grotwoningen

1. Van Matera: Sassi di Matera-tour met toegang tot grotwoningen

Ga op een dagje uit in Sassi en verken de oude wijken met een live gids. Bekijk een reeks grotten uitgehouwen in kalksteen en bewonder de Sasso Barisano en de Sasso Caveoso. Je tour begint op het ontmoetingspunt in Via Alessandro Volta. Vanaf hier leidt uw deskundige gids u naar de kerk van San Francesco, gelegen in het historische centrum van de stad. Vervolgens ga je verder langs een panoramische weg die bestaat uit smalle straatjes en kronkelende steegjes. Na aankomst bij de Rupestre-kerk van Sant'Antonio Abate, wacht je binnen een aangename verrassing: een klassiek voorbeeld van de traditionele cultuur van deze opmerkelijke stad. Daarna ga je verder om een typische Matera-grotwoning te bezoeken voordat je verder gaat langs de Via Madonna delle Virtù en Porta Pistoia "Pert P'stèl" om je culturele avontuur af te sluiten.

Sassi van Matera: Eco-Bus-rondleiding met open dak

2. Sassi van Matera: Eco-Bus-rondleiding met open dak

Met de sightseeingbus kunt u in alle comfort het hart van de beroemde Sassi-wijken bereiken. Als u de mooiste panoramische straat van Sassi oversteekt, via Madonna delle Virtù, ontdekt u een adembenemende locatie. Naarmate je dieper de oude wijken ingaat, verschijnt het ongelooflijke landschap van Murgia Materana en zijn kloof aan de andere kant. De tour omvat een stop op het centrale plein van Sasso Caveoso, waarbij je door de steegjes van Sassi loopt en een oude ingerichte grotwoning bezoekt, om beter te begrijpen hoe het leven van de boeren daarbinnen was. De bustour is niet alleen een overstap. Aan boord zal er een reisleider zijn die u onderweg op de bezienswaardigheden zal wijzen en zal vertellen over de geschiedenis en tradities van deze prachtige stad, waardoor uw nieuwsgierigheid wordt bevredigd.

Matera: Sassi-tour met toegang tot rotshuizen en kerken

3. Matera: Sassi-tour met toegang tot rotshuizen en kerken

Historisch centrum en Sassi-tourHet bestaat uit een wandeltocht vanaf het centrale plein van het historische centrum, Piazza Vittorio Veneto (startpunt, boogvormige fonteinreferentie), met een panoramisch uitzicht op de Sasso Barisano.Vervolg uw weg door het historische centrum tot u Piazza Duomo bereikt, waar u de kathedraal van buitenaf kunt bekijken en ga vervolgens de Sasso Caveoso binnen. Vanaf hier is er een bezoek aan het gemeubileerde huis van de boerenbeschaving, een rotskerk met fresco's, een bezoek aan de barbaarse begraafplaats en de verschillende buurten.Alles wordt uitgelegd door een geautoriseerde gids, waardoor je leert de geschiedenis van de stad begrijpen.De tour eindigt op Piazza Giovanni Pascoli in het historische centrum, dicht bij de Sasso Caveoso.

Luchthaven Bari: gedeelde transfer enkele reis naar het centrum van Matera

4. Luchthaven Bari: gedeelde transfer enkele reis naar het centrum van Matera

Zorg voor betrouwbaar vervoer met een vooraf geboekte gedeelde transfer in één richting van de luchthaven Bari Karol Wojtyła naar Matera's Piazza Giacomo Matteotti, dicht bij Matera Centrale. Vermijd het gedoe van het navigeren door het openbaar vervoer voor of na een lange reis. Nadat u uit uw vlucht stapt, wordt u begroet en ondersteund door personeel bij de bushalte. Zij helpen u aan boord om uw overstap voor te bereiden. Ontspan en geniet van het uitzicht op Italië vanuit het comfort van een moderne bus terwijl je naar een handige centrale locatie in Matera wordt gereden.

Matera: wandeltocht door de geschiedenis en cultuur van Sassi

5. Matera: wandeltocht door de geschiedenis en cultuur van Sassi

Ontdek de historische wijken van Sassi met een lokale, gecertificeerde gids door lid te worden van een kleine groep (max. 16). Tijdens deze aangename wandeling, die kronkelt en kronkelt in de steegjes en panoramische uitzichten van Sasso Caveoso en Sasso Barisano, zullen er verschillende stops zijn om in de diepten van Matera's historische, architecturale en culturele achtergrond te graven. Door de eeuwen heen heeft het stedelijk gebied van Sassi vele transformatie- en gelaagdheidsprocessen ondergaan, zozeer zelfs dat de architectuur inderdaad fascinerend is. Tijdens de tour zijn er verschillende stops om een diepgaande analyse te geven van de historische en sociale aspecten die in de loop van de tijd de veranderende sociaal-economische omstandigheden van het gebied hebben bepaald. Door het geleidelijke en onverbiddelijke verval van het Sassi-gebied werd het uiteindelijk een "spookstad"; tegenwoordig kunnen we echter eindelijk genieten van de wedergeboorte waar de Sassi momenteel getuige van zijn. Het zal mogelijk zijn om de buitenkant van de kathedraal te bewonderen en een van de meest representatieve uit de rotsen gehouwen kerken te bezoeken, zowel vanwege de perfect herkenbare architecturale structuur als vanwege de uitstekende staat van bewaring van de middeleeuwse muurschilderingen.

Matera: officiële open bustour met toegang tot Casa Grotta

6. Matera: officiële open bustour met toegang tot Casa Grotta

Ontdek Matera vanuit het comfort van een openluchtbus. Leer meer van je audiogids terwijl je langs bezienswaardigheden zoals de Piazza San Pietro Caveoso en Villa Comunale dell'Unita d'Italia rijdt. Stop om Cava Paradiso en Casa Grotta te bezoeken met toegang tot de laatste inbegrepen. Stap aan boord van de tourbus in de buurt van Castello Tramontano en ga op reis. Leer tijdens het rijden over de bezienswaardigheden, de geschiedenis van Matera en zijn mensen via de audiogids. Rijd langs het Museo di Palazzo Lanfranchi en bewonder de onberispelijke 17e-eeuwse architectuur. Ga verder naar de Villa Comunale dell'Unita d'Italia en bewonder dit historische park voordat je naar Sassi di Matera gaat, een UNESCO-werelderfgoed. Terwijl je de Sassi passeert, leer je over de geschiedenis van deze grotten die sinds het paleolithische tijdperk bewoond zijn. Stap uit de bus bij Casa Grotta Sassi di Matera. Breng 10 minuten door met het verkennen van deze fascinerende grotwoning en leer de tragische geschiedenis van de mensen die het bewoonden. Sluit je weer aan bij je chauffeur en ga verder langs de rotskerken van Madonna delle Virtu en San Nicola dei Greci. Vervolg je tour met een rit langs de Piazza San Pietro Caveoso en Alvino voordat je uitstapt bij de Cava Paradiso voor een stop van 20 minuten om deze fascinerende tentoonstelling te verkennen.

Sassi di Matera: Wandeltour met gids met Grotwoningen/Kerk

7. Sassi di Matera: Wandeltour met gids met Grotwoningen/Kerk

Een bezoek aan de Sassi di Matera is een ervaring die bij elke reiziger zijn sporen nalaat. Doe het met een lokale, deskundige en geautoriseerde gids, het zal uw ervaring nog rijker maken. Tijdens de rondleiding passeerde u de betoverende steegjes van de Sassi-wijken en bewonderde u hoeken en glijbanen die tot de meest fascinerende behoorden. De verbazing waarmee u dit prachtige landschap zult bewonderen, wordt verrijkt en nog spannender gemaakt door de uitleg en verhalen van onze uitstekend voorbereide lokale gids. Niet alleen historische informatie, maar vooral ook authentieke en persoonlijke verhalen van degenen die de stenen echt hebben geleefd. Tijdens de rondleiding kunt u persoonlijk ervaren hoe het huiselijke beeld van de boerenfamilies die in de Sassi-districten woonden plaatsvond, waarbij u ook een typisch ingerichte grotwoning en een rotskerk met fresco's bezoekt.

Matera: Sassi di Matera Tour met gids

8. Matera: Sassi di Matera Tour met gids

Ontmoet je gids op Piazza Vittorio Veneto in Matera. Vanaf hier zal uw deskundige gids u kennis laten maken met de districten van Sassi. Ga vanaf het plein naar het hart van het historische centrum, waar u de prachtige Apulisch-romaanse kerk van San Giovanni Battista vindt. Ga verder met een bezoek aan Casa Cava, een hypogeum dat in de oudheid als steengroeve werd gebruikt en dat tegenwoordig is veranderd in een congrescentrum dankzij uitstekende restauratiewerkzaamheden. Stop bij Sasso Barisano om de rotskerk van Sant'Antonio Abate te bezoeken, waar u binnen een aangename verrassing zult aantreffen, een klassiek voorbeeld van de traditionele cultuur van deze opmerkelijke stad. Ga verder naar Sasso Caveoso om een typische Matera-grotwoning te bezoeken voordat je verder gaat langs de Via Madonna delle Virtù en Porta Pistoia. Maak een korte stop bij Piazza San Pietro Caveoso en wandel door een van de hoofdstraten van Sassi, Via Bruno Buozzi, om de tweede rotskerk Madonna delle Grazie te bereiken. Ga verder naar de barokke kerk van Purgatorio. De volgende stop is Piazza San Francesco d' Assisi, waar u de kerk zult bezoeken die aan de heilige is gewijd en van daaruit gaat u naar Piazza del Sedile, het hoofdkwartier van het Parlement tijdens de heerschappij van het koninkrijk Napels. Sluit je tour af met een bezoek aan de prachtige Apulisch-romaanse kathedraal, met uitzicht op het hoogste deel van de stad.

Matera: Sassi di Matera Historische zelfgeleide audiotour

9. Matera: Sassi di Matera Historische zelfgeleide audiotour

De Sassi (letterlijk Stenen) van Matera strekken zich uit over twee valleien en vormen een heel bijzondere stedelijke agglomeratie die bestaat uit natuurlijke grotten die in de loop van de tijd verder zijn uitgegraven door de mens. Grotten en ravijnen worden sinds het Neolithicum gebruikt als woningen, schuilplaatsen, natuurlijke toevluchtsoorden en plaatsen voor aanbidding. Het gebruik van grotten voor huisvestingsdoeleinden ging door tijdens de Middeleeuwen tot aan de moderne tijd'. Tijdens de Middeleeuwen zochten kleine gemeenschappen van leken en monniken uit Armenië, Syrië, Cappadocië en Klein-Azië, vervolgd in hun land, hun toevlucht in deze grotten die plaatsen werden voor aanbidding versierd met Byzantijnse fresco's. Het gebied werd verrijkt met oosterse kunst en cultuur en er werden nog meer 'rotskerken' gebouwd. In de omgeving van Matera zijn er 155 en bereikt de uitdrukking 'rotskunst' zijn hoogtepunt. In de periode na de Tweede Wereldoorlog woonden er nog bijna twintigduizend mensen in de Sassi. In 1952 wees de "Sassi-wet" geld toe voor de volledige restauratie, maar het was zo'n zware taak. Veel schrijvers hebben beschreven hoe moeilijk het was om 'de bewoners te verwijderen uit de ravijnen waarin ze vele generaties hadden gewoond'.

Vanuit Matera: Murgia Park Rotsachtige Kerken Tour

10. Vanuit Matera: Murgia Park Rotsachtige Kerken Tour

Deze excursie naar het Rocky Churches Park is een prachtige ervaring. Tijdens deze tour ontdek je de geschiedenis van deze magische plek. Op Murgia Timone ziet u de eerste menselijke nederzetting en sporen van een oud neolithisch dorp. Verderop ziet u twee belangrijke rotskerken, evenals de rotsachtige crypte van San Falcione en de rotsachtige kerk van Madonna delle Tre Porte, met zijn Byzantijnse fresco's. Je gaat ook naar een schilderachtig punt, genaamd Golgota, waar Mel Gibson "The Passion of the Christ" filmde. Tijdens de excursie zult u genieten van het unieke schouwspel van de City of Stones terwijl deze oplicht bij zonsondergang.

Alle activiteiten

105 activiteiten gevonden
Sorteren op:

Veelgestelde vragen over Matera

Wat zijn de beste dagtochten en excursies vanuit Matera?

De beste dagtochten en excursies zijn:

Alberobello

Andere activiteiten in Matera

Wil je alle activiteiten in Matera bekijken? Klik hier voor de volledige lijst.

Wat anderen zeggen over Matera

Gemiddelde beoordeling

4.7 / 5

gebaseerd op 2.478 beoordelingen

Antonia, onze gids, was uitzonderlijk! Hij vertelde met hart, respect en veel waardigheid het verhaal van Matera, van zijn inwoners, van hun moeilijke leven op die plek, van de verlossing toen het de culturele hoofdstad van Europa werd! Wat een wraak! Met Antonia heb ik de waarde van het woord "VEERKRACHT" geleerd! Matera is prachtig, het zal in ons hart blijven! Sterk aanbevolen rondleiding!

Ongelooflijke ervaring onder de Sassi. Onze gids had het vermogen om tijdens de uitleg unieke emoties en sensaties over te brengen, waardoor we plaatsen ontdekten en geheimen onthulden die we bij een andere gelegenheid niet hadden kunnen bevatten. Absoluut een aanrader deze tour!

Mariapia die ons tijdens de rondleiding begeleidde, deed ons identificeren met het leven en de sfeer van de Sassi van enige tijd geleden. Dankzij de rondleiding hadden we een niet-oppervlakkig beeld van wat Matera en de Sassi eigenlijk zijn.

Rondleiding die ons meer dan twee uur kostte, de gids was werkelijk voortreffelijk, hij probeert Matera met veel emotie uit te leggen en probeert de gevoelens over te brengen die de inwoners van Matera voor hun stad voelen.

Zeer interessante rondleiding, vooral vanwege de professionaliteit, competentie en vriendelijkheid van de gids, Johnny Deep. Bedankt