Belevingen in
Matkakloof

Voer je reisdata in om beschikbare activiteiten te vinden

Matkakloof: De beste tours & activiteiten die u niet wilt missen

Vanuit Skopje: tocht van halve dag naar Matkakloof

1. Vanuit Skopje: tocht van halve dag naar Matkakloof

Tijdens deze halve dag in de natuur voel je je verwijderd van de drukte van de stad. De Matkakloof is een van de populairste natuur-bestemmingen rond Skopje. Je vindt vele soorten planten, dieren en vlinders, en zult zeker terug willen komen. Ontspan bij het meer met een spectaculair uitzicht op de kliffen voor je, huur een kajak om uit te proberen, of ga op een boottocht om de rust van de kloof te bewonderen. Bezoek de Vrelo-grot of verken simpelweg de prachtige natuur om je heen. Je kunt ook genieten van een heerlijke maaltijd op het terras van het restaurant dat uitkijkt over het meer. 

...
Skopje: Matkakloof sightseeing-tocht

2. Skopje: Matkakloof sightseeing-tocht

Ontdek het mooiste landschap van het gebied rond Skopje tijdens deze schilderachtige sightseeing-wandeltocht en -boottocht door de Matkakloof. Vaar tussen verticale rotsen, zie eeuwenoude tempels, middeleeuwse kerken, en op heuveltoppen gebouwde kloosters. Begin bij het Matkaklooster, opgericht ter ere van het Ontslapen van de Moeder Gods, een religieus festival dat elk jaar op 28 augustus wordt gevierd. Wandel langs de oevers van de rivier de Treska, beroemd om de kajak-wedstrijden, langs de dam en het kunstmatige Matkameer. Klim dan aan boord van een kleine boot en vaar door de 8-kilometer lange kloof; neem de omgeving in je op, en de geur van bloemen. Luister en kijk naar de weelderige fauna, en houd je ogen open voor wilde zwijnen en hazen. Op de terugweg pauzeer je tegenover het St. Andreasklooster, en beklim je beboste heuvels naar het St. Nikolaasklooster. Op het plateau word je beloond met adembenemende uitzichten. Een gastvrije kerkbewaarder, die de omliggende berghutten bouwde, heet je welkom tot het klooster voor weer een ander perspectief op dit magische en mysterieuze land.

...
Het beste van Skopje City Tour

3. Het beste van Skopje City Tour

Uw chauffeur haalt u op bij uw hotel of elke locatie in Skopje, met een comfortabele A / C-auto / minibus en neemt u mee naar het plateau waar het Museum voor Hedendaagse Kunst zich bevindt. Dit biedt een prachtig uitzicht op het centrale deel van Skopje en hier begint het verhaal over de stad. Daarna wordt de Fort Kale bezocht. Wat volgt is een bezoek aan de Mustapha Pasha-moskee en vervolgens de kerk van de Heilige Verlosser. Een ander bezoek is dat van het Museum van Macedonië, dat uit drie delen bestaat: een pictogramgalerij, een etnologische en historische afdelingen. Daarna loop je door de Oude Bazaar, waar nog twee caravansaries te zien zijn, Turkse baden - Chifte Hammam en Daut Pasha Hammam, die dateren uit de 15e eeuw. De tour gaat verder naar het moderne deel van de stad aan de rechteroever van de rivier de Vardar. Voordat je de stenen brug oversteekt, een van de oudste bezienswaardigheden van Skopje, zie je het Holocaust Memorial Centre en het Museum of the Macedonian Struggle for Independence, IMRO and the Victims of Communism. Aan de andere oever van de rivier ligt het belangrijkste plein van Macedonië, met veel nieuwe beelden en monumenten. Je loopt langs de hoofdstraat Macedonië die het plein met het oude treinstation verbindt. Je kunt een kort bezoek brengen aan het Memorial House of Mother Teresa, waarbij de tour eindigt voor het Museum van de stad Skopje in het gebouw van het oude treinstation, dat gedeeltelijk werd verwoest door de aardbeving in 1963. Vanaf de berg Vodno gaat u verder met het kabelbaansysteem naar het Millennium Cross en terug naar het midden van Vodno. Eenmaal terug in het midden van Vodno gaat u verder met de auto / minibus naar het dorp Gorno Nerezi, om de kerk St. Pantelejmon te zien. De tour gaat verder met een bezoek aan de kloof Matka, ongeveer 17 km van Skopje, en loopt verder langs de oever van de rivier de Treska, die beroemd is vanwege de kajakwedstrijden die er plaatsvinden. Je volgt het pad dat langs de dam en het kunstmatige meer Matka loopt en bereikt het klooster van St. Andrew . Hierna maakt u een boottocht langs de kloof Matka (8 km lang) en geniet u van de prachtige omgeving, evenals een bezoek aan de grot Vrelo.

...
Vanuit Skopje: excursie berg Vodno en Matkakloof

4. Vanuit Skopje: excursie berg Vodno en Matkakloof

Vertrek vanuit Skopje en reis comfortabel met airconditioning naar de berg Vodno. Je rijdt per kabelbaan naar de Millennium kruis bij aankomst en bewondert de panoramische uitzichten over Skopje van één van de grootste christelijke kruisen ter wereld. Neem de kabelbaan terug naar Vodno om met een voertuig met airconditioning het bergdorp Gorno Nerezi te bereiken. Je bezoekt de kleine kerk van St. Panteleimon uit de 12e eeuw bij aankomst en bewondert de historische fresco's van de Byzantijnse kunst binnenin. Ga vervolgens naar de Matkakloof om te genieten van een smakelijke lunch in een leuk restaurant aan het meer. Je maakt een optionele boottocht naar de Vrelogrot of maakt een natuurwandeling langs de vele gemarkeerde paden. Vul je longen met frisse landlucht voor de terugreis naar Skopje en stap bij aankomst uit bij de triomfboog van Porta Macedonië.

...
Van Sofia: dagtrip naar Skopje en Matka Canyon

5. Van Sofia: dagtrip naar Skopje en Matka Canyon

Steek de grens over vanuit Bulgarije en geniet van een dagtocht in Macedonië. Duik in het verleden terwijl je de historische buurten van Skopje verkent en de bezienswaardigheden bekijkt. Leer meer over de geschiedenis van de Macedoniërs terwijl je door het nieuwe deel van de stad loopt, herbouwd tijdens het Skopje 2013-project. Na je bezoek aan Skopje ga je naar Matka Canyon voor een pauze in de natuur. Je dagtocht begint met een ophaalservice om 8:00 uur vanuit je accommodatie in Sofia. Rijd ongeveer 3,5 uur en bereik Skopje. Leer tijdens uw rit over de geschiedenis van de regio vanuit Bulgaars oogpunt. Aankomst in Skopje en een rondleiding van 2 uur door de stad van een lokale Macedonische gids. Leer meer over Joegoslavië en krijg de kans om de twee historische perspectieven van de regio die u tijdens deze reis wordt geboden, te vergelijken. Bezoek tijdens je rondleiding door Skopje het fort van Skopje, de Sultan Murat-moskee en de oude bazaar. Krijg de kans om de karavanserais te zien uit de Ottomaanse periode toen Skopje een van de belangrijkste handelscentra op de Balkan was. Bezoek het nieuwe neoklassieke Macedonië-plein en laat je verrassen door het standbeeld van Alexander de Grote en zijn vader Filips II. Ga verder naar het Mother Teresa Memorial House. Leer in het huismuseum meer over het levensverhaal van Moeder Teresa. Sluit daarna uw wandeltocht door Skopje af bij de Macedonië-poort. Ga naar Matka Canyon, waar je ongeveer 1,5 uur hebt om de schoonheid van de natuur te bewonderen. Maak kans op een boottocht in de kloof en passeer een van de diepste onderwatergrotten ter wereld. Ontmoet om ongeveer 16:00 uur de rest van de groep en vertrek terug naar Sofia. Bespreek op de terugweg de indrukken van uw dag en stel uw gids eventuele resterende vragen. Helaas staat het reisschema van de dagtocht je niet toe om vrije tijd te hebben voor de lunch in Skopje. Het is aan te raden om tijdens de wandeltocht wat fastfood mee te nemen of wat broodjes mee te nemen. Je kunt eten kopen bij een benzinestation voordat je in de stad aankomt.

...
Skopje: privérondleiding door halve dag rond de schoonheden

6. Skopje: privérondleiding door halve dag rond de schoonheden

Deze tour start vanuit je hotel of een locatie naar keuze in Skopje. Je gids neemt je per comfortabele auto met airconditioning of minibusje naar het midden van de berg Vodno en vervolgens per kabelbaan naar het Millennium Cross en terug naar het midden van Vodno. Eenmaal terug in het midden van Vodno, gaat de tour verder met de auto of minibus naar het dorp Gorno Nerezi om de kerk St. Pantelejmon te zien. Wees getuige van de fresco's die tot de hoogste prestaties van Byzantijnse kunst in St. Pantelejmon behoren. Daarna ga je verder naar de Matka Canyon, een van de populairste buitenbestemmingen op ongeveer 17 kilometer van Skopje. Na het bezoek aan Matka Canyon, ga je terug naar Skopje, naar je hotel of een locatie naar keuze in Skopje.

...
Het beste van Skopje: privétour van een hele dag

7. Het beste van Skopje: privétour van een hele dag

De chauffeur / gids haalt je op bij je hotel of elke locatie van je voorkeur in Skopje, met een comfortabele auto / minibus met airconditioning en neemt je mee naar het midden van de berg Vodno van waar je verder gaat met een kabelbaan naar het Millennium Cross en terug naar midden Vodno. Eenmaal terug in het midden van Vodno gaat u verder met de auto / minibus naar het dorp Gorno Nerezi, om de kerk St. Pantelejmon te zien. De tour gaat verder met een bezoek aan de kloof Matka, ongeveer 17 km van Skopje. Je luncht dan in een leuk restaurant aan het meer. Na het bezoek aan Canyon Matka, ga je terug naar Skopje voor een wandeltocht door de oude en nieuwe delen van de stad.

...

Sitemap Matkakloof

Wil je alle activiteiten in Matkakloof ontdekken? Klik hier voor de volledige lijst.

Wat anderen zeggen over Matkakloof

Gemiddelde beoordeling

4.7 / 5

gebaseerd op 191 beoordelingen

Zeer mooie reis en professionele gids

We hebben een mooie reis gehad met een zeer aardige en professionele gids, Tony. Ten zeerste aanbevolen. Dit is goed om te weten voor de reis: we gingen eerst naar Matka Canyon en aan het eind de vodno-berg. Vanwege de beperkte tijd in de Matka Canyon moesten we kiezen tussen lunch of een boottocht naar de Vrelo-grot (in totaal ongeveer 1 uur voor de boottocht en de grot). Onze groep ging uit elkaar en sommigen deden de boot en sommigen lunchten. We waren allemaal blij. Je kunt ook een heel mooi en spectaculair pad langs de kloof lopen. Lunch en boottocht zijn niet inbegrepen. Boottocht naar de grot was 7 € per persoon.

Zeer intresante reis en professionele gids

Een reis van een halve dag naar Mount Vodno, de Matka Canyon en het klooster was een geweldige ervaring. We hadden een geweldige en deskundige gids, Tony, die sprak over de Macedonische geschiedenis en het moderne leven. Bij Matka Canyon kunt u een boottocht en een grottocht maken tegen een meerprijs (7 €), hoewel u zult moeten kiezen tussen de excursie of de lunch. Het bezoek aan het Panteleimos-klooster is ook interessant. Mount Vodno met Millennium Cross biedt een geweldig uitzicht over de stad Skopje

Geweldige dag in Matka Canyon en Vodno

Bedankt aan Tony en de reisorganisatie voor het niet annuleren, hoewel ik de enige klant was die geboekt was! Tony gaf me een fantastische privétour, beantwoordde mijn vele vragen en gaf naast Matka Canyon en Vodno een schat aan informatie over Noord-Macedonië. Niets was teveel moeite. Bovendien gaf hij me nog een aantal reisideeën voor de toekomst! Ik zal me zijn warmte en vriendelijke geest nog lang herinneren. Dank je!

We waren heel tevreden van onze gids Vladimir. Hij wist heel interessante dingen te vertellen en beantwoordde ook al onze vragen zonder enige moeite. Het enige jammere aan deze excursie was dat de kabellift naar het Millenniumkruis voor onbepaalde tijd buiten werking is, waardoor je dit momenteel niet kunt bezichtigen. Los daarvan zeker de moeite om te doen!

Geweldig overzicht van de belangrijkste bezienswaardigheden

Gids verstrekt fascinerende historische en culturele context.