Kies data

Mauerpark

Mauerpark: tours & activiteiten die je niet wilt missen

Berlijn: ticket hop on, hop off-bustour

1. Berlijn: ticket hop on, hop off-bustour

Verken Berlijn en kom meer te weten over de stadsgeschiedenis en de bezienswaardigheden via het audiocommentaar aan boord — beschikbaar in verschillende talen. Terwijl je langs de prachtige bossen, parken, tuinen, rivieren en meren rijdt, ontdek je dat Berlijn voor bijna een derde uit natuur bestaat. De stad was het decor van vele beslissende historische gebeurtenissen. Met je hop on, hop off-ticket krijg je de kans om de locaties die aan deze geschiedenis herinneren te bezichtigen, en ook zie je de beroemdste straten en pleinen van de stad. De klassieke route gaat langs alle belangrijke bezienswaardigheden van de stad, waaronder de Brandenburger Tor, Checkpoint Charlie en de East Side Gallery, om er maar een paar te noemen. Haltes op de klassieke route: 1. Tauentzienstraße 2. KaDeWe 3. Lützowplatz 4. Kulturforum 5. Potsdamer Platz 6. Gropiusbau 7. Checkpoint Charlie 8. Gendarmenmarkt 9. Neptunbrunnen 10. Alexanderplatz 11. Karl-Marx-Allee 12. East Side Gallery 13. Ostbahnhof 14. Neptunbrunnen 15. Lustgarten 16. Unter den Linden / Friedrichstraße 17. Brandenburger Tor 18. Rijksdaggebouw 19. Hauptbahnhof (centraal station) 20. Schloss Bellevue 21. Siegessäule 22. Zoo (dierentuin) / Elefantentor 22. Café Kranzler 23. Kurfürstendamm 236

Berlijn: stadsrondleiding door Prenzlauer Berg en meer

2. Berlijn: stadsrondleiding door Prenzlauer Berg en meer

Ervaar een fascinerende rondleiding door de wijk Prenzlauer Berg Berlijn. Tot het midden van de 19e eeuw waren dit uitgestrekte velden met molens. Nu is het een van de meest creatieve en trendy wijken van Berlijn. De tour zal door zowel het oosten als westen van de hoofdstraat (Schönhauser Allee) van Prenzlauer Berg gaan, langs de unieke bouwstijlen van de postmodernistische periode in Duitsland. Sinds de val van de Berlijnse Muur is het aanzicht van deze voormalige arbeiderswijk drastisch veranderd: leer hoe deze lange en woeste geschiedenis is gecombineerd met de hervonden welvaart van het district en diversiteit een modern imago aan Prenzlauer Berg heeft gegeven. Het doel van de tour is om meer te weten te komen over de verschillende delen van de stad die je op het eerste gezicht niet zou zien. Laat je confronteren met haar tegenstrijdigheden en houd scherp oog voor het verborgene. Krijg authentieke inzichten en interessante achtergrondinformatie. Elke tour is een ongelooflijke kans om de stad met al je zintuigen te ervaren en je tot een dialoog uit te nodigen.

Berlijnse Muur: rondleiding in een kleine groep

3. Berlijnse Muur: rondleiding in een kleine groep

Duik de geschiedenis van Berlijn in. Ga mee met een rondleiding langs de Berlijnse Muur. Je begint bij de Bornholmer Straße, een plek vol geschiedenis: toen de Muur viel en de Duitse eenheidsstaat geboren werd, ontmoetten de eerste Oost- en West-Duitsers elkaar op deze plek en vierden zij samen de val van de Muur. Wandel langs de voormalige zogenaamde dodenstrip en zie sporen van de Muur, die soms alleen voor experts te zien zijn. Ontdek hoe deze sporen gedocumenteerd worden en kom meer te weten over de vreemde geschiedenis van de kersenbomen die langs de Muur groeiden. Bezoek de monumenten voor de Muur en het Mauerpark, wat tegenwoordig een van de levendigste culturele en sociale centra van de hoofdstad is. Onderweg kun je ontspannen met een kop koffie, en uiteindelijk ga je richting Nordbahnhof, een van de voormalige spookstations, waar de rondleiding eindigt.

Berlijn: maak je eigen spin-schilderij bij Jans Echternacht

4. Berlijn: maak je eigen spin-schilderij bij Jans Echternacht

Neem een pauze van het bladeren door de vele stands en ontwerpen van Mauerpark en creëer je eigen spin-art in een privésessie bij Jans Echternacht. Maak zelf een stuk of werk samen met vrienden om een spin-art-meesterwerk te ontwikkelen als herinnering aan je tijd in Berlijn. Begin met een leeg rond canvas uitgerekt tot 80 centimeter. Start met de hulp van een instructeur de spin-art-machine. Gebruik een andere kleur om unieke motieven en kleurencombinaties te creëren. Stop af en toe met draaien om te controleren hoe uw werk vordert. Zodra je je volgende zet hebt besloten, start je de spinmachine opnieuw. Na een paar rondjes draaien is je werk klaar. Laat het werk een dag bij je instructeur liggen om het volledig te laten drogen en kom de volgende dag terug om het op te halen. Voeg voor het gemak van reizen een rol van 5 EUR toe om uw kunstwerken veilig in het vliegtuig te bewaren. Als je met meerdere mensen één kunstwerk wilt maken, hoef je maar voor één stuk te betalen. Als elk lid van je groep liever zijn eigen werk maakt, boek dan voor zoveel werken als je wilt.

Berlijn: Graffiti Workshop bij de Berlijnse Muur

5. Berlijn: Graffiti Workshop bij de Berlijnse Muur

Neem deel aan een graffitiworkshop om de graffiticultuur te begrijpen en leer hoe je graffitikunst kunt maken met spuitverf. Je instructeur geeft interessant inzicht en nuttige begeleiding terwijl je je stempel drukt op de Berlijnse Muur. Ontmoet elkaar in Mauerpark, waar een deel van de originele Berlijnse muur staat, en sluit je aan bij je instructeur en andere deelnemers. Je workshop begint met een boeiend gesprek over graffiticultuur. Stel je instructeur vragen en krijg antwoorden die je nergens anders zou vinden. Beslis daarna met de instructeur wat je op de muur gaat schilderen. Of het nu een zin, uitdrukking of slogan is, uw instructeur zal uw keuze traceren en vervolgens stap voor stap uitleggen hoe u spuitverf gebruikt om uw graffiti te maken. De hele groep gaat samen schilderen. Terwijl je schildert, zal een professionele fotograaf ook foto's van je maken tijdens de activiteit en je een selectie van bewerkte foto's sturen. Als het schilderij klaar is, poseer je voor een groepsfoto voor je graffiti op de originele Berlijnse Muur.

Berlijn: e-bike-tour langs de Berlijnse muur en hoogtepunten in Mitte

6. Berlijn: e-bike-tour langs de Berlijnse muur en hoogtepunten in Mitte

Blijf actief tijdens een vakantie in Berlijn tijdens een e-bike-tour. Fiets naar beroemde bezienswaardigheden die verbonden zijn met de Berlijnse Muur en iconische Berlijnse bezienswaardigheden, waaronder de Reichstag en de Brandenburger Tor. Leer onderweg over de rijke en soms duistere geschiedenis van Berlijn van je lokale gids. Verken de centrale wijk Mitte van Berlijn, waar de meeste historische bezienswaardigheden van de stad zijn gevestigd, en fiets naar belangrijke locaties die verbonden zijn met de voormalige Berlijnse Muur. Begin je tour nabij de iconische grensovergang aan de Bornholmer Strasse, waar Oost- en West-Berlijners juichend door de geopende poorten stormden bij de val van de muur in de nacht van 9 november 1989. Fiets verder naar het Mauerpark, waar de muur vroeger het park in tweeën deelde tussen Oost- en West-Berlijn. Vervolg de Bernauer Strasse naar het Wall Memorial en de Chapel of Reconciliation voordat je naar een voormalig spooktreinstation, Nordbahnhof, gaat. Ga naar de wijk Mitte om het beroemde en langdurige Charité-ziekenhuis van Berlijn te zien, de regeringswijk met zijn imposante Reichstag, de Brandenburger Tor en de lommerrijke Tiergarten. Pauzeer bij het Holocaust Memorial om je respect te betuigen aan de gevallen Joden van Europa tijdens de Tweede Wereldoorlog voordat je je een weg baant naar de historische en imposante Gendarmenmarkt en Bebelplatz. Fiets door de grote en lange allee Unter den Linden om de kathedraal van Berlijn, het gerenoveerde Berlijnse paleis en de charmante straten van Nikolaiviertel te zien - het oorspronkelijke dorp dat Berlijn vormde. Beëindig je tour in de moderne centrale wijk om de iconische tv-toren, de Marien-kerk, het Rotes Rathaus, de Alexanderplatz en de wereldklok te zien.

Berlijn: fietstocht langs de Muur

7. Berlijn: fietstocht langs de Muur

Ontdek de Duitse hoofdstad op de fiets op deze tocht van 3,5 uur. Fiets langs de voormalige grens tussen Oost- en West-Berlijn en zie overblijfselen van de Muur, wachtposten op de grens, een van de laatste wachttorens en andere sporen van de scheiding. Je begint je tocht bij de Kulturbrauerei, een voormalige brouwerij in Prenzlauer Berg. Onderweg hoor je interessante feiten over het hoe en wat van de stadsscheiding, en het effect ervan op de bevolking. Hoor over geslaagde en fatale ontsnappingspogingen, het vallen van de Muur na 30 jaar en hoe de stad sindsdien is veranderd. De route loopt van Mauerpark, over de Bernauerstraße, helemaal naar de Brandenburger Tor. Checkpoint Charlie, de voormalige grensovergang en de Bornholmerstraße komen ook aan bod tijdens de tocht.

Fietstocht met kleine groep: Berlijnse Muur en Koude Oorlog

8. Fietstocht met kleine groep: Berlijnse Muur en Koude Oorlog

Beleef een interessante en informatieve fietstour door Berlijnn langs de Berlijnse Muur - de Mauerweg. Ondanks dat vandaag de dag slechts weinig van de Muur is overgebleven, zijn er tussen de voormalige grensovergangen Bornholmer Straße enn Checkpoint Charlie nog steeds sporen van te vinden. Je begint je reis door de geschiedenis op de plek waar het allemaal eindigde: op het Plein van 9 maart 1989 - toen de eerste Oostduitse burgers de grens overstaken. Ontdek waarom er kersenbomen bij de Bornholmer Straße werden geplant en zie de originele uitkijktoren en de Todesstreeifen. Volg de foto's van konijnen op de grond naar het Brandenburger Tor en ga verder door naar het "Tränenpalast" aan de Friedrichstraße. Fiets langs het Friedrichstadtpalast, het Museumeiland, de Nieuwe Synagoge en het oude Berlijnse Postkantoor.

Berlijn Combo: stadsrondleiding & rondvaart Spree

9. Berlijn Combo: stadsrondleiding & rondvaart Spree

Ontdek de meest interessante bezienswaardigheden van Berlijn tijdens deze praktische hop on, hop off-bustour gecombineerd met een rondvaart over rivier de Spree. Stap simpelweg bij de eerste halte op de bus en ontspan je, ontdek de stad en zie de hoogtepunten van dichtbij. Je kunt zo vaak als je wilt uitstappen en zo veel tijd als je wilt doorbrengen bij elke bezienswaardigheid. Wandel langs de Kurfürstendamm, kom meer te weten over de historische achtergrond van Checkpoint Charlie, bewonder de Brandenburger Tor, en geniet van de Gendarmenmarkt. Bussen van de Best of Berlin by City Circle (geel) stoppen bij de volgende bushaltes: • Kurfürstendamm• KaDeWe • Lützowplatz • Kultuur Forum • Potsdamer Platz • Checkpoint Charlie • Gendarmenmarkt • Alexanderplatz (TV toren) • Fontein van Neptunus• Museumsinsel• Berlijnse Kathedral • Lustgarten (Museumeiland) • Unter den Linden • Brandenburger Tor (Rijksdaggebouw) • Berlijn Centraal Station (Hauptbahnhof)• Siegessäule • Slot Bellevue• Straße des 17. Juni/vlooienmarkt• Slot Charlottenburg • Antiekhal Bussen van de Berlijnse Muur door City Circle (paars) stoppen bij de volgende bushaltes: • Alexanderplatz (Noord) tegenover het Park Inn Hotel • Hackescher Markt  • Gedenkstätte Berliner Mauer • Mauerpark • Metzer Str.  • East Side Gallery/Mercedes Benz-Platz • East Side Gallery/Ostbahnhof • Alexanderplatz (Noord) tegenover het Park Inn Hotel. Dit combipakket bevat ook een boottocht aan de rivier de Spree. Ontdek Berlijn vanuit een ander perspectief terwijl je de bezienswaardigheden van het stadscentrum passeert, verspreid langs de oevers van haar waterweg.

Verborgen wandeltocht door Berlijn met een local

10. Verborgen wandeltocht door Berlijn met een local

Ontdek het verborgen Berlijn tijdens deze 4 uur durende wandeling. Ontmoet elkaar bij de ingang van het Melia Hotel aan de Friedrichstraße 103. Dit is een kleine gegroepeerde tour van niet meer dan 12 personen en geleid door een deskundige gids, waardoor je een persoonlijke ervaring krijgt. De eerste plaats die je gaat bezoeken is het Palace of Tears. Je gids vertelt je over de turbulente gebeurtenissen die deze plaats zijn naam hebben gegeven. Bezoek de locaties waar Joodse kinderen werden gered in het Kindertransportsysteem. Vanaf hier ga je naar de beroemde Humboldt University. Het volgende is het Museumeiland. Met musea van wereldklasse is dit een UNESCO-werelderfgoed. Glimp van de indrukwekkende neoklassieke architectuur van de Neueus en Altes Museums. Als je wat dichterbij komt, zie je de littekens die dit gebouw uit de Tweede Wereldoorlog nog steeds achtervolgen. De Nieuwe Synagoge is een plek die je niet mag missen in Berlijn. Je hoort verhalen over de "Reichkristallnacht" van je gids. Als u dieper ingaat op de Joodse identiteit van deze stad, bezoekt u het graf van een van de beroemdste joden - Moses Mendelssohn. Je komt meer te weten over deze man, hoe hij tijdens de oorlog carrière maakte als bakker en je kunt ook de bakkerij bezoeken. Misschien wel het beroemdste monument van Berlijn vanwege de relatief recente ineenstorting, is de Berlijnse Muur. Leer meer over het mechanisme van de muur en hoe deze een krachtig symbool van de Koude Oorlog werd. Aan de hand van originele documenten, kaarten en afbeeldingen leert u hoe Berlijn is getransformeerd tot de stad die het nu is. Je eindigt de tour met een verbluffende, exclusieve ervaring bij de beruchte Berlijnse Muur, waar je de muur door virtual reality-headsets zult zien. Je gids neemt je mee terug in de tijd naar het moment waarop de muur werd gebouwd, tot de sloop vanuit een oost- en een westperspectief. Dit is een unieke ervaring die op dit moment door geen enkele andere reisorganisatie wordt aangeboden. Deze lokale leverancier biedt u een werkelijk uniek inzicht in de ongelooflijke Duitse hoofdstad. Je lokale gids zit vol met voorkennis die ze de hele tijd met je zullen delen, waardoor je een exclusief kijkje krijgt in de transformatie van Berlijn in de afgelopen eeuw.

Beschikbare activiteiten

  • Rondleidingen
  • Combi-aanbiedingen
  • Hop on, hop off-tours
  • Andere belevenissen
  • Privétours
  • Workshops en cursussen
12 activiteiten gevonden
Ordenen op:

Overzicht activiteiten in Mauerpark

Wil je alle activiteiten in Mauerpark ontdekken? Klik hier voor de volledige lijst.

Wat anderen zeggen over Mauerpark

Gemiddelde beoordeling

4.4 / 5

gebaseerd op 2.460 beoordelingen

Kort gezegd een geweldige fietstocht. We deden dit op de laatste dag, dus we hadden al veel van Berlijn gezien, maar toch zijn we alleen maar op plekken geweest die nieuw voor ons waren. De gids (Vincent) nam ons mee naar ogenschijnlijk ‘normale’ plekken waar ontroerende verhalen schuilgaan. Écht een aanrader.

Onze gids Robert leidde de tour heel goed met veel zeer informatieve stops. Was erg leuk. Zijn stedenbouwkundige kennis was ook erg interessant en informatief. Ik heb Bike on Tour al meerdere keren geboekt en kan alleen maar zeggen: het is zeker de moeite waard.

Goede rondleiding. Bushaltes moeten betere bewegwijzering hebben. We misten onze laatste bus die we niet kenden en een hele aardige chauffeur kwam ons ophalen en is terug naar halte 3.

Een echte aanrader. Leuke tocht, veel uitleg, goede gids en in het Nederland. Goede fietsen en goede wegen!

Vriendelijke en enthousiaste Nederlandse gids Rinus, die veel kon vertellen tijdens deze mooie rit.