Datums kiezen

Mauritshuis

Mauritshuis: tours en activiteiten die je niet wilt missen

Den Haag: Toegangsbewijs Mauritshuis

1. Den Haag: Toegangsbewijs Mauritshuis

Verwen de kunstliefhebber in je in het Mauritshuis, waar het beste van de Nederlandse schilderkunst uit de Gouden Eeuw te zien is. Verken een van de meest iconische gebouwen van Den Haag, gelegen naast het parlement. Kijk uit de ramen voor een uitzicht op de vijver. Ontdek de compacte maar wereldberoemde collectie van het kunstmuseum. Bekijk meer dan 200 meesterwerken, zoals "De Anatomische Les van Dr. Nicolaes Tulp" van Rembrandt, "De Goudvink" van Fabritius en "De Stier" van Potter, die permanent worden tentoongesteld. Geniet van de rijke verscheidenheid van de collectie, met genreschilderijen van Jan Steen, landschappen van Jacob van Ruisdael, stillevens van Adriaen Coorte en portretten van Rubens. Bewonder het historische maar intieme interieur van het 17e-eeuwse monument, met zijn zijden wandbekleding, fonkelende kroonluchters en monumentale beschilderde plafonds. Blijf zo lang als je wilt en bezoek het museum in je eigen tempo. Reken op ongeveer 1,5 uur, wat de gemiddelde duur van een bezoek is. Bezoek het restaurant en de koffieshop, koop wat souvenirs of bezoek de tijdelijke tentoonstelling. Van 16 februari - 9 juni wordt onze Lachende Jongen uitgeleend aan het Rijksmuseum voor de Frans Hals tentoonstelling. Frans Hals is een van de beroemdste en opmerkelijkste schilders van de Nederlandse 17e eeuw. Al zijn schilderijen laten zien dat Hals als geen ander kleur en brede penseelstreken kon gebruiken om zijn schilderijen 'tot leven te brengen'. Ook al is onze populairste Hals er niet, er zijn nog vier andere prachtige schilderijen van hem die je in het Mauritshuis kunt bezoeken.

Den Haag: hoogtepunten zelfgeleide speurtocht en rondleiding

2. Den Haag: hoogtepunten zelfgeleide speurtocht en rondleiding

Leer Den Haag in je eigen tempo kennen tijdens deze interactieve speurtochtwandeling op je telefoon. Ontcijfer raadsels, communiceer met de belangrijkste bezienswaardigheden van de stad en ontgrendel interessante feiten en legendes. Een ideale buitenactiviteit voor nieuwe bezoekers, koppels, groepen, gezinnen en kinderen. Kan worden gebruikt als een geweldige activiteit voor teambuilding. Na het downloaden van de speurtochttour op uw mobiele apparaat (via een link en inloggegevens die u bij het boeken heeft ontvangen), gebruikt u de mobiele app en geïntegreerde kaarten om de 10 van de belangrijkste bezienswaardigheden van Den Haag te voet te bereiken. Leer bij elke stop meer over de attractie en los een locatiegebaseerd raadsel op dat alleen kan worden opgelost als je de specifieke locatie bereikt. Gebruik logica, verbeeldingskracht, observatie en teamgeest om de juiste code te ontgrendelen en de volgende bestemming van de tour te onthullen. Start de activiteit wanneer je maar wilt en geniet van de flexibiliteit om je game op elk moment te pauzeren om een pauze te nemen, de perfecte foto's te maken, te lunchen of een museum te bezoeken. Kies ervoor om de tour later voort te zetten of bewaar de rest voor een andere dag. In de historierijke stad Den Haag bezoekt u eerst de prachtige Escher in Het Paleis. Dan het unieke Haags Historisch Museum en dan het onvervangbare Mauritshuis. Deze prachtige route gaat verder naar het Plein. Als vijfde halte vind je het Binnenhof. Terwijl je je wandeling door de stad vervolgt, vind je het interessante Rijksmuseum de Gevangenpoort. Paleis Noordeinde mocht natuurlijk niet ontbreken bij deze rondleiding. Daarnaast bewonder je ook de Koninklijke Stallen. De voorlaatste bestemming is de benijdenswaardige World Peace Flame. Terwijl de kers op de taart van deze unieke rondleiding niet anders kon zijn dan het Vredespaleis.

Vanuit Amsterdam: excursie met gids naar Rotterdam, Delft & Den Haag

3. Vanuit Amsterdam: excursie met gids naar Rotterdam, Delft & Den Haag

De excursie begint in Amsterdam. Hier stap je aan boord van de bus en vertrek je naar Rotterdam. Rotterdam is de tweede grootste stad van Nederland en staat bekend om zijn architectuur en de handelshaven. Bewonder de imposante skyline van Rotterdam, de hypermoderne architectuur en de havens, scheepswerven en dokken. Na de rondvaart door de haven vervolg je de tour door de stad en maak je een stop bij de beroemde Markthal en de Kubuswoningen.  Ga vervolgens naar het pittoreske Delft, de geboorteplaats en laatste rustplaats van de Nederlandse meester Johannes Vermeer. De stad staat bekend als de Prinsenstad, omdat talloze leden van de Nederlandse Koninklijke familie hier al eeuwenlang zijn begraven. Geniet van wat vrije tijd voor de lunch (niet inbegrepen) en ontdek het door grachten bezaaide historische stadscentrum van Delft. Delft staat vol met historische monumenten zoals de Oude Kerk, de Nieuwe Kerk en het Stadhuis. Bezoek De Delftse Pauw, een fabriek gespecialiseerd in handgemaakt Delfts Blauw aardewerk, sinds de 17e eeuw het meest begeerde porselein.  Ga vervolgens naar Den Haag voor een stadstour. Behalve de zetel van de Nederlandse regering is Den Haag ook de woonplaats van de Nederlandse koninklijke familie en de op twee na grootste stad van het land. Bezoek Den Haag, waar de meeste buitenlandse ambassades in Nederland gevestigd zijn, evenals 150 internationale organisaties, waaronder het Internationaal Gerechtshof en het Internationaal Strafhof. Pauzeer en maak foto's bij het Vredespaleis, het Mauritshuis (met werken van Vermeer, Rembrandt en Andy Warhol) en het Binnenhof (de ontmoetingsplaats van de Nederlandse regering). Kies ten slotte voor een schilderachtige rondvaart in Amsterdam en bekijk een aantal van de topattracties van de stad, waaronder grachtenpanden uit de Gouden Eeuw, de Westerkerk en het Anne Frank Huis.

Amsterdam: Spaanstalige tour naar Rotterdam en Den Haag

4. Amsterdam: Spaanstalige tour naar Rotterdam en Den Haag

Verlaat Amsterdam per bus en verken de zetel van de macht in Nederland in de elegante stad Den Haag, met hoogtepunten als het Koninklijk Paleis Noordeinde en de regeringsgebouwen van het Binnenhof. Ga verder naar het Mauritshuis, een museum waar werken van Rembrandt en Vermeer te zien zijn. Bezoek dan het hoofdkwartier van het Internationaal Gerechtshof in het Vredespaleis. Daarna reis je naar Rotterdam, bekend om de innovatieve architectuur. Bij aankomst zie je De Verwoeste Stad, een beeld van Ossip Zadkine, gemaakt om te reflecteren op de verwoesting van de stad tijdens de Tweede Wereldoorlog. Zie het enige nog overeind staande middeleeuwse gebouw van de stad, bewonder de interessante kubuswoningen door Piet Blom en bezoek de oude haven. Bewonder al het eten dat tentoongespreid wordt in de historische Markthal en wandel langs de oevers van de Maas voor een panoramisch uitzicht op de wolkenkrabbers van de stad. Je hebt in Rotterdam wat vrije tijd voor een lunch, en keert daarna terug naar Amsterdam.

Den Haag: wandeltocht hoogtepunten audio en gps begeleid

5. Den Haag: wandeltocht hoogtepunten audio en gps begeleid

Verken de prachtige Zuid-Hollandse stad Den Haag Loop met mij mee door de stad en ervaar interessante weetjes en de mooiste plekjes van Den Haag. Ik spreek spreekt Engels, Duits, Frans, Spaans, Portugees, Italiaans en Nederlands Tijdens de rondleiding vertel ik over de geschiedenis en de hoogtepunten. En natuurlijk laat ik je de mooiste plekjes zien en maak ik graag foto’s! Wanneer je naar een museum wilt, zijn sommige toegangskaarten niet gratis. Tijdens de wandelingen bezoeken we vele topactiviteiten/bezienswaardigheden zoals Escherpaleis, Mauritshuis, Binnenplaats, Paleis van de Koning, Paleistuin, de leukste winkels en restaurants en echt verborgen pareltjes. Voordat we beginnen, een stukje geschiedenis in een notendop… Den Haag ontstond 5800 jaar geleden als boerennederzetting. Toch begon Den Haag, zoals de stad de waardige naam luidt, pas echt te groeien onder graaf Willem II (1228-1256), die rond het Binnenhof een gravenburcht liet bouwen. Ten noorden van de Hofvijver, waar zich voornamelijk zandgrond bevindt, bouwden edelen en notabelen hun huizen en paleizen. Op de veengronden ten zuiden van het Binnenhofcomplex vestigden zich ambachtslieden en handelaars. Den Haag heeft door de jaren heen een grote ontwikkeling doorgemaakt en kent een rijke historie. Zo bezocht Lodewijk Napoleon, die in 1806 koning van Holland was geworden, de stad, ontwikkelde Den Haag zich tot het regeringscentrum van Nederland en kozen graven, stadhouders, koningen en koninginnen deze stad als hun woonplaats. Kom en ontdek met mij mee en ervaar en geniet van de geweldige stad Den Haag

Rotterdam, Delft en Den Haag: dagtour met kleine groep

6. Rotterdam, Delft en Den Haag: dagtour met kleine groep

Begin uw tour door uw gids/chauffeur te ontmoeten op een centraal gelegen ontmoetingspunt. Je gids brengt je in ongeveer 60 minuten naar de eerste bestemming van vandaag: Rotterdam. Rotterdam is de op een na grootste stad van Nederland en staat bekend om zijn commerciële haven. De eerste stop is Spido voor je boottocht van 75 minuten, de beste manier om een van 's werelds grootste havens te bekijken. Je ziet de imposante skyline van Rotterdam, hypermoderne architectuur, havens, scheepswerven en dokken. De volgende stop op de tour is Delft, waar u de kans krijgt om het door grachten bezaaide historische stadscentrum van de stad en de ontzagwekkende historische monumenten, waaronder de Oude Kerk en de Nieuwe Kerk, te zien. Terwijl je daar bent, bezoek je een fabriek die gespecialiseerd is in handgemaakt Delfts blauw aardewerk, het meest begeerde porselein sinds de 17e eeuw. Ontdek Den Haag. De stad is de thuisbasis van buitenlandse ambassades en internationale organisaties zoals het Internationaal Gerechtshof en het Internationaal Strafhof. Het staat ook bekend om zijn historische bezienswaardigheden. Het Paleis van Vrede en Recht, waarin internationale gerechtshoven zijn gevestigd, staat in Den Haag, net als 150 andere internationale organisaties. Daarnaast zijn er verschillende koninklijke paleizen en monumenten, waaronder het Mauritshuis en het Binnenhof.

Vanuit Amsterdam: Kinderdijk en Den Haag Tour met musea

7. Vanuit Amsterdam: Kinderdijk en Den Haag Tour met musea

Geniet van het prachtige landschap vanuit het comfort van een luxe minibus. Je wordt opgehaald bij een centraal gelegen ontmoetingspunt in Amsterdam en in ongeveer 75 minuten naar Kinderdijk gereden. Leun achterover, ontspan en geniet van het uitzicht op het Nederlandse landschap terwijl je naar het UNESCO-werelderfgoed gaat. Bezoek een werkende windmolen van binnenuit, bekijk de film over het gebied en leer meer over de geschiedenis van dit UNESCO-werelderfgoed. Na een bezoek van 90 minuten stapt u weer in de minibus en rijdt u verder naar Den Haag. Deze bruisende stad is de thuisbasis van enkele van Europa's belangrijkste politieke instellingen, waaronder de Nederlandse regeringszetel en de koninklijke familie. Het is ook de thuisbasis van tal van ambassades en internationale organisaties, waaronder het Internationaal Gerechtshof, het Internationaal Strafhof en verschillende koninklijke paleizen. Begin je avontuur in Den Haag, waar je een stadstour per minibus maakt. Je ziet alle hoogtepunten en er wordt een lunchstop gemaakt (op eigen kosten) voordat je geniet van een inbegrepen bezoek aan een van de drie culturele hoogtepunten van Den Haag. Ontdek het Mauritshuis, de thuisbasis van enkele van de beste Nederlandse schilderijen uit de Gouden Eeuw. In dit museum vind je meesterwerken als Vermeers Meisje met de parel en afbeeldingen van Rembrandt van Rijn. Geniet van een inbegrepen audiotour van Escher in Het Paleis. Dit voormalig koninklijk winterpaleis herbergt nu ruim 120 prenten van de beroemde MC Escher. Door de manier waarop hij speelde met perspectief, ruimte en realiteit, blijft hij tot op de dag van vandaag fascineren. Wat maakt het kleine land Nederland zo groot? Ontdek dit en meer bij Madurodam. De kleinste stad ter wereld zit vol met prachtige miniaturen, speelse activiteiten en geweldige attracties voor kinderen en volwassenen om te ontdekken wat ons zo uniek maakt.

Den Haag: Stadsverkenningsspel en Tour

8. Den Haag: Stadsverkenningsspel en Tour

Combineer de opwinding van een stadsrondrit met een spelplezier tijdens deze zelfgeleide smartphonewandeling door Den Haag. Vind gemakkelijk attracties met de navigatiefunctie van de app. Download de app en start het spel door naar de eerste locatie te gaan. Gebruik observatie, logica, verbeeldingskracht en teamwerk om het raadsel op elke locatie op te lossen, de raadsels zijn altijd moeilijk. Pauzeer de app op elk moment als je even wilt pauzeren, koffie wilt drinken of wat meer tijd wilt besteden aan het bezoeken van een van de bezienswaardigheden. Speel het spel in je eigen tempo. In de historierijke stad Den Haag bezoekt u eerst de prachtige Escher in Het Paleis. Dan het unieke Haags Historisch Museum en dan het onvervangbare Mauritshuis. Deze prachtige route gaat verder naar het Plein. Als vijfde halte vind je het Binnenhof. Terwijl je je wandeling door de stad vervolgt, vind je het interessante Rijksmuseum de Gevangenpoort. Paleis Noordeinde mocht natuurlijk niet ontbreken bij deze rondleiding. Daarnaast bewonder je ook de Koninklijke Stallen. De voorlaatste bestemming is de benijdenswaardige World Peace Flame. Terwijl de kers op de taart van deze unieke rondleiding niet anders kon zijn dan het Vredespaleis.

Den Haag: Historische audiogids

9. Den Haag: Historische audiogids

Tijdens deze zelfgeleide GPS-audiotour zie je het prachtige oude stadscentrum, waar koningen regeren en enkele van 's werelds beroemdste kunst wordt tentoongesteld. We beginnen onze reis bij het Mauritshuis en ontdekken hoe Den Haag uitgroeide van een kleine nederzetting tot het centrum van de politieke macht in Nederland, en eindigen de tour met een wandeling langs de beroemdste laan van het land. Onderweg stoppen we bij een plein waar vele executies hebben plaatsgevonden, een beruchte voormalige gevangenis, en ik zal de beste vishut van de stad aanwijzen. Den Haag vormt een rijk onderdeel van de Nederlandse geschiedenis en de personages die er wonen. Ga met me mee om enkele van deze mensen en hun verhalen te ontdekken. De tour is klaar wanneer u maar wilt en de audio wordt automatisch op precies het juiste moment en op de juiste plaats afgespeeld met behulp van de GPS van uw smartphone en de mobiele VoiceMap-app, die ook offline werkt.

Bezoek het Meisje met de parel, Den Haag & Delft

10. Bezoek het Meisje met de parel, Den Haag & Delft

Breng de middag door met het verkennen van Den Haag en Delft. Bezoek het Mauritshuis, zie het Meisje met de Parel in het echt en leer meer over de andere meesterwerken in de uitgebreide collectie van de galerie. Ontsnap dan aan de stad en ontdek de ouderwetse charme van Delft. Laat je ophalen door je gids bij je hotel en ga rechtstreeks naar het Mauritshuis, midden in het centrum van Den Haag. Luister naar je gecertificeerde gids die je diepgaande informatie geeft over de kostbare kunstwerken in de collectie. Bekijk werken van de grote Nederlandse meesters, waaronder Rembrandt, Vermeer, Ruisdael, Frans Hals en Rubens. Bekijk het prachtige Meisje met de parel met eigen ogen. Maak vervolgens een rondleiding door het centrum van Den Haag en dwaal door de charmante geplaveide straatjes van de oude stad. Je loopt langs de Tweede Kamer, de eigenlijke residentie van de Nederlandse koning, en het Binnenhof. Ga verder met je gids naar Delft en slenter door de smalle straatjes met schilderachtige huizen, doorweven met grachten en bezaaid met historische kerken, waaronder de kerk waar Willem van Oranje begraven ligt. Aan het eind van de tour word je afgezet bij je hotel, accommodatie, cruise of de luchthaven Schiphol.

Beschikbare activiteiten

17 activiteiten gevonden
Ordenen op:
Pagina 1 van de 2

Andere activiteiten in Mauritshuis

Wil je alle activiteiten in Mauritshuis bekijken? Klik hier voor de volledige lijst.

Wat anderen zeggen over Mauritshuis

Gemiddelde beoordeling

4.5 / 5

gebaseerd op 994 beoordelingen

Hoewel ik genoten heb van de tour, moet ik bekennen dat sommige dingen niet werkten zoals ze zouden moeten. De "meertalige" gids had veel moeite met het spreken van Spaans en daarom was hij erg kort en bondig in zijn uitleg. Die van de Spaanse lijn waren ongeveer 1/3 van het totaal van de groep. Een ander ding is dat de tour aanvoelt als een "schatrun met de timer aan". Alles wordt gehaast gedaan met de rechtvaardiging dat, zo niet, er geen tijd is om alles te zien. Ik betreur het dat ik niet wat meer tijd heb gehad om in alle rust van de tour te genieten.

Zeer nuttige reis als je weinig tijd hebt om veel steden te bezoeken. Ik had Rotterdam liever bezocht door uit de bus te stappen in plaats van de minicruise in de haven te nemen (je kunt alleen het industriële gedeelte zien). Daarentegen is het bezoek aan het keramiekmuseum en de stad Delft heerlijk. Madurodam ook te zien. Ook erg goed onze gids, Harold, die wachtte en ons vergezelde in elke ervaring, altijd klaar om elke vraag te beantwoorden (het is jammer dat hij geen Italiaans sprak ..)

Great museum, with an app you can download to get some intel about most paintings that could intrigue you. Little tip, if you arrive at the opening of the museum, go to the first floor first. The museum gets more and more packed as time goes by and the most noteworthy works are all on that floor. This way you can still enjoy them relatively peaceful!

Mooi museum op een goede locatie vlakbij t treinstation

Hele mooie werken , we hebben een mooie middag gehad