Toegangsticket

Den Haag: entreeticket Mauritshuis

Activiteitenaanbieder: Mauritshuis

Den Haag: entreeticket Mauritshuis

Activiteitenaanbieder: Mauritshuis
Snel uitverkocht

Vanaf € 17,50 per persoon

Snel uitverkocht

Bezoek de collectie van het Mauritshuis, gevestigd in hartje Den Haag in een prachtig 17e-eeuws monumentaal pand. Krijg een overzicht van de beste Nederlandse en Vlaamse schilderijen uit de Nederlandse Gouden Eeuw.

Over dit ticket

Gratis annuleren
Annuleer tot 24 uur van tevoren voor een volledige terugbetaling
Duur 1.5 uur
Bekijk de beschikbaarheid om de begintijden te zien
Gastheer of -vrouw
Engels, Nederlands
Audiogids inbegrepen
Nederlands, Engels, Duits, Frans, Italiaans, Spaans, Japans, Chinees, Russisch, Portugees
Toegankelijk voor rolstoelgebruikers

Belevenis

Highlights
 • Bewonder Nederlandse en Vlaamse schilderijen uit de Gouden Eeuw
 • Bekijk Meisje met de parel van Vermeer en De anatomische les van dr. Tulp van Rembrandt
 • Geniet gratis van de multimedia-app van het Mauritshuis
 • Laat je beïndrukken door de prachtige architectuur van het 17e-eeuwse stadspaleis
Volledige beschrijving

Verwen de kunstliefhebber in jezelf in het Mauritshuis, de thuisbasis van de beste Nederlandse schilderijen uit de Gouden Eeuw. Verken een van de meest iconische gebouwen in Den Haag, gelegen naast het Parlement. Kijk uit de ramen voor uitzicht op de vijver. Ontdek de compacte, maar wereldberoemde collectie van het kunstmuseum. Bekijk permanent meer dan 200 meesterwerken zoals Vermeer's "Meisje met de parel", "De anatomische les van Dr. Nicolaes Tulp" van Rembrandt, "The Goldfinch" van Fabritius en "The Bull" van Potter.

Waardeer de rijke verscheidenheid van de collectie, met genrestukken van Jan Steen, landschappen van Jacob van Ruisdael, stillevens van Adriaen Coorte en portretten van Rubens. Bewonder het historische maar intieme interieur van het 17e-eeuwse monument, met zijn zijden wandbekleding, sprankelende kroonluchters en monumentale beschilderde plafonds.

Blijf zo lang als je wilt en bezoek het museum in je eigen tempo. Reken ongeveer 1,5 uur, wat de gemiddelde bezoekduur is. Bezoek het restaurant en de coffeeshop, koop wat souvenirs of bezoek de tijdelijke tentoonstelling.

Ontdek van 9 juli tot 28 augustus Hello Vermeer!, een interactieve tentoonstelling voor het hele gezin. De tentoonstelling neemt je mee naar de wereld van het zeventiende-eeuwse Delft, waar je alles kunt ontdekken wat je altijd al wilde weten over de wereldberoemde schilder Johannes Vermeer.

Verkleden, puzzels, films - er is van alles te doen. Bekijk de meesterwerken van Vermeer in het echt en maak je eigen versie van een van zijn schilderijen in de Art Workshop, die tijdens de zomervakantie sessies zal aanbieden voor kinderen van 3 tot 12 jaar.

Inbegrepen
 • Toegangsprijs Mauritshuis
 • Gratis WiFi
 • Gratis downloadbare multimedia-app
 • Toegang tot tijdelijke tentoonstellingen
 • Eten & drinken
 • Audiogidsapparaat van het museum
 • Gids

Selecteer deelnemers en datum

Deelnemers

Geselecteerde datum

Trefpunt
Belangrijke informatie

Wat mee te brengen

 • Koptelefoon

Niet toegestaan

 • Selfiesticks
 • Fotografie met flits
 • Bagage of grote tassen

Goed om te weten

 • Als onderdeel van de lopende preventieve maatregelen tegen het COVID-19-virus worden bij het boeken tijdvakken toegewezen om de capaciteit van de attractie bij te houden.
 • Het museum is rolstoeltoegankelijk, echter de rolstoel mag niet langer zijn dan 150 cm en niet breder dan 78 cm.
 • De Museumkaart kan in dit museum gebruikt worden. Kijk op de website van het Mauritshuis om te zien welke kortingskaarten ook van toepassing zijn.
Klantenbeoordelingen

Gemiddelde beoordeling

4,8 /5

gebaseerd op 363 beoordelingen

Beoordelingsoverzicht

 • Gids
  4,6/5
 • prijs / kwaliteit
  4,4/5

Sorteer op:

Soort reiziger:

Beoordeling:

Great museum, with an app you can download to get some intel about most paintings that could intrigue you. Little tip, if you arrive at the opening of the museum, go to the first floor first. The museum gets more and more packed as time goes by and the most noteworthy works are all on that floor. This way you can still enjoy them relatively peaceful!

Verder lezen

27 juni 2022

Prachtig museum met geweldige schilderijen. Heel interessant hoe men met velen op twee vierkante meter moet wachten bij de ingang van de verscheidene ruimten omdat daar maar twee personen naar binnen mogen. Totaal averechts effect op de maatregelen. Verder bijzonder jammer op allerlei politiek correcte links georiënteerde informatieborden terug te vinden in dit prachtige museum.

Verder lezen

3 augustus 2021

Direkt über das Museum habe ich keine Tickets bekommen aber über getyourgides. Alles lief reibungslos ab. In dem Museum keine Maskenpflicht, Halleluja. Sehr netten Persoonlijk, sehr hilfsbereit. Das Audioguide geht über Smartphone, ook Kopfhörermitnehmen. Es ist nicht alles auf deutsch, aber lieber Qualität als Quantität. Bin aus dem Mauritshuis mit einer weiteren Bewusstseinserweiterung rausgekommen.

Verder lezen

19 juli 2021

Product ID: 171057