Kies data

Dingen om te doen Mdina

Mdina: De beste dingen die je niet wil missen

Malta: Dagtocht Hoogtepunten van Malta en Mdina met Lunch

1. Malta: Dagtocht Hoogtepunten van Malta en Mdina met Lunch

Ervaar enkele van Malta's meest interessante hoogtepunten in slechts één dag tijdens een groepstour met gids. Ontdek de middeleeuwse stad Mdina, de Catacomben van St. Cataldus en Mosta Rotunda. Loop door de botanische tuinen van San Anton, geniet van het uitzicht op zee vanaf de kliffen van Dingli en koop glas van plaatselijke ambachtslieden. Nadat je bij je hotel bent opgehaald begin je tour met de oude stad Mdina, bekend om haar weelderige paleizen, vestingwerken, architectuur en oud erfgoed. Slenter door de smalle straatjes van de oude hoofdstad van het eiland en bekijk een van de mooiste voorbeelden van een oude ommuurde/gefortificeerde stad in Europa. Maak een reis terug in de tijd, want de straten zijn de afgelopen 1000 jaar niet veel veranderd. Bewonder de prachtige palazzo's en kerken in de unieke mix van middeleeuwse en barokke stijlen van de stad, evenals de spectaculaire uitzichten vanaf de hoge bastionmuren. Je verlaat Mdina door de Griekse Poort. Ga naar de Catacomben van St. Cataldus in Rabat, aan de rand van Mdina. Ontdek de catacomben, die oorspronkelijk een Punische grafschacht waren, en enkele van de vroegste archeologische bewijzen van het christendom op Malta. Bekijk graven die prachtige voorbeelden zijn van overdekte tombes en andere die in de rotsen zijn uitgehouwen. Ga verder naar Dingli Cliffs, voor het dorp Dingli aan de westkust van Malta, het hoogste punt van het Maltese eiland op ongeveer 253 meter boven de zeespiegel. Geniet van een adembenemend uitzicht over de terrasvormige velden eronder en het uitzicht op de uitgestrekte open zee met het kleine onbewoonde eiland Filfla. Na de lunch bezoek je de botanische tuinen van San Anton, begin 17e eeuw aangelegd door grootmeester Antoine de Paule als aanvulling op zijn zomerresidentie: het Paleis van San Anton, gelegen aan de rand van de tuinen, nu de residentie van de Maltese president. Stop vervolgens bij het Ta' Qali Craft Village, een voormalig vliegveld van de Britse Royal Air Forces dat in oorlogstijd is gerestaureerd tot een lokaal ambachtelijk centrum. Zie hoe lokale ambachtslieden uitgebreide glaskunst maken met behulp van oude glasblaastechnieken. Koop wat echte lokaal gemaakte aandenkens om je te herinneren aan je bezoek aan Malta. Sluit je tour af met de grootste kerk van Malta, de Basiliek van Maria Hemelvaart, beter bekend als de Mosta Rotunda of Mosta Dome. De huidige kerk, gebouwd tussen 1833 en 1860 naar neoklassieke ontwerpen, is gebaseerd op het Pantheon in Rome. Ontdek de koepel, de derde grootste niet-ondersteunde koepel ter wereld. Keer ten slotte terug naar je hotel.

Malta: hop on, hop off-bustochten

2. Malta: hop on, hop off-bustochten

Ontdek Malta's ongelofelijke landgoederen, geschiedenis en bezienswaardigheden in je eigen tempo. Neem deze exclusieve hop on-hop off tours en rijd op je gemak langs de attracties in een open dubbeldeksbus. Tijdens je tour kan je bij de volgende bezienswaardigheden uitstappen op deze routes: Route Zuid-Malte (Rode Route) • Valletta • Tarxien • De Tempels en Hypogeum • De Drie Steden • Het vissersdorp Marsaxlokk • Ghar Dalam Museum • Blauwe Grot • Hagar Qim & Mnajdra Tempels • The Limestone Heritage • The Falconry Centre • De Montekristo Landgoederen • Sliema Route Noord-Malta (Blauwe Route) • Valletta • San Anton-Tuinen • The Crafts Village • Luchtvaartmuseum • Mosta-kerk • Mdina • Romeinse villa • Mgarr-kerk • Gouden Baai • Bugibba-plein • Splash and Fun Water Park • Mediterraneo Marine Park • St. George’s Bay • Spinola Bay Je krijgt gratis vervoer naar het trefpunt. Het vervoer kan georganiseerd worden vanaf ieder hotel in Malta.

Malta: Vittoriosa, Cospicua en Senglea Tour met boottocht

3. Malta: Vittoriosa, Cospicua en Senglea Tour met boottocht

The Three Cities is een collectieve beschrijving van de drie versterkte steden Cospicua, Birgu (Vittoriosa) en Senglea. De oudste van de Drie Steden is Vittoriosa, dat al bestaat sinds de Middeleeuwen. De andere twee steden, Senglea en Cospicua, werden beide respectievelijk in de 16e en 17e eeuw gesticht door de Orde van de Ridders van Sint Jan. Tijdens deze tour van een halve dag krijgt u de gelegenheid om deze unieke historische vestingsteden te waarderen en magnifieke kerken, traditionele pleinen, ongelooflijke vestingwerken en architectonische schatten te bewonderen die overal in het Three Cities-gebied te vinden zijn. Stukken levende geschiedenis levend gehouden door honderden jaren van bewaring! We beginnen met een panoramische rit langs de stad Cospicua, een dubbel versterkte havenstad en de grootste van de drie steden, om de stad Vittoriosa te bereiken, deze glorieuze stad is bewoond sinds de tijd van de Feniciërs, maar de huidige stad dateert terug uit de tijd van de Orde van de Ridders van Sint Jan. Vittoriosa werd gekozen als de hoofdstad van Malta in plaats van Mdina bij de aankomst van de Orde in het jaar 1530. Geniet van een fascinerende wandeling door de smalle straatjes van de stad en bewonder en waardeer alle historische gebouwen en boeiende schatten die je bij elke bocht vindt. Bij aankomst aan de prachtige waterkant van Vittoriosa stapt u aan boord van een traditionele Maltese "Frejgatina" (een kleine, in een karvel gebouwde vissersboot) voor een heerlijke tocht door de kleurrijke havenkreken. De tour eindigt in Senglea, genoemd naar Claude De La Sengle, de grootmeester die de stad heeft gesticht. Senglea staat ook bekend als "Civitas Invicta", een naam die aan de stad is gegeven omdat ze erin slaagde de Ottomaanse invasie te weerstaan tijdens het Grote Beleg van 1565. Het eiland waarop Senglea ligt, werd door een landbrug verbonden met Cospicua in de tijd van de Ridders van St. John en kreeg daardoor een schiereilandvorm. Geniet vanaf de Gardjola-tuinen op het puntje van het schiereiland van een adembenemend 360°-uitzicht op de Grand Harbour, inclusief het indrukwekkende Fort Sant Angelo, vanwaar grootmeester Jean Perisot De La Valette de verdediging van het eiland leidde tijdens de Grote Belegering van 1565. Gedurende de hele tour zullen deskundige en ervaren gidsen u voorzien van meeslepende informatie en uw ervaring verbeteren door middel van vertelling en boeiende verhalen.

Malta: Mdina, Dingli-kliffen en de botanische tuinen van San Anton

4. Malta: Mdina, Dingli-kliffen en de botanische tuinen van San Anton

Je begint met een bezoek aan de oude middeleeuwse stad Mdina, bekend om zijn weelderige paleizen en vestingwerken, middeleeuwse en barokke architectuur en oud erfgoed. Deze majestueuze stad is zonder twijfel een van de meest tot de verbeelding sprekende bestemmingen van het eiland. Mdina, van de oudheid tot de middeleeuwen de hoofdstad van het eiland, is echt een betoverende stad! Een wandeling door de smalle straatjes, die de afgelopen 1000 jaar niet veel zijn veranderd, is een must voor iedereen die de Maltese eilanden bezoekt. Het is ongetwijfeld een van Europa's mooiste voorbeelden van een oude ommuurde/versterkte stad. Verken deze historische stad met een ervaren lokale gids en duik in het rijke verleden van de stad terwijl je de middeleeuwse straten verkent. Maak een reis terug in de tijd en bewonder de prachtige palazzo's en kerken in de unieke mix van middeleeuwse en barokke stijlen van de stad, evenals de spectaculaire panorama's vanaf de hoge bastionmuren. Als u Mdina verlaat via de 'Griekse Poort', gaat u verder naar Dingli Cliffs, gelegen voor het dorp Dingli aan de westkust van Malta, op ongeveer 253 meter boven de zeespiegel. Deze kliffen vertegenwoordigen het hoogste punt van de Maltese eilanden. De kliffen bieden een majestueus gezicht; het uitzicht op de terrasvormige velden eronder en het panorama van de uitgestrekte open zeeën met het onbewoonde kleine eiland Filfla op de achtergrond, zijn werkelijk adembenemend! Gezien hun indrukwekkende hoogte kunnen de kliffen worden beschouwd als natuurlijke forten, aangezien geen enkele aanvaller het eiland vanuit het westen kan naderen. Gelegen aan de rand, het hoogste punt van de Maltese eilanden markerend, is een prachtige kleine kapel gebouwd in 1646, gewijd aan de heilige Maria Magdalena. De tour eindigt met een bezoek aan de botanische tuinen van San Anton, gelegen in het dorp Attard. Deze prachtige tuinen werden in het begin van de 17e eeuw gebouwd door grootmeester Antoine de Paule als aanvulling op zijn zomerresidentie; San Anton Palace, dat zich aan de rand van de tuinen bevindt en dat tegenwoordig dienst doet als de residentie van de Maltese president. Open voor het publiek sinds 1882. De tuinen hebben verschillende paden omgeven door fonteinen en vijvers die worden bewoond door families van eenden, zwanen, pauwen, pauwen en schildpadden en omvatten een grote verscheidenheid aan bomen en bloemen van over de hele wereld, waaronder een verscheidenheid aan palmbomen. bomen, cipressen, jacaranda's, araucaria's en andere exotische planten, waarvan sommige meer dan drie eeuwen oud zijn. Tijdens de hele tour zullen deskundige en ervaren gidsen je boeiende informatie geven en je ervaring verbeteren door middel van vertelling en boeiende verhalen.

Wandeltocht stad Mdina

5. Wandeltocht stad Mdina

Mdina is een versterkte stedelijke nederzetting op een heuvel in het hart van de Maltese eilanden. Opgericht door de Romeinen, gedurende bijna 2 eeuwen diende het als de administratieve en politieke hoofdstad van de Maltese eilanden. Het is tot op de dag van vandaag de zetel van het episcopaat van Malta. Ontmoet je gids bij de Mdina-hoofdpoort bij de brug en begin je rondleiding met een inleiding op de historische achtergrond van de stad. Vervolgens ga je verder met het ontdekken van de 'Citta 'Notabile', de nobele stad, de middeleeuwse naam die het het beste omschrijft als toen, net als nu, de adellijke families van Malta. Je ziet de indrukwekkende paleizen, kerken en kloosters die aan de smalle middeleeuwse straatjes grenzen. Terwijl je je een weg baant door de smalle straatjes, word je teruggeworpen in de tijd. De aangrenzende buitenwijk Rabat ligt op een steenworp afstand. Daar baan je je een weg door de oude wijk en ervaar je de Maltese lokale architectuur.

Malta: eilandbustour en optionele boottocht

6. Malta: eilandbustour en optionele boottocht

Maak kennis met het  unieke eiland Malta tijdens een bustour met een optionele boottocht. Ontdek meer dan 7.000 jaar geschiedenis terwijl je langs culturele erfgoedlocaties, populaire attracties en prachtige natuurlijke landschappen rijdt.  Tijdens de zomermaanden van het jaar (vanaf mei) start de hop on, hop off-route in Bugibba, via Qawra en St. Julian's naar de Maltese hoofdstad Valletta. Ga vervolgens naar het zuiden voor historische tempels en bezienswaardigheden. Na je bezoek aan de Blauwe Grot, gaat de tour terug naar het noorden en landinwaarts met haltes bij Romeinse locaties en bezienswaardigheden en dan terug naar Bugibba via Golden Bay aan de noordwestkust. Met meer dan 30 haltes en 50 attracties langs de route, ontdek je dit eiland als nooit tevoren. Bekijk belangrijke bezienswaardigheden zoals de Rotunda van Mosta, het ambachtelijke dorp Ta 'Qali en Rabat met Romeinse bezienswaardigheden zoals de gerestaureerde Romeinse villa, de catacomben van St. Agatha en de middeleeuwse stad Mdina. Ervaar de beroemde "Drie Steden" en de tempels van Tarxien, waarvan wordt gezegd dat ze rond 3.000 voor Christus zijn gebouwd. Marsaxlokk is een traditioneel, pittoresk vissersdorpje dat je zeker zal betoveren. Grijp je kans en bezoek de prachtige Blue Grotto. Er zijn heel veel spannende dingen te ontdekken tijdens deze eilandtour. Je kunt je hop on, hop off-ticket ook combineren met een optionele havenrondvaart. Tijdens de wintermaanden (oktober - april) wordt de hop on, hop off-service vervangen door een panoramische busrit over het eiland, met de mogelijkheid de ticket op te waarderen met een boottocht. Deze dagelijkse panoramische bustour rijdt langs talloze haltes in de noordelijke resorts van Mellieha, Bugibba, St. Julian's, Sliema en Valetta, om iedereen op te halen en vertrekt dan op een eilandtour van een hele dag. Panorama bustour winterroute: Ophalen: 09:00 - 10:45 uur (verschillende ophaalpunten) • Tour naar de buitenwijken van Valetta • De drie steden - 15 minuten pauze in Vittoriosa • Marsaxlokk - pauze van 1 uur • Blue Grotto Sea Caves - pauze van 30 minuten - alleen uitzicht op het land • Mdina - pauze van 1 uur • Mosta - passage Hop on, hop off-haltes in de zomer kunnen zijn: • Bugibba Jetty • Malta National Aquarium • Kustgebied van Qawra • Spinola-baai • St. Julians • Sliema veerboten • Valleta – Centrum • Valletta Waterfront • De Drie Steden • Vittoriosa Marsaxlokk • Vissersdorp • Blauwe Grot • Tempel van Hagar Qim en Mnajdra • Q'ali • Mosta • Mdina • Rabat • Golden Bay

Malta: wandeltocht door Mdina en Rabat

7. Malta: wandeltocht door Mdina en Rabat

Mdina, ooit de hoofdstad van Malta, heeft in de loop van haar geschiedenis vele namen gehad, maar de middeleeuwse naam beschrijft het het beste: "Città Notabile" - de nobele stad. Gebouwd op een plateau in het midden van het eiland, domineren de barokke kathedraal en prachtige bastions de skyline. Een wandeling door de smalle straatjes, die de afgelopen 1000 jaar niet veel zijn veranderd, is een must voor elke bezoeker van Malta. Het gebied dat door Mdina wordt ingenomen, is al sinds de bronstijd bewoond. De Feniciërs en Romeinen vestigden hier hun eigen nederzettingen, maar de moderne naam en lay-out van de stad weerspiegelen de Arabische heerschappij voordat de Noormannen het stevig vestigden als de hoofdstad van het land. Hoewel de bouw van Valletta aan belang verminderde, leidde een sterke aardbeving in 1693 tot wederopbouw en een heropleving van de stad. Sinds die tijd is Mdina weinig veranderd. Loop langs de meest opvallende plekken in Mdina, waaronder het Vilhena-paleis, de St. Agatha-kapel, de Banca Giuratale, de kathedraal van Mdina en nog veel meer.

Van Valletta: rondleiding door Rabat, Mdina en San Anton Gardens

8. Van Valletta: rondleiding door Rabat, Mdina en San Anton Gardens

Begin aan een begeleide reis van Valletta naar het San Anton-paleis om de weelderige tuinen te verkennen voordat je enkele van de hoogtepunten van Rabat en Mdina bezoekt, ook wel bekend als de Stille Stad. Betreed de unieke ondergrondse galerijen en graven van St. Paul's Catacombs, inclusief toegangskaarten. Paleis en tuinen van San Anton Bezoek voor uw eerste stop het San Anton-paleis in Attard, de officiële residentie van de president van Malta sinds het kantoor in 1974 werd opgericht. Oorspronkelijk gebouwd in het begin van de 17e eeuw als een landvilla voor Antoine de Paule, werd het later uitgebreid tot een paleis in 1623. Het paleis werd door latere grootmeesters als residentie gebruikt en werd tijdens het proces verschillende keren vergroot. Het was ooit het hoofdkwartier van de opstandige Nationale Vergadering en later werd het een residentie voor de burgerlijke commissarissen, gouverneurs en gouverneurs-generaal van Malta. Het paleis wordt omringd door de uitgestrekte San Anton-tuinen, waarvan delen al sinds 1882 open zijn voor het publiek. Tijdens je rondleiding kun je de tuin verkennen voordat je doorgaat naar de volgende halte, Rabat. Rabat Rabat is een stad in de noordelijke regio van Malta en is de thuisbasis van de beroemde St. Paul's Catacomben. Deze catacomben werden in de Romeinse tijd gebruikt om de doden te begraven. De catacomben worden nu verzorgd door Heritage Malta. Een deel van de catacomben van St. Paul, het deel dat toegankelijk is vanuit de parochiekerk, was waar, volgens de traditie en zoals vastgelegd in de bijbel, St. Paul drie maanden verbleef toen hij schipbreuk leed op het eiland in 60 na Christus Nadat je de unieke ondergrondse galerijen en graven van St. Paul's Catacombs hebt leren kennen, ga je naar de volgende en laatste stop van de tour: Mdina. Mdina Mdina, ook bekend onder de andere titels Città Vecchia of Città Notabile, is een versterkte stad in de noordelijke regio van Malta, die van de oudheid tot de middeleeuwen als hoofdstad van het eiland diende. De stad is nog steeds beperkt binnen haar muren en heeft een bevolking van iets minder dan 300. Volg je gids door deze schilderachtige maar historische stad en bewonder de verschillende barokke kenmerken en het al lang bestaande middeleeuwse karakter. Ontdek wat aanleiding gaf tot de populaire bijnaam 'Stille stad' van de stad, die zowel door de lokale bevolking als door bezoekers wordt gebruikt. Mdina staat op de voorlopige lijst van UNESCO-werelderfgoedlocaties en is nu een van de belangrijkste toeristische attracties van Malta.

Tour van halve dag naar Mosta, Ta'Qali en Mdina

9. Tour van halve dag naar Mosta, Ta'Qali en Mdina

Bezoek drie van de meest karakteristieke bezienswaardigheden in Malta tijdens deze tour van een halve dag naar het hart van het eiland. Verken de plaats Mosta en bezoek de Mariakerk, met een van de grootste koepels ter wereld. Op 9 april 1942 doorboorde een Duitse bom de koepel en kwam neer tussen een gemeente van meer dan 300 mensen, maar ontplofte niet. Deze gebeurtenis kreeg een legendarische status en velen beschouwen het als een wonder. Een replica van de bom is te zien in de sacristie van de kerk. Vervolgens bezoek je het nabijgelegen dorp Ta'Qali, waar een voormalige Britse militaire buitenpost is omgebouwd tot handwerkwinkeltjes. Hier kun je lokale ambachtslieden toekijken bij het creëren van ingewikkelde glazen kunstwerken, het maken van fijne zilveren sieraden en het beeldhouwen in lokale zandsteen. Je eindigt de tour met een bezoek aan Mdina, de oude hoofdstad van Malta en een van 's werelds best bewaarde middeleeuwse forten. Geniet van een panoramisch uitzicht over het Maltese landschap en bezoek de Pauluskathedraal - gebouwd op de plek waar gouverneur Publius volgens de overlevering de heilige Paulus na zijn schipbreuk voor de Maltese kust heeft ontmoet.

Valletta/Mdina/Rabat: Rondleiding door Malta bij nacht

10. Valletta/Mdina/Rabat: Rondleiding door Malta bij nacht

Begin met een rit door Valletta, waar u de majestueuze 16e-eeuwse vestingwerken en bastions kunt bewonderen terwijl ze 's nachts prachtig verlicht zijn, een echt boeiend en uniek gezicht. Nadat je rond de bastions en vestingwerken van Valletta bent gereden, stop je bij The Valletta Waterfront, deze prachtige promenade in het Grand Harbour-gebied met negentien prachtig gerestaureerde 18e-eeuwse pakhuizen, die zich uitstrekken langs de waterkant met een achtergrond van historische bastions en vestingwerken. De iconische deuren zijn nieuw leven ingeblazen met een artistieke impressie van kleur, die de opslag van goederen uit het verleden vertegenwoordigt, met blauw voor vis, groen voor producten, geel voor tarwe en rood voor wijn. Het gebied komt 's nachts tot leven en trekt zowel lokale bewoners als toeristen naar de monumentale gebouwen die zijn omgetoverd tot een verscheidenheid aan levendige bars en restaurants. Tijdens ons bezoek aan The Valletta Waterfront krijgt u wat vrije tijd. Vanaf hier gaan we verder naar het west-centrale deel van Malta om het dorp Rabat en de middeleeuwse stad Mdina, de oude hoofdstad van Malta, te ontdekken. Rabat (een semitisch woord dat "buitenwijk" betekent) was ooit een deel van Mdina, voordat het zich ontwikkelde als een apart dorp. In de Romeinse tijd stonden Mdina en Rabat gezamenlijk bekend als Melita, tijdens de Arabische bezetting van Malta werd Melita omgedoopt tot Mdina, en het gebied werd verkleind door de zuidelijke muur van de gemeente te verplaatsen; als gevolg hiervan werden delen van Mdina bekend als Rabat. Hier zullen we genieten van een wandeling in het oudere gedeelte van het dorp, langs de smalle en kronkelende straatjes, en 's nachts de charme en schoonheid van dit unieke dorp waarderen, voordat we verder gaan richting Mdina. Bekend om zijn weelderige paleizen en vestingwerken, zijn middeleeuwse en barokke architectuur en zijn oude erfgoed, blijft Mdina, ook wel bekend als "The Silent City", een van de meest tot de verbeelding sprekende bestemmingen van het eiland. Mdina was van de oudheid tot de middeleeuwen de hoofdstad van het eiland en is echt een betoverende stad! een wandeling door de smalle straatjes, die de afgelopen 1000 jaar niet veel zijn veranderd, is een must voor elke bezoeker van Malta. Het is ongetwijfeld een van Europa's mooiste voorbeelden van een oude ommuurde/versterkte stad. Verken deze historische stad van tijdloze schoonheid tijdens de nacht, wanneer alle oriëntatiepunten, vestingwerken en bastions van de stad prachtig verlicht zijn, en alle schilderachtige steegjes en smalle straatjes sierlijk worden verlicht door de oude lantaarns die je bij elke draai en bocht aantreft. stad een betoverende en boeiende uitstraling. Duik in het rijke verleden van de stad terwijl je de middeleeuwse straten verkent, maak een reis terug in de tijd en bewonder de prachtige palazzo's en kerken in de unieke mix van middeleeuwse en barokke stijlen van de stad, evenals de spectaculaire panorama's vanaf de hoge bastionmuren van waar je bijna de helft van het eiland onder je kunt zien glinsteren, gehuld in een oogverblindende en verbluffende nachtelijke omgeving.

Beschikbare activiteiten

  • Toegangstickets
  • Rondleidingen
  • Privétours
  • Hop on, hop off-tours
  • Dagtochten
  • Citycards
  • Transfers
  • Andere belevenissen
  • Wateractiviteiten
29 activiteiten gevonden
Ordenen op:
Pagina 1 van 2

Overzicht activiteiten in Mdina

Wil je alle activiteiten in Mdina ontdekken? Klik hier voor de volledige lijst.

Wat anderen zeggen over Mdina

Gemiddelde beoordeling

4.1 / 5

gebaseerd op 902 beoordelingen

De activiteit is erg goed, vooral als je weinig tijd hebt om Malta te zien, en je moet van de tijd profiteren. Beide dingen zijn de moeite waard, vooral de cruise, omdat je het eiland vanuit een ander perspectief kunt zien. De hitte was verschrikkelijk, we vingen een dag met veel temperatuur en vochtigheid, en het dragen van een pet of hoed is noodzakelijk, anders is het onmogelijk. In de bus verkopen ze koud water, en dat wordt gewaardeerd. Het zou fijn zijn als de bus vaker zou gaan rijden, we misten de bus een paar minuten en moesten een uur wachten op de volgende.

Top super gids die jong was, hij sprak Engels misschien een beetje snel. Maar hij bracht de activiteit tot leven met grappen en zorgde voor iedereen. Geweldig uitzicht geweldige activiteit. Beste activiteit die we op de eilanden hebben gedaan

Geweldige tijd doorgebracht! We kozen voor de zuidelijke (historische) route en leerden zoveel over het eiland en zijn geschiedenis. De landschappen zijn prachtig! Het zeer vriendelijke team

Geweldige gids die ook verborgen hoeken van het eiland laat zien. Helaas maar een kort verblijf bij de kliffen maar verder was het echt het geld waard.

Bijzonder interessante wandeling en boeiende uitleg. Prachtige uitstap