Kies data

Medellín Activiteiten voor het hele gezin

Medellín Activiteiten voor het hele gezin: Onze meest aanbevolen

Medellín: graffiti-tour door Comuna 13 met een lokale gids

1. Medellín: graffiti-tour door Comuna 13 met een lokale gids

Je ontmoet je gids in het metrostation om de tour te beginnen en Medellín te ervaren zoals een local. Leer alles over de stations en de belangrijkste locaties in de stad, evenals de manier waarop het metrosysteem meegeholpen heeft om het nieuwe Medellin te creëren. Bij aankomst op het overstapstation, stap je in de kabelbaan de heuvel op. Onderweg geniet je van het panoramische uitzicht over de stad en leer je meer over de geschiedenis en het bewogen verleden. Aan de top kun je lokale hapjes proeven en een klein eindje met de bus naar de wijk Comuna 13 rijden. In Comuna 13 wordt het pas echt leuk. Hier staat namelijk je enthousiaste gids voor je klaar om je meer over deze wijk en haar bijzondere transformatie te vertellen. Dit was ooit een van de gevaarlijkste buurten in Zuid-Amerika. Best bijzonder dus dat juist deze plek kon uitgroeien tot het symbool van het nieuwe Medellín. Er is tijd om de indrukwekkende straatkunst te bekijken en met de elektrische roltrappen naar het observatiedek te gaan, waar een prachtig uitzicht op je wacht. Gidsen en locals delen alle insider-weetjes over Medellín met je. Je komt bijvoorbeeld meer te weten over de bibliotheek die ook dienstdoet als buurtcentrum. Het eindpunt van je tour is metrostation Poblado.

Medellín: koffietour met proeverijen en lunch

2. Medellín: koffietour met proeverijen en lunch

Ga naar San Sebastián de Palmitas, op slechts 45 minuten van Medellín, om je unieke koffietour te beginnen. Nadat je bent opgehaald bij het hotel, ga je op weg naar een koffieboerderij en luister je naar een korte geschiedenis over de oorsprong van de koffie en hoe deze voor het eerst naar Colombia werd gebracht. Grijp de kans om je te kleden in het typische kostuum van de paisa-muilezeldrijver, inclusief hoed, poncho, paruma en de staart van een haan. Ga later naar een koffieplantage om de koffieoogst uit te voeren, het mengsel tot pulp te reduceren en het tenslotte te drogen. Ga na deze activiteiten zitten voor een verfrissend drankje van musilago (koffiesap) en een thee gemaakt van de koffiepulp. Geniet van een typisch gerecht uit de regio gemaakt van banaan met honing en kaas. Luister naar je gids die enkele technieken uitlegt over het bereiden en drinken van koffie en een korte proeverij van verschillende soorten koffie en porties. Probeer later een typisch gerecht van de paisa-muleteer, bestaande uit rijst, yuca, rundergehakt, gekookt ei, worst en banaan. Probeer uw koffie naar uw eigen smaak te bereiden met de informatie die u zojuist van uw gids hebt geleerd. Ontvang ten slotte een pakje koffie als cadeau en maak kans op boerderijproducten in de winkel. Als de optie is gekozen, kun je ook een paardrijtocht van 2 uur maken door de boerderij naar enkele uitkijkpunten. Alle instructies worden gegeven aan onervaren ruiters.

Vanuit Medellín: daguitstap themapark Hacienda Nápoles

3. Vanuit Medellín: daguitstap themapark Hacienda Nápoles

Bewonder Pablo Escobars voormalige boerderij die is omgetoverd in een themapark dat leuk is voor jong en oud. Hacienda Nápoles biedt je een wereld voor vermaak met zwembaden voor het gezin, een luie rivier, safari met wilde dieren, dinosauriërreplica's, vogelwereld, Afrikaans museum en nog veel meer. Je krijgt ook Escobars huis te zien, bekend als La Mayoría. Bezoek het Museo Memorial, waar je leert over het leven van de drugsbaron en het eerste vliegtuig ziet dat hij gebruikte om drugs naar het buitenland te sturen. Bekijk wilde dieren en sta versteld als je tijgers, olifanten en andere wilde dieren tegenkomt. De activiteit duurt de hele dag aangezien het nogal een eind weg is van Medellin, maar je zult je zeker vermaken! Het ontbijt is inbegrepen. In het park zijn er genoeg plekken om te eten.

Vanaf Medellin: epische tokkelbaan en reusachtige waterval

4. Vanaf Medellin: epische tokkelbaan en reusachtige waterval

Je wordt opgehaald bij je hotel in een privéauto en rijdt in 1,5 uur naar het natuurreservaat La Ceja. Bij  aankomst ontvang je een inleiding tot de plaats en veiligheidsinstructies. Je wordt tijdens een wandeling van 20 minuten naar het eerste tokkelbaanstation gebracht. Neem de eerste 700-meter lange vlucht naar de andere kant van de kloof en geniet van een adembenemend uitzicht op 5 enorme watervallen. Je gewicht moet minder dan 99 kg zijn om deze activiteit uit te kunnen voeren. Kinderen worden begeleid door een professionele gids. Als je aan de andere kant van de berg bent, maak je een wandeling van 30 minuten naar de voet van de gigantische waterval. Voel de krachtig opstuivende druppels van de enorme waterval en krijg nieuwe energie. Keer terug naar de top van de berg,  ga lunchen en geniet van wat vrije tijd om in dit paradijs te ontspannen. Vervolgens,  een tweede tokkelbaanvlucht brengt je naar de andere kant van de kloof en begin je aan een wandeling van 30 minuten terug naar het startpunt.

Medellin: privé-natuurtour van een halve dag en watervalwandeling

5. Medellin: privé-natuurtour van een halve dag en watervalwandeling

De stad Medellin, omgeven door groene heuvels, is perfect om de Andes-natuur te ervaren, slechts een paar minuten buiten de stad. Ga tijdens deze activiteit van een halve dag naar het ecopad naar de La Miel-waterval. Geniet van een wandeling van ongeveer 90 minuten, langs een kleine rivier om de indrukwekkende 20 meter hoge waterval te bereiken door dichte nevelwouden in de Andes. Beleef deze ideale natuuractiviteit om de flora en fauna van de Andes te ervaren in het natuurreservaat van La Miel. Deze activiteit vereist een goede fysieke conditie. Een deel van de wandeling gaat over een pad en een deel langs een rivier. Je zult de rivier verschillende keren oversteken en sommige rotsen kunnen glad zijn.

Veelgestelde vragen over Medellín

Wat zijn de beste dagtochten en excursies vanuit Medellín?

De beste dagtochten en excursies zijn:

Guatapé

Overzicht activiteiten in Medellín

Wil je alle activiteiten in Medellín ontdekken? Klik hier voor de volledige lijst.

Wat anderen zeggen over Medellín

Oscar was een geweldige gids die levendig, ook uit eigen ervaringen de historie van Medillin poogde uit te leggen en daarbij trots op welke stappen de gemeente en de mensen in Medillin zetten, naast een betere toekomst. Wat een gezellige drukte in Communa 13, ook doordat het zondag is, veel Colombiaanse toeristen.

La gira fue increíble. Jorge estaba muy bien informado sobre la historia de Medellín y la Comuna 13 y nos mostró algunos lugares escondidos. Espere ver vistas increíbles, graffiti y algo de reggaeton y cervezas. La gente también eran muy amables.

Het was erg indrukwekkend, interessant en je krijgt een goede indruk van de stad. Engels was goed waardoor je het goed kan volgen!

een gids die alles super goed uitlegde over de historie van de stad/land en dan met name o er communa 13. sprak erg goed engels

Good organized, very interesting and beautiful tour!