Kies data

Medellín Couleur locale & buurttours

Medellín Couleur locale & buurttours: Onze meest aanbevolen

Vanuit Medellín: Guatape & El Peñol-rotstocht met boottocht

1. Vanuit Medellín: Guatape & El Peñol-rotstocht met boottocht

Breng een dag door in Guatapé, de stad van vele namen: de binnenzee van Antioquia, het Acapulco van Colombia, het Cartagena van het binnenland, Paraíso Paisa ( het paradijsland), Remanso de Paz ( de veilige haven van de vrede) en het hart van Antioquia's Oosten. De stad is eigenlijk vernoemd naar Cacique Guatapé, een inwoner van dit gebied tijdens de pre-Spaanse periode. Breng een dag door in deze groeiende en kleurrijke stad waar de gevels versierd zijn met unieke tegels. Het hoogtepunt van je reis is de Rots van Guatapé ( Piedra del Peñol ), een monolithische rots van 220 meter hoog die werd aanbeden door de voormalige inheemse bewoners van de regio. De rots is samengesteld uit kwarts, veldspaat en mica, en werd voor het eerst beklommen op 16 juli 1954 door Luis Eduardo Villegas López, een inwoner van het gebied - de rots is nog steeds eigendom van de familie Villegas. Tegenwoordig kun je de top beklimmen via 740 treden die in de rots zijn aangelegd. Vervolgens geniet je van een boottocht van 1 uur door het reservoir met een muziekje op de achtergrond. Krijg panoramisch uitzicht over Casa Museo, La Cruz, Piedras del Marial, Piedra del Peñol en de ruïnes van Pablo Escobars vakantiehuis. Je wordt de hele dag vergezeld door een deskundige, professionele gids.

Medellín: de echte Pablo Escobar-tour

2. Medellín: de echte Pablo Escobar-tour

Nadat je bent opgehaald bij je hotel in Medellín of het trefpunt, afhankelijk van de door jouw gekozen optie,  begint je tour van 4 uur met een bezoek aan de plek van het voormalige huis van Escobar, waar hij zijn familie verborg. Zijn vijanden hadden daar bommen geplaatst om hem te doden. Kom meer te weten over de transformatie van deze plek in een herdenkingspark voor de slachtoffers van de drugsoorlog in Colombia. Daarna ga je naar La Catedral, een gevangenis die Escobar voor zichzelf bouwde in een overeenkomst met de overheid, waaruit hij later ontsnapte. Bezoek vervolgens het voetbalveld gebouwd door Escobar, dat bekend staat om zijn visionaire ontwerp. Hier hield hij toespraken in een poging de Colombiaanse politiek binnen te dringen. Tenslotte ga je naar de begraafplaats waar Escobar is begraven samen met zijn familie en andere leden van zijn bende, waaronder Griselda Blanco. Aan het einde van de dag verlaat je de tour met een beter begrip van de negatieve impact die Escobar had op het land en de levens van de Colombiaanse bevolking.

Medellín: graffiti-tour door Comuna 13 met een lokale gids

3. Medellín: graffiti-tour door Comuna 13 met een lokale gids

Je ontmoet je gids in het metrostation om de tour te beginnen en Medellín te ervaren zoals een local. Leer alles over de stations en de belangrijkste locaties in de stad, evenals de manier waarop het metrosysteem meegeholpen heeft om het nieuwe Medellin te creëren. Bij aankomst op het overstapstation, stap je in de kabelbaan de heuvel op. Onderweg geniet je van het panoramische uitzicht over de stad en leer je meer over de geschiedenis en het bewogen verleden. Aan de top kun je lokale hapjes proeven en een klein eindje met de bus naar de wijk Comuna 13 rijden. In Comuna 13 wordt het pas echt leuk. Hier staat namelijk je enthousiaste gids voor je klaar om je meer over deze wijk en haar bijzondere transformatie te vertellen. Dit was ooit een van de gevaarlijkste buurten in Zuid-Amerika. Best bijzonder dus dat juist deze plek kon uitgroeien tot het symbool van het nieuwe Medellín. Er is tijd om de indrukwekkende straatkunst te bekijken en met de elektrische roltrappen naar het observatiedek te gaan, waar een prachtig uitzicht op je wacht. Gidsen en locals delen alle insider-weetjes over Medellín met je. Je komt bijvoorbeeld meer te weten over de bibliotheek die ook dienstdoet als buurtcentrum. Het eindpunt van je tour is metrostation Poblado.

Medellín: koffietour met proeverijen en lunch

4. Medellín: koffietour met proeverijen en lunch

Ga naar San Sebastián de Palmitas, op slechts 45 minuten van Medellín, om je unieke koffietour te beginnen. Nadat je bent opgehaald bij het hotel, ga je op weg naar een koffieboerderij en luister je naar een korte geschiedenis over de oorsprong van de koffie en hoe deze voor het eerst naar Colombia werd gebracht. Grijp de kans om je te kleden in het typische kostuum van de paisa-muilezeldrijver, inclusief hoed, poncho, paruma en de staart van een haan. Ga later naar een koffieplantage om de koffieoogst uit te voeren, het mengsel tot pulp te reduceren en het tenslotte te drogen. Ga na deze activiteiten zitten voor een verfrissend drankje van musilago (koffiesap) en een thee gemaakt van de koffiepulp. Geniet van een typisch gerecht uit de regio gemaakt van banaan met honing en kaas. Luister naar je gids die enkele technieken uitlegt over het bereiden en drinken van koffie en een korte proeverij van verschillende soorten koffie en porties. Probeer later een typisch gerecht van de paisa-muleteer, bestaande uit rijst, yuca, rundergehakt, gekookt ei, worst en banaan. Probeer uw koffie naar uw eigen smaak te bereiden met de informatie die u zojuist van uw gids hebt geleerd. Ontvang ten slotte een pakje koffie als cadeau en maak kans op boerderijproducten in de winkel. Als de optie is gekozen, kun je ook een paardrijtocht van 2 uur maken door de boerderij naar enkele uitkijkpunten. Alle instructies worden gegeven aan onervaren ruiters.

Vanuit Medellín: daguitstap themapark Hacienda Nápoles

5. Vanuit Medellín: daguitstap themapark Hacienda Nápoles

Bewonder Pablo Escobars voormalige boerderij die is omgetoverd in een themapark dat leuk is voor jong en oud. Hacienda Nápoles biedt je een wereld voor vermaak met zwembaden voor het gezin, een luie rivier, safari met wilde dieren, dinosauriërreplica's, vogelwereld, Afrikaans museum en nog veel meer. Je krijgt ook Escobars huis te zien, bekend als La Mayoría. Bezoek het Museo Memorial, waar je leert over het leven van de drugsbaron en het eerste vliegtuig ziet dat hij gebruikte om drugs naar het buitenland te sturen. Bekijk wilde dieren en sta versteld als je tijgers, olifanten en andere wilde dieren tegenkomt. De activiteit duurt de hele dag aangezien het nogal een eind weg is van Medellin, maar je zult je zeker vermaken! Het ontbijt is inbegrepen. In het park zijn er genoeg plekken om te eten.

Van Medellín: privétour in de voetsporen van Pablo Escobar

6. Van Medellín: privétour in de voetsporen van Pablo Escobar

Leer meer over de donkere periode van Medellín ten tijde van  Pablo Escobar Gaviria. Krijg een beter begrip van de moeilijkheden die zowel de stad als haar inwoners hebben geprobeerd te overwinnen en hun veerkracht hebben getoond. Ontdek het moeilijke verleden van de stad en de pijnlijke en bloedige erfenis van de beruchte drugsdealer. Start de tour in de  wijk  El Poblado en bezoek het nieuwe  Parque de la Memoria, een voormalig Monaco-gebouw dat op 22 februari 2019 werd afgebroken. Het maakte plaats voor een nieuw gebouw dat het verleden van de regio vertegenwoordigt door middel van kunst en cultuur om de ongelukkige reputatie van de stad als locatie voor drugshandel weg te nemen. Bezoek dan de ruïnes van La Catedral in de gemeente  Envigado. Escobar bouwde deze privégevangenis na een overeenkomst met de toenmalige regering. Ga dan verder naar het graf, waar de overblijfselen van deze donkere schaduwfiguur voor altijd rusten. Uiteindelijk arriveer je in het westen van de stad en zie je het  huis waar hij stierf en dat nu vervallen is. Je hebt ook de mogelijkheid om een rondleiding door Comuna 13 te nemen. Hier bevindt zich de meeste graffiti van Medellín en de grootste open galerij in Latijns-Amerika.

Vanuit Medellín: rondleiding Guatapé en Piedra del Peñol

7. Vanuit Medellín: rondleiding Guatapé en Piedra del Peñol

Ontdek het kleurrijke dorp Guatapé aan de oevers van het stuwmeer van Peñol tijdens een rondleiding vanuit Medellín. Leer meer over de geschiedenis van het gebied en beklim de imposante Piedra del Peñol voor een panoramisch uitzicht op het stuwmeer en het omliggende platteland. Begin met ophalen bij je hotel in Medellín. Reis ten oosten van de stad door steden zoals Marinilla en door de gemeente Nuevo Peñol. Bezoek eerst de Piedra Del Peñol, een granieten rots van 220 meter hoog. Beklim de 708 treden en geniet van het panoramische uitzicht vanaf de top. Verken vervolgens het charmante stadje Guatapé. Bewonder de kleurrijke zócalos , dimensionale gevels die het gebruik van verschillende gebouwen en lokale bedrijven aangeven. Wandel met je gids door de stad en leer over de geschiedenis van de stad. Ontspan daarna op de reis terug naar Medellín, met drop-off bij uw accommodatie.

Medellín: privé stadstour met Metrocable en Comuna 13

8. Medellín: privé stadstour met Metrocable en Comuna 13

Leer over het bewogen verleden van Colombia tijdens een rondleiding door de voormalig gevaarlijke wijk Comuna 13 in Medellín.   Ontdek een replica van een oud dorp bij Pueblito Paisa op de heuvel Nutibara en geniet van een prachtig uitzicht over de daken vanaf een van de weinige geconserveerde ecosystemen van de stad. Ga naar Comuna 13 en leer hoe deze beruchtste wijk van het land zich opnieuw heeft uitgevonden. Zie prachtige voorbeelden van street art en graffiti, die de politieke en sociaal-economische geschiedenis van het gebied in zijn context plaatst. Ooit was dit het centrum van bende-oorlogen en guerrilla-activiteit, maar de wijk is door de lokale gemeenschap veranderd, met behulp van overheidsprojecten, zoals een enorme roltrap de heuvel op. Bezoek de opvallende sculpturen van Fernando Botero langs het Botero Plaza en maak een wandeling in het Parques del Rio.

Medellin: fietstocht door de stad met lokale proeverijen

9. Medellin: fietstocht door de stad met lokale proeverijen

Deze 4-uur durende fietstocht geeft bezoekers de kans om de beste bezienswaardigheden van Medellin te zien op een leuke en ontspannen manier. Fiets door de stad in het gezelschap van een lokale gids, die licht zal werpen op de geschiedenis, legendes, kunst en gastronomie van het gebied. Kies een gewone fiets voor een klassieke tocht of een elektrische fiets voor een nog meer ontspannen tijd.  Maak kennis met de populairste bezienswaardigheden van Medellin, waaronder het stadscentrum, lokale parken en historische pleinen. Geniet onderweg van verschillende pauzes om meer te horen over de locaties en om te snacken van regionale gerechten en smakelijke koffie om je energie hoog te houden.  Fiets door kleurrijke buurten, ervaar de stad zoals de lokale bevolking dat doet, voel de energie en verwonder je over spectaculaire uitzichten. Sluit de tour af met een bezoek aan Pueblito Paisa, het mooiste uitkijkpunt in Medellin, waar je kunt genieten van een lokaal biertje en geweldige foto's kunt maken.

Medellin: Private City Tour

10. Medellin: Private City Tour

Verken Medellín vanuit een lokaal perspectief tijdens een privérondleiding op maat van uw wensen. Bekijk de belangrijkste bezienswaardigheden van de stad, verken het centrum en neem de metro of de metrokabel om Arvi te parkeren. Je gids zal je graag de meest beroemde routes voorstellen die variëren naargelang de smaak, maar voel je vrij om aanpassingen aan te bevelen. De meest voorkomende paden omvatten een dag om de Botero-beelden, Museo de Antioquia te zien, en een wandeling door het centrum, gevolgd door een bezoek aan Pueblito Paisa om het meest geweldige uitzicht over de stad te hebben. Een andere veel voorkomende route is de metro naar het Botero-park, de botanische tuin en de bibliotheek van Santo Domingo Savio, gevolgd door een kabelbaanrit naar Parque Arvi voor een natuuravontuur. Coördineer de bouw van de tour met je gids of neem vooraf contact op. Elke tour bevat suggesties voor lokale gerechten, handgemaakte kunst, goederen of andere dingen die u zoekt.

  • Rondleidingen
  • Privétours
  • Dagtochten
  • Avonturen
  • Workshops en cursussen
26 activiteiten gevonden
Ordenen op:
Pagina 1 van 2

Veelgestelde vragen over Medellín

Wat zijn de beste dagtochten en excursies vanuit Medellín?

De beste dagtochten en excursies zijn:

Guatapé

Overzicht activiteiten in Medellín

Wil je alle activiteiten in Medellín ontdekken? Klik hier voor de volledige lijst.

Wat anderen zeggen over Medellín

Gemiddelde beoordeling

4.8 / 5

gebaseerd op 179 beoordelingen

Sebastian leidt de tour met veel enthousiasme. Hij is bevriend met veel buurtbewoners, graffitikunstenaars en rappers van Comuna 13 en kent ook de pareltjes in deze wijk. Hij maakt de tour heel persoonlijk en betrekt de interesses van de deelnemers in de tour. Hij is zeer goed geïnformeerd, spreekt perfect Engels en is gewoon een aangenaam en aardig persoon. Naast de tour heeft hij nog veel tips voor Medellin. Het was een zeer interessante tour met Sebastan en ik kan hem alleen maar van harte aanbevelen.

De gids Daniel weet heel goed waar hij over zegt voelt de passie als hij praat over een must do activiteit als je naar Medellin komt De gids Daniel weet heel goed waar hij over zegt voelt de passie als hij praat over een must do activiteit als je komt naar Medellin

Heerlijke fietstocht, brengt je op plaatsen waar je anders als tourist niet zomaar komt. Wel wat avontuurlijk aangelegd zijn, want fietsen door een massa mensen of druk verkeer is niet evident. Maar je krijgt de authentieke stad te zien

Geweldige rondleiding! Er was genoeg tijd om de Peñol te beklimmen en verder te stoppen om bijvoorbeeld de stad Guatapé te zien

Onze gids was Gina. We kregen veel informatie en werden goed verzorgd. De dag was erg leuk en mooi.