Kies data

Medellín Ontmoet de locals

Medellín Ontmoet de locals: Onze meest aanbevolen

Medellin: Comuna 13 geschiedenis- en graffititour met kabelbaan

1. Medellin: Comuna 13 geschiedenis- en graffititour met kabelbaan

Ontdek de ongelooflijk transformerende graffitikunst van Columna 13 tijdens een rondleiding in Medellin. Berijd de metro, klim met de metrokabel naar de huizen op de bergtop en neem de openbare bus naar de graffitiwijk voor een wandeltocht vol kunst, muziek, eten en vriendelijke buurtvibes. Begin bij het metrostation Poblado en ontmoet je vriendelijke gids en groep voor de dag. Spring op de metro om de kabelbaan van Medellin te bereiken, de metrokabel, en rijd helemaal naar de bergtop. Geniet van het spectaculaire uitkijkpunt en leer meer over het transportsysteem van de stad. Ga verder met een bus naar de graffitiwijk waar je wandeltocht begint. Laat je gids je door de straten leiden vol met expressieve kunst, waaronder graffiti, olieverfschilderijen en met graffiti bedrukte kleding. Ontmoet lekker eten, muziek en dansshows in deze traditionele wijk. Leer meer over de betekenis van de graffiti die door lokale kunstenaars is gemaakt en hoe dit gebied in de loop van de tijd is getransformeerd. Probeer wat traditioneel Colombiaans straatvoedsel voordat je naar een bar met het beste uitzicht in de stad gaat voor een drankje om je medereizigers te leren kennen.

Medellín: graffiti-tour door Comuna 13 met een lokale gids

2. Medellín: graffiti-tour door Comuna 13 met een lokale gids

Je ontmoet je gids in het metrostation om de tour te beginnen en Medellín te ervaren zoals een local. Leer alles over de stations en de belangrijkste locaties in de stad, evenals de manier waarop het metrosysteem meegeholpen heeft om het nieuwe Medellin te creëren. Bij aankomst op het overstapstation, stap je in de kabelbaan de heuvel op. Onderweg geniet je van het panoramische uitzicht over de stad en leer je meer over de geschiedenis en het bewogen verleden. Aan de top kun je lokale hapjes proeven en een klein eindje met de bus naar de wijk Comuna 13 rijden. In Comuna 13 wordt het pas echt leuk. Hier staat namelijk je enthousiaste gids voor je klaar om je meer over deze wijk en haar bijzondere transformatie te vertellen. Dit was ooit een van de gevaarlijkste buurten in Zuid-Amerika. Best bijzonder dus dat juist deze plek kon uitgroeien tot het symbool van het nieuwe Medellín. Er is tijd om de indrukwekkende straatkunst te bekijken en met de elektrische roltrappen naar het observatiedek te gaan, waar een prachtig uitzicht op je wacht. Gidsen en locals delen alle insider-weetjes over Medellín met je. Je komt bijvoorbeeld meer te weten over de bibliotheek die ook dienstdoet als buurtcentrum. Het eindpunt van je tour is metrostation Poblado.

Medellín: koffietour met proeverijen en lunch

3. Medellín: koffietour met proeverijen en lunch

Ga naar San Sebastián de Palmitas, op slechts 45 minuten van Medellín, om je unieke koffietour te beginnen. Nadat je bent opgehaald bij het hotel, ga je op weg naar een koffieboerderij en luister je naar een korte geschiedenis over de oorsprong van de koffie en hoe deze voor het eerst naar Colombia werd gebracht. Grijp de kans om je te kleden in het typische kostuum van de paisa-muilezeldrijver, inclusief hoed, poncho, paruma en de staart van een haan. Ga later naar een koffieplantage om de koffieoogst uit te voeren, het mengsel tot pulp te reduceren en het tenslotte te drogen. Ga na deze activiteiten zitten voor een verfrissend drankje van musilago (koffiesap) en een thee gemaakt van de koffiepulp. Geniet van een typisch gerecht uit de regio gemaakt van banaan met honing en kaas. Luister naar je gids die enkele technieken uitlegt over het bereiden en drinken van koffie en een korte proeverij van verschillende soorten koffie en porties. Probeer later een typisch gerecht van de paisa-muleteer, bestaande uit rijst, yuca, rundergehakt, gekookt ei, worst en banaan. Probeer uw koffie naar uw eigen smaak te bereiden met de informatie die u zojuist van uw gids hebt geleerd. Ontvang ten slotte een pakje koffie als cadeau en maak kans op boerderijproducten in de winkel. Als de optie is gekozen, kun je ook een paardrijtocht van 2 uur maken door de boerderij naar enkele uitkijkpunten. Alle instructies worden gegeven aan onervaren ruiters.

Medellín: Comuna 13, tour met kabelbaan en Botero-beelden

4. Medellín: Comuna 13, tour met kabelbaan en Botero-beelden

Begin met een ophaalservice bij je accommodatie in Medellín, waar je een privégids ontmoet met een nieuw, comfortabel voertuig. El Centro in Medellín is het eerste bezoek van de dag: bij Botero Plaza zie je een reeks van 23 sculpturen van de lokale kunstenaar Fernando Botero, en daarna wandel je door het historische centrum. Zie de gracieuze pleinen van Medellín, de kerken uit het koloniale tijdperk die rond 1600 zijn gebouwd en architecturale hoogtepunten. Ga aan boord van een kabelbaan die over de wijk zweeft en zie een uniek, panoramisch uitzicht vanaf de top. Vervolgens ervaar je de prachtigste straatkunst die Medellín te bieden heeft in de wijk Comuna 13 aan de uiterste westkant van de stad. Zie de kleurrijke graffiti en historische roltrappen buiten. Je zult je vermaken en je veilig voelen, omdat je gids de bewoners, artiesten en buurt goed kent. Tot slot word je teruggebracht naar je hotel in Medellín.

Medellin: koffietour en wellness-spa

5. Medellin: koffietour en wellness-spa

Leer meer over het oogsten van koffie tijdens een begeleide wellnesstour in Medellin. Betreed Arvi Park en ontspan in een wellness-spa om therapeutische behandelingen te ontdekken met koffieproducten, waaronder een massage met essentiële oliën. Bezoek het terrein en verwen uw smaakpapillen met een speciaal kopje Colombiaanse koffie. Ga naar Arvi Park in Medellin om je gids en groep voor de dag te ontmoeten. Kom aan in de wellness-spa en leer hoe koffie op de boerderij wordt verbouwd, geoogst en verzorgd voordat het wordt verwerkt tot genezende producten. Kalmeer vervolgens je lichaam en geest met een diepe massage met koffie-oliën en een scrub. Keer terug naar de lobby om deel te nemen aan een koffieritueel voordat je de kans krijgt om een speciale melange van Colombiaanse koffie te drinken. Aan het eind van de dag keer je terug naar het treinstation.

Van Medellín: privétour in de voetsporen van Pablo Escobar

6. Van Medellín: privétour in de voetsporen van Pablo Escobar

Leer meer over de donkere periode van Medellín ten tijde van  Pablo Escobar Gaviria. Krijg een beter begrip van de moeilijkheden die zowel de stad als haar inwoners hebben geprobeerd te overwinnen en hun veerkracht hebben getoond. Ontdek het moeilijke verleden van de stad en de pijnlijke en bloedige erfenis van de beruchte drugsdealer. Start de tour in de  wijk  El Poblado en bezoek het nieuwe  Parque de la Memoria, een voormalig Monaco-gebouw dat op 22 februari 2019 werd afgebroken. Het maakte plaats voor een nieuw gebouw dat het verleden van de regio vertegenwoordigt door middel van kunst en cultuur om de ongelukkige reputatie van de stad als locatie voor drugshandel weg te nemen. Bezoek dan de ruïnes van La Catedral in de gemeente  Envigado. Escobar bouwde deze privégevangenis na een overeenkomst met de toenmalige regering. Ga dan verder naar het graf, waar de overblijfselen van deze donkere schaduwfiguur voor altijd rusten. Uiteindelijk arriveer je in het westen van de stad en zie je het  huis waar hij stierf en dat nu vervallen is. Je hebt ook de mogelijkheid om een rondleiding door Comuna 13 te nemen. Hier bevindt zich de meeste graffiti van Medellín en de grootste open galerij in Latijns-Amerika.

Medellín: privé Comuna 13 Street Art Tour

7. Medellín: privé Comuna 13 Street Art Tour

Begin uw dag met handige hotelovername. Ontmoet je gids en begin je tour om Medellín als een local te ervaren. Eerst maak je kennis met de graffiti en hun betekenis op de muren van de Poblado-buurt, waar je misschien langs bent gelopen en nooit hebt opgemerkt. Vanaf daar wordt u naar het centrum van de stad gereden om een bruisend deel van de stad te ervaren. Bekijk daar de straatkunst die de grijze muren transformeert in kleurrijke ruimtes met verhalen, en begin meer te weten te komen over de evoluerende geschiedenis en het onrustige verleden van Medellín. Na het centrum gaat u naar een parkeerplaats in de buurt van de wijk Comuna 13 om de auto te parkeren voordat uw privégroep de beroemde kabelbaan de heuvels op neemt. Zorg ervoor dat u onderweg naar boven geniet van het fantastische panoramische uitzicht over de stad, terwijl uw gids u meer vertelt over de omgeving en de geschiedenis ervan. Bij Comuna 13 begint het echte plezier. Je enthousiaste gids zal alle positieve veranderingen uitleggen die zijn aangebracht om wat ooit een van de gevaarlijkste gemeenschappen in Zuid-Amerika was, om te vormen tot een symbool van het nieuwe Medellín. Geniet van de tijd om alle verbazingwekkende straatgraffiti in je op te nemen en rijd met de elektrische roltrappen buiten naar het bovenste observatiedek, dat een fantastisch uitzicht biedt. Luister naar inzichten over Medellín, interessante verhalen van de gidsen, ontmoet de lokale bevolking en probeer een beroemde lokale ijslolly voordat je terugkeert naar je hotel.

Medellín: privé stadstour met Metrocable en Comuna 13

8. Medellín: privé stadstour met Metrocable en Comuna 13

Leer over het bewogen verleden van Colombia tijdens een rondleiding door de voormalig gevaarlijke wijk Comuna 13 in Medellín.   Ontdek een replica van een oud dorp bij Pueblito Paisa op de heuvel Nutibara en geniet van een prachtig uitzicht over de daken vanaf een van de weinige geconserveerde ecosystemen van de stad. Ga naar Comuna 13 en leer hoe deze beruchtste wijk van het land zich opnieuw heeft uitgevonden. Zie prachtige voorbeelden van street art en graffiti, die de politieke en sociaal-economische geschiedenis van het gebied in zijn context plaatst. Ooit was dit het centrum van bende-oorlogen en guerrilla-activiteit, maar de wijk is door de lokale gemeenschap veranderd, met behulp van overheidsprojecten, zoals een enorme roltrap de heuvel op. Bezoek de opvallende sculpturen van Fernando Botero langs het Botero Plaza en maak een wandeling in het Parques del Rio.

Medellin: Paardrijden Koffieboerderij Tour met Coffee Spa

9. Medellin: Paardrijden Koffieboerderij Tour met Coffee Spa

Dwaal door de Don Leandro Coffee Farm tijdens deze paardrijtocht en bezoek aan een koffieboerderij. Leer meer over koffieteelt en breng tijd door in een comfortabele koffie-wellness-spa. Begin uw dag met een paardrijtocht van 35 minuten over een oud muilezelpad vanaf het metrostation Arvi . Rijd totdat je de Don Leandro Coffee Farm bereikt en stap af voor een rondleiding door de boerderij. Terwijl je loopt, leer je over de koffieteelt, de verschillende soorten koffie en hoe de boerderij koffiebonen verandert in een heerlijk drankje. Kies wat koffiebonen voordat u naar de nabijgelegen koffie-wellness-spa gaat. Maak verbinding en ontvang energie tijdens een zintuiglijke koffie-spa-ervaring. Geniet van ontspanningstherapie, adem diep in de stoomkamer en voel hoe uw spieren loskomen met een koffiemassage van het hele lichaam. Rond uw koffietour af met een proeverij van koffie die op verschillende manieren is gebrouwen voordat u terugkeert naar het Arvi-metrokabelstation.

Medellín: voetbaltour met wedstrijdkaartjes en pre-game

10. Medellín: voetbaltour met wedstrijdkaartjes en pre-game

In Colombia wordt voetbal geleefd alsof het meer is dan alleen een sport – en Medellín is de beste stad van het land om de opwinding van de fans te voelen. Ervaar de complete voetbalcultuur terwijl je de liedjes beheerst, pre-game speelt, je gezicht schminkt en de thuisploeg aanmoedigt, omringd door toegewijde fans. Om de ervaring zo echt mogelijk te maken, ga je met de lokale bevolking mee en voel je de opwinding van de menigte. Je praat met de gidsen die ook van voetbal houden en teams van over de hele wereld kennen. Je leert over de voetbalcultuur, de sociale dingen die betrokken zijn bij de sport en de geschiedenis van de clubs en de spelers. Bekijk het spel op de veiligste manier mogelijk, vanaf een plek in de stand waar de meest enthousiaste fans zitten. Geniet van een ervaring in groepen van ongeveer 25 mensen om een echte kijk op het Colombiaanse voetbal te krijgen, terwijl je mensen uit verschillende plaatsen ontmoet.

  • Rondleidingen
  • Privétours
  • Avonturen
  • Workshops en cursussen
29 activiteiten gevonden
Ordenen op:
Pagina 1 van 2

Veelgestelde vragen over Medellín

Wat zijn de beste dagtochten en excursies vanuit Medellín?

De beste dagtochten en excursies zijn:

Guatapé

Overzicht activiteiten in Medellín

Wil je alle activiteiten in Medellín ontdekken? Klik hier voor de volledige lijst.

Wat anderen zeggen over Medellín

Gemiddelde beoordeling

4.6 / 5

gebaseerd op 158 beoordelingen

Een echt waardevolle tour die een veel breder en dieper beeld geeft van de geschiedenis van de minder welvarende comunas (gebieden), in dit geval Comuna13. Ik verwonderde me over het geïntegreerde openbaarvervoersysteem dat Comuna13 openstelde voor bredere economische mogelijkheden en hoe hun sociale cultuur van kunst en muziek nu niet alleen zoveel mensen hun brood verdient, maar ook levendigheid brengt in deze gemeenschap. De muurschilderingen en hun betekenis zijn eye-openers. Het uitzicht op de stad en de speciale stop in een lokale bar op het dak dragen bij aan een echt authentieke ervaring met een geweldige gids!

Sebastian leidt de tour met veel enthousiasme. Hij is bevriend met veel buurtbewoners, graffitikunstenaars en rappers van Comuna 13 en kent ook de pareltjes in deze wijk. Hij maakt de tour heel persoonlijk en betrekt de interesses van de deelnemers in de tour. Hij is zeer goed geïnformeerd, spreekt perfect Engels en is gewoon een aangenaam en aardig persoon. Naast de tour heeft hij nog veel tips voor Medellin. Het was een zeer interessante tour met Sebastan en ik kan hem alleen maar van harte aanbevelen.

Uitstekende ervaring, de behandeling van de gids Jorge was te allen tijde zeer attent en vriendelijk, punctueel en attent op mijn twijfels, hij vertelde me in detail de geschiedenis en specifieke attracties van de plaats, ik raad absoluut aan om de tour bij voorkeur tijdens de week te volgen sinds het aantal mensen dat het arriveerde op de zondag dat ik ging was te veel, een situatie die het lopen erg langzaam maakt en met de route vooruitgaat. Jorge geeft je echt het gevoel een vriend te zijn.

This tour with manuel was really fantastic! He’s such a reliable, honest guy who tells you the real impressive story about the history of Pablo and the impact it has on the Medellin people. He does everything to make your day and can also give good advices for your stay in Medellin/Pablado. Thank you so much! Greetz from Rut, Jasper and Kevin from Amsterdam!

Good organized, very interesting and beautiful tour!