Kies data

Medellín Sightseeingrondvaarten

Medellín Sightseeingrondvaarten: Onze meest aanbevolen

Vanuit Medellín: Guatape & El Peñol-rotstocht met boottocht

1. Vanuit Medellín: Guatape & El Peñol-rotstocht met boottocht

Breng een dag door in Guatapé, de stad van vele namen: de binnenzee van Antioquia, het Acapulco van Colombia, het Cartagena van het binnenland, Paraíso Paisa ( het paradijsland), Remanso de Paz ( de veilige haven van de vrede) en het hart van Antioquia's Oosten. De stad is eigenlijk vernoemd naar Cacique Guatapé, een inwoner van dit gebied tijdens de pre-Spaanse periode. Breng een dag door in deze groeiende en kleurrijke stad waar de gevels versierd zijn met unieke tegels. Het hoogtepunt van je reis is de Rots van Guatapé ( Piedra del Peñol ), een monolithische rots van 220 meter hoog die werd aanbeden door de voormalige inheemse bewoners van de regio. De rots is samengesteld uit kwarts, veldspaat en mica, en werd voor het eerst beklommen op 16 juli 1954 door Luis Eduardo Villegas López, een inwoner van het gebied - de rots is nog steeds eigendom van de familie Villegas. Tegenwoordig kun je de top beklimmen via 740 treden die in de rots zijn aangelegd. Vervolgens geniet je van een boottocht van 1 uur door het reservoir met een muziekje op de achtergrond. Krijg panoramisch uitzicht over Casa Museo, La Cruz, Piedras del Marial, Piedra del Peñol en de ruïnes van Pablo Escobars vakantiehuis. Je wordt de hele dag vergezeld door een deskundige, professionele gids.

Van Medellín: privé Guatapé-ontbijt, lunch, boottocht

2. Van Medellín: privé Guatapé-ontbijt, lunch, boottocht

Nadat je bent opgehaald bij Medellin, rijd je anderhalf uur naar de oostelijke gemeente Guatapé in Antioquia. Geniet van een rondleiding door de stad, waarbij je langs het Casa Museo-panorama, La Cruz, Piedras del Marial, Piedra del Peñol en de ruïnes van de Hacienda La Manuela van Pablo Escobar komt. Ontdek een wereld van kleur tussen de straten, versierd met plinten die verhalen vertellen over de stad en haar mensen. Maak een boottocht van 1 uur door het stuwmeer naar het pittoreske stadje Zócalos. Beklim de 740 treden om de top van de Rots van Guatapé of Piedra del Peñol te bereiken, een monoliet van 220 meter hoog.

Van Medellin: boottocht op het Guatape-meer en El Peñol-rotswandeling

3. Van Medellin: boottocht op het Guatape-meer en El Peñol-rotswandeling

neem ons advies en mis deze ervaring niet. Kom met ons naar Guatape en ontdek echte authenticiteit door de warmte van mensen. Tijdens deze dagtour haalt onze gids je op bij je hotel en samen met de chauffeur rijden ze 2 uur noordwaarts naar de eerste halte: El Peñol. Als je dichtbij bent, herken je Guatapé zodra je de dam ziet, en meteen de imposante rots van El Peñol in de verte. Dit is een raadselachtig gesteente waarvan niemand weet waar het vandaan komt en er zijn allerlei speculaties over de oorsprong ervan. Hoewel het er uitdagend uitziet, zul je begrijpen hoe lonend het zal zijn om de 700 trappen te beklimmen, na een van de meest adembenemende uitzichten die Colombia te bieden heeft. Als jullie allemaal beneden zijn, stap je weer in de auto om door de stad El Peñol te rijden en vervolgens naar Guatapé te gaan. Hier maak je een tocht door de kleurrijke straten langs de dam en leer je over de geschiedenis achter deze door de mens gemaakte schoonheid. Tegen die tijd ga je naar een lokaal restaurant voor een geweldige traditionele lunch. De dam is ontstaan na het overstromen van de oude stad Peñol. Nu is het verantwoordelijk voor het opwekken van energie voor miljoenen mensen. Je bezoekt het tijdens een boottocht na de lunch en bezoekt een van de weinige huizen die overblijven na de overstroming, op deze plek heb je een groot stuk geschiedenis achter de stad en bijgeloof. Eenmaal terug in de stad ga je terug naar Medellín, dit kan een rit van 2 tot 3 uur zijn, afhankelijk van het verkeer. Onze dag eindigt zodra de chauffeur u terugbrengt naar uw hotel. Als het een must-do is, is het omdat het een must-do is. Dus doe mee en beleef een reis om nooit te vergeten!

  • Dagtochten
  • Privétours
3 activiteiten gevonden
Ordenen op:

Veelgestelde vragen over Medellín

Wat zijn de beste dagtochten en excursies vanuit Medellín?

De beste dagtochten en excursies zijn:

Guatapé

Overzicht activiteiten in Medellín

Wil je alle activiteiten in Medellín ontdekken? Klik hier voor de volledige lijst.

Wat anderen zeggen over Medellín

it was a very nice day! the food was nice en de bus was very luxurious! the rock had a very nice view, en the town was super colourful. the guide was very good en nice!

Geweldige rondleiding! Er was genoeg tijd om de Peñol te beklimmen en verder te stoppen om bijvoorbeeld de stad Guatapé te zien

Onze gids was Gina. We kregen veel informatie en werden goed verzorgd. De dag was erg leuk en mooi.

Eten was goed, bus was goed, leuke gids. Top trip om te boeken erg genoten

Great trip (timing withon the program was perfect even in high season)