MedienHafen Düsseldorf

MedienHafen Düsseldorf: tours & activiteiten die je niet wilt missen

Düsseldorf: stadstour met e-scooter

1. Düsseldorf: stadstour met e-scooter

Begin bij het hoogste gebouw in de stad, de Rheinturm. Met uitzicht op het staatsparlement en de spectaculaire Rheinkniebrücke leer je hoe je de veilige elektrische step Scuddy bestuurt. Begin je scootertocht langs de Rijn naar de Mediahaven, waar je langs verschillende bijzondere gebouwen van de Canadees-Amerikaanse architect Gehry rijdt. Laat de jachten in de haven achter je en vervolg je rit over de Rijnpromenade richting de oude stad. Op de ruime Burgplatz bekijk je de Schlossturm , deze kasteeltoren is een van de oudste bouwwerken van Düsseldorf. Blijf dicht bij de Rijn om de Oberkasseler-brug en de aloude St. Lambertuskerk met zijn scheve basiliektoren te bereiken. Vaar vervolgens langs de imposante koepel van de Tonhalle voordat je de legendarische Fortuna Büdchen bereikt, een grote drinkzaal die is verbonden met de voetbalclub van Düsseldorf. Ga door langs belangrijke musea en het Dreischeibenhaus, een indrukwekkend staaltje  hedendaagse architectuur uit de jaren zestig. Ervaar de drukte van Königsallee, met de beste winkels van de stad. Kies de rondleiding van 2 uur voor een meer uitgebreide verkenning van de stad, incluseif de linkeroever van de Rijn. Ontdek het elegante Oberkassel, een district met gebouwen uit de "Gründerzeit" en Art Nouveauperiode. Zie meer bezienswaardigheden, zoals de K20, Kunstsammlung Nordrhein-Westfalen, een kunstcollectie die zich achter een bijzondere gevel van zwart graniet bevindt. Passeer langs de Kom(m)ödchen, het cabaretpodium, en ga vervolgens naar Carlplatz, waar je van maandag tot zaterdag een levendige markt vindt. Op het einde van de rondleiding ga je op een ontspannen tempo terug naar het startpunt.

Düsseldorf: begeleide stadswandeling

2. Düsseldorf: begeleide stadswandeling

Verken Düsseldorf tijdens een begeleide wandeling door de stad en ontdek verschillende historische en hedendaagse bezienswaardigheden. Bekijk de Königsallee, de Rijnpromenade, het staatsparlement en enkele van de beroemde brouwerijen. Begin de wandeltocht vanaf het noordelijke uiteinde van de Königsallee bij de imposante Triton-fontein die populair is bij amateurfotografen. Wandel met je gids door Carlstadt in de richting van het Ständehauspark. Leer meer over de geschiedenis van de stad terwijl je de voormalige sites van de synagoge en het stadstheater ziet. Passeer de Landtag, het staatsparlement van Noordrijn-Westfalen. Bekijk de wijk MedienHafen ( Mediahaven ) en de Rijntoren, de hoogtepunten van de moderne stad. Ga verder in de richting van de oude stad, waar naast de beroemde huisbrouwerijen ook kunst- en cultuurhuizen van topklasse zijn. Een paar stappen verder sluit u de tocht op de Königsallee af. U kunt dan een bezoek brengen aan het Stadsmuseum aan de Bergerstraße om meer over de stad te weten te komen.

Düsseldorf: Keulen rivaliteitstour met broodtijd en bier

3. Düsseldorf: Keulen rivaliteitstour met broodtijd en bier

Deze tour leidt je naar de mooiste plekjes in de oude binnenstad van Düsseldorf. De eerste stop is in een authentiek Brauhaus (brouwerij) voor een lekker donker biertje. Ga verder om de Schlossturm (oude paleistoren), het stadhuis en het carnavalsmuseum te zien. Je gids vertelt je meer over de rivaliteit tussen Keulen en Düsseldorf en hun verschillende bieren, tradities en mentaliteiten. Passeer de Rijntoren, het hoogste gebouw van Düsseldorf, en het deelstaatparlement van NRW. De laatste stop is de Media Harbour, een oude industriële haven die tegenwoordig een stijlvolle wijk is met bars, restaurants, oude havengebouwen en gekke nieuwe architectuur. Daar, in het centrum van Düsseldorf, wordt u een heerlijke Kölsch aangeboden in de enige Kölsch-brouwerij in de stad.

Düsseldorf: stadsverkenningsspel met Game Master

4. Düsseldorf: stadsverkenningsspel met Game Master

Breng je kennis naar de straat en verzamel nieuwe inzichten tijdens deze speelse sightseeingtour door de Medienhafen van Düsseldorf. Speel het locatiegebaseerde spel op een tablet en werk met een team om punten te verzamelen en te voltooien tegen andere teams. Ontmoet je gamemaster en luister naar een introductie tot het spel. Ga aan de slag met je tablet en begin je stadsavontuur. Stel uw kennis van speciale kenmerken op de proef en leer leuke weetjes over de hoofdstad van Noordrijn-Westfalen. Verzamel zoveel mogelijk punten door kennisvragen te beantwoorden en foto- en videotaken te voltooien. Baan je een weg door de stedelijke jungle en beslis waar je heen gaat en welke taak je vervolgens oplost.

  • Rondleidingen
  • Andere belevingen
  • Privétours
4 activiteiten gevonden
Ordenen op:

MedienHafen Düsseldorf: topattracties in de buurt

Sitemap MedienHafen Düsseldorf

Wil je alle activiteiten in MedienHafen Düsseldorf ontdekken? Klik hier voor de volledige lijst.

Wat anderen zeggen over MedienHafen Düsseldorf

Gemiddelde beoordeling

5.0 / 5

gebaseerd op 20 beoordelingen

De rondleiding was geweldig. Dieter instrueerde ons eerst individueel op de Scuddy en observeerde goed dat we veilig reden. De parkeerplaats was ideaal om te oefenen. Pas toen zijn we vertrokken. Dieter reed steeds kortere afstanden met ons mee. Hij gaf korte en informatieve uitleg bij elk stoppunt. Het rijplezier werd in ieder geval niet verwaarloosd. We kunnen Dieter en de Scuddy Tour aanbevelen aan iedereen die houdt van een klassieke stadstour met plezier in snel bewegen. Zelfs bij extreem hoge temperaturen hadden we veel plezier. @Dieter: Bedankt voor je uitzicht op Düsseldorf en de mooie foto's.

De reis met Dieter was erg leuk. De Scuddy is gemakkelijk te gebruiken en erg leuk. Dieter doet de tour heel goed. Precies de juiste hoeveelheid stadstour en het plezier van het besturen van een scuddy.

De tour met Dieter was erg leuk :) We deden het meteen aan het begin van onze reis naar Düsseldorf, dus we konden de insidertips van onze gids de komende dagen implementeren :) Sterk aanbevolen!

Het was een leuke tocht en ook interessant om met zulke scooters te rijden! (Ik heb het nog nooit gedaan!)

De gids speelde in op de individuele wensen. Het was een zeer plezierige rondleiding.