Datums kiezen

Medina Azahara

Medina Azahara

Medina Azahara: tours en activiteiten die je niet wilt missen

Córdoba: rondleiding van 3 uur Medina Azahara

1. Córdoba: rondleiding van 3 uur Medina Azahara

Verken het enorme middeleeuwse paleis van de Medina Azahara de Córdoba tijdens een rondleiding van 3 uur en reis terug in de tijd naar de dagen van het kalifaat en Al-Andalus. Kies uit een tour met of zonder retourvervoer van en naar Córdoba in een busje met airconditioning. Bezoek de belangrijkste delen van het complex, zoals het grote huis van Ja'far gebouwd op de plek van drie eerdere huizen. Bewonder de overblijfselen van de Pórtico de Medina Azahara en bezoek de buitenkant van de Salón Rico, waar kalief Abd-ar-Rahman III gasten zou ontvangen. Leer meer over de eerste Umayyad-kalief van Al-Andalus, Abderraman III. Profiteer van de expertise van een officiële gids die gespecialiseerd is in archeologische geschiedenis.

Córdoba: Hop-on-hop-off-bustour met een sightseeingbus

2. Córdoba: Hop-on-hop-off-bustour met een sightseeingbus

Al van oudsher trekt Córdoba reizigers en beschavingen aan, vanwege de ligging aan de oevers van de rivier de Guadalquivir, maar ook vanwege het zonnige klimaat en de natuurlijke hulpbronnen. Zowel Romeinen als Arabieren, Joden en Christenen hebben met hun monumentale gebouwen, kunstwerken en vooruitstrevende infrastructuur hun stempel op de stad Córdoba gedrukt. Bekijk tijdens je bezoek aan Córdoba de hoogtepunten van de stad met een 24-uurspas voor een hop on, hop off-tour per bus. Geniet van de volledige rit van 1 uur en 20 minuten, of stap in en uit bij plaatsen die jou het meest interesseren. Met deze pas kun je de meesterwerken bewonderen, zoals de Mezquita, de Alcazar de los Reyes Cristianos, de Torre de la Calahorra, het Palacio de la Merced en de Romeinse tempel. Bezoek de ruïnes van de Medina Azahara, die werd gebouwd door imam Abd al-Rahman III, ter demonstratie van zijn grootheid. Bezoek musea, kom meer te weten over culturele festivals en ervaar de pracht van de stad bij alle 17 haltes van de tour. Panoramische route Córdoba Panorama del Rio Jardin Botanico - Zoologico Ciudad de los Ninos San Basilio Puerta de Almodovar Mercado de la Victoria Gran Capitan Trein- en busstation Palacio de la Merced - Diputacion Malmuerta - Santa Marina Plaza Corazon de Maria San Lorenzo Realejo - San Andres Gemeentehuis - Templo Romano Arco del Portillo Puente Romano Banos Califales - Alcazar Intieme route Córdoba Alcazar de los Reyes Cristianos Mezquita - Catedral San Pedro Realejo - San Andres Palacio de Viana Palacio de la Merced - Diputacion Gemeentehuis - Templo Romano Plaza de las Tendillas Arco del Portillo Panorama del Rio

Córdoba: rondleiding door de Medina Azahara

3. Córdoba: rondleiding door de Medina Azahara

De kalief van Umayyad Córdoba, Abd al-Rahman III, gaf in het begin van de 10e eeuw opdracht tot de bouw van de paleisstad Madinat al-Zahra, wat in het Arabisch "briljante stad" betekent. Gelegen op ongeveer 8 km van de stad Córdoba, werd deze verbazingwekkende verzameling sierlijke gebouwen en monumenten door de kalief gebouwd als machtssymbool voor zijn vijanden. Ze dienden ook als officiële overheidsgebouwen. Tijdens je bezoek aan deze adembenemende locatie kun je kiezen uit 2 opties: een rondleiding met of zonder toeristenbus. Begeleide rondleiding (met de bus): Spring aan boord van de toeristenbus en begeef je naar het centrum van de vorstelijke stad. Daar aangekomen bezoek je het indrukwekkende bezoekerscentrum voordat je naar het noorden gaat om de belangrijkste delen van de stad één voor één te verkennen. Begeleide rondleiding (zonder bus): Begin met een bezoek aan het indrukwekkende bezoekerscentrum, waar je meer te weten komt over de fascinerende Moorse geschiedenis van Spanje en een korte film bekijkt over hoe deze historische stad er uitzag in de 10e eeuw. Daarna ga je naar het noorden om de belangrijkste delen van de stad één voor één te verkennen.

Cordoba: Medina Azahara rondleiding van 3 uur

4. Cordoba: Medina Azahara rondleiding van 3 uur

Reis met de groep vanuit Cordoba of ontmoet de groep direct in de Medina Azahara, afhankelijk van de optie die je hebt gekozen. Op de archeologische vindplaats leer je over de historische context van de stad en zie je elke hoek en elk hoekje dat bezocht kan worden. Deze unieke plek vol legendes zal je helpen begrijpen waarom Medina Azahara de Shining City werd genoemd. Ga na dit bezoek verder naar het bezoekerscentrum waar je het museum kunt zien met meer dan 160 originele stukken van Medina Azahara. Je gids zal je begeleiden en je de belangrijkste elementen laten zien. Het bezoek wordt afgesloten met een video waarin de stad wordt weergegeven zoals die er in de 10e eeuw uit zou zien.

Cordoba: Medina Azahara-museum en rondleiding archeologische vindplaats

5. Cordoba: Medina Azahara-museum en rondleiding archeologische vindplaats

In 2018 werd het archeologische complex van Medina Azahara door UNESCO uitgeroepen tot werelderfgoed. Zo wordt Córdoba de enige stad ter wereld met 4 verklaringen. Tijdens deze tour reis je terug in de tijd om meer te weten te komen over de opwindende geschiedenis en legendes van de stad die werd gebouwd door de eerste kalief van al-Andalus Abderraman III en voltooid door zijn zoon Alhaken II. Grote karakters zoals de joodse dokter Hasday Ibn Shaprut, de dokter Albucasis of de intellectueel Lubna zullen erin leven. Het bezoek aan het Archeologisch Complex bestaat uit drie delen: Eerst bezoeken we het museum dat de verschillende stukken bewaart die bij de opgravingen zijn gevonden. Ten tweede zullen we de site verkennen. Ten derde, toegang tot de audiovisuele ruimte waar ze een 3D-reproductie projecteren van wat de stad was.

Córdoba: excursie halve dag Medina Azahara met rondleiding

6. Córdoba: excursie halve dag Medina Azahara met rondleiding

Medina Azahara is de archeologische vindplaats van een grote ommuurde islamitische paleisstad uit de middeleeuwen, gebouwd door Abd-ar-Rahman III al-Nasir, de Omajjaden-kalief van Córdoba. Het ligt in de westelijke uithoek van de provincie Córdoba, in Spanje. Deze excursie duurt 3,5 uur. Bij aankomst in Medina Azahara word je 90 minuten rondgeleid door de ruïnes. De paleisstad was feitelijk de hoofdstad van Al-Andalus, het islamitische Spanje. Het administratieve centrum en de regering bevonden zich namelijk binnen haar muren. De stad werd tussen 936 en 940 gebouwd en herbergde ontvangsthallen, moskeeën, administratieve en overheidskantoren, tuinen, een munthuis, werkplaatsen, barakken, residenties en baden. Water werd aangevoerd door aquaducten. Je kunt ook een kijkje nemen in het museum en bezoekerscentrum, waar je een video kunt bekijken over de geschiedenis van de stad als toenmalige hoofdstad van Al-Andalus. Om ongeveer 13:30 uur neemt de bus je mee terug naar Córdoba.

Cordoba: Medina Azahara-rondleiding met ticket

7. Cordoba: Medina Azahara-rondleiding met ticket

Betreed de majestueuze overblijfselen van Medina Azahara, een oude vestingstad aan de rand van Cordoba. Sluit je aan bij een professionele gids tijdens een rondleiding door de site om meer te weten te komen over de oude geschiedenis en elk detail van dichtbij te waarderen. Bezoek het plaatselijke museum om meer te weten te komen over deze unieke locatie. Geniet van een handige transfer vanuit het stadscentrum van Cordoba of ontmoet de groep direct bij de ingang van de camping, afhankelijk van de optie die je kiest. Ga naar binnen met je gids om elke hoek van het gebied te verkennen. Als je de ruïnes van dichtbij bekijkt, begrijp je waarom het de Shining City werd genoemd. Ga ten slotte verder naar het bezoekerscentrum, waar u het museum kunt zien met meer dan 160 originele stukken uit de gouden dagen van Medina Azahara. Je gids zal je vergezellen en je de belangrijkste elementen laten zien.

Audiogids met gids naar Medina Azahara

8. Audiogids met gids naar Medina Azahara

Bezoek het Medina Azahara complex op eigen gelegenheid. Vul vrij in om zo lang te blijven als je wilt, waar je ook bent. Geen haast met een gids Tijdens het bezoek aan Medina Azahara kun je de archeologische overblijfselen van de stad verkennen, waaronder paleizen, binnenplaatsen en andere bouwwerken. De audiogids geeft gedetailleerde uitleg over de geschiedenis en architectuur van de site. Wat moet je meenemen? Koptelefoon. Mobiele telefoon met voldoende batterij. Vergeet niet de audiogids te downloaden. Het proces wordt uitgelegd in de instructies die je toegestuurd krijgt. Heel belangrijk: Je ontvangt de instructies voor de audiogids in je e-mail.

Audiogeleid bezoek aan Medina Azahara + Ticket Bus

9. Audiogeleid bezoek aan Medina Azahara + Ticket Bus

Inclusief: App audiogids (Spaans, Engels en Frans) van Medina Azahara, te downloaden op je apparaat, bus vanaf Córdoba en pendelbus in Medina Azahara. Tickets worden geleverd via Whatsapp Vertrektijden: van dinsdag tot zondag. Vertrek om 10:00 uur (terug 13:30 uur) en 10:45 uur (terug 14:15 uur). Je moet meenemen: Koptelefoon. Mobiele telefoon met voldoende batterij. Vergeet niet de audiogids te downloaden. Het proces wordt uitgelegd in de instructies die je toegestuurd krijgt. Heel belangrijk: Je ontvangt de audiogids instructies in je e-mail.

Rondleiding door Madinat alZahra in het Engels. Kleine groepen

10. Rondleiding door Madinat alZahra in het Engels. Kleine groepen

Het stadspaleis, World Unesco Site sinds 2018, was een stad met 15.000 inwoners in dienst van kalief Abd Alrahman III in de 10e eeuw. Laten we samen de grootste archeologische vindplaats van Spanje verkennen, gelegen op 7 km afstand van Cordoba, tussen de bergen en de vallei van de Guadalquivir rivier. Omdat deze plek nog vrij onbekend is, is deze tour ontworpen om je voor te stellen en te dromen van het leven van de machtigste heerser in Al Andalus, en om de privévertrekken en -hoekjes te ontdekken van degenen die hier woonden. We zullen de gastvrije ontvangsten van ambassadeurs die van ver kwamen tot leven brengen en we zullen getuige zijn van de politieke en religieuze macht van het middeleeuwse Westen: de schitterende stad.

14 activiteiten gevonden
Sorteren op:

Andere aanbevelingen

Medina Azahara: topattracties in de buurt

Andere activiteiten in Medina Azahara

Wil je alle activiteiten in Medina Azahara bekijken? Klik hier voor de volledige lijst.

Wat anderen zeggen over Medina Azahara

Gemiddelde beoordeling

4.6 / 5

gebaseerd op 1.821 beoordelingen

De uitzonderlijke gids wist wat hij zei als het ging om de chaotische shuttlebussen, maar ik denk niet dat dat jouw probleem is, maar voor het geval je er op een forum commentaar op kunt geven, nog iets. Ik ging naar de Rico-kamer , die werd aangeboden, En ik denk dat ik geen ongelijk heb en als ik dat wel heb, neem me dan niet kwalijk, dan zeg ik het, want als ik het niet lees, ga ik niet. Kortom we hebben een goede morgen gehad.

Onze gids Samuel was zeer bekwaam en maakte het bezoek zeer aangenaam. Zeer interessante plek. We hadden een kleine groep en dat maakte het gemakkelijker om erachter te komen wat ze ons vertelden. Het slechte: overvol in de shuttlebus, op de terugweg wacht je in de volle zon, weinig schaduw en geen bankje om op te zitten. Na zo'n bezoek is er geen mogelijkheid om uit te rusten of gebruik te maken van een dienst.

Zeer goede manier om alle bezienswaardigheden van de stad te zien en een idee te krijgen van waar dingen zich bevinden. Ik raad je ten zeerste aan om je reis hier te beginnen

Het was perfect. Ik neem meestal dit soort vervoer om de steden te bezoeken waar ik op vakantie ben. Speciale vermelding voor onze topchauffeur.

Kerk moskee bekeken Zeer Indrukwekkend, mooie oude binnenstad bekeken in de kleine Bus het moderne Cordoba met de grote Hop on Hop.