Belevingen in
Medina Azahara

Voer je reisdata in om beschikbare activiteiten te vinden

Medina Azahara: De beste tours & activiteiten die u niet wilt missen

Córdoba: Medina Azahara rondleiding van 3 uur

1. Córdoba: Medina Azahara rondleiding van 3 uur

Verken het enorme middeleeuwse paleis van de Medina Azahara de Córdoba tijdens een rondleiding van 3 uur en reis terug in de tijd naar de dagen van het kalifaat en Al-Andalus. Kom meer te weten over de eerste Oemayyaden-kalief van Al-Andalus, Abderraman III. Bezoek de belangrijkste delen van het complex, zoals het grote huis van Ja'far dat is gebouwd op de plaats van 3 eerdere huizen. Bewonder de overblijfselen van de Pórtico de Medina Azahara en breng een bezoek aan de Salón Rico, waar de kalief Abd-ar-Rahman III zijn gasten zou ontvangen.  Profiteer van de expertise van een officiële gids die gespecialiseerd is in de archeologische geschiedenis.

...
Córdoba: rondleiding door de Medina Azahara

2. Córdoba: rondleiding door de Medina Azahara

De kalief van Umayyad Córdoba, Abd al-Rahman III, gaf in het begin van de 10e eeuw opdracht tot de bouw van de paleisstad Madinat al-Zahra, wat in het Arabisch "briljante stad" betekent. Gelegen op ongeveer 8 km van de stad Córdoba, werd deze verbazingwekkende verzameling sierlijke gebouwen en monumenten door de kalief gebouwd als machtssymbool voor zijn vijanden. Ze dienden ook als officiële overheidsgebouwen. Tijdens je bezoek aan deze adembenemende locatie kun je kiezen uit 2 opties: een rondleiding met of zonder toeristenbus. Begeleide rondleiding (met de bus): Spring aan boord van de toeristenbus en begeef je naar het centrum van de vorstelijke stad. Daar aangekomen bezoek je het indrukwekkende bezoekerscentrum voordat je naar het noorden gaat om de belangrijkste delen van de stad één voor één te verkennen. Begeleide rondleiding (zonder bus): Begin met een bezoek aan het indrukwekkende bezoekerscentrum, waar je meer te weten komt over de fascinerende Moorse geschiedenis van Spanje en een korte film bekijkt over hoe deze historische stad er uitzag in de 10e eeuw. Daarna ga je naar het noorden om de belangrijkste delen van de stad één voor één te verkennen.

...
Córdoba: excursie halve dag Medina Azahara met rondleiding

3. Córdoba: excursie halve dag Medina Azahara met rondleiding

Medina Azahara is de archeologische vindplaats van een grote ommuurde islamitische paleisstad uit de middeleeuwen, gebouwd door Abd-ar-Rahman III al-Nasir, de Omajjaden-kalief van Córdoba. Het ligt in de westelijke uithoek van de provincie Córdoba, in Spanje. Deze excursie duurt 3,5 uur. Bij aankomst in Medina Azahara word je 90 minuten rondgeleid door de ruïnes. De paleisstad was feitelijk de hoofdstad van Al-Andalus, het islamitische Spanje. Het administratieve centrum en de regering bevonden zich namelijk binnen haar muren. De stad werd tussen 936 en 940 gebouwd en herbergde ontvangsthallen, moskeeën, administratieve en overheidskantoren, tuinen, een munthuis, werkplaatsen, barakken, residenties en baden. Water werd aangevoerd door aquaducten. Je kunt ook een kijkje nemen in het museum en bezoekerscentrum, waar je een video kunt bekijken over de geschiedenis van de stad als toenmalige hoofdstad van Al-Andalus. Om ongeveer 13:30 uur neemt de bus je mee terug naar Córdoba.

...
Cordoba: Medina Azahara: rondleiding van 3 uur

4. Cordoba: Medina Azahara: rondleiding van 3 uur

Reis met de groep vanuit Cordoba of ontmoet de groep rechtstreeks bij de Medina Azahara, afhankelijk van welke optie je hebt gekozen. Op de archeologische vindplaats leer je over de historische context van de stad en zie je elke hoek en hoek die bezocht kan worden. Deze unieke plek vol legendes zal je helpen begrijpen waarom Medina Azahara de Shining City werd genoemd. Na dit bezoek gaat u verder naar het bezoekerscentrum, waar u het museum kunt zien met meer dan 160 originele stukken Medina Azahara. Je gids zal je vergezellen en je de belangrijkste elementen laten zien. Het bezoek wordt afgesloten met een video waarin de stad wordt voorgesteld zoals in de 10e eeuw.

...
Cordoba: rondleiding door Medina Azahara 's nachts

5. Cordoba: rondleiding door Medina Azahara 's nachts

Ontdek een van de grootste juwelen van Córdoba tijdens een rondleiding van 2 uur door de historische Medina Azahara 's nachts. Reis met een speciale bus naar de archeologische vindplaats die op 8 kilometer van de stad Cordoba ligt. Begin je begeleide wandeling bij de archeologische ruïnes. Leer meer over kalief of islamitische kunst van Al-Andalus en zijn rol als economische, sociale en culturele macht. Sinds oktober 2017 is de archeologische vindplaats uitgerust met een lichtsysteem dat comfortabele rondleidingen in het donker mogelijk maakt.

...
Cordoba: Medina Azahara bij nacht

6. Cordoba: Medina Azahara bij nacht

Medina Azahara is een belangrijke archeologische vindplaats, gelegen op 8 kilometer van het centrum van Cordoba. Tijdens deze ervaring kun je de geschiedenis van deze weelderige stad verkennen, die in de 10e eeuw door Abderraman III werd gebouwd. Nadat je in dit historische gebied bent aangekomen, wacht je gids op je bij de hoofdingang van de archeologische vindplaats om je onder te dompelen in de geschiedenis van de 10e eeuw. Je zult de overblijfselen van paleizen, grote ingangen en tuinen ontdekken, terwijl je de verhalen, geheimen en wonderen leert die erin verborgen zijn. U kunt genieten van uw bezoek met de verlichte stad en een van de grootste juwelen van Córdoba ontdekken tijdens een begeleide tour van 2 uur.

...
Cordoba: Medina Azahara 3 uur

7. Cordoba: Medina Azahara 3 uur

Ervaar de magie van de geweldige tijden van Cordoba terwijl je de ruïnes van de citadel van Medina Azahara verkent. Berijd een elektrische fiets door de stad totdat je het fietspad bereikt in de velden die je naar het Medina Azahara Museum brengen. Volg dit pad langs een rivierkanaal, steek de velden over aan de rand van de stad en geniet van je reis met dit eenvoudige, milieuvriendelijke voertuig. Maak kennis met de geschiedenis in het gratis museum en rijd opnieuw naar de echte ruïnes waar alles gebeurde. Geniet op een gezonde manier van je ontdekking met een elektrische fiets. Respecteer het milieu en zorg voor uw gezondheid.

...
Córdoba: hop on, hop off-stadstour langs bezienswaardigheden

8. Córdoba: hop on, hop off-stadstour langs bezienswaardigheden

Sinds de oudheid heeft Córdoba reizigers en volken aangetrokken vanwege zijn ligging aan de oevers van de rivier Guadalquivir, het zonnige klimaat en de natuurlijk bronnen. Zowel Romeinen als Arabieren, Joden en Christenen hebben met hun monumentale gebouwen, kunstwerken en vooruitstrevende infrastructuur hun stempel op de stad Córdoba gedrukt. Bekijk tijdens je bezoek aan Córdoba de hoogtepunten van de stad met een 24-uurs pas voor een hop on, hop off-tour per bus. Geniet van de volledige rit van 1 uur en 20 minuten, of stap in en uit bij plaatsen die jou het meest interesseren. Met deze pas kun je de meesterwerken bewonderen, zoals de Mezquita, de Alcazar de los Reyes Cristianos, de Torre de la Calahorra, het Palacio de la Merced en de Romeinse tempel. Bezoek de ruïnes van Medina Azahara dat werd gebouwd door de imam Abd al-Rahman III, ter demonstratie van zijn grootheid. Bezoek musea, kom meer te weten over culturele festivals en ervaar de pracht van de stad bij alle 17 haltes van de tour. Halte 1 - Parada Panorámica del Río - Torre de la Calahorra Halte 2 - Parada Jardin Botánico - Zoológico Halte 3 - Parada Ciudad de los Niños Halte 4 - Parada San Basilio Halte 5 - Parada Puerta de Almodovar Halte 6 - Parada Mercado de la Victoria Halte 7 - Parada Gran Capitán Halte 8 - Parada Estación trein-/busstation Halte 9 - Parada Palacio de la Merced - Diputación Halte 10 - Parada Malmuerta - Sanata Marina Halte 11 - Parada Plaza Corazón de María Halte 12 - Parada San Lorenzo Halte 13 - Parada Realejo - San Andrés Halte 14 - Parada Ayuntamiento - Templo Romano Halte 15 - Parada Arco del Portillo Halte 16 - Parada Puente Romano (Ronda de Isasa) Halte 17 - Parada Baños Califales - Alcázar

...
Van Cordoba: privétour naar Medina Azahara

9. Van Cordoba: privétour naar Medina Azahara

Ontdek de ruïnes van Medina Azahara tijdens deze rondleiding door de 'Briljante Stad'. Verken de overblijfselen van een enorme Arabische moslimstad gebouwd door Abd-ar-Rahman III al-Nasir in de 10e eeuw. Medina Azahara, gelegen aan de westelijke rand van Cordoba, was een middeleeuwse stad en de feitelijke hoofdstad van al-Andalus, of het islamitische Spanje. Loop rond in het oude paleis en leer hoe het ooit diende als het hart van bestuur en regering. Hoewel slechts ongeveer een tiende van de 112 hectare van Medina Azahara is opgegraven en gerestaureerd, kunt u rondlopen in het centrale gebied met 2 kaliefwoningen en 2 aristocratische woningen met dienstvertrekken. Stop daarna bij het nieuwe museum dat aan de rand van de site ligt voor een snelle blik op de indrukwekkende en passende architectuur. Deze tour rond een van de meest indrukwekkende archeologische vindplaatsen van Spanje mag u natuurlijk niet missen!

...

Sitemap Medina Azahara

Wil je alle activiteiten in Medina Azahara ontdekken? Klik hier voor de volledige lijst.

Wat anderen zeggen over Medina Azahara

Gemiddelde beoordeling

4.6 / 5

gebaseerd op 1.076 beoordelingen

100% aan te bevelen. Zeer interessante rondleiding. Het is noodzakelijk om met een gids mee te gaan om de hele geschiedenis van goede hand te kennen. Verbeter de aankomsttijd. Op de website staat om 10.00 uur in de Medina Azahara parkeerplaats voor mensen die zonder bus vanuit de stad gaan. Ze kwamen om 10.30 uur aan.

Het was een positieve ervaring, de ruïnes zijn een schoonheid, het probleem is de temperatuur, erg hoog in Córdoba, voor al het andere is het een onvergetelijke ervaring die je aanmoedigt om nog een keer terug te komen.

Sterk aanbevolen bezoek, de volgende video is indrukwekkend en geeft je een goed idee van hoe de stad eruitzag. Om een maar te zetten, gingen we in de shuttlebus als ingeblikte sardines.

Een wonder, ondenkbaar om deze stad te missen, en met de gids Susana is het succes van het bezoek gegarandeerd .... echt allemaal geweldig !!!

Op basis van deze rit krijg je een goed overzicht van de stad , waarmee je je verder bezoek kan organiseren .