Datums kiezen

Ontdek het beste van
Meer van Atitlán

Meer van Atitlán: tours en activiteiten die je niet wilt missen

Meer van Atitlan: Dagtocht per boot met deskundige gids

1. Meer van Atitlan: Dagtocht per boot met deskundige gids

Vaar over het meer van Atitlan en bezoek de dorpen van San Juan La Laguna tijdens deze gedeelde sightseeingtour van een hele dag. Het meer van Atitlan, omringd door 3 vulkanen op de zuidelijke flank, is het diepste meer van Midden-Amerika. Vertrekkend vanuit Panajachel, bij de toegangspoort tot het meer, neemt je privégids je mee op een schilderachtige gedeelde boottocht voordat je enkele lokale textielgemeenschappen en de Maya-dorpen van San Juan La Laguna gaat verkennen. Krijg een fantastisch uitzicht op de vulkanen Atitlan, Toliman en San Pedro, terwijl je zelf ervaart waarom het gebied zo'n Mekka werd voor beatniks en Boheemse schrijvers zoals Aldous Huxley. Vang de geur van koffieplantages op en probeer dan wat versgemalen koffie. Hier kun je jezelf onderdompelen in de relaxte sfeer van de Tz'utujil Maya's en de lawaaierige wijzerplaat van het moderne leven op nul zetten.

Vanuit Antigua: 2-daagse Acatenango-vulkaanwandeltocht met eten

2. Vanuit Antigua: 2-daagse Acatenango-vulkaanwandeltocht met eten

Er zijn ongeveer 5 uur wandelen om het kamp te bereiken, onderweg zullen er verschillende stops zijn voor rust, hydratatie en eten. Er is de mogelijkheid om de eerste dag de vulkaan van vuur te bezoeken met een extra wandeling van 03 uur heen en terug. Mensen die dit wensen, moeten op het moment van boeking bevestigen om een gids met ervaring in de vuurvulkaan toe te wijzen. De prijs voor een bezoek aan de vulkaan van vuur is Q200 per persoon. De accommodatie in de tenten wordt gedeeld Dag 2: 04.00 uur Begin van de klim naar de top van Acatenango 05.45 uur Aankomst op de top van Acatenango Uitzicht op de zonsopgang op de top afdaling naar de top 07.30 uur Ontbijt in het kamp team beoordeling 8.30 uur Begin van de afdaling 11:30 Aankomst in La Soledad Village 12:30 Aankomst in Antigua Guatemala

Guatemala of Antigua Guatemala: Boottocht over het Atitlán meer

3. Guatemala of Antigua Guatemala: Boottocht over het Atitlán meer

Begin de dag met een reis van Antigua of Guatemala-Stad naar de Maya-stad Panajachel. Tijdens de rit is er een korte stop in Katok, een zeer beroemd restaurant waar je kunt genieten van een warm drankje. Eenmaal in Panajachel is het tijd voor een boottocht om het meer van Atitlán over te steken en het Tzutuhil-dorp Santiago de Atitlán te bezoeken. In dit dorp bezoekt u de broederschap van de plaatselijke heilige genaamd Maximon of Ri Laj Mam, bezocht door mensen over de hele wereld die komen vragen om gezondheid en welvaart in hun leven. Het meer zelf dankt zijn grootsheid aan zijn enorme omvang en spectaculaire vulkanische omgeving. Drie grote vulkanen, Atitlán Tolimán en San Pedro, rijzen gracieus op vanaf de zuidelijke oever en creëren adembenemende uitzichten over de omgeving. Je zult deze opvattingen ervaren en de traditionele praktijken die nog steeds worden uitgevoerd door de Maya-Tzutujil- en Cakchiquel-vrouwen die rond het meer leven. Na een korte transfer lunchen we in een van de meest exquise restaurants van Panajachel. Terwijl u in de stad bent, zullen gasten ook Santander Street bezoeken en de enorme, bruisende handwerkmarkt ervaren.

Van Antigua: 3 Maya-dorpen op Lake Atitlan Day Tour

4. Van Antigua: 3 Maya-dorpen op Lake Atitlan Day Tour

Dit is een echte onderdompeling in de Maya-cultuur en je zult de levensstijl van de Maya-bevolking zien. Zie hoe oude technologie wordt gebruikt voor de textielproductie terwijl je drie Maya-dorpen rond het meer van Atitlan bezoekt. Het vertrek is vanuit Antigua, met een rit van 2,5 uur naar Panajachel (Lake Atitlán). Bezoek vervolgens San Juan la Laguna, San Pedro en Santiago Atitlan en keer aan het einde terug naar Panajachel. Dit is een rondvaart rond het meer van Atitlan, en er is een stop van een uur in elke stad. Bewonder het kleurrijke stadje San Juan. Bezoek de attracties in de hoofdstraten, zoals galerieën en vrouwenhokken, en wees getuige van een demonstratie van chocolade- en koffieproductie. Verken vervolgens San Pedro. Een klein stadje bevolkt door Maya Tzutujil. Ontdek de interessante bezienswaardigheden en leer er meer over de lokale cultuur. Maak ten slotte een stop in Santiago Atitlán, waar u een bezoek kunt brengen aan een godheid die wordt vereerd door de lokale bevolking en bezoekers. De marktdag is erg kleurrijk en u kunt een bezoek brengen aan de parochiekerk Santiago Apóstol, gebouwd in de koloniale tijd in renaissancestijl.

Vanuit Guatemala-Stad: dagtour Lake Atitlan

5. Vanuit Guatemala-Stad: dagtour Lake Atitlan

Breng een dag door op het meer van Atitlán, het diepste meer in Midden-Amerika, tijdens een dagexcursie vanuit Guatemala-Stad. Geniet van een cruise over het water en bezoek nabijgelegen dorpen. Vertrek 's ochtends vanuit Guatemala-Stad en reis naar Panajachel. Neem dan een openbare boot over Atitlán en bezoek Santiago Atitlán, waar je meer te weten komt over de plaatselijke heilige; Maximon. Geniet van de levendige kleuren en lokale smaak van dit dorp terwijl je de traditionele Tz'utujil Maya-levensstijl ervaart. Santiago is de meest populaire nederzetting aan het meer buiten Panajachel, en veel atitecos (zoals de mensen worden genoemd) houden vast aan een traditionele Tz'utujil Maya-levensstijl. Vrouwen weven en dragen huipiles (tunieken) geborduurd met schitterend gekleurde vogels en bloemen, en de cofradías-steden houden de ceremonies en rituelen van de traditie in stand - de syncretische tradities en gebruiken van het Maya-katholicisme. Er is hier ook een grote kunst- en handwerkscène. Je krijgt dan vrije tijd voor de lunch, waarna je via Antigua Guatemala wordt teruggebracht naar Guatemala-Stad.

Lake Atitlan Maya Kitchen: kookcursus van 3 uur

6. Lake Atitlan Maya Kitchen: kookcursus van 3 uur

Ervaar Guatemala op een authentieke en persoonlijke manier als je de smaken van de Guatemalteekse keuken ontdekt in de Mayakeuken van Lake Atitlan. Tijdens een 3 uur durende kookles begrijp je hoe de Mayacultuur en de Spaanse koloniale invloeden hebben geleid tot een verscheidenheid aan heerlijke gerechten. Tijdens deze les zul je veel plezier beleven aan het leren hoe je tot 3 authentieke Guatemalteekse gerechten kunt bereiden. Leer hoe je traditionele recepten bereidt en kom weg met alle vaardigheden die je nodig hebt om ze in je eigen keuken te bereiden. Na de les geniet je van de recepten die je hebt bereid. Je neemt ook een gedrukt exemplaar van de recepten mee naar huis. De instructeur demonstreert de bereiding van elk recept met uitleg, zodat je de ingrediënten en het proces volledig begrijpt. Privélessen kunnen geregeld worden voor individuen, naast de gedeelde lessen voor kleine groepen. De Mayakoks in het programma komen oorspronkelijk uit het meer van Atitlan, en zij dragen de rijke tradities en cultuur die in het eten tot uiting komen met zich mee. De instructeurs spreken Engels of Spaans, of een beetje van beide. Alle opbrengsten ondersteunen de gemeenschap van Santa Cruz La Laguna via de plaatselijke non-profit organisatie Amigos de Santa Cruz die onderwijs en economische empowerment programma's uitvoert (kijk op amigosdesantacruz.org of Amigos de Santa Cruz Foundation op Facebook voor meer informatie). De lessen worden gegeven door Alfredo of Alicia, die afgestudeerd zijn aan het culinaire programma van Amigos, en duren 3 uur met een uitgebreide 3-gangen lunch op de patio met uitzicht op het meer van Atitlan.

Santa Cruz: verborgen watervallen en wandeling naar het geheime paradijs

7. Santa Cruz: verborgen watervallen en wandeling naar het geheime paradijs

De dag begint in Santa Cruz la Laguna, de ruige noordkust van het meer van Atitlan. De noordoever van het meer van Atitlan heeft geen echte toegang tot de weg, dus je wandelt langs oude paden die al eeuwenlang door de Kachekel Maya's worden gebruikt. Je ziet dorpelingen hun dagelijkse leven leiden, boeren ontmoeten die hun maïs- en koffievelden verzorgen en enkele van de meest magnifieke landschappen ter wereld zien. Dit ruige en afgelegen deel van het meer van Atitlan is nauwelijks aangeraakt door de buitenwereld. Onze wandeling brengt ons enkele honderden meters boven de steeds veranderende wateren van Atitlan voor adembenemende uitzichten op de beroemde vulkanen. Daal vervolgens af in de Pumpatin Canyon voor een natuurwandeling langs de oevers van de rivier. Je zult twee verschillende ecosystemen ervaren terwijl we van de bovenste oever van het meer de smalle kloof in lopen. Hoe verder we de Pumpatin Canyon in wandelen, hoe meer watervallen we zien. We hebben het potentieel om tot 5 watervallen te vinden. Geniet van een picknicklunch aan de oevers van de rivier en neem een duik als je wilt.

Antigua: Gedeelde enkele reis naar Panajachel

8. Antigua: Gedeelde enkele reis naar Panajachel

Geniet van een magische reis van Antigua naar Panajachel zonder je zorgen te maken over vervoer. Deze gedeelde service geeft je de flexibiliteit om je ophaal- en terugbrengservice naar je hotel, Airbnb of een andere locatie in het centrum te kiezen. Als je in een naburige stad verblijft, zoals San Pedro, San Marcos of San Juan, kun je vlakbij de haven in Panajachel worden afgezet, waar je gemakkelijk de boot naar je eindbestemming kunt nemen. Kies je gewenste vertrektijd uit vier verschillende dienstregelingen: 5 uur 's ochtends, 9 uur 's ochtends, 12 uur 's middags en 4 uur 's middags. Ontspan in onze voertuigen met airconditioning voor een veilige, comfortabele en budgetvriendelijke ervaring. Beleef je droomreis hier!

Zonsopgang en wandelen naar de Indian Nose Mountain

9. Zonsopgang en wandelen naar de Indian Nose Mountain

Klim naar de top waar de bergen het water ontmoeten. De Indian Nose is de berg aan de noordwestelijke oever van het meer van Atitlan. Deze 2550 meter hoge berg, ook wel Rupalaj K'istalin genoemd, is een van de meest lonende beklimmingen van het meer van Atitlan. Naast het bekijken van de zonsopgang boven een keten van vulkanen en vervolgens op de ongerepte wateren, biedt deze klim een geweldig uitzicht over de dorpen San Juan en San Pedro la Laguana. De klim duurt ongeveer 30 minuten en begint in een van deze dorpen. Je gids zal je ontmoeten bij je accommodatie in San Pedro la Laguana, waar je vervolgens een shuttlebus naar het begin van het wandelpad zult nemen. Het is veel leuker en gemakkelijker om de wandeling te beginnen in het dorp Santa Clara la Laguna, wat betekent dat de ophaaltijd van je hotel 3:45 uur is om de zonsopgang te kunnen maken.

Lake Atitlan Villages Tour

10. Lake Atitlan Villages Tour

Op onze verbazingwekkende Lake Atitlan Villages Tour hebben we plezier en opwinding toegevoegd aan de schoonheid en culturele ervaringen die het meer te bieden heeft. We vertrekken vanuit ons kantoor in Panajachel naar het kleurrijke dorp Santa Catarina Palopo. In dit dorp kunnen we het plaatselijke weefwerk, de dekens, nahuales en andere goederen die door de plaatselijke bevolking worden gemaakt en verkocht bekijken en leren kennen. Op de plaza van dit dorp bezoeken we een lokaal koffiehuis waar je je eigen koffie kunt malen en de lokaal verbouwde bonen kunt proeven. Eenmaal in Santa Catarina stappen we weer op onze ATV's en rijden we nog een paar kilometer door tot we in het dorp San Antonio Palopo aankomen. Eenmaal in San Antonio parkeren we bij de plaatselijke pier en lopen we naar de plaatselijke keramiekfabriek waar we een bezoek brengen en leren over het proces om al deze ongelooflijke goederen te maken. We bezoeken ook een plaatselijke chocoladefabriek in San Antonio waar we leren over het proces om van cacao een eindproduct te maken en ook wat chocolade kunnen proeven. Als we klaar zijn in San Antonio gaan we terug naar ons kantoor in Panajachel voor een drankje.

Alle activiteiten

44 activiteiten gevonden
Sorteren op:

Andere activiteiten in Meer van Atitlán

Wil je alle activiteiten in Meer van Atitlán bekijken? Klik hier voor de volledige lijst.