Meer van Atitlán: tours en activiteiten die je niet wilt missen

Lake Atitlan: dagtocht per boot met deskundige gids

1. Lake Atitlan: dagtocht per boot met deskundige gids

Vaar over het meer van Atitlan en bezoek de dorpen van San Juan La Laguna tijdens deze gedeelde sightseeingtour van een hele dag. Het meer van Atitlan, omringd door 3 vulkanen op de zuidelijke flank, is het diepste meer van Midden-Amerika. Vertrekkend vanuit Panajachel, bij de toegangspoort tot het meer, neemt je privégids je mee op een schilderachtige gedeelde boottocht voordat je enkele lokale textielgemeenschappen en de Maya-dorpen van San Juan La Laguna gaat verkennen. Krijg een fantastisch uitzicht op de vulkanen Atitlan, Toliman en San Pedro, terwijl je zelf ervaart waarom het gebied zo'n Mekka werd voor beatniks en Boheemse schrijvers zoals Aldous Huxley. Vang de geur van koffieplantages op en probeer dan wat versgemalen koffie. Hier kun je jezelf onderdompelen in de relaxte sfeer van de Tz'utujil Maya's en de lawaaierige wijzerplaat van het moderne leven op nul zetten.

Van Antigua: 3 Maya-dorpen op Lake Atitlan Day Tour

2. Van Antigua: 3 Maya-dorpen op Lake Atitlan Day Tour

Dit is een echte onderdompeling in de Maya-cultuur en je zult de levensstijl van de Maya-bevolking zien. Zie hoe oude technologie wordt gebruikt voor de textielproductie terwijl je drie Maya-dorpen rond het meer van Atitlan bezoekt. Het vertrek is vanuit Antigua, met een rit van 2,5 uur naar Panajachel (Lake Atitlán). Bezoek vervolgens San Juan la Laguna, San Pedro en Santiago Atitlan en keer aan het einde terug naar Panajachel. Dit is een rondvaart rond het meer van Atitlan, en er is een stop van een uur in elke stad. Bewonder het kleurrijke stadje San Juan. Bezoek de attracties in de hoofdstraten, zoals galerieën en vrouwenhokken, en wees getuige van een demonstratie van chocolade- en koffieproductie. Verken vervolgens San Pedro. Een klein stadje bevolkt door Maya Tzutujil. Ontdek de interessante bezienswaardigheden en leer er meer over de lokale cultuur. Maak ten slotte een stop in Santiago Atitlán, waar u een bezoek kunt brengen aan een godheid die wordt vereerd door de lokale bevolking en bezoekers. De marktdag is erg kleurrijk en u kunt een bezoek brengen aan de parochiekerk Santiago Apóstol, gebouwd in de koloniale tijd in renaissancestijl.

Lake Atitlan Villages Tour

3. Lake Atitlan Villages Tour

Tijdens onze geweldige Lake Atitlan Villages Tour hebben we plezier en opwinding gebracht en dit vermengd met de schoonheid en culturele ervaringen die het meer te bieden heeft. We vertrekken vanuit ons kantoor in Panajachel en gaan naar Barrio Jucanya en bezoeken Playa los Salpores, het plaatselijke strand aan de rand van het meer om ons eerste heldere zicht op het meer en de omgeving te krijgen. Nadat we daar enige tijd hebben doorgebracht, begeven we ons naar het kleurrijke dorp Santa Catarina Palopo. In dit dorp kunnen we zien en leren over lokaal weefsel, dekens, nahuales en andere goederen gemaakt en verkocht door de lokale bevolking. Op het plein van dit dorp bezoeken we een lokaal koffiehuis waar je je eigen koffie kunt malen en de lokaal geteelde bonen kunt proeven. Eenmaal klaar in Santa Catarina stappen we weer op onze ATV's en vervolgen we onze rit nog een paar kilometer tot we bij het dorp San Antonio Palopo aankomen. Eenmaal in San Antonio parkeren we bij de plaatselijke pier en lopen we naar de plaatselijke keramiekfabriek waar we een bezoek brengen en leren over het proces om al deze ongelooflijke goederen te maken. We bezoeken ook een lokale chocoladefabriek in San Antonio, waar we leren over het proces van het omzetten van de cacao in een eindproduct en ook wat chocolade proeven. Eenmaal klaar in San Antonio gaan we terug naar ons kantoor in Panajachel voor een drankje.

Chichicastenango en Lake Atitlan Tour vanuit Antigua

4. Chichicastenango en Lake Atitlan Tour vanuit Antigua

Je excursie van 10 uur begint met een rit naar de westelijke hooglanden van Guatemala. De regio herbergt schilderachtige en kleurrijke bergdorpjes, hooglandmeren, dennenbossen en de meerderheid van de inheemse volkeren van Guatemala. Wanneer je aankomt op de Chichicastenango-markt, begin je aan je wandeltocht. De markt ligt in het centrum van de stad en is het hart van het commerciële leven voor maxeños, de inboorlingen van Chichicastenango. Elke donderdag en zondag trekken kooplieden naar het centrale plein om hun producten te verkopen op deze indrukwekkende inheemse markt die door de eeuwen heen weinig is veranderd. Verken de paden van de markt en bewonder het kleurrijke handwerk en de producten die worden aangeboden door de lokale bevolking van de regio. In Chichicastenango bezoekt u ook de Santo Tomás-kerk, gebouwd in 1540 op de basis van een pre-Spaanse tempel. Deze kerk is een prachtig voorbeeld van koloniale architectuur en de invloeden van de Maya's en Latino's zijn duidelijk zichtbaar in zowel het interieur als het exterieur van het gebouw. Na het verkennen van de markt geniet je van een heerlijke lunch (niet inbegrepen in de tourprijs). Vervolgens ga je verder naar de stad Panajachel, gelegen aan de rand van het meer van Atitlan. Maak een wandeling langs Santander Street en geniet van het spectaculaire uitzicht op het meer van Atitlan, dat wordt beschouwd als een van de mooiste meren ter wereld. De vulkanen Tolimán, Atitlán en San Pedro vormen een natuurlijk kader voor het meer. Het meer van Atitlan heeft een oppervlakte van 125 vierkante kilometer en ligt 1.560 meter boven de zeespiegel.

Guatemala of Antigua Guatemala: boottocht op het meer van Atitlán

5. Guatemala of Antigua Guatemala: boottocht op het meer van Atitlán

Begin de dag met een reis van Antigua of Guatemala-Stad naar de Maya-stad Panajachel. Tijdens de rit is er een korte stop in Katok, een zeer beroemd restaurant waar je kunt genieten van een warm drankje. Eenmaal in Panajachel is het tijd voor een boottocht om het meer van Atitlán over te steken en het Tzutuhil-dorp Santiago de Atitlán te bezoeken. In dit dorp bezoekt u de broederschap van de plaatselijke heilige genaamd Maximon of Ri Laj Mam, bezocht door mensen over de hele wereld die komen vragen om gezondheid en welvaart in hun leven. Het meer zelf dankt zijn grootsheid aan zijn enorme omvang en spectaculaire vulkanische omgeving. Drie grote vulkanen, Atitlán Tolimán en San Pedro, rijzen gracieus op vanaf de zuidelijke oever en creëren adembenemende uitzichten over de omgeving. Je zult deze opvattingen ervaren en de traditionele praktijken die nog steeds worden uitgevoerd door de Maya-Tzutujil- en Cakchiquel-vrouwen die rond het meer leven. Na een korte transfer lunchen we in een van de meest exquise restaurants van Panajachel. Terwijl u in de stad bent, zullen gasten ook Santander Street bezoeken en de enorme, bruisende handwerkmarkt ervaren.

Motoravontuur op het meer van Atitlán

6. Motoravontuur op het meer van Atitlán

Dit is de beste tour van een halve dag die je kunt doen in Lake Atitlan. Deze tour op motorfietsen begint in Pana en gaat helemaal rond naar de andere kant van het meer naar Santiago, Atitlán. Op weg naar Santiago passeren we verschillende steden voor individuele stops en uitkijkposten die toezicht houden op het meer, zodat we kunnen genieten van een fantastisch uitzicht vanaf verschillende punten rond het meer van Atitlan. Enkele van de haltes waren een chocoladefabriek, een keramiekfabriek, een cultureel centrum, de populaire uitkijkpost van El Cerro de Oro, het strand en San Lucas Toliman en een leuke plek om te lunchen aan het water in Santiago. Onderweg reis je over verharde wegen, onverharde wegen en andere "Guatemalteekse wegen". Als je een motorliefhebber bent, is dit een geweldige manier om in slechts een halve dag veel plaatsen rond het meer te bezoeken.

Acatenango-vulkaan Trek & Tour vanuit Antigua 2D / 1N

7. Acatenango-vulkaan Trek & Tour vanuit Antigua 2D / 1N

Er zijn ongeveer 5 uur wandelen om het kamp te bereiken, onderweg zullen er verschillende stops zijn voor rust, hydratatie en eten. Er is de mogelijkheid om de eerste dag de vulkaan van vuur te bezoeken met een extra wandeling van 03 uur heen en terug. Mensen die dit wensen, moeten op het moment van boeking bevestigen om een gids met ervaring in de vuurvulkaan toe te wijzen. De prijs voor een bezoek aan de vulkaan van vuur is Q200 per persoon. De accommodatie in de tenten wordt gedeeld Dag 2: 04.00 uur Begin van de klim naar de top van Acatenango 05.45 uur Aankomst op de top van Acatenango Uitzicht op de zonsopgang op de top afdaling naar de top 07.30 uur Ontbijt in het kamp team beoordeling 8.30 uur Begin van de afdaling 11:30 Aankomst in La Soledad Village 12:30 Aankomst in Antigua Guatemala

Los Elementos Adventure Center: kajakken, zwemmen en ontspannen

8. Los Elementos Adventure Center: kajakken, zwemmen en ontspannen

De dag begint in Panajachel of Santa Cruz La Laguna, waar je gids je ophaalt in je hotel en je naar de aanlegsteigers langs het meer van Atitlan brengt. Neem vanaf daar een boottransfer naar het Adventure Centre in Santa Cruz, waar je de dag doorbrengt met een tweetalige gids en volop geniet van activiteiten, allemaal in overeenstemming met de Amerikaanse veiligheidsnormen. Kajak ongeveer een uur, neem een duik in het kristalheldere water of maak een klifsprong als je durft! Geniet tijdens de lunch van een huisgemaakte maaltijd door de eigen chef-kok van het centrum; u bent vrij om uw maaltijdselecties vooraf te bestellen op basis van uw eigen smaak en voorkeuren. Na de lunch wandel je door de verborgen Pumpatin Canyon door het weelderige lokale bos naar een rotswand, waar je de kans krijgt om te genieten van een verkwikkende en veilige rotsklim, met veilige touwsystemen (harnassen, touwen, enz.). Klim tot 14 meter hoogte voordat je naar beneden abseilt. Als je er klaar voor bent, ga je terug naar het Adventure Centre voor meer vrije tijd om te gaan zwemmen, kajakken of gewoon om rond te hangen en te ontspannen. U kunt zelfs boogschieten of in een hangmat liggen en genieten van het prachtige uitzicht. U kunt ook een professionele massage of gezichtsbehandeling inplannen (tegen meerprijs). Rond 16:00 uur keert u terug naar uw hotel. Kies gewoon je favoriete activiteiten en geniet ervan!

Lake Atitlan: boottocht en dagtour met lunch

9. Lake Atitlan: boottocht en dagtour met lunch

Nadat je door je lokale gids uit Panajachel bent opgehaald, begeef je je naar het vulkanische meer van Atitlan en maak je een boottocht over het vredige water. Luister terwijl je tweetalige gids feiten over het leven in de Guatemalteekse hooglanden deelt en de dorpen Santiago Atitlan en San Juan La Laguna bezoekt. Leer meer over de lokale Maya-cultuur in deze traditionele gemeenschappen, evenals de voordelen die de textiel- en koffieteeltindustrieën bieden aan deze vredige regio van Guatemala. Geniet in San Juan La Laguna van een typische lunch in een lokaal restaurant. Bewonder vervolgens het uitzicht op de 3 majestueuze vulkanen in de buurt; Atitlan, Toliman en San Pedro.

Lake Atitlán-zonsondergangtour

10. Lake Atitlán-zonsondergangtour

De Lake Atitlan Sunset Tour is een van de beste middagactiviteiten die je kunt doen tijdens een bezoek aan Lake Atitlan. Dit avontuur begint op ons kantoor in Panajachel en we gaan naar onze eerste stop in Barrio Jucanya en bezoeken "Playa los Salpores", het plaatselijke strand aan de rand van het meer om ons eerste heldere zicht op het meer en zijn omgeving te krijgen. Nadat we daar enige tijd hebben doorgebracht, begeven we ons naar San Andres Semetabaj naar een uitkijkpunt genaamd "Ojo De Aguila". Zodra we aankomen, kunnen we een luchtfoto maken van het hele meer, waarbij we de vulkanen, verschillende steden, alle boten die in het meer varen en als we geluk hebben, enkele paragliders opstijgen of landen van hun vluchten. Nadat we hier enige tijd hebben doorgebracht, gaan we terug de berg af en bezoeken we de stad Santa Catarina Palopo, waar we het culturele centrum van de stad bezoeken, waar we handgemaakte weefsels, lokale kunst, traditionele kleding en zelfs wat lokale koffie kunnen zien. Voor degenen die er graag op uit trekken, kunt u de tijd nemen om langs de rand van het meer te wandelen en de lokale bevolking te ontmoeten. Na een bezoek aan Santa Catarina gaan we naar onze laatste stop, die van de weg af is die teruggaat naar Panajachel, het is een kleine uitkijkpost waarmee we de zonsondergang over het meer kunnen bekijken. Hier hebben we de gelegenheid om wat hapjes en drankjes te pakken terwijl we vanaf de oever van het meer naar de zonsondergang kijken. Als we klaar zijn, hebben we een rit van 15 minuten terug naar het kantoor in Panajachel.

Datums kiezen

Meer van Atitlán

Alle activiteiten

34 activiteiten gevonden
Sorteren op:
Pagina 1 van de 3

Voor ieder wat wils

In de buurt van Meer van Atitlán

Meer zien

Andere activiteiten in Meer van Atitlán

Wil je alle activiteiten in Meer van Atitlán bekijken? Klik hier voor de volledige lijst.