Datums kiezen

Meer van Atitlán
Sporten in de buitenlucht

Sporten in de buitenlucht

Meer van Atitlán Sporten in de buitenlucht: onze aanbevelingen

Meer van Atitlan: Dagtocht per boot met deskundige gids

1. Meer van Atitlan: Dagtocht per boot met deskundige gids

Vaar over het meer van Atitlan en bezoek de dorpen van San Juan La Laguna tijdens deze gedeelde sightseeingtour van een hele dag. Het meer van Atitlan, omringd door 3 vulkanen op de zuidelijke flank, is het diepste meer van Midden-Amerika. Vertrekkend vanuit Panajachel, bij de toegangspoort tot het meer, neemt je privégids je mee op een schilderachtige gedeelde boottocht voordat je enkele lokale textielgemeenschappen en de Maya-dorpen van San Juan La Laguna gaat verkennen. Krijg een fantastisch uitzicht op de vulkanen Atitlan, Toliman en San Pedro, terwijl je zelf ervaart waarom het gebied zo'n Mekka werd voor beatniks en Boheemse schrijvers zoals Aldous Huxley. Vang de geur van koffieplantages op en probeer dan wat versgemalen koffie. Hier kun je jezelf onderdompelen in de relaxte sfeer van de Tz'utujil Maya's en de lawaaierige wijzerplaat van het moderne leven op nul zetten.

Chichicastenango en Lake Atitlan Tour vanuit Antigua

2. Chichicastenango en Lake Atitlan Tour vanuit Antigua

Je excursie van 10 uur begint met een rit naar de westelijke hooglanden van Guatemala. De regio herbergt schilderachtige en kleurrijke bergdorpjes, hooglandmeren, dennenbossen en de meerderheid van de inheemse volkeren van Guatemala. Wanneer je aankomt op de Chichicastenango-markt, begin je aan je wandeltocht. De markt ligt in het centrum van de stad en is het hart van het commerciële leven voor maxeños, de inboorlingen van Chichicastenango. Elke donderdag en zondag trekken kooplieden naar het centrale plein om hun producten te verkopen op deze indrukwekkende inheemse markt die door de eeuwen heen weinig is veranderd. Verken de paden van de markt en bewonder het kleurrijke handwerk en de producten die worden aangeboden door de lokale bevolking van de regio. In Chichicastenango bezoekt u ook de Santo Tomás-kerk, gebouwd in 1540 op de basis van een pre-Spaanse tempel. Deze kerk is een prachtig voorbeeld van koloniale architectuur en de invloeden van de Maya's en Latino's zijn duidelijk zichtbaar in zowel het interieur als het exterieur van het gebouw. Na het verkennen van de markt geniet je van een heerlijke lunch (niet inbegrepen in de tourprijs). Vervolgens ga je verder naar de stad Panajachel, gelegen aan de rand van het meer van Atitlan. Maak een wandeling langs Santander Street en geniet van het spectaculaire uitzicht op het meer van Atitlan, dat wordt beschouwd als een van de mooiste meren ter wereld. De vulkanen Tolimán, Atitlán en San Pedro vormen een natuurlijk kader voor het meer. Het meer van Atitlan heeft een oppervlakte van 125 vierkante kilometer en ligt 1.560 meter boven de zeespiegel.

Guatemala of Antigua Guatemala: boottocht op het meer van Atitlán

3. Guatemala of Antigua Guatemala: boottocht op het meer van Atitlán

Begin de dag met een reis van Antigua of Guatemala-Stad naar de Maya-stad Panajachel. Tijdens de rit is er een korte stop in Katok, een zeer beroemd restaurant waar je kunt genieten van een warm drankje. Eenmaal in Panajachel is het tijd voor een boottocht om het meer van Atitlán over te steken en het Tzutuhil-dorp Santiago de Atitlán te bezoeken. In dit dorp bezoekt u de broederschap van de plaatselijke heilige genaamd Maximon of Ri Laj Mam, bezocht door mensen over de hele wereld die komen vragen om gezondheid en welvaart in hun leven. Het meer zelf dankt zijn grootsheid aan zijn enorme omvang en spectaculaire vulkanische omgeving. Drie grote vulkanen, Atitlán Tolimán en San Pedro, rijzen gracieus op vanaf de zuidelijke oever en creëren adembenemende uitzichten over de omgeving. Je zult deze opvattingen ervaren en de traditionele praktijken die nog steeds worden uitgevoerd door de Maya-Tzutujil- en Cakchiquel-vrouwen die rond het meer leven. Na een korte transfer lunchen we in een van de meest exquise restaurants van Panajachel. Terwijl u in de stad bent, zullen gasten ook Santander Street bezoeken en de enorme, bruisende handwerkmarkt ervaren.

Acatenango-vulkaan Trek & Tour vanuit Antigua 2D / 1N

4. Acatenango-vulkaan Trek & Tour vanuit Antigua 2D / 1N

Er zijn ongeveer 5 uur wandelen om het kamp te bereiken, onderweg zullen er verschillende stops zijn voor rust, hydratatie en eten. Er is de mogelijkheid om de eerste dag de vulkaan van vuur te bezoeken met een extra wandeling van 03 uur heen en terug. Mensen die dit wensen, moeten op het moment van boeking bevestigen om een gids met ervaring in de vuurvulkaan toe te wijzen. De prijs voor een bezoek aan de vulkaan van vuur is Q200 per persoon. De accommodatie in de tenten wordt gedeeld Dag 2: 04.00 uur Begin van de klim naar de top van Acatenango 05.45 uur Aankomst op de top van Acatenango Uitzicht op de zonsopgang op de top afdaling naar de top 07.30 uur Ontbijt in het kamp team beoordeling 8.30 uur Begin van de afdaling 11:30 Aankomst in La Soledad Village 12:30 Aankomst in Antigua Guatemala

Vanuit Guatemala-Stad: dagtour Lake Atitlan

5. Vanuit Guatemala-Stad: dagtour Lake Atitlan

Breng een dag door op het meer van Atitlán, het diepste meer in Midden-Amerika, tijdens een dagexcursie vanuit Guatemala-Stad. Geniet van een cruise over het water en bezoek nabijgelegen dorpen. Vertrek 's ochtends vanuit Guatemala-Stad en reis naar Panajachel. Neem dan een openbare boot over Atitlán en bezoek Santiago Atitlán, waar je meer te weten komt over de plaatselijke heilige; Maximon. Geniet van de levendige kleuren en lokale smaak van dit dorp terwijl je de traditionele Tz'utujil Maya-levensstijl ervaart. Santiago is de meest populaire nederzetting aan het meer buiten Panajachel, en veel atitecos (zoals de mensen worden genoemd) houden vast aan een traditionele Tz'utujil Maya-levensstijl. Vrouwen weven en dragen huipiles (tunieken) geborduurd met schitterend gekleurde vogels en bloemen, en de cofradías-steden houden de ceremonies en rituelen van de traditie in stand - de syncretische tradities en gebruiken van het Maya-katholicisme. Er is hier ook een grote kunst- en handwerkscène. Je krijgt dan vrije tijd voor de lunch, waarna je via Antigua Guatemala wordt teruggebracht naar Guatemala-Stad.

Van Antigua: 3 Maya-dorpen op Lake Atitlan Day Tour

6. Van Antigua: 3 Maya-dorpen op Lake Atitlan Day Tour

Dit is een echte onderdompeling in de Maya-cultuur en je zult de levensstijl van de Maya-bevolking zien. Zie hoe oude technologie wordt gebruikt voor de textielproductie terwijl je drie Maya-dorpen rond het meer van Atitlan bezoekt. Het vertrek is vanuit Antigua, met een rit van 2,5 uur naar Panajachel (Lake Atitlán). Bezoek vervolgens San Juan la Laguna, San Pedro en Santiago Atitlan en keer aan het einde terug naar Panajachel. Dit is een rondvaart rond het meer van Atitlan, en er is een stop van een uur in elke stad. Bewonder het kleurrijke stadje San Juan. Bezoek de attracties in de hoofdstraten, zoals galerieën en vrouwenhokken, en wees getuige van een demonstratie van chocolade- en koffieproductie. Verken vervolgens San Pedro. Een klein stadje bevolkt door Maya Tzutujil. Ontdek de interessante bezienswaardigheden en leer er meer over de lokale cultuur. Maak ten slotte een stop in Santiago Atitlán, waar u een bezoek kunt brengen aan een godheid die wordt vereerd door de lokale bevolking en bezoekers. De marktdag is erg kleurrijk en u kunt een bezoek brengen aan de parochiekerk Santiago Apóstol, gebouwd in de koloniale tijd in renaissancestijl.

Van Guatemala-stad: Chichicastenango en het meer van Atitlan

7. Van Guatemala-stad: Chichicastenango en het meer van Atitlan

Verken de Westelijke Hooglanden, de regio van Guatemala waar de meeste reizigers die bekend zijn met Guatemala denken aan wanneer ze dagdromen over een reis naar dit land. De regio herbergt schilderachtige en kleurrijke bergdorpen, hooglandmeren, dennenbossen en de meerderheid van de inheemse volkeren van Guatemala. Kom aan op de Chichicastenango-markt en begin je wandeltocht op de markt. Het is het centrum van de stad en het hart van het commerciële leven voor de maxeños. De kooplieden gaan elke donderdag en zondag naar het centrale plein om hun producten te verkopen op deze indrukwekkende inheemse markt die door de eeuwen heen weinig is veranderd. Verken de paden van de markt en bekijk het kleurrijke handwerk en de producten die worden aangeboden door de lokale bevolking van de regio. In Chichicastenango bezoeken we ook de Santo Tomás-kerk, gebouwd in 1540 op de voet van een archeologische pre-Spaanse tempel. Deze kerk is een prachtig voorbeeld van koloniale architectuur, aangezien de Maya- en Latino-invloeden zowel binnen als buiten het gebouw vermengd zijn. Je hebt wat vrije tijd voor de lunch (niet inbegrepen). Ga dan verder naar de stad Panajachel, die aan het meer van Atitlan ligt, waar je tijd hebt om te verkennen. Bezoek Santander Street en geniet van een spectaculair uitzicht op het meer van Atitlan, dat wordt beschouwd als een van de mooiste meren ter wereld. Drie spectaculaire vulkanen, Tolimán, Atitlán en San Pedro vormen het natuurlijke kader van het meer zelf. Het heeft een oppervlakte van 125 vierkante kilometer en ligt 1.560 meter boven de zeespiegel.

Santa Cruz: verborgen watervallen en wandeling naar het geheime paradijs

8. Santa Cruz: verborgen watervallen en wandeling naar het geheime paradijs

De dag begint in Santa Cruz la Laguna, de ruige noordkust van het meer van Atitlan. De noordoever van het meer van Atitlan heeft geen echte toegang tot de weg, dus je wandelt langs oude paden die al eeuwenlang door de Kachekel Maya's worden gebruikt. Je ziet dorpelingen hun dagelijkse leven leiden, boeren ontmoeten die hun maïs- en koffievelden verzorgen en enkele van de meest magnifieke landschappen ter wereld zien. Dit ruige en afgelegen deel van het meer van Atitlan is nauwelijks aangeraakt door de buitenwereld. Onze wandeling brengt ons enkele honderden meters boven de steeds veranderende wateren van Atitlan voor adembenemende uitzichten op de beroemde vulkanen. Daal vervolgens af in de Pumpatin Canyon voor een natuurwandeling langs de oevers van de rivier. Je zult twee verschillende ecosystemen ervaren terwijl we van de bovenste oever van het meer de smalle kloof in lopen. Hoe verder we de Pumpatin Canyon in wandelen, hoe meer watervallen we zien. We hebben het potentieel om tot 5 watervallen te vinden. Geniet van een picknicklunch aan de oevers van de rivier en neem een duik als je wilt.

Zonsopgang en wandelen naar de Indian Nose Mountain

9. Zonsopgang en wandelen naar de Indian Nose Mountain

Klim naar de top waar de bergen het water ontmoeten. De Indian Nose is de berg aan de noordwestelijke oever van het meer van Atitlan. Deze 2550 meter hoge berg, ook wel Rupalaj K'istalin genoemd, is een van de meest lonende beklimmingen van het meer van Atitlan. Naast het bekijken van de zonsopgang boven een keten van vulkanen en vervolgens op de ongerepte wateren, biedt deze klim een geweldig uitzicht over de dorpen San Juan en San Pedro la Laguana. De klim duurt ongeveer 30 minuten en begint in een van deze dorpen. Je gids zal je ontmoeten bij je accommodatie in San Pedro la Laguana, waar je vervolgens een shuttlebus naar het begin van het wandelpad zult nemen. Het is veel leuker en gemakkelijker om de wandeling te beginnen in het dorp Santa Clara la Laguna, wat betekent dat de ophaaltijd van je hotel 3:45 uur is om de zonsopgang te kunnen maken.

Lake Atitlan Maya Kitchen: kookcursus van 3 uur

10. Lake Atitlan Maya Kitchen: kookcursus van 3 uur

Ervaar Guatemala op een authentieke en persoonlijke manier terwijl je de smaken van de Guatemala-keuken ontdekt in de Lake Atitlan Maya Kitchen. Een kookles van 3 uur zal je helpen te begrijpen hoe de Maya-cultuur en Spaanse koloniale invloeden een verscheidenheid aan verrukkelijke gerechten produceerden. Tijdens deze les leer je hoe je tot 3 authentieke Guatemalteekse gerechten kunt bereiden. Leer hoe u traditionele recepten kunt bereiden en ga weg met alle vaardigheden die u nodig heeft om ze in uw eigen keuken te bereiden. Als je wilt, kun je met je instructeur de markt bezoeken om de ingrediënten te kopen, of de chef-kok de boodschappen zonder jou laten doen. Na je les heb je een voldoende hoeveelheid van het bereide voedsel om je gezin of andere groepsleden te voeden. U krijgt ook een gedrukt exemplaar van de recepten mee naar huis. De instructeur zal de bereiding van elk recept demonstreren met uitleg, zodat je de ingrediënten en het proces volledig begrijpt. Naast de gedeelde lessen voor kleine groepen kunnen er ook privélessen voor individuen worden georganiseerd. De Maya-koks in het programma komen oorspronkelijk uit het meer van Atitlan en dragen de rijke tradities en cultuur die in het eten tot uiting komen voort. Als u ervoor kiest om een marktbezoek op te nemen in uw kookprogramma, moet u 1-2 uur extra inplannen. Merk op dat de instructeurs Engels of Spaans spreken, of een beetje van beide. Alle opbrengsten ondersteunen de gemeenschap van Santa Cruz La Laguna via de lokale non-profit Amigos de Santa Cruz die onderwijs- en economische empowermentprogramma's uitvoert (bekijk amigosdesantacruz.org of Amigos de Santa Cruz Foundation op Facebook voor meer informatie) De lessen worden gegeven door Claudia, een lokale afgestudeerde van het culinaire programma van Amigos, en duren 3 uur met een vergulde 3-gangenlunch inbegrepen op het terras met uitzicht op het meer van Atitlan.

15 activiteiten gevonden
Sorteren op:

Andere aanbevelingen

Departement Sololá

Departement Sololá

Veelgestelde vragen over Meer van Atitlán-Sporten in de buitenlucht

Welke andere activiteiten dan Meer van Atitlán-Sporten in de buitenlucht zijn de moeite waard in Departement Sololá?

Andere onmisbare dingen om te doen in Departement Sololá:

Welke Meer van Atitlán-Sporten in de buitenlucht nemen extra Covid-19-voorzorgsmaatregelen?

Andere activiteiten in Meer van Atitlán

Wil je alle activiteiten in Meer van Atitlán bekijken? Klik hier voor de volledige lijst.