Belevingen in
Meer van Bled

Voer je reisdata in om beschikbare activiteiten te vinden

Meer van Bled: De beste tours & activiteiten die u niet wilt missen

Vanuit Ljubljana: dagtour naar de meren van Bled en Bohinj

1. Vanuit Ljubljana: dagtour naar de meren van Bled en Bohinj

Een 'paradijs’, zoals het vaak wordt beschreven, trekt Bled al eeuwen met zijn adembenemende schoonheid. Het kalme en uitnodigende water van het meer stimuleerde de traditie om in de 12e eeuw de typische 'pletna'-boten te maken. Optioneel kun je aan boord van één van deze houten schoonheden gaan om het eiland te bereiken, met zijn romantische kerk en mysterieuze wensbel. Sightseeing in Bled gaat verder met een bezoek aan het indrukwekkende kasteel, hoog op een klif hoog boven het meer. Gidsen draaien de tijd terug in het museum en krijg een onvergetelijk uitzicht op de omgeving. Omringd door verleidelijke toppen, betovert de Bohinj-vallei bezoekers met zijn inspirerende landschappen, kristalheldere wateren en de harmonieuze coëxistentie van mens en natuur. De schilderachtige oever van het meer heeft de fresco's van de kerk van St. Johannes de Doper. Je hebt tijd om de legende van Zlatorog (Goudhoorn) te ontdekken, te profiteren van een prachtig uitzicht over de berg Triglav en de hartige lokale keuken te proberen. Om een beetje trekking te ervaren, eindig je de dag met een aangename wandeling van 20 minuten naar de prachtige Savica-waterval, donderend vanaf een hoge rotsachtige klif met een belonend uitzicht op het meer.

...
Van Ljubljana: groepsdagtrip Postojna-grot en meer van Bled

2. Van Ljubljana: groepsdagtrip Postojna-grot en meer van Bled

Ontdek 2 van de beste natuurlijke attracties van Slovenië met een gids. Bezoek het charmante stadje Bled met zijn prachtige meer en bewonder de stalagmieten in de Postojna-grot. Ontmoet je gids in je hotel in het centrum van Ljubljana en begin aan je rit terwijl je op weg gaat naar 2 van de meest betoverende natuurlijke wonderen van Slovenië, het meer van Bled en de Postojna-grot. Bezoek eerst de charmante badplaats Bled met zijn adembenemende meer. Geniet van een sightseeingtour langs de beste locaties met je gids. Maak een tochtje op de smaragdgroene wateren van het meer van Bled in een van de traditionele 'Pletna'-boten om het enige eiland van Slovenië te ontdekken en te zien of het luiden van de kerkklok uw wensen vervult. Geniet daarna van een aangename wandeling rond het meer, klim naar het mysterieuze kasteel van Bled of trakteer uzelf op een stuk (of 2) heerlijke slagroomtaart van Bled. Geniet van een lunch in een lokaal restaurant voordat je naar het tweede natuurwonder gaat, de Postojna-grot. Betreed een mysterieuze wereld van ondergrondse gangen, grotten en grote zalen, versierd met druipstenen, doorschijnende gordijnen en pilaren in fascinerende vormen en kleuren. Keer terug naar het daglicht en ontdek het verbazingwekkende Predjama-kasteel, de zetel van de roofridder Erasmus. Leer meer over de geschiedenis van je gids en bewonder het uitzicht op het weelderige, landelijke Slovenië. Leun daarna achterover en ontspan tijdens uw rit terug naar Ljubljana.

...
Vanuit Zagreb: excursie Ljubljana en het meer van Bled

3. Vanuit Zagreb: excursie Ljubljana en het meer van Bled

Je vertrekt vanuit Zagreb in de ochtend en gaat naar de hoofdstad van Slovenië om een rondleiding door het oude centrum van Ljubljana te nemen. Je bezichtigt de gebouwen in barokstijl en art nouveau en bekijkt enkele van de mooiste werken van architect Jože Plečnik. Je ervaart de lokale sfeer en ontdekt waar de inwoners hun eten kopen. Je luistert naar waarom Napoleon één van de populairste politici van de stad was, hoe Slovenië met 'love' in zijn naam omgaat en hoe de iconische Driebruggen zijn naam kreeg. Je krijgt wat vrije tijd om de verborgen plekjes zelf te verkennen. Je gaat verder naar het alpine-resort Bled en bezoekt het oude kasteel op een steile klif boven het meer. Geniet van de spectaculaire uitzichten op de omgeving vanaf de terrassen en stap dan in op een traditionele pletna-boot om het enige echte eiland in Slovenië te bereiken. Neem de zon en frisse berglucht in je op! Rij terug naar Zagreb, waar je 's avonds weer wordt afgezet bij je hotel.

...
Vanuit Ljubljana: Slovenië in 1 dag

4. Vanuit Ljubljana: Slovenië in 1 dag

Je begint je dag in een kleine groep met een ophaalservice van je centrale hotel in Ljubljana en vertrekt naar het meer van Bled in een minibus met airconditioning. Tijdens de reis van 1 uur bewonder je het landschap van Slovenië en luister je terwijl je gids het gletsjervormige meer en de legendes rond het eiland Bled beschrijft, het eilandje met de kerk in het midden. Bij aankomst heb het uitzicht op het meer en de torenhoge bergen en kijk je omhoog naar het middeleeuwse kasteel van Bled, het fort hoog op een klif boven het water. Vervolgens vaar je in een pletna-boot naar het eiland en krijg je vrije tijd om te verkennen, bezoek je de Kerk van de Maria-Hemelvaart of proef je wat heerlijke 'potica' in het café van het eiland. Vervolgens word je naar het kasteel van Bled gereden en kun je je verdiepen in het fort met rode torentjes. Absorbeer het vogelperspectief van de meren vanaf de muren en bezoek het museum om het verhaal van het kasteel te weten te komen uit de 11e eeuw. Je keert vervolgens terug naar de oever van het meer om rond te lopen, en als je wilt, kun je een lokale specialiteit proeven, kremšnita vanille-crèmegebak. Ga vervolgens na een pauze voor de lunch verder naar je volgende halte, kasteel Predjama. Je kunt dit opmerkelijke klifkasteel bewonderen en horen hoe het werd uitgebreid door de eeuwen heen nadat het in 1202 werd gebouwd. Vervolgens kun je ervoor kiezen om de trappen en kamers zelf te verkennen of met een gids. Ten slotte ga je door naar de nabijgelegen grotten van Postojna, de meest bezochte toeristische attractie van Slovenië. Berijd de minitrein naar de diepten van dit ondergrondse netwerk en volg dan een gids door zijn griezelige grotten. Bewonder de bizarre stalactieten, stalagmieten en rotsformaties en hoor verhalen over hoe de grotten zijn gemaakt en de zeldzame amfibieën die in de ondergrondse rivieren leven - de blinde salamanders die bekend staan als 'mensvisjes'. Ga dan terug naar je minibus en eindig je uitstap in Ljubljana, met terugbrengservice bij je hotel.

...
Dagexcursie naar Ljubljana en het meer van Bled vanuit Zagreb

5. Dagexcursie naar Ljubljana en het meer van Bled vanuit Zagreb

Je excursie van een hele dag (11 uur) begint met een pick-up bij je centraal gelegen hotel of Zrinjevac Park. Leun achterover en ontspan in een voertuig met airconditioning voor de rit van 2 uur naar Ljubljana. Onderweg vertelt je gids over de geschiedenis van Kroatië en Slovenië. Je hoort over de verborgen juweeltjes van beide landen en de historische dynamiek die hen heeft uitgehouwen in de landen die ze nu zijn. Begin uw bezoek in Ljubljana, de hoofdstad van Slovenië, waar de schoonheid van deze kleine maar grootmoedige stad u zal betoveren. Let op de verscheidenheid aan bouwstijlen en eigenzinnige bruggen met hun gebeeldhouwde draken. Je gids leidt je op een ontspannende wandeltocht en vertelt je alle interessante dingen over deze Sloveense parel. Sluit je Ljubljana-ervaring af bij het kasteel van Ljubljana en bereik het kasteel met een kabelbaanrit van 60 seconden. Geniet van een panoramisch uitzicht over de stad. Na de tour heb je vrije tijd voor de lunch. Vervolg uw bezoek aan het meer van Bled in het indrukwekkende middeleeuwse kasteel dat dateert uit de 11e eeuw. Gelegen bovenop een steile klif die 130 meter boven het gletsjermeer uitsteekt, is het een symbool van Bled en Slovenië. Geniet van het betoverende uitzicht op de Julische Alpen, de Maria-Hemelvaartkerk op het rotsachtige eilandje en de omliggende natuurlijke schoonheid. Kom dicht bij het meer en geniet van een wandeling om van nog meer adembenemende vergezichten te genieten. Keer terug naar Zagreb.

...
Van Ljubljana: tour van een halve dag Lake Bled

6. Van Ljubljana: tour van een halve dag Lake Bled

Begin uw dagtour van een halve dag met een ophaalservice vanaf uw centraal gelegen hotel in Ljubljana. Daarna, comfortabel zittend in een minibus met airconditioning, vertrek naar het prachtige meer van Bled, genesteld te midden van de Julische Alpen aan de rand van Triglav National Park. Tijdens het rijden, kijk je uit op het platteland van Slovenië en luister je naar het commentaar van je gids over het gletsjer-gevormde meer. Bij aankomst kunt u een paar momenten doorbrengen met het drinken van uitzicht op het schilderachtige meer, gesteund door torenhoge bergen, en de sprookjesachtige toren van de Maria Hemelvaartkerk op het eiland Bled, er is een klein eilandje in het centrum van de rots. het meer. Klim aan boord van een houten boot met twee hoeven en ontspan tijdens de korte boottocht naar het eiland. Hier heb je ongeveer 30 minuten om te verkennen, misschien een bezoek aan de kerk of het proeven van Potica, een traditionele Sloveense cake, in het café. Vervolgens reis je naar het kasteel van Bled, een middeleeuws bolwerk dat boven op een klif boven het water uitsteekt. Luister naar een korte introductie van de geschiedenis van het kasteel vanuit je gids en maak optimaal gebruik van de vrije tijd om het museum te bezoeken en het vogelperspectief op het meer van Bled op te nemen. De tour eindigt met enige tijd doorgebracht aan de prachtige oever van het meer. Misschien geniet je van een wandeling langs het meer, maak je foto's van de zwaan of laad je op met een kremšnita (vanille-slagroomtaart) en koffie. U wordt dan teruggebracht naar uw hotel in Ljubljana.

...
Ljubljana: schilderachtige Bled en Škofja Loka zelfrijdende tour

7. Ljubljana: schilderachtige Bled en Škofja Loka zelfrijdende tour

Ontdek schilderachtige meren en historische steden tijdens het rijden, lees verhalen in de tour-app en stop voor foto's wanneer je maar wilt. Begin je rit in Ljubljana en ga in je eigen tempo naar Škofja Loka. Begin uw reis met een korte rit vanuit Ljubljana om het beroemde Apline-juweel van het meer van Bled te ontdekken. Kies uw reisroute uit de samengestelde lijst met opties en stop om te wandelen langs de schilderachtige routes van het meer, verken het kasteel van Bled dat op de top van een klif boven het meer van Bled ligt, of geniet van een ontspannende boottocht op een pletna - een traditionele boot met platte bodem . Ga verder naar een van de meest verbluffende natuurlijke canyons, de indrukwekkende Vintgar-kloof, waar je langs houten platforms en bruggen boven de ruisende Radovna-rivier kunt lopen en je wandeling kunt beëindigen bij de 13 meter hoge Sum-waterval. Het volgende is het meer van Bohinj, het grootste gletsjermeer van Slovenië, in het Triglav Nationaal Park. Zwem, kano en wandel in het groene park, of ontspan gewoon aan het kalme water. Ga terug naar Ljubljana en stop onderweg in Škofja Loka, een van de oudste en best bewaarde Sloveense steden die nog steeds overeind staan. Wandel door het charmante stadscentrum en bewonder het kasteel en het klooster dat hoog boven je uitsteekt. Rond uw reis af door in uw eigen tempo terug te rijden naar de hoofdstad van Slovenië.

...
Van Ljubljana: privédagtrip naar het meer van Bled

8. Van Ljubljana: privédagtrip naar het meer van Bled

Breng 2 uur door met het verkennen van het meer van Bled en zijn spectaculaire omgeving. Je lokale gids weet precies waar je heen moet om de beste foto's van het meer te maken en zal veel informatie geven over het meer en zijn geschiedenis. Deze privétour begint vroeg met ophalen van je Ljubljana Hotel of Guesthouse om 8:00 uur. Kom om 8.50 uur aan bij het meer van Bled en geniet van 2 uur om de beste uitzichten te bekijken. Kies ervoor om een typische Pletna-boot te nemen (15 euro/volwassene) om de beroemde eilandkerk te bezoeken (6 euro/volwassene). Vertrek om 11.15 uur naar Ljubljana en keer om 12.00 uur terug naar je hotel of pension in Ljubljana.

...
Lake Bled: Canyoning-excursie

9. Lake Bled: Canyoning-excursie

Maak opnieuw verbinding met de natuur en verwonder je over de adembenemende schoonheid van Slovenië tijdens een canyoning-tocht langs het meer van Bled. Ontmoet je professionele gids in de stad Bled en rijd naar de nabijgelegen Bohinj-vallei. Krijg een betere waardering van het prachtige landschap voordat je in de voorziene uitrusting stapt bij de ingang van de kloof. Volg je gecertificeerde canyoning-gids om het avontuur van je leven te ervaren. Wandel door de diepgroene bossen en beklim de verbazingwekkende wanden van de kloof. Klim terug naar beneden om te zwemmen in poelen met vers bergwater en spring door watervallen. Mis geen avontuur van je leven in een prachtige natuurlijke omgeving. Maak je geen zorgen over het maken van foto's voor je vrienden en familie, de bemanning heeft je gedekt.

...
Ljubljana: privétour Postojna-grot en meer van Bled

10. Ljubljana: privétour Postojna-grot en meer van Bled

Neem een dag de tijd om twee van de beste attracties van Slovenië te ervaren. Verken de mysterieuze ondergrondse gangen van de Postojna-grot en reis naar het magische meer van Bled. Ontdek het enige eiland van Slovenië terwijl je over de smaragdgroene wateren van het meer van Bled vaart in een traditionele 'pletna'-boot. Verken het eiland, klim naar het kasteel van Bled, bekijk het charmante kerkje en luid de magische wensklok. Verken de donkere gangen van de Postojna-grot en bekijk fascinerende rotsformaties, grotten en grote zalen. Kom oog in oog te staan met het kasteel van de roofridder Erasmus terwijl je weer in het daglicht komt.

...

Sitemap Meer van Bled

Wil je alle activiteiten in Meer van Bled ontdekken? Klik hier voor de volledige lijst.

Wat anderen zeggen over Meer van Bled

Gemiddelde beoordeling

4.8 / 5

gebaseerd op 391 beoordelingen

Onze reis naar Bled was perfect! Ik wou dat ik de naam van onze gids herinnerde, maar ze was geweldig. Zeer deskundig en vriendelijk. We hadden zoveel geluk want het weer was geweldig. Het was zonnig voor ons en het had dagen eerder regen getoond. Het had niet meer een perfecte dag kunnen zijn. De grotten waren GEWELDIG!!!! Heel mooi! Ik moet vermelden dat we vanwege Corona vrijwel minimale toeristen hadden op alle plekken die we hadden bezocht. Ik betwijfel of het de volgende keer zo zou zijn, dus we hadden HEEL GELUK dat we deze prachtige locaties hebben ervaren zoals we hadden. Sterk aanbevolen!!!!

Het is een zeer complete rondreis. Jammer is dat het in de winter heel vroeg donker wordt, maar toch hadden we tijd om te genieten van de schatten van dit kleine land. Karin van Slovenië Explorer is een geweldige gids. Attent, zonder overweldigend, het geeft je bewegingsvrijheid zonder het gevoel te hebben dat je met een groep, die ook maar met vijf personen was, op ons rekende. Sterk aanbevolen.

We (6 pax) hebben echt genoten van onze reis. Barbara onze gids is het meest efficiënt, informatief, vriendelijk en behulpzaam. Ze wist dat onze groep meer op fotografie was gericht en deed haar uiterste best om ervoor te zorgen dat we veel en op de juiste plekken zagen. We willen allemaal nogmaals bedanken Barbara voor het maken van deze reis zo leuk en onvergetelijk !!

Fantastische dag over de must-see locaties buiten Ljubljana.

Onze gids Lidija was uitzonderlijk! Ik voelde me een gewaardeerde bezoeker van haar thuisland en heb zoveel geleerd over de bezochte sites en over Slovenië in het algemeen.

Goed georganiseerd met voldoende quality time op elke plek. Zeer goed geïnformeerde gids.