Datums kiezen

Ontdek het beste van
Meer van Shkodër

Meer van Shkodër: tours en activiteiten die je niet wilt missen

Skadarmeer: Panoramische rondvaart naar Kom klooster met gids

1. Skadarmeer: Panoramische rondvaart naar Kom klooster met gids

Als u op zoek bent naar de mooiste plekken om te bezoeken in Montenegro, zal het middeleeuwse Kom-klooster zeker uw aandacht trekken. Ervaar zelf waarom deze tour in het seizoen 2023 een bestseller was aan het Skadarmeer! Geniet van de perfecte balans tussen natuur, cultuur en schilderachtige vergezichten. Reis aan boord van een traditionele houten boot en geniet van de heerlijke lokale wijn, terwijl je gids alle fascinerende verhalen uit de regio onthult. Begin uw reis in Virpazar, een charmant vissersdorpje. Deze idyllische locatie ligt op slechts een halfuur rijden van Podgorica, de hoofdstad van Montenegro. Zodra u bij het ontmoetingspunt aankomt, controleert de lokale touroperator uw vouchers en legt hij uit hoe u de Nationaal Park-toeslag betaalt. Daarna bent u helemaal klaar om aan boord te gaan! Bewonder de adembenemende aanblik van de twee majestueuze toppen van Vranjina terwijl je door een smal rivierkanaal vaart. Bewonder Lesendro, de sleutel van het meer van Skadar, een eeuwenoud bouwwerk waar vogels vaak bovenop de ruïnes neerstrijken. Ontdek vervolgens de verborgen schoonheid van drie eilanden versierd met duizenden waterlelies, net voordat je aankomt bij het middeleeuwse klooster Kom. Dit verborgen juweeltje, gelegen bovenop de Odrin-heuvel, is alleen per boot bereikbaar en herbergt de best bewaarde fresco's in de omgeving. Dompel jezelf onder in de zoete geur van wilde tijm tijdens je bezoek van 30 minuten. Geniet ten slotte van een verfrissende duik in het ongerepte water van het meer van Skadar en geniet op de terugweg van het schilderachtige uitzicht op de ongerepte natuur die u omringt.

Virpazar: Rondvaart over het Skadarmeer met privégids

2. Virpazar: Rondvaart over het Skadarmeer met privégids

Als je hunkert naar een onvergetelijk wateravontuur, dan is de "Relaxing 2-Hour Tour" je ticket voor een symfonie van natuur, geschiedenis en ontspanning. Perfect voor groepsverbondenheid of privé-ontsnappingen, het garandeert momenten die je niet wilt missen. Boek nu je onvergetelijke avontuur! 1. Scenic Route Verkenning: Vaar vanuit het charmante Virpazar over de betoverende rivier Oraosnica naar het uitgestrekte open meer. Dompel jezelf onder in de rust van deze schilderachtige reis. 2. Lesndro Vesting Marvel: Aanschouw het adembenemende Lesndro Fort, een historisch juweeltje dat de horizon van het meer siert. Duik in eeuwen van Montenegrijns erfgoed als dit wonder zich voor je ogen ontvouwt. 3. Paradijs voor vogelspotters: Glijd door de betoverende rivier Moraca, waar een betoverend vogelreservaat tot leven komt. Navigeer door kanalen vol lelies en dompel jezelf onder in de symfonie van de natuur. 4. Eilandverkenning Verrukking: Ontdek de charme van de eilanden in het meer, elk met een uniek verhaal. Ga op zoek naar natuurlijke wonderen terwijl je blik bij elke bocht nieuwe verhalen ontvouwt. 5. Vrij zwemmen Bliss: Geniet van een verfrissende pauze op het open meer in de zon. Neem een duik of geniet gewoon van de adembenemende omgeving en creëer onvergetelijke momenten. 6. Gratis versnaperingen Oase: Onze tour gaat niet alleen over landschappelijke wonderen, maar omvat ook een selectie van gratis drankjes - water, sap en wijn - zodat je tijdens je reis fris blijft. 7. 7. Deskundig commentaar van de kapitein: Je reis wordt begeleid door een ervaren kapitein die vloeiend Engels spreekt en je boeiende inzichten geeft in de geschiedenis, cultuur en natuurlijke wonderen van het Skadarmeer. Lees er niet alleen over - ervaar de magie van het Skadarmeer uit eerste hand. Verzeker je van een plekje op de "Ontspannende 2 Uur Tour" voor een onvergetelijke reis naar het hart van Montenegro's natuurlijke wonderen. Scheep in in Virpazar, vaar door kanalen vol lotussen en verken UNESCO-beschermde eilanden, vissersdorpjes en verborgen doorgangen. Ontmoet de verschillende vogelsoorten die hun thuis hebben gevonden in het Skadar meer, met deskundige uitleg over de rijke geschiedenis. Geniet van een verfrissende duik en een privé strandervaring en sluit je reis af met een heerlijk drankje aan boord. Keer terug naar Virpazar en koester de herinneringen aan je avontuur aan het Skadarmeer.

Virpazar: Tocht met gids over het Skadarmeer en de rivier de Crnojevića

3. Virpazar: Tocht met gids over het Skadarmeer en de rivier de Crnojevića

In de regio van het Skadarmeer vind je enkele van de meest betoverende bezienswaardigheden die je niet mag missen als je Montenegro bezoekt. Het uitkijkpunt Pavlova Strana staat bekend als het mooiste uitzichtpunt van het hele land en biedt een adembenemend panoramisch uitzicht dat je versteld doet staan. Om dit prachtige landschap vanaf de meander van de Crnojevica rivier te ervaren en dit natuurwonder van dichtbij te bekijken, ga je vandaag nog met ons mee op onze 4-uur durende sightseeing boottocht! Grijp je kans om een verfrissende duik te nemen in een van de grootste meren van Europa. Staar naar het uitzicht op de groene waterlelievelden en luister naar de fascinerende verhalen over het gebied die je gids je zal vertellen. Vang een glimp op van het eeuwenoude fort Lesendro wanneer je de drie eilanden nadert en voel de Amazone vibe in het midden van Montenegro. Proef de wijn uit Montenegro's beroemde wijnkelder, samen met lokale delicatessen, terwijl je alle prachtige hoeken van de Crnojevica rivier bekijkt. Je avontuur begint in Virpazar, een charmant vissersdorpje aan de oevers van het Skadarmeer. Deze idyllische locatie ligt op slechts een half uurtje rijden van de hoofdstad van Montenegro, Podgorica, en biedt gemakkelijke toegang tot het meer. Eenmaal aangekomen op het ontmoetingspunt zal de plaatselijke touroperator je vouchers controleren en uitleggen hoe je de vergoeding voor het Nationaal Park moet betalen. Daarna ben je helemaal klaar om aan boord te gaan!

Kajak Avontuur: Peddel je een weg door het Skadarmeer

4. Kajak Avontuur: Peddel je een weg door het Skadarmeer

Als u iemand bent die graag dicht bij de natuur is en graag wat tijd in eenzaamheid wilt doorbrengen terwijl u de wilde dieren van het meer observeert, vooral de levendige vogels, dan biedt kajakken op het Skadarmeer een unieke kans voor u. Deze ervaring neemt je mee naar een andere wereld waar de tijd lijkt te stoppen en alles stil lijkt te staan, waardoor je een gevoel van vrede en harmonie krijgt. Verken kleine kanalen die omgeven zijn door riet en luister naar de wind die door de rij wilgen waait. Je bevindt je midden in een waterlelieveld, waar je de vogels kunt observeren terwijl ze door de lucht vliegen of diep duiken om hun lunch te vangen. Neem een verfrissende duik in een van de grootste meren van Europa! Je avontuur begint in het charmante stadje Virpazar aan het meer, gelegen op slechts een half uur van de hoofdstad van Montenegro, Podgorica. Virpazar biedt gemakkelijke toegang tot het meer en een scala aan kajakroutes om te verkennen. Bij aankomst zal de lokale touroperator u voorzien van alle nodige informatie, de routes uitleggen, een veiligheidsbriefing en uitrustingscontrole uitvoeren, en u bent helemaal klaar om te beginnen met peddelen!

Rondleiding over het Skadarmeer: Ontdek het Montenegrijnse Alcatraz

5. Rondleiding over het Skadarmeer: Ontdek het Montenegrijnse Alcatraz

Ben je op zoek naar een snelle manier om het Skadarmeer, een van de grootste meren van Europa, te verkennen? Onze unieke, korte sightseeingtour biedt je de kans om het beroemde Montenegrijnse Alcatraz te ontdekken, over het intrigerende verleden te leren van onze deskundige gids en te genieten van het schilderachtige uitzicht op het Skadarmeer. Je reis begint in Virpazar, op slechts een half uurtje rijden van de Montenegrijnse hoofdstad Podgorica. Eenmaal aangekomen op het ontmoetingspunt zal de plaatselijke touroperator je vouchers controleren en uitleggen hoe je de kosten voor het Nationaal Park betaalt. Daarna ben je helemaal klaar om aan boord te gaan en je avontuur te beginnen! Terwijl je langs een klein rivierkanaal vaart met een omheining van wilgen en riet, word je getrakteerd op een prachtig uitzicht op de Vranjina berg en de indrukwekkende bergketens in Albanië. Houd je ogen open voor de vele soorten inheemse vogels op de muren van Grmožur, de ruïne van het fort dat voor je ogen opdoemt. In de tijd van koning Nikola werd dit verlaten fort gebruikt als gevangenis. Het eiland wordt door de lokale bevolking ook wel het "Slangeneiland" genoemd, maar het wordt ook wel het "Vogeleiland" genoemd vanwege de permanente en tijdelijke vogelsoorten. Op de terugweg stopt de boot midden in het open water zodat je een verfrissende duik kunt nemen. Vergeet niet je zwemkleding en handdoek mee te nemen en geniet met volle teugen van het kristalheldere blauwe water. Ten slotte eindigt de tour als je terugkeert naar het beginpunt met een rugzak vol herinneringen!

Virpazar: Private Wildlife Cruise & Wijnproeverij bij het Skadarmeer

6. Virpazar: Private Wildlife Cruise & Wijnproeverij bij het Skadarmeer

Verlaat het oude vissersdorpje Virpazar via een smal kanaaltje omsloten door wilgen en riet. Ga naar links, onder de brug door, en ontdek de overblijfselen van het eeuwenoude fort Lesendro. Observeer onder andere aalscholvers, reigers, meeuwen, meerkoeten en ijsvogels. Daag je geluk uit en ga op zoek naar de pelikanen - deze zeldzame vogels staan bij het officiële logo van Lake Skadar National park. Passeer in de buurt van de rivier de Morača - een internationaal vogelgebied en ga naar de drie nabijgelegen eilanden. Kijk vol ontzag terwijl je door de verborgen, smalle kanalen glijdt, verborgen met riet en bedekt met lotusbloemen en hun grote, zwevende, donkergroene bladeren. Raad eens - dit is de perfecte plek om wat nesten en babyvogels te spotten! Terwijl je de wildernis achter je laat, dompel je jezelf onder in het kristalheldere water van het meer van Skadar - net voordat je terugkeert naar Virpazar.

Shkodra uit Tirana: dagtocht door kasteel, stad en Skadarmeer

7. Shkodra uit Tirana: dagtocht door kasteel, stad en Skadarmeer

Nadat je bent opgehaald bij je hotel, rijd je naar de stad Shkoder, de op twee na grootste stad van Albanië, 95 km ten noorden van Tirana. Deze stad staat bekend om zijn cultuur, traditie en natuurlijke schoonheid en biedt een diversiteit die in geen enkele andere stad in Albanië te vinden is: met rivieren, meren, lagunes en bergen die Shkodra tot een onvergetelijke bestemming in Albanië maken. Gebouwd op een rotsachtige heuvel met uitzicht op de stad bij de rivieren Buna en Drini, vindt u het belangrijkste monument van Shkoder: het kasteel van Rozafa. Na een bezoek aan het kasteelgebied krijgt u de kans om de loden moskee en de katholieke kerk te verkennen en de diverse religieuze elementen en architectuur op te merken. Je hebt ook de mogelijkheid om door de lokale bazaar van Shkoder te slenteren, een glimp op te vangen van de Albanese tradities en misschien een souvenir te kopen. Optioneel: lunch met traditionele gerechten uit de regio waaronder krap vis die op een dakpan wordt gekookt. Ga terug naar Tirana. Einde dienst.

Van Kotor: privéexcursie naar het Lovćen Nationaal Park en Budva

8. Van Kotor: privéexcursie naar het Lovćen Nationaal Park en Budva

Bekijk de epische berg Lovćen en bezoek het mausoleum van Njegoš op zijn hoogtepunt, geniet van het spectaculaire uitzicht over de baai van Kotor, verken het historische hoogtepunt Cetinje en meer tijdens deze rondleiding. De tour begint in Kotor, langs oude wegen naar de eerste halte, een panoramisch uitzicht over de baai van Kotor. Je zult zien waarom dit uitkijkpunt, waar de aarde en de lucht elkaar ontmoeten, wordt beschouwd als een van de mooiste bezienswaardigheden ter wereld. Lovćen National Park is de volgende: dit symbool van Montenegrijnse vrijheid en heldhaftigheid, met uitzicht op het meer van Skadar en zijn ongelooflijke bergen, biedt een unieke visuele ervaring. Een hoogtepunt van de tour is het mausoleum van de bisschop en dichter Petar Petrović Njegoš, gevonden op de top van de berg Lovćen. De volgende op de tour is Cetinje, de historische hoofdstad van Montenegro, ook wel bekend als de Vallei der Goden. Dit culturele centrum geeft je het gevoel alsof je door de tijd bent gestapt. De laatste stop op de tour is Budva, een populaire attractie, die de charme van de oude stad en het fort van St. Mary biedt. Het uitzicht vanaf de populaire citadel omvat het eiland St. Nicholas, Budva en een prachtig strand.

Virpazar: Skadarmeer per boot en rondleiding door het Kom-klooster

9. Virpazar: Skadarmeer per boot en rondleiding door het Kom-klooster

Ontdek de schoonheid van het Skadarmeer tijdens onze begeleide boottocht en een bezoek aan het klooster. Bewonder diverse vogelsoorten, neem een verfrissende duik in het kristalheldere water en geniet aan boord van een selectie verkwikkende drankjes. Ga op reis vanuit het charmante stadje Virpazar, genesteld in het hart van het Skadarmeer. Vaar langs een vredig rivierkanaal, omarmd door riet en wilgen, en dompel jezelf onder in de rust van de natuur. Vaar het open meer in en geniet van het adembenemende uitzicht op het schiereiland Lesendro en het pittoreske vissersdorpje Vranjina. Het fort van Lesendro, trots trots sinds de 18e eeuw, vertegenwoordigt de voortdurende zoektocht van Montenegro naar onafhankelijkheid. Vaar langs een vogelreservaat en langs kleine eilanden versierd met levendige lotusbloemen, die een pittoresk decor vormen voor onvergetelijke momenten. Op het eiland Kom leidt een korte wandeling u naar het Kom-klooster, waar u versteld zult staan van het panoramische uitzicht op het meer.

Vanuit Virpazar: Schilderachtige boottocht in de natuur van het Skadarmeer

10. Vanuit Virpazar: Schilderachtige boottocht in de natuur van het Skadarmeer

Vanuit Virpazar begint uw cruise op het Skadarmeer, het grootste meer op de Balkan. Als u door de rietrijke rivier gaat, komt u bij een open meer. Binnenkort passeert u dicht bij het fort Lesendro - de sleutel van het Skadarmeer, gebouwd in de 18e eeuw. De weelderige vegetatie van het meer is een echte versiering van het Nationaal Park, waarvan u kunt genieten wanneer u de delta van de rivier de Moraca bereikt. Dit is ook een vogelreservaat waar veel vogelsoorten rondvliegen. Vervolgens ga je door kleine smalle kanalen om mooiere natuur te bereiken en ga je rond enkele eilanden om bij het open meer te komen, waar je kunt genieten van wat vrije tijd om vanaf de boot te zwemmen. Neem na het zwemmen de tijd om je op te frissen met een drankje aan boord. Terugkeer naar de Virpazar aan het einde van de tour.

Alle activiteiten

36 activiteiten gevonden
Sorteren op:

Andere activiteiten in Meer van Shkodër

Wil je alle activiteiten in Meer van Shkodër bekijken? Klik hier voor de volledige lijst.

Wat anderen zeggen over Meer van Shkodër

Gemiddelde beoordeling

4.5 / 5

gebaseerd op 84 beoordelingen

De ervaring op het meer is misschien een beetje lang omdat de boot niet snel vaart, wat prettig is en je de landschappen, de fauna en de flora goed laat observeren maar wat toch lang blijft (vooral voor de dagen regen haha) . We hadden ook tijd om van de boot af te stappen om te zwemmen. Wijnproeven (meegeleverd) en kunnen eten aan boord (niet meegeleverd) is echt een groot pluspunt! Het is heel aangenaam, het maakt het ook mogelijk om gezelligheid en uitwisselingen te creëren, met de gids en de passagiers. Het bezoek aan het kleine dorp is goed, minder op regenachtige dagen, want er is niets overdekt en er is geen activiteit of plek om te landen behalve voor een drankje of om te eten (bij het meer c is erg leuk). Leuke tussenstop om de reis op het meer te onderbreken. (geef aan uw toekomstige reizigers aan dat ze contant geld mee moeten nemen om elders dan in de restaurants te kopen, wees niet allemaal voorzichtig). Heel erg aangename ervaring met Balsa, die de aardigste kapitein is!

Ontspannen tocht over het meer met zwemstops, Montenegrijns gebak en een coole gids - kennis van het Engels naar beste vermogen, maar heel hard werken - de wijnproeverij is "wijn vol" op de boot (één type elk rood, wit en rosé; lokaal uit de regio) - over het algemeen heel eenvoudig (niets luxe); Voor iets minder dan 7 uur een absoluut onverslaanbare prijs-prestatieverhouding!

Mooie tour op een spectaculaire plek! We hadden veel plezier. Onze gids was zeer behulpzaam en legde ons alles en meer uit. Echt een tour die ik aanbeveel vanwege de schoonheid van de plaatsen!

Ondanks dat we voor de 2e keer te laat waren voor de reis. (vanaf Ulcij vandaag 3u met de auto inclusief 2 aanrijdingen in tunnels) We kregen er weer een ritje voor terug, begrip 5+

Goede prijs-kwaliteitverhouding en ongelooflijke landschappen