Kies data

Meer van Tiberias

Meer van Tiberias: tours & activiteiten die je niet wilt missen

Vanuit Tel Aviv: daguitstap Nazareth en Meer van Tiberias

1. Vanuit Tel Aviv: daguitstap Nazareth en Meer van Tiberias

Zie de beroemde plekken van het Heilige Land tijdens deze geweldige historische dagtour! Je reis begint met een rit langs de schilderachtige kust van Israël over de Vlakte van Jizreël naar Nazareth. Bezoek bij aankomst in Nazareth de Sint-Josefkerk en de Basiliek van de Aankondiging. Ga verder naar Tabgha om de Berg van de Zaligsprekingen en de Broodvermenigvuldigingskerk te zien. Bewonder het beroemde Meer van Tiberias en de ruïne van de oeroude synagoge van Kafarnaüm en de stad van Christus. Rijd tot slot naar de dooplocatie in rivier de Jordaan met uitzicht over Tiberias, waar gasten uitgenodigd worden om een optionele doop te ontvangen. Op de weg terug heb je onder andere uitzicht op de Taborberg, de plaats van de transfiguratie.

Vanuit Tel Aviv: daguitstap naar Caesarea, Haifa en Akko

2. Vanuit Tel Aviv: daguitstap naar Caesarea, Haifa en Akko

Breng een dag door met het verkennen van de mooie Mediterraanse kust van Israël tijdens deze dagvullende uitstap die vertrekt vanuit Tel Aviv, Herzliya en Netanja. Een deskundige gids neemt je mee de bus met airconditioning in naar oude steden en monumenten langs de kust. Om mee te beginnen ga je met je gids op ontdekkingstocht in de prachtige havenstad Caesarea. Deze oude Romeinse stad bevat imposante Romeinse ruïnes, waaronder één van de grootste amfitheaters die in de Romeinse periode gebouwd zijn. Vervolgens reis je naar Haifa om de Tuinen van Baha'í te bezoeken. De Tuinen van Baha'í bevatten schitterende terrassen en zijn één van de belangrijkste attracties van Israël. Je gids zorgt ervoor dat je de kans krijgt om de mooie UNESCO-Werelderfgoedtuinen te fotograferen en neemt je daarna mee naar Rosh Hanikra. Bij Rosh Hanikra verken je de kalkstenen grotten van het gebied. Je vindt er ook prachtige witte kalkkliffen die uitkijken over de Middellandse Zee. Vanaf de kliffen kijk je over de grens naar Libanon, waarna je verder reist naar Akko, in het noorden. De oude stad van Akko staat ook op de UNESCO-Werelderfgoedlijst en bevat imposante stadsmuren, een charmante haven en een oosterse bazaar. De gids vertelt in detail over de fascinerende geschiedenis van de oude stad terwijl je door de historische straatjes wandelt die ooit bekend waren bij Grieken, Byzantijnen en Ottomanen. 

Jeruzalem: tour naar Jordaan, Nazareth & Meer van Tiberias

3. Jeruzalem: tour naar Jordaan, Nazareth & Meer van Tiberias

Je vertrekt vanaf je hotel in het centrum van Jeruzalem en reist in een bus met airconditioning naar Nazareth. Luister naar verhalen over de stad, die bekend staat als de geboorteplaats van Maria en de plek waar Jezus is opgegroeid, en leer waarom deze plek binnen het Christendom zo belangrijk is. Bij aankomst bezoek je enkele van de belangrijkste religieuze plaatsen in Nazareth. Ontdek de Kerk van de Verkondiging, waar de engel Gabriël de Maagd Maria bezocht. Zie de Jozefkerk, dat op de plek staat waar zich vermoedelijk timmerwerkplaats van Jozef bevond. Vervolgens ga je verder naar het dorp Kafer Kana, de plek waar Jezus water in wijn veranderde, waarna je bij het Meer van Tiberias aankomt. Je passeert de Kerk van de Vermenigvuldiging van de Broden en de Vissen en verkent Kafarnaüm, waarna je de ruïne van de synagoge bezoekt waar Jezus onderwees. Zie de moderne kerk die gebouwd werd op de plek van het huis van Petrus en passeer Tiberias op weg naar de plek waar Jezus in de Jordaan werd gedoopt. Op de terugreis geniet je van het prachtige uitzicht op de berg Tabor, waarna je tour weer bij je hotel eindigt.

Vanuit Jeruzalem: Nazareth, de stad & het Meer van Tiberias

4. Vanuit Jeruzalem: Nazareth, de stad & het Meer van Tiberias

Verken een aantal van de belangrijkste heilige plekken in Israël tijdens deze dagvullende excursie per bus vanuit Jeruzalem. De uitstap van 12 uur begint 's ochtends vroeg in de stad en brengt je langs de schilderachtige kust via Tel Aviv en de Vlakte van Jizreël naar Nazareth. Bezoek na aankomst in Nazareth de Sint-Josefkerk en de Basiliek van de Aankondiging. De Basiliek van de Aankondiging is de grootste Rooms-Katholieke kerk in het Midden-Oosten en wordt traditioneel beschouwd als de plaats van de aankondiging van de geboorte van Jezus aan de maagd Maria. De architect Giovanni Muzio bouwde de opvallende nieuwe basiliek in de jaren 60 van de twintigste eeuw. Vervolg je tocht via Kfar Kana om de Berg van de Zaligsprekingen en de Broodvermenigvuldigingskerk in Tabgha te bekijken. Maak gebruik van de pauze om het Meer van Tiberias vanaf de noordwestelijke oever te bekijken en ga daarna door naar de nabijgelegen ruïne van de oude synagoge van Kafarnaüm. Bezoek Tiberias, dat aan de westelijke oever van het Meer van Tiberias ligt en dat samen met Jeruzalem, Hebron en Safed tot de 4 heilige steden van het jodendom behoort. Rijd naar de rivier de Jordaan bij Jardenit, waar deelnemers er voor kunnen kiezen om gedoopt te worden. Rijd via een schilderachtige route terug naar Jeruzalem, waarbij je onderweg uitzicht krijgt op de Taborberg, waar de transfiguratie plaatsvond.

Van Tel Aviv of Jeruzalem: Galilee, Nazareth en More Tour

5. Van Tel Aviv of Jeruzalem: Galilee, Nazareth en More Tour

Begin uw dag met ophalen vanuit Tel Aviv of Jeruzalem. Bezoek Nazareth en de indrukwekkende basiliek van Annunciatie voor een rondleiding door de kerk en de oude stad van Nazaret. Ga verder naar de Zee van Galilea en passeer Cana, de plaats van Jezus 'eerste wonder van het veranderen van water in wijn. Bezoek het oude Capernaum, gelegen aan de voet van de berg der zaligsprekingen en zie de kerk van vermenigvuldigingen. Bezoek ten slotte de doopplaats Yardenit aan de zuidpunt van de Zee van Galilea, een van de mogelijke plaatsen van Jezus 'doopsel. Verken deze levendige site die jaarlijks honderdduizenden pelgrims verwelkomt die naar de wateren van de rivier de Jordaan komen. Keer terug naar Tel Aviv of Jeruzalem met een reeks onvergetelijke herinneringen en prachtige indrukken.

Tel Aviv: Dagtrip met Golan Heights met gids

6. Tel Aviv: Dagtrip met Golan Heights met gids

De tour vertrekt in de vroege ochtend vanuit Tel Aviv en reist noordwaarts langs kustwegen met een prachtig uitzicht over de Middellandse Zee. Rijd langs de steden Hertzilya en Natanya voordat je landinwaarts trekt om door de vlakte van Armageddon te reizen zoals vermeld in het boek Openbaring. Terwijl je door het landschap loopt, moet je uitkijken naar Megiddo, de plek van een oude bijbelse stad, voordat je aankomt op het zuidelijkste punt van het Meer van Galilea. Geniet van een pitstop om je benen te strekken en bewonder het uitzicht dat zich uitstrekt van Kinneret tegen de achtergrond van Golan Heights. Steek de rivier de Jordaan over, aan de voet van Golan Heights, en passeer Hamat Gadar terwijl je aan de beklimming begint. Reis door het weelderige groene landschap tot je het Shalom-observatorium bereikt, waar je nog een prachtig uitzicht op het Meer van Galilea kunt bewonderen. Reis door naar Katzrin, waar opgravingen een dorp uit de Mishnah- en Talmud-periodes hebben ontdekt, en leer over de archeologische vondsten met een synagoge, huizen en een oliepers. Terwijl je Katzrin verkent, ook wel bekend als de hoofdstad van de Golan, leer je hoe sinds de Midden-Bronstijd de locatie werd bezet door de Romeinen, Mamelukken, Ottomanen en zelfs de Fransen. Bezoek hierna het Golan Antiquities Museum en bewonder een reeks bevindingen van Golan Heights en de archeologische vindplaats in Katzrin. Leer meer over de tentoonstellingen in het museum dankzij informatieve audiovisuele presentaties en inzichtelijke informatie over Gamla, de Joodse stad uit de historische Tweede Tempel, die ook in de omgeving is opgegraven. Ga verder op de berg Bental om te zien wat er overblijft van de Syrische vestingwerken, bunkers en loopgraven die door de Israëliërs in de Zesdaagse Oorlog van 1967 werden veroverd. Bekijk hier hoe dichtbij Syrië is als je neerkijkt op de stad Kuneitra die is beschermd door Canadese VN-troepen sinds 1974.

Van Haifa: begeleide dagtocht naar Nazareth en de Zee van Galilea

7. Van Haifa: begeleide dagtocht naar Nazareth en de Zee van Galilea

Nadat je bent opgewacht door je gids in de cruisehaven van Haifa, maak je een aangename rit naar het noorden naar Galilea. De reis voert je langs de Jizreël-vallei, bekend als het bijbelse Armageddon. Onze eerste stop is in Nazareth, waar Jezus de eerste jaren van zijn leven doorbracht. Bezoek de prachtige Aankondigingskerk die de plek markeert waar Maria voor het eerst hoorde over haar toekomstige zoon. Verken vervolgens de 1e-eeuwse grotwoning onder de Sint-Jozefkerk. Volgens de overlevering hebben Maria, Jozef en hun zoon Jezus hier ooit gewoond. Als de tour Nazareth verlaat, zien we Mary's Well en gaan dan verder langs Kfar Kana, de bijbelse stad Cana. Hier veranderde Jezus water in wijn. De tour neemt je mee naar de rand van het Meer van Galilea en de berg der zaligsprekingen. Hier kun je je Jezus voorstellen die predikt tot zijn volgelingen. Bezoek de zaligsprekingskerk die uitkijkt over het Meer van Galilea. De tocht gaat verder naar Tabgha, een klein dorpje aan het water. Hier bezoeken we de Vermenigvuldigingskerk waar Jezus op wonderbaarlijke wijze vijf broden en twee vissen deelde tussen duizenden volgelingen. De volgende stop is in Kfar Nachum (Kafarnaüm). Hier bracht Jezus het grootste deel van zijn bediening door. Na een lunchpauze in een restaurant in Galilea, stoppen we aan de oevers van de rivier de Jordaan, bij Yardenit. Als er voldoende tijd is, kunt u zich laten dopen op deze traditionele doopplaats. De tour gaat naar het zuiden langs de twee toppen van de Hoorns van Hattin, waar Saladin de kruisvaarders in 1187 op beroemde wijze versloeg. Aan het einde van de tour word je op tijd teruggebracht naar de haven in Haifa om aan boord van het cruiseschip te gaan en vervolg je avontuur.

Vanuit Jeruzalem: dagtocht naar de Golanhoogten en de berg Bental

8. Vanuit Jeruzalem: dagtocht naar de Golanhoogten en de berg Bental

Breng de dag door met reizen door Noord-Israël en bezoek historische locaties zoals Golan Heights en Katzrin. Rijd door Hamat Gader, steek de rivier de Jordaan over en ga naar het Golan Antiquities Museum. Leer de geschiedenis van uw gids, terwijl u reist in een comfortabel voertuig. Begin de dag door landinwaarts te rijden en door de vlakte van Armageddon te gaan, zoals vermeld in Openbaring. Bekijk de Megiddo-site van een oude bijbelse stad. Bereik het zuidelijkste punt van het Meer van Galilea en stop om van bovenaf op de zee neer te kijken en geniet van het landelijke uitzicht. Steek de rivier de Jordaan over en passeer Hamat Gader, een populaire spa-bestemming. Vervolg uw weg door het landschap totdat u het Shalom Observatorium bereikt. Vanaf hier is er een prachtig uitzicht over de Zee van Galilea en in de verte zie je de Israëlische stad Tiberia. Ga verder naar Katzrin, waar opgravingen een dorp uit de Misjna- en Talmoed-periode hebben blootgelegd. Het dorp is gedeeltelijk gerestaureerd en u kunt de archeologische vondsten zien, waaronder een synagoge, huizen en een oliepers. Wanneer u Katzrin bereikt, een stad die soms wordt aangeduid als de hoofdstad van de Golan, bezoekt u het Golan Antiquities Museum, waar u vondsten uit de regio en de nabijgelegen archeologische vindplaats kunt zien. Het museum toont artefacten en heeft audiovisuele presentaties over de stad Gamla. Reis ten slotte naar de berg Bental om te zien wat er nog over is van de Syrische vestingwerken. De Syrische bunkers, basis en loopgraven werden veroverd door de Israëli's in de Zesdaagse Oorlog van 1967. Vanaf hier kunnen we zien hoe dichtbij Syrië is als we neerkijken op de Syrische stad Kuneitra.

Vanuit Jeruzalem: Nazareth, de berg Tabor en het Meer van Galilea

9. Vanuit Jeruzalem: Nazareth, de berg Tabor en het Meer van Galilea

Begin aan een tour die je door het leven van Christus leidt. Zie waar enkele van de belangrijkste gebeurtenissen uit het Nieuwe Testament plaatsvonden. Tijdens deze tour krijg je de plaatsen te zien waar Jezus een aanzienlijke hoeveelheid tijd doorbracht. In tegenstelling tot wat vaak wordt gedacht, was de hoeveelheid tijd die Jezus in Jeruzalem doorbracht relatief kort in vergelijking met de tijd die hij doorbracht in Galilea en het landelijke vissersdorp Kafarnaüm. Begin je tour door te worden opgehaald bij je hotel in Jeruzalem. Rijd noordwaarts naar Nazareth, het ouderlijk huis van Jezus. Bezoek de Aankondigingskerk, die werd gebouwd op het huis van de Maagd Maria, waar de engel Gabriël aan haar verscheen en aankondigde dat ze zwanger zou worden en de Zoon van God, Jezus, zou baren. Betreed de kerk van St. Joseph, die volgens de vroege traditie werd gebouwd bovenop de timmerwerkplaats van Joseph, de vader van Jezus. Reis naar het oosten en beklim de berg Tabor. Geniet van een prachtig uitzicht op de Jizreël-vallei. Stop bij de kerk van de transfiguratie, de traditionele plaats van de transfiguratie van Jezus. Ga verder oostwaarts naar de oevers van het Meer van Galilea en bezoek Tabha, de plaats van het wonder van de broden en vissen. Ga langs de berg der zaligsprekingen, waar Jezus zijn Bergrede hield. Bezoek Kafarnaüm, een 2000 jaar oud Joods vissersdorp dat het centrum was van het messiaanse werk van Jezus. Bekend als "zijn stad", bracht Jezus hier een aanzienlijk deel van zijn leven door met het genezen van zieken, prediken in de synagoge en het verrichten van wonderen. Keer daarna terug naar Jeruzalem.

Vanuit Tel Aviv: Jordaan, Nazareth en Meer van Tiberias

10. Vanuit Tel Aviv: Jordaan, Nazareth en Meer van Tiberias

Je wordt opgehaald bij je hotel in Tel Aviv, Herzliya, Netanya of Bat Yam, en begint je trip met een rit naar Nazareth. Hoor verhalen over de stad en zijn belangrijke rol in het christelijk geloof - hier stond het ouderlijk huis van Jezus. Zie de Kerk van de Aankondiging, waar de engel Gabriël de Maagd Maria bezocht, en de Sint-Jozefkerk, die vermoedelijk staat op de plek waar ooit Jozefs timmerwerkplaats stond. Vervolgens ga je verder naar het dorp Kafer Kana, de plek waar Jezus water in wijn veranderde, waarna je bij het Meer van Tiberias aankomt, het grootste zoetwatermeer van Israël. Passeer de Kerk van de Vermenigvuldiging en verken Kafarnaüm aan de oevers van de zee. Bekijk de ruïnes van de synagoge die stond waar Jezus onderwees en zie de moderne kerk boven het huis van Petrus, waar Jezus een poos zou hebben vertoefd.  Via de stad Tiberias kom je in Yardenit, een heilige doopplek aan de rivier de Jordaan. Geniet van deze idyllische plek en het prachtige uitzicht op de Taborberg, bij christenen bekend als de berg van de Transfiguratie, voordat je weer terugkeert naar Tel Aviv.

Sitemap Meer van Tiberias

Wil je alle activiteiten in Meer van Tiberias ontdekken? Klik hier voor de volledige lijst.

Wat anderen zeggen over Meer van Tiberias

Gemiddelde beoordeling

4.3 / 5

gebaseerd op 1.330 beoordelingen

Goed begeleide reis door 2 oudere mannen in een moderne minibus. Tijdens de reis werd er veel verteld over onze verblijfplaats en het land. Het verblijf op de afzonderlijke stations was relatief kort, maar voor ons voldoende. Het eten (visfilet) in restaurant St. Peters was echt geweldig. Saladebuffet, een van de drie hoofdgerechten en koffie voor slechts 80 sikkels. Aan het einde van de reis probeerden de twee gidsen zelfs een gratis taxi voor ons te regelen, zodat we vanaf de centrale bushalte veilig terug konden naar onze accommodatie. Sterk aanbevolen!

Casi todos los tour de Bein Harim Toerisme que me han tocado me han gustado. Los guías conocen la historia, son simpáticos y muy amables. En este tour me tocó ir con Arón García, nos explico todo de forma bilingüe pues el grupo lo requería, nos llevó a comer a un lugar donde hacen el humus más rico Fue paciente con todo el grupo y estricto con loual c loual hizo ver todo lo importante. Recomendaría comenzar por las cavernas el tour y de ahí terminar in Cesárea. Pero gracias a ellos, he conocido lo más importante de Israel.

Beveel deze tour ten zeerste aan voor een georganiseerd en uitstekend historisch overzicht van deze bezienswaardigheden. Norbert was de gids en chauffeur voor de dag en ik was enorm onder de indruk van hoe hij beide tegelijk met enthousiasme kon doen. De vrije tijd per locatie is beperkt, maar genoeg tijd om een paar foto's te maken voordat je naar de volgende bestemming gaat. Breng 50 shekels contant mee voor de Arabische lunch tijdens de tour en geniet ervan!

Ik vond de tour spannend en je zag en beleefde een paar andere kanten van Israël. Boek je een dagtocht met meerdere tussenstops, dan moet je er vanuit gaan dat hier en daar tijd tekort zal komen. Alles was in orde voor mij en ik zou deze tour aanbevelen.

Ik werd stipt op tijd opgehaald, alles was prachtig georganiseerd en onze chauffeur / gids was erg aardig en informatief.