Belevingen in
Megalochori

Voer je reisdata in om beschikbare activiteiten te vinden

Topactiviteiten

Annuleer gratis tot 24 uur voordat je activiteit begint en krijg al je geld terug.


Topbezienswaardigheden in Megalochori

Onze activiteiten volgen de lokale gezondheidsrichtlijnen, zodat jij met een gerust hart van je beleving kunt genieten.

Megalochori: De beste dingen die je niet wil missen

Santorini: 4 uur durende wijnproeverij in kleine groepen

1. Santorini: 4 uur durende wijnproeverij in kleine groepen

Bezoek de meest geprezen wijndomeinen op het eiland Santorini en proef 12 verschillende wijnen die in de lokale wijnmakerijen worden geproduceerd. Leer meer over de 3500-jarige geschiedenis van het maken van wijn op het vulkanische eiland, beginnend bij een wijngaard op de unieke bodems met traditionele mandranken. Luister naar de lokale wijnbouw die Santorini tot werelderfgoed maakt voor wijnproductie. Bezoek 3 verschillende wijndomeinen, zoals het landgoed Argyros of Art Space Winery, het Koutsoyannopoulos Wine Museum, Venetsanos Winery of Gavalas Estate Winery. Proef biologische wijnen, zoals Nykteri, Assyrtiko en Vinsanto, met lokale lekkernijen zoals kaas en olijven.

...
Santorini: Elektrisch Mountain Bike Adventure

2. Santorini: Elektrisch Mountain Bike Adventure

Je begint je avontuur aan het zwarte zandstrand van Perivolos, voordat je fietst door oude paden en paden die vroeger de oude traditionele dorpen met elkaar verbonden, die veel minder toeristen zien dan andere delen van het eiland. Je bezoekt het oude traditionele doolhofdorp Emporeio en maakt een korte tour door het dorp met een verfrissend, vers geperst sinaasappelsap uit het kleine lokale café. Je vervolgt je rit naar het beroemde uitzicht op de kliffen van Caldera, waar je een kleine kapel zult bezoeken die is gebouwd in een grot met vulkanische as. Daarna neemt u een fietstocht van 10 minuten naar het pittoreske dorpje Megalochori, waar u het prachtige balkonrestaurant "Feggera" zult bezoeken. Hier kunt u een beroemde lokale witte wijn proeven, evenals enkele andere lokale producten. Later fietst u terug naar het zwarte zandstrand van Perivolos, voorbij de haven van Vlichada. U kunt genieten en ontspannen op een privéstrand met verfrissingen en aan het einde van het bezoek brengt een luxe minivan u terug naar uw hotel.

...
Santorini: 4-Hour Sunset Wine Tour

3. Santorini: 4-Hour Sunset Wine Tour

Proef een verscheidenheid aan heerlijke wijnen van Santorini tijdens een 4-uur durende wijntour over het eiland, bezoek aan 3 Santorini-wijngaarden en geniet van een zonsondergang op Santorini bij je laatste stop. Proef maar liefst 12 verschillende rassen, waaronder wijnen gemaakt van de inheemse Assyrtiko-druif. Kom meer te weten over de unieke wijnbouw van het eiland die enkele van de meest frisse en verleidelijk zoete wijnen in de Middellandse Zee produceert. Verken een vulkanische wijngaard, bezoek wijnkelders en geniet van een schotel met lokale lekkernijen om de wijn te begeleiden. De route voor de Sunset Wine Tour omvat bezoeken aan de Boutari Winery of Estate Argyros en ten slotte aan de Venetsanos Winery, waar u zowel van de wijnen als van de zonsondergang kunt genieten.

...
Santorini Half-Day Wine Adventure Tour

4. Santorini Half-Day Wine Adventure Tour

Tour door het platteland van Santorini en bezoek de meest onderscheidende wijnmakerijen op het eiland. Proef een selectie van 12 verschillende wijnen uit Santorini en Griekenland en leer meer over het veelgeprezen wijnbereidingsproces dat uniek is voor Santorini. Leer meer over de 3000 jaar oude wijntraditie van Santorini en bezoek de beste kelders van het eiland, beginnend bij een wijngaard op de zwarte vulkanische bodem. Wandel door de unieke wijnstokken en hoor over de lokale wijnbouw die de wijnbouw op Santorini uniek maakt. Ontdek de geschiedenis van het eiland door zijn wijnbereiding terwijl je tussen 3 verschillende wijnmakerijen reist, allemaal geprezen door internationale experts. Proef de belangrijkste wijnstijlen van Santorini, zoals Assyrtiko, Nykteri en Vinsanto in combinatie met lokale kazen. Dagtochtroute met vertrek in de ochtend beschikbaar van april tot begin november • Boutari wijnmakerij of landgoed Argyros • Hatzidakis Winery of Gavalas Winery • Wijnmakerij Venetsanos of wijnmakerij Artemis Karamolegos Zonsondergangtourroute met vertrek in de middag beschikbaar van mei tot oktober • Wijnmakerij Boutari, wijnmakerij Artemis Karamolegos of wijnmakerij Avantis Estate • Estate Argyros, Gavalas Winery of Hatzidakis Winery • Wijnmakerij Venetsanos (met uitzicht op de zonsondergang, Griekse kaas en tapas)

...
Santorini: wijntour met zonsondergang in Oia

5. Santorini: wijntour met zonsondergang in Oia

Begin je tour met een bezoek aan Venetsanos Winery, die zich op de meest adembenemende locatie bevindt en een fantastisch uitzicht biedt over de caldera en vulkanische eilanden. Krijg de kans om het onconventionele structurele ontwerp te ontdekken, dat van bovenaf is gebouwd en naar beneden beweegt, voordat u drie van zijn uitzonderlijke wijnen proeft. Ga verder met het wijnmuseum in Mesa Gonia en krijg een glimp van hoe het leven hier als wijnmaker was. Dit unieke museum is toevallig genesteld in een grot, een natuurlijk labyrint acht meter onder de grond en 300 meter lang, eenentwintig jaar hard werken van de familie Koutsogiannopoulos. Leer meer over de stadia van het wijnbereidingsproces, inclusief het ploegen in de wijngaarden en het oogsten, stampen en wegen van de druiven, over het scala aan machines dat nodig is om wijn te maken tot aan wat vandaag de dag wordt gebruikt. Verfris uw smaakpapillen door de beroemde vulkanische wijnen van de familie te proeven. Je laatste stop is Oia en Sun Spirit Bar, een van de beste plekken om de zonsondergang te bekijken. Ontspan en geniet van uw wijn in deze idyllische ruimte, terwijl u de zonsondergang diep in de zee bekijkt.

...
Santorini: rondleiding met wijnmakerij

6. Santorini: rondleiding met wijnmakerij

Leer meer over de geschiedenis van het wijnmaken op Santorini en wat het zo uniek en beroemd maakt over de hele wereld. Bezoek zowel traditionele als moderne wijnmakerijen en zie hoe de wijnbereiding van Santorini door de tijd heen is gegroeid. Proef bij elke wijnmakerij verschillende kenmerkende wijnen. Koutsoyannopoulos herbergt belangrijke kunstwerken van Griekse en buitenlandse kunstenaars in zijn oude wijnmakerij die dateert uit 1861. In haar streven om de wijnbereidingstraditie voort te zetten, omvat het terrein ook een moderne wijnmakerij met gerenommeerde producten van hoge kwaliteit. Wijnmakerij Venetsanos biedt een fantastisch uitzicht over de Caldera en vulkanische eilanden. Voor het eerst gebouwd in 1947, maak van de gelegenheid gebruik om de geschiedenis en tradities te ontdekken, evenals nieuwe wijnbereidingstechnieken. Bezoek ook Roussos, een van de meest traditionele wijnhuizen in Santorini.

...
Santorini: tour met kleine groepen langs Venetiaanse kastelen

7. Santorini: tour met kleine groepen langs Venetiaanse kastelen

De tour begint laat in de ochtend door u op te halen bij uw hotel. Na een korte rit bereikt de kleine groep het traditionele dorp Megalochori en krijgt u de kans om de beroemde "symposion by la ponta" te bezoeken, een verbazingwekkende werkplaats van traditionele Griekse muziekinstrumenten vol met informatie over de Griekse mythologie en muziek. Rijd door naar Emporio, wandel door de kleine pittoreske straatjes en zie het best bewaarde Venetiaanse kasteel dat vroeger het middeleeuwse handelscentrum van het eiland was. Als je Emporio verlaat, heb je wat vrije tijd om te ontspannen en te genieten van een luie vakantie aan het beroemdste zwarte zandstrand van het eiland in Perivolos, waar je kunt zwemmen of lunchen, terwijl je de lokale smaken proeft. Later zal de groep rond het kasteel van Akrotiri rijden en een korte fotostop maken om te genieten van het uitzicht op het kasteel en de verbazingwekkende caldera vanuit het zuidelijke deel van het eiland. Daarna bezoekt u het dorp Pyrgos dat op de top van een heuvel is gebouwd. U loopt naar de top waar het Venetiaanse kasteel uitkijkt over de caldera en een panoramisch uitzicht op het eiland biedt. Na de wandeling naar het kasteel kunt u ontspannen in een oude canava en lokale wijnen proeven. Vervolgens maakt de groep een korte stop in Firostefani, waar je adembenemende foto's kunt maken van de beroemde Blauwe Koepel en de Rots van Skaros, waar de hoofdstad van het eiland was tijdens de Venetiaanse periode. De tour eindigt in het dorp Oia. Verken de smalle doorgangen en ontdek de huizen van de oude kapitein, de unieke grotwoningen en de romantische kapellen. Later zul je de spectaculaire zonsondergang over de caldera zien terwijl je in het Venetiaanse kasteel van Oia bent. Na zo'n mooie dag wordt je teruggereden naar je hotel.

...
Santorini: catamarancruise, wijnmakerij en Oia Sunset Combo Tour

8. Santorini: catamarancruise, wijnmakerij en Oia Sunset Combo Tour

Je wordt opgehaald bij je hotel om de ochtend door te brengen met een rondtocht door de verbazingwekkende caldera op een catamaran. Ontspan tijdens een 5-uur durende dagtour naar de vulkanische eilanden van Santorini en maak de kans om te zwemmen en snorkelen in het kristalheldere blauwe water. Bezoek de meest verbazingwekkende vulkanische stranden van de warmwaterbronnen en het rode en witte strand. Geniet van een heerlijke barbecue die aan boord wordt bereid, gecombineerd met onbeperkte witte wijn uit Santoria en frisdranken. Keer terug naar de haven, stap in de bus en start de kustverkenning van het eiland. De eerste stop is de wijnmakerij Venetsanos, waar u 3 verschillende wijnen proeft terwijl u uitkijkt over de vulkaan. Ga verder naar het Wijnmuseum in Mesa Gonia, een van de grootste landgoederen op Santorini met een lange familietraditie in wijnmaken. Verfris uw smaakpapillen door vulkanische witte wijnen en de unieke woestijnwijn van het eiland te proeven. De laatste stop is Oia en Sun Spirit Bar, een van de beste plekken om de zonsondergang te bekijken. Ontspan en geniet van uw wijn in deze idyllische ruimte, terwijl de zon diep de zee induikt.

...
Santorini: The Lost Atlantis 9D Experience

9. Santorini: The Lost Atlantis 9D Experience

Ontdek al het bewijsmateriaal dat Plato's verloren Atlantis-mythe verbindt met de vulkaanuitbarsting van het eiland via interactieve video's. Verken het grootste diorama van Atlantis ter wereld en beleef het dagelijks leven via virtuele vensters in de tijd met augmented reality. Volg Plato's reis die hem inspireerde om te schrijven over de ideale stad, door middel van een interactief fresco. Bekijk een holografische weergave van de geologische evolutie van het eiland Santorini vanaf de prehistorie tot vandaag. De Griekse filosoof Plato komt tot leven in een geanimeerd hologram. Praat met hem en vraag hem naar zijn filosofie en de theorie dat Santorini de oorsprong kan zijn van de Atlantis-mythe. Herleef met al je zintuigen de aardbeving, de tsunami en de vulkaanuitbarsting die leidde tot de vernietiging van Atlantis in een 9D-ervaring. Lopen op lava in een actieve vulkaan. Verkleed je en krijg foto's als een inwoner van Atlantis.

...
Megalochori: ervaren paardrijavontuur

10. Megalochori: ervaren paardrijavontuur

Nadat je je met je groep en gids hebt verzameld bij het startpunt van de tour, begint je tour. Deze paardrijtocht is voor ruiters die al vaker hebben gereden en vertrouwen hebben in hun capaciteiten, waarbij ruiters een geschikt fysiek niveau nodig hebben voor dit soort energieke rit. Begin bij de stallen in Megalochori, rijd over de paden van de wijngaarden en ga verder naar het Eros-strand. Vanaf daar rijd je langs het strand en dan omhoog de canyons en ravijnen achter de kustlijn in. Volg de oude paden naar de top van de klif en ervaar een panoramisch uitzicht op het hele calderabassin en de vulkaan. Bewonder vanaf dit uitkijkpunt het beste uitzicht over het eiland vanuit het exclusieve comfort van uw paard. Aan het einde van je ervaring reis je terug naar het startpunt van je tour.

...

Sitemap Megalochori

Wil je alle activiteiten in Megalochori ontdekken? Klik hier voor de volledige lijst.