Meißen
Dagtrips

Voer je reisdata in om beschikbare activiteiten te vinden

Meißen Dagtrips: Onze meest aanbevolen

Van Dresden: Saksische wijnroute peddelstoomboot dagcruise

1. Van Dresden: Saksische wijnroute peddelstoomboot dagcruise

Ontdek de Saksische Wijnroute tijdens een peddelstoomboottocht. Begin de tour in de oude binnenstad van Dresden en reis door het hart van het beroemde Saksische wijnbouwgebied aan de rivier de Elbe. Reis langs Radebeul en Meissen en bekijk de beroemde kathedraal van Meissen en het grote kasteel Albrechtsburg. Rond het middaguur bereikt u de charmante wijndorpen Diesbar en Seusslitz. Na een korte stop in elk dorp keert de stoomboot terug naar Dresden.

...
Meissen: Spannende speurtocht (in het Duits)

2. Meissen: Spannende speurtocht (in het Duits)

De City Game Box bevat 11 verzegelde en genummerde enveloppen met puzzels die opgelost moeten worden. Geleid door duidelijke aanwijzingen, ga je te voet door de porseleinstad Meissen. Los de puzzels op en laat de aanwijzingen je naar de volgende bestemming leiden. Elke opgeloste puzzel levert een nummer op dat je vertelt welke envelop je vervolgens moet openen. Je weet van tevoren niet in welke volgorde de stadsenveloppen van de speurtocht geopend moeten worden. De enveloppen bevatten ook gedetailleerde achtergrondinformatie van elke attractie - de geschiedenis, het huidige gebruik en nog veel meer. Bepaal zelf wanneer je aan je Scavenger Hunt City Tour begint en hoeveel tijd je op elke locatie doorbrengt. Ga op een raadselachtige en buitengewone tour en neem een pauze van je City Game wanneer je maar wilt, of zet je speurtocht zelfs op een andere dag voort - het is helemaal aan jou. Het spel neemt je eerst mee naar de romantische oude binnenstad van Meissen met zijn vele prachtig gerestaureerde gebouwen. Ga vanaf de Heinrichsplatz met zijn voormalige Franciscaanse kerk verder naar het marktplein. De belangrijkste bezienswaardigheden hier zijn het stadhuis van Meissen, het Bennohaus en de Bahrmann-brouwerij. Klim naar de top van de toren van Meissen Frauenkirche, vanwaar je kunt genieten van een prachtig uitzicht over Meissen en de Elbe-vallei. Tijdens uw rondrit door Meissen ontdekt u ook de Burgberg met de kathedraal en de Albrechtsburg. Als je wat vrije tijd over hebt, zijn deze bezienswaardigheden zeker de moeite waard om binnen te bezoeken. Niet te missen op uw rondreis door Meissen is de Meissen Porcelain Manufactory, waar het beroemde porselein nog steeds wordt geproduceerd. Een rondleiding door de fabriek is een echte aanrader. U heeft hier ook de mogelijkheid om porselein te kopen. Het is niet nodig om je speurtocht door de stad te plannen voor een bepaalde datum, bestel gewoon de City Game Box en laat hem thuisbezorgen, of maak een afspraak om hem binnen de openingstijden op te halen in Dresden en je bent klaar om te gaan.

...
Vanuit Berlijn: trip naar Dresden met gids

3. Vanuit Berlijn: trip naar Dresden met gids

Je dagtrip naar Dresden begint al bij je voordeur: je wordt namelijk opgehaald bij je accommodatie in Berlijn. De vriendelijke gids/chauffeur met kennis van zaken pikt je op aan het begin van de dag, zodat je niet met het openbaar vervoer hoeft te reizen. Vanaf het centrum van Berlijn is het 190 km naar Dresden: een ontspannen reis met mooie uitzichten die 2 tot 2,5 uur duurt. Leun achterover en ontspan tijdens je reis in een modern voertuig met airconditioning. Laat je chauffeur/gids het werk voor je doen.  Eenmaal aangekomen in Dresden wandel je langs alle highlights van de stad terwijl de gids je vertelt over de geschiedenis van deze plekken. Je bezichtigt onder andere de  Semperoper, het kasteel, de Frauenkirche, Zwinger, de Türckische Cammer, de Brühlsche Terrasse, de kathedraal, Molkerei Pfund, de Gouden Ruiter en de Fürstenzug. Je kunt extra uren bijboeken en daarnaast is het mogelijk om de excursie te combineren met een bezoek aan de porseleinfabriek van Meißen. Geniet nog wat na van je avontuurlijke dag terwijl je teruggereden wordt naar Berlijn, helemaal tot aan de drempel van je accommodatie. 

...
Vanuit Dresden: een trip naar Meißen en Moritzburg

4. Vanuit Dresden: een trip naar Meißen en Moritzburg

Dompel jezelf onder in de fascinerende wereld van porselein en leer alles over de productie van dit witte goud in de porseleinfabriek van Meißen. Op weg van Dresden naar Meißen bewonder je de prachtige gotische kathedraal en de Albrechtsburg, het icoon van Meißen. Wandel door de schilderachtige oude stad naar de wereldberoemde porseleinfabriek. Geniet van een rondleiding door de fabriek en bezoek het museum. Drink vervolgens een kopje koffie uit echt Meißens porselein en doe jezelf er misschien wel een stuk of 2 cadeau. Na een korte middagpauze kun je het jachthuis van Moritzburg bezoeken met zijn luxueuze lederen behang, ongelooflijke geweiencollectie en statige decor, voordat je terugkeert naar Dresden.

...

Sitemap Meißen

Wil je alle activiteiten in Meißen ontdekken? Klik hier voor de volledige lijst.