Meißen
Natuur & vergezichten

Voer je reisdata in om beschikbare activiteiten te vinden

Meißen Natuur & vergezichten: Onze meest aanbevolen

Van Dresden: Saksische wijnroute peddelstoomboot dagcruise

1. Van Dresden: Saksische wijnroute peddelstoomboot dagcruise

Ontdek de Saksische Wijnroute tijdens een peddelstoomboottocht. Begin de tour in de oude binnenstad van Dresden en reis door het hart van het beroemde Saksische wijnbouwgebied aan de rivier de Elbe. Reis langs Radebeul en Meissen en bekijk de beroemde kathedraal van Meissen en het grote kasteel Albrechtsburg. Rond het middaguur bereikt u de charmante wijndorpen Diesbar en Seusslitz. Na een korte stop in elk dorp keert de stoomboot terug naar Dresden.

...
Dresden: Boottocht over de Elbe naar Meißen

2. Dresden: Boottocht over de Elbe naar Meißen

Verken De Saksische wijnroute per boot van Dresden naar Meißen en terug. Aan boord krijg je meer te horen over de interessante kathedraal, de gezellige wijntavernen en de wijndorpen in de regio. Je vertrekt 's ochtends uit Dresden met de raderstoomboot en komt rond de middag aan in Meißen. Vanwege de karakteristieke kasteelheuvel, te midden van de heuvels van de Elbevallei zie je Meißen al van een afstand liggen. In het dorp zelf bezoek je de Albrechtsburg en de kathedraal. Vanaf de pier, loop je naar rechts, onder de brug door en bereik je het kasteel na 10 minuten lopen, maar je kunt ook met de lift omhoog. Maak een ontspannen wandeling door het dorp met zijn historische vestingmuren en bezoek het lokale museum of de porseleinfabriek. De Frauenkirche van Meißen is ook zeker een bezoek waard. Deze kerk, gebouwd in de 15e eeuw, bevindt zich in het centrum van de gemeenschap, slechts een paar minuten lopen vanaf de Albrechtsburg. Je reist weer terug met de radarstoomboot, die je 's avonds weer afzet in Dresden.

...

Sitemap Meißen

Wil je alle activiteiten in Meißen ontdekken? Klik hier voor de volledige lijst.

Wat anderen zeggen over Meißen

Gemiddelde beoordeling

4.7 / 5

gebaseerd op 105 beoordelingen

Leuke boottocht langs een mooie rivier?

Precies wat het belooft! Zeer mooie boottocht langs een prachtige rivier naar een leuk stadje. Geef jezelf wat tijd om kaartjes te bemachtigen en op tijd bij de boot te komen, ik kwam daar aan met slechts 10 minuten om een papieren kaartje te krijgen en het duurde even... laat me doorgaan :)