Deze activiteit is automatisch vertaald. Klik hier om de originele versie in Engels te bekijken.

Tickets voor de Meissen Porseleinfabriek

Tickets voor de Meissen Porseleinfabriek

Vanaf € 12 per persoon

Ontdek het vakmanschap achter de productie van het wereldberoemde Meissen-porselein. Ga op reis door 300 jaar porseleingeschiedenis en bekijk kunstwerken uit het verleden en heden van dichtbij in de beroemde porseleinfabriek Meissen.

Over deze activiteit

Gratis annuleren
Annuleer tot 24 uur van tevoren voor een volledige terugbetaling
Voorzorgsmaatregelen omtrent Covid-19
Speciale gezond- en veiligheidsmaatregelen zijn van toepassing. Meer informatie
Geprinte of mobiele voucher geaccepteerd
Gebruik je telefoon of print je voucher uit
Geldig 1 dag
Bekijk de beschikbaarheid om de begintijden te zien
Directe boekingsbevestiging
Audiogids inbegrepen
Spaans, Chinees, Tsjechisch, Deens, Nederlands, Engels, Fins, Duits, Italiaans, Pools, Russisch, Japans, Zweeds

Belevenis

Highlights
 • Dompel jezelf onder in de wereld van de porseleinproductie en krijg een uniek inzicht in het gehele productieproces
 • Ontdek de uitgebreide collectie uit verschillende periodes, van 1710 tot heden
 • Winkel in het boetiek- en outletcentrum en geniet van een snack geserveerd op Meissen-porselein in het café
Volledige beschrijving
Ontdek de fascinerende wereld van de beroemde porseleinfabriek MEISSEN en ontdek de verschillende stappen van de porseleinproductie. Door de eeuwen heen is de menselijke hand het belangrijkste gereedschap gebleven in de porseleinfabriek. De demonstratieworkshops nodigen u uit om te ervaren hoe het beroemde MEISSEN-porselein voor uw ogen vorm krijgt. Bekijk van dichtbij hoe kopjes worden gemaakt en uit hoeveel afzonderlijke stukjes een typisch beeldje bestaat. Bekijk de belangrijkste fasen van het productieproces: gieten en gooien, het maken van beeldjes ("repareren"), en zowel onderglazuur- als bovenglazuurdecoraties. De rondleiding door de demonstratieworkshops wordt begeleid door een audiogids. Het Museum van MEISSEN Art neemt je mee op een boeiende reis door 300 jaar porseleingeschiedenis. Talloze stukken uit het jaar 1710 tot heden, afkomstig uit de enorme voorraden van de fabriek, worden chronologisch weergegeven om de ontwerpontwikkelingen door de eeuwen heen te illustreren. Nergens ter wereld is er zoiets als dit. De tentoonstelling "Meissen Variatons", nieuw voor 2017, toont alles van kamerpotten tot theeserviezen. Vanaf maart 2017 is het mogelijk om de thema's literatuur, mode, muziek en theater te beleven in de onlangs gerenoveerde 2e verdieping van het museum. De vernieuwde tentoonstelling vertelt het verhaal van porselein in het verleden en heden. U kunt ook een bezoek brengen aan de "MEISSEN artCAMPUS", die hedendaagse kunstwerken in MEISSEN-porselein tentoonstelt. Binnen het MEISSEN artCAMPUS-project werken veel internationaal gerenommeerde schilder- en beeldhouwkunstenaars samen met MEISSEN-ambachtslieden om hedendaagse kunstwerken te creëren. Je hebt dan de mogelijkheid om de MEISSEN-boetiek, de MEISSEN-outlet en de museumwinkel te snuffelen en jezelf te trakteren op een of twee delicatessen in het café of restaurant.
Inbegrepen
 • Bezoek aan de demonstratiewerkplaats en museum
 • Ophalen en afzetten
 • Eten en drinken
Voorzorgsmaatregelen omtrent Covid-19
Geldende veiligheidsmaatregelen
 • Je moet afstand houden in de voertuigen
 • Het aantal bezoekers is beperkt om drukte te voorkomen
 • Alle contactpunten worden regelmatig schoongemaakt
Vereisten voor deelnemers
 • Je moet je eigen mondkapje meenemen en dragen
 • You must present either proof of full vaccination, proof of a Covid-19 infection in the past 6 months, or a negative test taken no more than 24 hours before the activity starts

Selecteer deelnemers en datum

Deelnemers

Geselecteerde datum

Bereid je voor op je activiteit

Trefpunt

Ticketbalie Museum – Groepen Talstrae 9 01662 Meien

Openen in Google Maps ⟶
Belangrijke informatie

Niet toegestaan

 • Huisdieren
Klantenbeoordelingen

Gemiddelde beoordeling

4,7 /5

gebaseerd op 136 beoordelingen

Beoordelingsoverzicht

 • prijs / kwaliteit
  4,3/5
 • dienstverlening
  4,5/5
 • organisatie
  4,6/5

Sorteer op:

Soort reiziger:

Beoordeling:

Vanuit ons pensioen konden we de fabriek te voet bereiken. Daar aangekomen moesten de rugzakken en jassen gratis worden ingeleverd. Op de kaartjes was er tijd voor een rondleiding, wat erg interessant was. Een geweldige tentoonstelling. Je had het moeten zien. Het kleine café ernaast nodigt u uit voor een snack of lunch. Aan de voorkant van de ingang rijdt een sightseeingbus (tot 3.11.19, alleen vanaf het voorjaar weer). Kosten dagkaart per persoon 5 euro. Wij raden aan. Gaat naar alle bezienswaardigheden.

Verder lezen

5 november 2019

Führung durch die Schauwerkstatt ein MUSS! Alle Schritte der Herstellung und Bemalung werden gezeigt. Das Museum zeigt unglaubliche Schönheiten der Porzellankunst. Im Shop kann man weitere Highlights sehen und natürlich kaufen. Auch für den kleinen Geldbeutel gibt es etwas, auch zweite Wahl. Wir waren insgesamt vier Stunden dort und hatten dann noch im Cafe vom Meissner Porzellan Kuchen gegessen. Nicht die Stadt zu vergessen, die ausgesprochen sehenswert ist.

Verder lezen

22 september 2021

Vertalen

The tour was interesting but did not go into real workshops just showe

The tour did not go into real workshops .. just showed a video then 3 examples of people working on particular stages of production with a recorded commentary. Disappointing for money.

13 oktober 2019

Vertalen
Georganiseerd door

Product ID: 39939